Uyku Sorunları

Uyku Sorunları

Son dakika Uyku sorunları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uyku sorunları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uyku sorunları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Sorunları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku sorunları gelişmeleri de dahil olmak üzere 456 uyku sorunları haberi bulunmuştur. Tüm uyku sorunları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
10.09.2023 Sağlık
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Lavanta yağı kendine özel aroması, vücuda olan yararları ve kullanım şekilleri ile beraber hayatımızda önemli yere sahiptir. Lavanta yağı doğal ağrı kesici olarak kullanılır. Vücudun farklı yerlerine farklı etkiler sağlar.
7.07.2023 Sağlık
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? Anksiyete bozukluğu en yaygın görülen psikolojik hastalıktır. İnsanların yaklaşık %30’unun hayatının bir döneminde anksiyete bozukluğundan etkilendiği bilinmektedir. Peki anksiyete bozukluğu nedir, neden olur ve tedavi yöntemleri nelerdir?
23.05.2022 Advertorial
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat! Kalp hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri açısından ilk sırada yer almaya devam ediyor. Son verilere göre 2030 yılında dünya genelinde 23 milyon kişinin kalp kaynaklı hastalıklardan hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak ciddi kalp hastalıklarının önemli bir çoğunluğu risk faktörlerinin kontrol altına alınabilmesi sayesinde önlenebiliyor. Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Deniz Şener, “10-17 Nisan Kalp Haftası” sebebiyle kalp sağlığını koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.
9.04.2022 Sağlık
Büyük tehlike! Yeni salgın geliyor, farklı bir patojenden kaynaklanacak
Büyük tehlike! Yeni salgın geliyor, farklı bir patojenden kaynaklanacak 2019'dan beri hayatımızda olan Koronavirüs (Kovid-19) dünyanın dört bir yanında can almaya devam ederken Bill Gates'ten çok net bir uyarı geldi. Pandeminin başından beri adı komplo teorileri ile anılan Bill Gates, koronavirüs ve dünyayı bekleyen bir sonraki tehlike hakkında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.
20.02.2022 Dünya
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor!
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor! Donuk omuz sendromu, yasam kalitesini etkileyen ve günlük aktiviteleri dahi yapamaz hale getiren önemli hastalıklardan biri. Bu sendrom, ağrıyı takiben omuzda başlayan hareket kısıtlılığı dinlenirken bile geçmeyen, uyku başta olmak üzere hayat kalitesini düşüren rahatsızlıklardandır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır donuk omuz sendromu hakkında bilgi vererek, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
7.02.2022 Sağlık
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat!
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat! Kış ayları ile birlikte artış gösteren solunum yolu enfeksiyonları çoğu zaman benzer belirtiler nedeniyle tanının konulmasını zorlaştırıyor. Oysa doğru tanı ve doğru tedavi, hem iyileşme süresinin uzamasını, hem de tedavi maliyetlerinin artmasını önlüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, çocuklarda solunum yolu hastalıkları, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.02.2022 Sağlık
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı Uyku saatlerinin esnek hale gelmesi, fiziksel hareketin azalması ve ekran karşısında geçirilen sürenin uzaması pandemi dönemine has bir uykusuzluk sorununa yol açmasına neden olduğu ortaya çıktı. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak, koronasomnia olarak adlandırdığı bu durum nedeniyle yaşanan uyku sorunlarının toplumun yüzde 70’inde ortaya çıktığını söyledi.
12.01.2022 Sağlık
Bedeni uykuya zorlamak sinirli hissettiriyor!
Bedeni uykuya zorlamak sinirli hissettiriyor! Birçok insan kaliteli uyku uyuyamamaktan, yeteri kadar uyku alamamaktan ve yorgun uyanmaktan şikayet ediyor. Geç saatlere kadar uyanık kalmanın ertesi gün erken saatte uykuya dalmayı güçleştirdiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle hafta sonları gerçekleşen bu durumun pazartesi sendromuna yol açtığını ifade ediyor. Uzmanlar; sinirli hissedilmesine neden olduğu için bedenin uykuya zorlanmamasını, olumsuz etkilediği için uyku öncesi sigara ve alkol kullanılmamasını tavsiye ediyor.
28.11.2021 Sağlık
Burun estetiği uyku kalitesini artırıyor!
Burun estetiği uyku kalitesini artırıyor! Burun estetiği günümüzde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biri. Özellikle sosyal medyanın daha fazla kullanılması, yapılan filtreler ve beğenilen fotoğraflar sonucu burun estetiğine talep her geçen gün artıyor. Dr. Cavid Cabbarzade, burun estetiğinin başta uyku sorunları ve solunum sistemi açısından pek çok problemi ortadan kaldırdığını ve psikoloji açısından da olumlu hissettirdiğini söyledi. Dr. Cavid Cabbarzade burun estetiği ile ilgili merak edilenleri anlattı.
18.11.2021 Sağlık
Uzmanından 'eko-kaygı panik ataklara neden olabilir' uyarısı
Uzmanından 'eko-kaygı panik ataklara neden olabilir' uyarısı Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Okan Taycan, "Eko-kaygı dünyamız için bir şeyler yapmamız gerektiğinin sinyalidir, çoğu durumda tıbben müdahale edilerek düzeltilecek bir sapma ya da bozukluk değildir. Burada çözüm bireysel reçetelerden ziyade toplumsal tavır almada saklıdır." ifadelerini kullandı.
18.11.2021 Sağlık
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık
Uykusuzluk için kullanılan ilaçlar uyku kalitesini düşürüyor!
