Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı Ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satıldı.
9.11.2023 Kültür Sanat
‘Sürreal’ soygun! Salvador Dali maskesi takıp kuyumcu bastılar! Alarmı duyunca kaçtılar
‘Sürreal’ soygun! Salvador Dali maskesi takıp kuyumcu bastılar! Alarmı duyunca kaçtılar Fenomen dizi ‘La Casa De Papel’deki gibi sürrealist ressam Salvador Dali maskelerini takarak silahla kuyumcu soymaya çalışan 2 soyguncu kamera görüntülerinden yakalanarak tutuklandı. Aramalarda Dali maskeleri de ele geçti.
31.08.2023 Yaşam
Salvador Dali'nin mezarını açtılar!
Salvador Dali'nin mezarını açtılar! Dünyaca ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin mezarı, DNA'sı alınarak babalık testi yapılmak üzere 28 yıl aradan sonra açıldı.
21.07.2017 Dünya
Salvador Dali'nin mezarı açılacak!
Salvador Dali'nin mezarı açılacak! Ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin mezarının DNA testi için açılacağı bildirildi.
26.06.2017 Dünya
‘Uyuyan İlham Perisi’ne 57,4 milyon dolar!
‘Uyuyan İlham Perisi’ne 57,4 milyon dolar! Rumen asıllı Fransız sanatçı Constantin Brancusi’nin bronz kadın başı heykeli New York’ta yapılan açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu.
29.09.2021 Gündem
Picasso Erzurum’da
Picasso Erzurum’da Erzurum’un Horasan ilçesinde yapılan operasyonda, dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Ruiz Picasso’nun 78 yıllık tablosu ile parşömen kağıdına sentezlenmiş antik Mısır hiyeroglif resimleri olan 3 farklı obje ele geçirildi.
6.04.2017 Yaşam
Pablo Picasso'nun portreleri sergileniyor
Pablo Picasso'nun portreleri sergileniyor Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun portrelerinden oluşan sergi Londra'da açıldı.
17.06.2021 Dünya
FBI arıyordu İstanbul'da ele geçirildi
FBI arıyordu İstanbul'da ele geçirildi Amerika Birleşik Devlet’lerinden çalınarak İstanbul'a getirilen ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun tablosu ele geçirildi
30.01.2016 Dünya
Picasso heykelini iki kişiye satmış!
Picasso heykelini iki kişiye satmış! Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun kızı Maya Widmaier-Picasso, ünlü ressamın sevgilisi ve ilham perisi olan Marie-Therese Walter’ın heykelini iki ayrı sanatsevere sattığı ortaya çıktı...
14.01.2016 Dünya
Bien'den 'Picasso serisi'
Bien'den 'Picasso serisi' Bien Seramik Picasso serisini tüketicilerin beğenisine sundu.
10.07.2015 Arşiv
2.19 milyon dolara satıldı!
2.19 milyon dolara satıldı! En pahalı ticari fotoğraf makinesi...
26.11.2012 Kültür Sanat
Dali'nin tablosunu çaldılar
Dali'nin tablosunu çaldılar Ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin New York'ta sergilenen tablosu çalındı
23.06.2012 Kültür Sanat
Çalıntı Picasso parkta çıktı
Çalıntı Picasso parkta çıktı İki hafta önce çalınan yaklaşık 40.000 dolar değerindeki Picasso tabloları parktan çıktı
15.06.2012 Yaşam
Tavan arasında servet
Tavan arasında servet Fransız elektrikçi, Picasso’nun kendisine hediye ettiği 271 tabloyu gün ışığına çıkardı
1.12.2010 Yaşam
100 milyon $'lık 'JİTEM' vurgunu
100 milyon $'lık 'JİTEM' vurgunu ‘JİTEM’ciyiz’ deyip sahte ‘Goya’ için 100 milyon dolar istediler
29.09.2021 Gündem
Prenses İstanbul yolcusu
Prenses İstanbul yolcusu İstanbul’daki Picasso sergisini İspanya Prensesi açacak
12.02.2010 Yaşam
Goya'nın Hayaletleri  vizyonda
Goya'nın Hayaletleri vizyonda Natalie Portman, işkence ve tecavüz sahnelerinde çırılçıplak kamera karşısına geçti
17.09.2007 Yaşam
60 yılın kahramanları arasında tek Türk yok
60 yılın kahramanları arasında tek Türk yok Time dergisi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika baskısına başladığı 1946 yılından bu yana bu geniş bölgede 60 yılını tamamladı
29.09.2021 Gündem
Picasso gitti Rodin geldi!
Picasso gitti Rodin geldi! 251 bin kişinin gezdiği 'Picasso sergisi'nden sonra sanatseverler, 13 Haziran'da heykel sanatının en büyük ustalarından Auguste Rodin'in eserini görebilecek
5.06.2006 Yaşam
Rodin'in eserleri İstanbul'da
Rodin'in eserleri İstanbul'da Sakıp Sabancı Müzesi, dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun ardından, Fransızların ünlü heykeltıraşı Rodin'in eserlerini sergileyecek
29.09.2021 Gündem
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 
29.08.2023 Kültür Sanat
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri Fransa'da yaşamını sürdürmüş olan İspanyol ressam Picasso, yaptığı eserler ve kendine has üslubu ile resim tarihinde bir meydan okuma olarak nitelendirilir. Picasso klasizmden modernizme kadar olan akımlar içinde eserlerini üretmiş sürekli bir araştırma içinde olmuştur. Ama resme, gerçeküstücülük, dışavurumculuk, fütürizm, kübizm ve daha birçok “izmler”le yan yana çalışırken, kendine has tarzı ve bireyselliğini hep sürdürmüştür. Protest tavrı ile de öne çıkan Picasso, en büyük tablosu olan Guernica, aynı zamanda dünyanın en etkili savaş karşıtı eserlerinden sayılır. Peki, Picasso kimdir? Picasso eserleri nelerdir? Picasso eserlerinin özellikleri neler? Picasso hangi alanlarla ilgilenmiştir? İşte detaylar…
1.12.2022 Kültür Sanat
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü?
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım ne günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım günü, BM tarafından 1999 yılında kadına karşı şiddete önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edildi.
25.11.2022 Gündem
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri