Uyku Problemi

Uyku Problemi

Son dakika uyku problemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyku problemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyku problemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Problemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku problemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 405 uyku problemi haberi bulunmuştur. Tüm uyku problemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Lavanta yağı kendine özel aroması, vücuda olan yararları ve kullanım şekilleri ile beraber hayatımızda önemli yere sahiptir. Lavanta yağı doğal ağrı kesici olarak kullanılır. Vücudun farklı yerlerine farklı etkiler sağlar.
7.07.2023 Sağlık
Yeni kabus: Insomnia!  Kaza ve hatalara sebep oluyor
Yeni kabus: Insomnia! Kaza ve hatalara sebep oluyor  Son günlerde hemen herkes uyku problemleri yaşadığını, uykusunun bölündüğünü ve bu rahatsızlığın hayat kalitesini düşürdüğünü söylüyor. Uzmanlar uzun süre uyku sorunu yaşayanları kazalara karşı uyararak, bazı davranış değişiklikleri ile bu sorunun üstesinden gelmenin ise mümkün olduğu görüşünde.
26.03.2023 Sağlık
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı Yaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
5.06.2022 Gündem
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz?
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz? Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
19.03.2022 Sağlık
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Online Bülten ve PR Servisi B2Press’in incelediği verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
18.03.2022 Yaşam
Kilo fiyatı 200 lira! Üniversite okuyan genç paraya para demiyor
Kilo fiyatı 200 lira! Üniversite okuyan genç paraya para demiyor Kilosu 200 liradan satılıyor, bir fidan 10 yıl ürün veriyor. Mersin’de üniversite öğrencisi gencin örtü altında yetiştirerek ilk hasadını yaptığı Türkiye’de çarkıfelek veya aşk meyvesi olarak bilinen passifloranın kilogram fiyatı 100 ile 120 TL arasında satılıyor. Bir fidanın 10 yıl ürün verdiği, bir dönümde ilk yılda 300 kilogram, beşinci yıldan sonra 2 tondan fazla ürün alınabildiği kaydedildi.
22.02.2022 Ekonomi
Üzerlik otu faydaları nelerdir? Üzerlik otu nerelerde, ne için kullanılır?
Üzerlik otu faydaları nelerdir? Üzerlik otu nerelerde, ne için kullanılır? Son dönemlerde tütsü olarak popüler olan üzerlik otu, çay ve tıbbi yağ olarak da sıklıkla tüketiliyor. Orta Anadolu’da yaygın bir şekilde yetiştirilen üzerlik otu, enfeksiyon ve iltihapları giderici bir özelliği ve zihin gelişimini de destekleyici yönüyle sıklıkla tercih ediliyor. Peki, Üzerlik otu faydaları nelerdir? Üzerlik otu nerelerde, ne için kullanılır? İşte üzerlik otu ile ilgili merak edenler…
2.02.2022 Sağlık
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir?
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında turşular gelmektedir. Özellikle kış aylarında sofralarda her çeşidiyle yer alan turşuların hastalıklara karşı iyi bir koruyucu olduğu belirtilmektedir. Mevsiminde farklı sebzelerden hazırlanan turşular sahip oldukları besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerden biri olmaktadır. En sık tüketilen turşuların başında acı biber turşusu gelmektedir. Metabolizmaya olan olumlu etkileri ile acı biber turşusu sık tüketilen turşuların başında yer almaktadır.
28.01.2022 Sağlık
Bedeni uykuya zorlamak sinirli hissettiriyor!
Bedeni uykuya zorlamak sinirli hissettiriyor! Birçok insan kaliteli uyku uyuyamamaktan, yeteri kadar uyku alamamaktan ve yorgun uyanmaktan şikayet ediyor. Geç saatlere kadar uyanık kalmanın ertesi gün erken saatte uykuya dalmayı güçleştirdiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle hafta sonları gerçekleşen bu durumun pazartesi sendromuna yol açtığını ifade ediyor. Uzmanlar; sinirli hissedilmesine neden olduğu için bedenin uykuya zorlanmamasını, olumsuz etkilediği için uyku öncesi sigara ve alkol kullanılmamasını tavsiye ediyor.
28.11.2021 Sağlık
Dijital bağımlı çocuklarda 'dağınık beyin sendromu' görülüyor
Dijital bağımlı çocuklarda 'dağınık beyin sendromu' görülüyor Öğretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijital bağımlılığın pandemi döneminde 2 kat arttığını belirterek "4 öğrenciden 1'i ciddi anlamda dijital nesnelere karşı bağımlılık duygusu içerisindedir. Yine bu çocukların yüzde 37'sinde yoksunluk sendromu görülmektedir. Bu yoksunluk sendromu aslında yoğun dijitalleşmeye bağlı ortaya çıkan 'dağınık beyin sendromu'nun ortaya koyduğu bir dışavurumdur" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Bebeklerin gece boyu kesintisiz uyuması mümkün!
Bebeklerin gece boyu kesintisiz uyuması mümkün! Bebeğiniz geceleri hiçbir sıkıntısı ya da bir ihtiyacı olmadığı halde sık sık uyanıyor, tekrar uyumakta sıkıntı yaşıyorsa uyku sorunu yaşıyor olabilir. 0-4 Yaş Uyku Danışmanı Pınar Sibirsky, bebeklerde uyku sorunu aşmanın ipuçlarını paylaştı.
15.08.2021 Sağlık
“7 saatten az uyku sağlığı bozar”
“7 saatten az uyku sağlığı bozar” Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, kalitesiz uykunun kalp krizi ve felç gibi durumları tetikleyebildiğine dikkati çekerek, “Günde 6 saat ve daha az uyuyorsanız sağlığınızı bozmaya yetecek kritik düzeyi aşarsınız. Süre işi basit 7 saat sağlıklı en az uykudur” dedi.
26.07.2021 Sağlık
40 yıllık tiryaki sigarayı böyle bıraktı!
40 yıllık tiryaki sigarayı böyle bıraktı! Defalarca denemesine rağmen 40 yıldır sigarayı bırakamayan Sezgin Günaydın, sigarayı bırakma polikliniğinden aldığı profesyonel destekle bağımlılığından kurtuldu.
30.05.2021 Sağlık
“Hamilelikte görülen şiddet bebeği de etkiliyor”
“Hamilelikte görülen şiddet bebeği de etkiliyor” Hamilelik döneminde kadının yaşam kalitesinin hem anne adayının hem de fetusun sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten Çocuk Gelişimi Uzmanı Gökçe Gülen Akçin, “Kadına uygulanan aile içi şiddet; fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik ve duygusal travma olarak tanımlanabilir. Hamilelikteki şiddet bebeği de etkiler. Özellikle de beyinde zararlı etkilere yol açacağı, bebeğin duygusal gelişiminin de etkilenebileceği biliniyor” dedi.
30.03.2021 Sağlık
Horlamanın nedeni "uyku apnesi" olabilir
Horlamanın nedeni "uyku apnesi" olabilir Dünya genelinde insanların yüzde 35,7’sinin uyku problemi yaşadığını belirten Çene-Yüz Protezi Uzmanı Dr. Tuğrul Saygı, horlamanın kişinin uyku kalitesine dair önemli mesajlar verdiğine dikkat çekti. Saygı, “Aşırı horlama burun, boğaz ve çene şekliyle ilgili sorunlar veya uyku apnesi gibi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
22.03.2021 Sağlık
Sağlıklı uyku için gün ışığından daha fazla yararlanın önerisi
Sağlıklı uyku için gün ışığından daha fazla yararlanın önerisi Doç. Dr. Hikmet Fırat, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde uyku problemlerinin arttığını belirterek, sağlıklı uyku için gün ışığından daha fazla yararlanmak gerektiğini bildirdi.
20.03.2021 Sağlık
Uyuyamama sorununun nedeni çocukluk dönemi olabilir!
Uyuyamama sorununun nedeni çocukluk dönemi olabilir! Yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin herkeste görülebilen Hipnofobi uykudan korkma anlamına geliyor. Uyku fobisi, kişilerde aşırı endişe, kabus görme, ölüm korkusu gibi sebeplerle ortaya çıkıyor ve sağlığa zarar verecek birçok etkisi görülüyor. Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz hipnofobi nedenlerini ve kontrol altına alma yollarını anlattı
16.03.2021 Sağlık
Uyku eksikliği koronavirüste ölüm riskini artırıyor!