Uykusuzluk için kullanılan ilaçlar uyku kalitesini düşürüyor! Uykusuzluk sorunuyla karşılaşan birçok kişi, bu problemin çözümü için tedavi görebiliyor. Oysa uykusuzluk bazen başka bir hastalığın belirtisi olarak kendini gösterebiliyor. Bu sorunun çözümü için kullanılan ilaçlar ise uykunun kalitesini bozuyor, uykusuzluk sebebi olabilecek hastalıkları artırıyor. Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak, “Tedavinin ilk aşaması, hastalığın teşhisi olmalı” diyor.
3.11.2021 Sağlık
Andropoz depresyonu tetikliyor
Andropoz depresyonu tetikliyor Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var” dedi.
6.10.2021 Sağlık
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir!
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir! Sağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülün direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
5.09.2021 Sağlık
Hamileliğin son üç ayında uyku problemleri artıyor!
Hamileliğin son üç ayında uyku problemleri artıyor! Hamilelikte anne adayları değişen hormon dengesi, stres, heyecan, artan karın hacmi gibi birçok farklı nedenle uyku sorunları yaşıyor. Bu sorunlar anne adayını rahatsız ettiği kadar, bebeğe de ciddi zararlar verebiliyor. Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak, hamilelikte yaşanan uyku sorunlarını çözmenin mümkün olduğunu söylüyor.
4.09.2021 Sağlık
"Çocukları afetlerle korkutmayın"
"Çocukları afetlerle korkutmayın" Yaşanan doğal afetlerin çocuklar üzerinde ciddi olumsuz psikolojik etkilere yol açtığını belirten Çocuk Koruma ve Bakım Uzmanı Barış Tuncer, “Yetişkinlerin çocuk ve ergenlere söz dinletebilmek için onları yangın ve sel gibi felaketlerle korkutmayın” dedi.
14.08.2021 Sağlık
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli!
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli! Depresyon ne kadar kış mevsimi hastalığı olarak bilinse de yaz tipi mevsimsel depresyon da var. Kış tipi depresyonların daha çok melankoli ile seyrettiğini belirten uzmanlar, yaz tipi depresyonda irritabilite yani hafif uyarılara karşı aşırı tepki vermenin daha hakim olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, koruyucu olarak herkesin günlük en az yarım saat günışığına maruz kalmasını tavsiye ediyor.
10.07.2021 Sağlık
Dirençli depresyona ilaç tedavisi önerisi
Dirençli depresyona ilaç tedavisi önerisi Dirençli depresyonun son dönemdeki bazı yeni ilaç tedavileriyle yenilebildiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Setenay İris Koç, “Damardan uygulanan bir ilaç tedavisi olan ketamin tedavisi, dirençli depresyon hastalarında düşük dozlarda uygulanarak araştırılmaya başlandı. Son dönemlerde yapılan klinik çalışmalar hastaların ortalama yüzde 65’nde ilk dozun uygulanmasından sonra depresyon belirtilerinin şiddetinde yarı yarıya azalma olduğunu göstermektedir” dedi.
29.06.2021 Sağlık
“Uyku sorunları çekenler, gece saatinizi kontrol etmeyin”
“Uyku sorunları çekenler, gece saatinizi kontrol etmeyin” Sağlıklı bir uykunun, günlük hayatta dinç hissetmek için oldukça büyük önem taşıdığını ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel dayanaklarından biri olduğunu belirten Psikiyatrist Dr. Alişan Burak Yaşar, “Geceleri sık sık saati kontrol etmek uykunuzu kaçırabilir ve uykusuzluk durumuna ilişkin olumsuz düşüncelerinizi pekiştirebilir” dedi.
11.05.2021 Sağlık
Çocuk ve ergenlerdeki depresyon artacak
Çocuk ve ergenlerdeki depresyon artacak Pandemide çocuk ve ergenlerin olumsuz etkilendiğini belirten Doç. Dr. Canan Tanıdır, özellikle ergenlerde depresyon sıklığında çok fazla artış olduğunu ve tam kapanma döneminde çocuk ve ergenlerde görülen bu durumun daha da yoğunlaşacağını söyledi.
29.04.2021 Sağlık
Ramazan’da gece gündüz ritmi kaymasına dikkat!
Ramazan’da gece gündüz ritmi kaymasına dikkat! Ramazan ayının bu yıl koronavirüs pandemisiyle birlikte yaşanması uykusuzluk ve aşırı uyuma gibi çeşitli uyku bozukluklarına yol açabilir. Ramazan döneminde en sık görülen sorunun gece-gündüz ritminin kayması olduğuna dikkat çeken uzmanlar, öğleden sonraki uzun uyumalardan kaçınılmasını öneriyor. Uzmanlar, gece gündüz ritminin korunabilmesi için yatış ve kalkış rutinleri belirlenmesini ve sabah uyanıldığında mutlaka pencerelerin açılıp gün ışığı alınmasını tavsiye ediyor.
21.04.2021 Ramazan
Adet öncesi gerginliğe karşı 5 öneri
Adet öncesi gerginliğe karşı 5 öneri 25 ile 35 yaşları arasında kadınların çoğunda adet öncesi gerginlik sendromu yaşanıyor. Hormonlardaki ani düşüş ve yükselişler, adet öncesinde aşırı ağrılara, kramplara ve şişkinliklere neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gamze Baykan, adet öncesi gerginlik ve semptomların etkisini azaltmanın yollarını anlattı.
2.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Sorunları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku sorunları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.