Gazete Vatan Logo

Üzerlik otu faydaları nelerdir? Üzerlik otu nerelerde, ne için kullanılır?

Son dönemlerde tütsü olarak popüler olan üzerlik otu, çay ve tıbbi yağ olarak da sıklıkla tüketiliyor. Orta Anadolu’da yaygın bir şekilde yetiştirilen üzerlik otu, enfeksiyon ve iltihapları giderici bir özelliği ve zihin gelişimini de destekleyici yönüyle sıklıkla tercih ediliyor. Peki, Üzerlik otu faydaları nelerdir? Üzerlik otu nerelerde, ne için kullanılır? İşte üzerlik otu ile ilgili merak edenler…

Üzerlik otu faydaları nelerdir? Üzerlik otu nerelerde, ne için kullanılır?

Günümüzde fayda sağladığı için tüketilmekte olan birçok bitkisel ve doğal otlar bulunmaktadır. Üzerlik otu da birçok fayda sağladığı bilinen otlardan birisi olarak ifade edilebilir. Üzerlik otu halk arasında nazar otu olarak da bilinmektedir. Genel olarak çay olarak tüketilmekte olan üzerlik tohumunun aynı zamanda tütsü olarak da kullanıldığını söylemek mümkündür. Üzerlik tohumu, beyaz çiçekli bir tohum olarak bilinmektedir.

ÜZERLİK OTU FAYDALARI NELERDİR?

Üzerlik otu, çay olarak tüketilmektedir. Aynı zamanda yakılarak tütsü şeklinde de kullanıldığını söylemek mümkündür. Üzerlik otunun tohumundan elde edilen yağlar ise tıbbi tedaviler için kullanılmaktadır. Üzerlik otu özellikle Orta Anadolu da yaygın bir şekilde yetişmekte olan mistik bir bitki türü olarak ifade edilebilir.

Üzerlik otunun özellikle nefes darlığı ve burun tıkanıklığına iyi gelen özellikte bir bitki olduğunu söylemek mümkündür. Üzerlik otunun bir tavada yakılarak buharının bir odada gezdirilmesi hava akışını kolaylaştırmaktadır.

Haberin Devamı

Üzerlik otunun metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda üzerlik otunun sindirimi kolaylaştırıcı bir etkisi de bulunmaktadır.

Üzerlik otunun bağırsak sağlığı açısından da birçok fayda sağladığını söylemek mümkündür.

Düzenli olarak tüketilmekte olan üzerlik tohumunun zihin gelişimini de destekleyici olduğu ifade edilebilir. Sinir sistemini düzenleyici bir etkiye sahip olan üzerlik otunun uyku problemi yaşayan kişilere yönelik bitkisel bir destek sağladığı da söylenebilir.

Enfeksiyon ve iltihapları giderici bir özelliği bulunan üzerlik otunun özellikle boğaz enfeksiyonuna ve idrar yolu enfeksiyonuna fayda sağladığı bilinmektedir.

Üzerlik otunun nazardan koruduğuna ve kötü enerjiyi dağıttığına inanılmaktadır. Aynı zamanda evlere bereket ve şans getirmekte olan bir tohum olduğu da söylenebilir.

Güçlü bir ağrı kesici olarak bilinen üzerlik otunun özellikle de baş ağrılarına ve kemik ağrılarına oldukça iyi geldiği bilinmektedir.

ÜZERLİK OTU NERELERDE, NE İÇİN KULLANILIR?

Haberin Devamı

Üzerlik otu, ülkemizde genel olarak bitki çayı olarak veya evdeki kötü enerjiyi dağıtmak için tütsü olarak kullanılmaktadır. Üzerlik otu farklı alanlarda kullanılmakta olan ve birçok fayda sağladığı bilinen bir bitkidir. Üzerlik tohumunun psikolojik olarak bir rahatlama sağladığı için kullanıldığını söylemek de mümkündür. Üzerlik tohumu aynı zamanda hormonların düzenlenmesi için de tüketilmekte olan bir bitki olma özelliğine sahiptir. Üzerlik otunun psikolojik ve fiziksel açıdan fayda sağlayan bir bitki olduğu da bilinmektedir.

Üzerlik tohumu çayının dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Günde bir fincandan fazla üzerlik otu çayının tüketilmemesi gerekmektedir. Üzerlik otu genel olarak çay olarak tüketilmekte olan bir bitkidir. Aynı zamanda tütsü olarak kullanılmakta olan bir bitki olduğunu söylemek de mümkündür. Üzerlik otunun yağı ile bitkisel tedavi yöntemleri için de kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Üzerlik otunun en yaygın kullanım şekillerinin;

Haberin Devamı

- Bitki çayı hazırlanması,

- Tütsü olarak kullanılması olarak ifade edilebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.