Uyku eksikliği koronavirüste ölüm riskini artırıyor! Birçok insanın önemsemediği uyku sorunu viral enfeksiyonlar başta olmak üzere bazı sağlık problemini beraberinde getiriyor. Son olarak Moskova Devlet Üniversitesi Uyku Tıbbı Merkezi’nde yapılan bir araştırma, uyku eksikliğinin koronavirüse yakalanma riskini yüzde 250 oranında artırdığını ortaya koydu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, "Uyku yetersizliği koronavirüsün çok daha ağır geçmesine ve ölümcül seyretmesine neden oluyor" dedi.
24.01.2021 Sağlık
Uyku bozuklukları ölümle sonuçlanabilir!
Uyku bozuklukları ölümle sonuçlanabilir! Koronavirüs salgını ile pek çok kişide günlük düzen bozuldu ve buna bağlı olarak uyku problemi yaşayan kişilerde artış oldu. Uyku sorunlarının koma haline hatta ölüme götürebileceği konusunda uyarılarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, “Pandeminin beraberinde getirdiği ruhsal baskıyla beraber, gece uykuları ciddi şekilde etkileniyor. Ayrıca Kovid-19 enfeksiyonu geçirenlerde de hastalığın etkilerinden biri olarak ciddi şekilde uyku bozuklukları meydana geliyor. Bulguların ortaya çıkış şekli genel olarak uykusuzluk gibi genel geçer bir semptom olmakla birlikte uyku sırasında hareket bozukluklarına, hatta yarı koma ve koma haline ve maalesef ölüme kadar kadar gider” dedi.
17.01.2021 Sağlık
"Virüs, uykumuzu da kaçırdı”
"Virüs, uykumuzu da kaçırdı” Uyku problemlerinin eğer başka bir sağlık sorunu veya bir ilaç kullanımına bağlı olarak ortaya çıkmıyorsa psikolojik kökenli olabileceğini belirten Klinik Psikolog İrem Burcu Kurşun, pandemi döneminde uyku bozukluklarının arttığına dikkat çekti. Kurşun, sağlıklı uyku için tavsiyelerde bulundu.
13.01.2021 Sağlık
Koronavirüs peçete ve kürdandan bile bulaşabilir
Koronavirüs peçete ve kürdandan bile bulaşabilir Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde ortopedi uzmanı olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Yusuf İzzet Demircan (52), Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra evde ve hastanedeki tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı. Şiddetli öksürük nedeniyle boğulma hissi yaşadığını kaydeden Demircan, "Kendi aramızda da iletişim en aza indirmeniz gerekiyor alışveriş anlamında. Bir para olabilir, oturduğunuz yerdeki bir peçete olabilir, bir kürdan olabilir. Bunlarla bile bulaşma her halükarda olabilir. Çünkü nereden ne geleceğini kimse bilemiyor" dedi.
19.12.2020 Sağlık
“Uyku problemi yaşayanlarda Alzheimer riskine dikkat”
“Uyku problemi yaşayanlarda Alzheimer riskine dikkat” Uyku konusunda çok sorun yaşayan insanlarda Alzheimer’ın daha sık görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Aynı zamanda pandemi döneminde stresle birlikte üstümüzdeki baskının sağlıklı uykuyla azaldığını görüyoruz. Bu nedenle uyku hijyenine dikkat edilmeli, en geç saat 22.00-23.00 gibi uyumalıyız” dedi.
17.12.2020 Sağlık
Hekimoğlu 27. bölüm fragmanı yayında!
Hekimoğlu 27. bölüm fragmanı yayında! Emre ile Zeynep'le olan gerginlikleri yüzünden alay ediyor!
26.11.2020 Televizyon
Huzursuz bacak sendromu nasıl ortaya çıkar?
Huzursuz bacak sendromu nasıl ortaya çıkar? Doç. Dr. Ahmet İnanır, ''Huzursuz bacak sendromu genetik kökenli olabileceği gibi diyabet, hamilelik, hipotroidi, ağır metal toksinleri, polinöropati, hormonal hastalıklar, romatoid artrit, fibromiyalji sendromu, miyofasiyal ağrı sendromu, disk hernileri (fıtıklar), kas hastalıklar, kansızlık, üremi, sigara içme, kafein, alkol, böbrek yetmezliği, bacaklarda kan dolaşımı yetersizliği, bazı ilaçlar nedeni ile de meydana gelebilmektedir'' dedi.
14.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Problemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku problemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.