Uygurlar

Uygurlar

Son dakika Uygurlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uygurlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uygurlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uygurlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uygurlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 83 uygurlar haberi bulunmuştur. Tüm uygurlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göktürk Alfabesi Harfleri Nelerdir? Göktürk Alfabesi Harflerinin Özellikleri Ve Anlamları...
Göktürk Alfabesi Harfleri Nelerdir? Göktürk Alfabesi Harflerinin Özellikleri Ve Anlamları... Bu alfabe Göktürklere ait olan ancak Orhun alfabeleri olarak bilinmektedir. Türk ailesinin ilk kullandığı ve adı geçen alfabenin adı olarak bahsedilmektedir. Bunların arasında en tanınmışları ise Türk yazıtları olan Orhun Vadisi'nde bulunan Venisey bölgesindeki yazıtlar olmaktadır.
29.01.2024 Gündem
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kazakistan dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Uzantıya göre dünya sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Asya ile Avrupa'nın ortasında duruyor. Günümüzde bilinen Kazakistan bayrağı 4 Haziran 1992'de kabul edildi. Kazakistan bayrağı, bayrağın ortasında parlayan bir güneşin altında uçan bir kartalın yer aldığı açık mavi bir arka plandan oluşur.
10.09.2023 Eğitim
Türkler dünyanın her yerinde! Azeriler, Kazaklar, Tatarlar, Özbekler, Türkmenler, Karaylar, Gagavuzlar...
Türkler dünyanın her yerinde! Azeriler, Kazaklar, Tatarlar, Özbekler, Türkmenler, Karaylar, Gagavuzlar... Türkler, sadece Türkiye ve civar ülkelerde değil dünyanın dört bir yanında yaşamaktadır ve sayımız dünyanın birçok ülkesinde azımsanamayacak kadar fazladır. Peki, Dünya’da kaç Türk var? Hangi ülkede ne kadar Türk yaşıyor?
7.05.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz.' mesajını verdi. Teröristlerle fotoğrafı ortaya çıkan İBB çalışanıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım' dedi.
30.04.2022 Siyaset
Türkler bulmuş olabilir! Rus araştırmacı Sofi Tram Semen açıkladı: Zaman döngüsü ve gelecek...
Türkler bulmuş olabilir! Rus araştırmacı Sofi Tram Semen açıkladı: Zaman döngüsü ve gelecek... Antik çağlarda insanlar gökyüzünü Tanrısal bölge olarak kabul etti ve gezegenlerin, yıldızların hareketlerini Tanrıların eylemleri olarak saydı. Hatta, 'Eğer yıldızlar görünmeseydi uygarlıklar kurulamazdı' diyen bilim insanları da oldu. Yıldızlar tüm kavimlerde olduğu gibi Türkler için de büyük bir yer ve öneme sahipti. Hatta Rus araştırmacı Sofi Tram Semen, ilk astroloji sistemini Türklerin bulduğunu iddia etti.
4.01.2022 Gündem
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı… ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı. Çin'deki Uygurlar, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar ve tüm dünyadaki Müslüman toplumlar da dahil insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Biden, "Müslümanlar hala zorbalığın, bağnazlığın ve nefret suçlarının hedefi oluyor. Bunlar kabul edilemez. Bunlar durmalı" dedi ve Kur'an-ı Kerim'den "Allah göklerin ve yerin nurudur" ayetini aktardı. Peki, Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
13.04.2021 Ramazan
Facebook açıkladı: Uygurları hedef alıyorlar
Facebook açıkladı: Uygurları hedef alıyorlar Sosyal paylaşım platformu Facebook, Çinli bilgisayar korsanlarının, ülke dışında yaşayan Uygur kökenli aktivistler, gazeteciler ve muhalifler hakkında casusluk yapmak için sahte hesaplar üzerinden, siber saldırılar düzenlediğini açıkladı.
25.03.2021 Bilim ve Teknoloji
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri 18 Mart Çanakkale Zafer sözleri, şiirleri, yazıları gibi konular yarın kutlanacak Çanakkale Zaferi öncesi yoğun ilgi görüyor. 18 Mart Zaferi coşkuyla kutlanırken, şehit olan askerlerimiz de unutulmuyor, her sene olduğu gibi anılıyor. Çanakkale Zaferi’ni anmak ve kutlamak isteyen vatandaşlar ise sosyal medyada ya da mesaj uygulamalarında paylaşacakları 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajları ve sözlerini araştırıyor. Türk tarihinde büyük önem arz eden bu zaferi kutlamak ve en anmak için en güzel 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa şiirler derlendi. İşte 18 Mart şiir örnekleri ile en güzel Çanakkale şiirleri...
17.03.2021 Gündem
Twitter, Uygur Türklerine yönelik paylaşımı kaldırdı
Twitter, Uygur Türklerine yönelik paylaşımı kaldırdı Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Çin'in ABD Büyükelçiliği tarafından Çin Devletinin Uygur Türklerinin çocuk yapmasını kısıtlamaya yönelik uygulamayı öven paylaşımı kaldırdı.
9.01.2021 Dünya
Kılıçdaroğlu: Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekiyor
Kılıçdaroğlu: Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekiyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ermenistan’ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekiyor, daha fazla kan akmaması için. Ama başka bir şey de yapıyorlar; sivilleri bombalıyorlar. Bir insanlık suçu, terör suçu; masum insanları öldürmek'' dedi.
