'2 saatlik sürüş için en az 15 dakikalık bir mola verilmeli'
'2 saatlik sürüş için en az 15 dakikalık bir mola verilmeli' Ankara’da Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Haydar Möhür, “Uzun yolda saatlerce sabit şekilde seyahat etmek bel ve boyun ağrılarına yol açıyor. İdeal olarak her 2 saatlik sürüş için en az 15 dakikalık bir mola verilmelidir. Sırt ağrısına yatkınsanız, her 30 ila 60 dakikada bir gibi daha sık ara vermek isteyebilirsiniz” dedi.
11.08.2021 Sağlık
Otobüs şoförlerinin kullandığı hileler can alıyor
Otobüs şoförlerinin kullandığı hileler can alıyor Uzun yol otobüs kazalarının art arda yaşanması, yeni tartışmaları da gündeme getirdi. Aracın ne kadar süreyle kullanıldığını, hangi hızda gittiğini gösteren takograflara yapılan müdahaleler tartışma konusu oldu. Yapılan hatalara ilişkin açıklama yapan takograf yetkili servisi sahibi Serdar Akyüz, "Tek şoför 3 ehliyet kullanıyor, arkadaşının, eşinin, dostunun ehliyetini almış gidebiliyor. Adamın cebinden 3 tane ehliyet çıkanı var. Böylece uzun süre otobüsü kullanmamış görünüyor" dedi.
10.08.2021 Gündem
Uzun Yol Film Fragmanı
Uzun Yol Film Fragmanı 'Uzun Yol' filmi 05 Aralık'ta sinemalarda...
7.11.2014 Sinema-Dizi
‘Film kaderini çizdi’
‘Film kaderini çizdi’ İngiltere’yi 87’inci Oscar Ödülleri’nin ‘yabancı film’ kategorisinde bir Türk filmi temsil edecek. ‘Uzun Yol’un senaristi Melek Seven, “Film kendi kaderini çizdi, şaşkınız” dedi ve filmin hikayesini anlattı...
11.10.2014 Magazin