Türkler

Türkler

Son dakika türkler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkler gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.831 türkler haberi bulunmuştur. Tüm türkler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı Beylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşarak "uzaya gitme" ödülü kazandı. Virgin Galactik firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan Ahmet Temel, uzaktan eğitimlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika'ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak Temel, yıl sonunda Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından uzaya gidecek üçüncü Türk olacak.
21.04.2024 Gündem
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Belçika'da Türklere ölüm listesi! Yerel medya: Serkan ve Selahattin'in fotoğrafları PKK'nın elinde
Belçika'da Türklere ölüm listesi! Yerel medya: Serkan ve Selahattin'in fotoğrafları PKK'nın elinde Belçika'da geçtiğimiz Pazar günü patlak veren Türkler ve PKK destekçileri arasındaki kavga devam ediyor. Terör sempatizanları dün gece saatlerinde Ülkü Ocakları binasına molotofkokteyli fırlattı. Yerel medyaya konuşan Türkler ise kendilerinin PKK'nın ölüm listesine eklendiğini bildirdi.
26.03.2024 Gündem
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
25.03.2024 Adana
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
24.03.2024 Adana
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
Türkiye-Romanya ortaklığı ile yürütülen doğalgaz boru hattı projesinde çalışmalar sürüyor
Türkiye-Romanya ortaklığı ile yürütülen doğalgaz boru hattı projesinde çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023’te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı.
11.03.2024 Ekonomi
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nejla Günay Adana’da verdiği konferansta, “1919-1922 yılları arasında yaşanan Çukurova ve Çevresinde Türklerin Fransız-Ermeni İşgaline Karşı Mücadelesi”ni anlattı.
25.02.2024 Adana
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası gerçekleşti.
1.02.2024 Vitrin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi ayakta tutan tarihi ve beşeri kültürel değerler tahrip edilmek isteniyor. Burada gayeleri milletin mayasını bozmak, sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar." dedi.
1.02.2024 Gündem
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır?
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır? İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikle simgeledikleri yapı doğrultusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle söz konusu aile ve boy olduğu zaman daha da önemli hale geliyor. Bu kelimelerden biri olan oguş sözcüğü ise oymak şeklinde ifade edilmektedir. Bu doğrultuda farklı Türk devletlerinde sınıflandırma yapılır. Örneğin urug finali anlamına gelir, boy kabile, budun millet ve il ise devlet şeklinde sınıflandırılır. Bundan sonra ise gelen oguş kelimesi oymak şeklinde öne çıkar.
1.02.2024 Gündem
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları... Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
30.01.2024 Yaşam
Promosyon kararı! 29.550 TL ödenecek, detaylar netleşti
Promosyon kararı! 29.550 TL ödenecek, detaylar netleşti Çalışanlara promosyon sürprizi geldi. Ödeme miktarı açıklandı. Hem memur hem de kadrolu işçiler promosyon ödemesinden yararlanacak. Marmaris Belediyesi çalışanlarına verilecek olan banka promosyonu ihalesi sonuçlandı. Memur ve kadrolu işçiler 29.550 TL, Personel A.Ş. çalışanları 27.550 TL promosyon alacak.
25.01.2024 Ekonomi
Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı
Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mossad’ın Türkiye’deki ajanlarına yönelik yaptığı operasyonla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
8.01.2024 Dünya
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlık hakkı geliyor! Nisan ayında başlıyor
Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlık hakkı geliyor! Nisan ayında başlıyor Almanya’da koalisyon hükümeti, yeni vatandaşlık yasasında anlaştı. Yasa tasarısı, çifte vatandaşlık hakkını genişletiyor. Yabancıların Alman vatandaşlığına kabul edilmesi için şartları esnetiyor. Tasarı yasalaşırsa, Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlığın önü açılmış olacak.
22.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.