13.10.2020 Siyaset
Harekete geçildi! Maske üretiminde yerli makine atağı
Harekete geçildi! Maske üretiminde yerli makine atağı Maske üretimi için yerli makine atağı başladı. Çin’den ithal edilen ve talep artışı sonrasında fırsatçıların türediği sektörde, makinelerin Türkiye’de üretimi için yerli makineciler harekete geçti
17.04.2020 Gündem
Ankara'da fabrikada yangın
Ankara'da fabrikada yangın Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ısıl işlem yapan bir fabrikada, sabah saatlerinde madeni yağın tutuşması sonucu yangın çıktı.
4.10.2019 Gündem
Çin’in Sincan Özerk Bölgesi'ne gözlem için Türkiye'den bir heyet gidecek
Çin’in Sincan Özerk Bölgesi'ne gözlem için Türkiye'den bir heyet gidecek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in, Türkiye'nin "Orta Koridor" ve Çin'in "Kuşak ve Yol Girişimi"nin uyumlaştırılması çalışmalarının hızlandırılmasını, bu sayede Tarihi İpek Yolu'nun batı ve doğu kapıları arasındaki bağlantının güçlendirilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi.
3.07.2019 Gündem
'Çin Uygur camilerini yıkıyor'
'Çin Uygur camilerini yıkıyor' Çinli otoritelerin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde aralarında yüzlerce yıllık camiler ve türbelerin de olduğu 33 dini mekanı tamamen veya kısmen yıktığı ileri sürüldü.
7.05.2019 Dünya
Türkiye'den son dakika açıklaması: İhlallerin kaldırılmasını bekliyoruz!
Türkiye'den son dakika açıklaması: İhlallerin kaldırılmasını bekliyoruz! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı hak ihlallerinin kaldırılmasını beklediklerini söyledi.
25.02.2019 Dünya
Çin Başkonsolosu Wei: Toplama kampı değil, mesleki eğitim merkezi
Çin Başkonsolosu Wei: Toplama kampı değil, mesleki eğitim merkezi Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, "Sincan Uygur Özerk bölgesiyle ilgili, Orada okul gibi olan mesleki eğitim merkezlerine toplama kampı denilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Bu bizim radikalleşmeyi giderme konusundaki bir yöntemimizdir" dedi.
21.02.2019 Dünya
Türkiye'den flaş çağrı: Kapatmaya davet ediyoruz
Türkiye'den flaş çağrı: Kapatmaya davet ediyoruz Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Çin makamlarını, Uygur Türklerinin temel insan haklarına saygı göstermeye ve toplama kamplarını kapatmaya davet ediyoruz." dedi.
9.02.2019 Gündem
Uygur Türkleri'ni zorla tuttukları kamplar yasallaştı
Uygur Türkleri'ni zorla tuttukları kamplar yasallaştı Batı Şincan bölgesinde Çin'in Uygur Türkleri'ni keyfi gözaltılarla zorla tuttuğu gözetim kampları yasallaştı.
11.10.2018 Dünya
Radikal muhalifler Soçi’ye direniyor!
Radikal muhalifler Soçi’ye direniyor! İdlib’deki terörist gruplar, silahsızlandırma bölgesi oluşturulması konusunda Soçi’de varılan mutabakatı riske sokuyor. 4 gruptan Hurras Ed Din, anlaşmayı tanımayacağını açıkladı. En büyük gruplardan HTŞ ise pazarlık peşinde...
25.09.2018 Gündem
BM: Uygur Türklerini serbest bırakın
BM: Uygur Türklerini serbest bırakın Zorla kamplarda tutulan Uygur Türkleriyle ilgili haberler üzerine açıklama yapan uluslararası örgüt, durumun endişe verici olduğunu belirtiyor. Aralarında Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün de bulunduğu kuruluşlar, kamplardaki tutsaklara Çin Cumhurbaşkanı Jinping'e bağlılık yemini ettirildiğini bildiriyor.
31.08.2018 Dünya
Mahsum'un cenazesinde gözyaşlarına boğuldular!
Mahsum'un cenazesinde gözyaşlarına boğuldular! Kayseri'de yaşayan Doğu Türkistanlılar, Çin'de hapishanede öldürüldüğü iddia edilen Uygur İslam alimlerinden Abdulehad Barat Mahsum (86) için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazın sonrası yapılan açıklamada Uygurlar gözyaşına boğuldu.
1.06.2018 Dünya
Destici CHP'yi eleştiri
Destici CHP'yi eleştiri Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına yaklaşırken şiddet söylemlerine ilişkin, "Hayır cephesinden ve başta da bu cephenin lokomotifi olan CHP içinden bu tür seslerin yükselmeye başlamasını artık çaresizliğin bir dışa yansıması ve kaybetmenin bir feryadı olarak görüyorum." dedi.
29.09.2021 Gündem
Çin Dışişleri Bakanlığı: Doğu Türkistan'ın terörist güçlerini...
Çin Dışişleri Bakanlığı: Doğu Türkistan'ın terörist güçlerini... Çin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Uygur militanlarıyla savaşmak için uluslararası camiayla birlikte çalışmak istediklerini söyledi.
17.06.2021 Dünya
DEAŞ’ta özel Asya timleri var!
DEAŞ’ta özel Asya timleri var! İngiliz The Times gazetesi, Reina saldırısını düzenleyen teröristin Orta Asya kökenli olabileceği ihtimali üzerine bu ülkelerden DEAŞ’a katılımı ele alan bir analiz yayınladı:
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uygurlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uygurlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.