Unıcef

Unıcef

Son dakika UNICEF haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan UNICEF ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını UNICEF haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Unıcef

haberleri sayfasında son dakika yaşanan unıcef gelişmeleri de dahil olmak üzere 330 unıcef haberi bulunmuştur. Tüm unıcef haberleri aşağıda listelenmiştir.
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğinde, çocukların adalete eşit erişiminin sağlanması için pilot seçilen Adana, Aydın, Batman, Erzurum ve Trabzon'da 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak.
9.06.2023 Gündem
Tuba Büyüküstün’ün balmumu figürü görücüye çıktı! 'İnanamadım, çok benziyor'
Tuba Büyüküstün’ün balmumu figürü görücüye çıktı! 'İnanamadım, çok benziyor' Tuba Büyüküstün’ün balmumu figürü Madame Tussauds İstanbul’un koleksiyonundaki yerini aldı.
15.04.2023 Magazin
Ebru Şallı: Hem ağladım, hem paketledim
Ebru Şallı: Hem ağladım, hem paketledim 2020 yılında oğlu Pars’ı lenfoma kanserinden kaybeden Ebru Şallı, asrın felaketinde evlatlarını göçük altında kaybeden ailelerin acılarını paylaştı. Gözyaşları içinde oğlu Pars'ın eşyalarını paketleyip depremzede çocuklara bağışladığını söyleyen eski manken, Mesut Hançer'in Kahramanmaraş'ta enkaz altında hayatını kaybeden 15 yaşındaki kızının elini bırakmadığı fotoğraftan çok etkilediğini söyledi.
28.03.2023 Magazin
Veda Mektubu'nun Nevzat'ı Hakan Karsak: Nevzat'ın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük
Veda Mektubu'nun Nevzat'ı Hakan Karsak: Nevzat'ın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük Oyuncu Hakan Karsak, Kanal D’nin yeni başlayan iddialı dizisi 'Veda Mektubu'nda Nevzat karakterine hayat veriyor. Dizideki en tehlikeli ve karanlık karakteri canlandıran ünlü oyuncu “Nevzat, pimi çekilmemiş bomba gibi. Ondaki karanlığın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük, bakalım ilerleyen bölümlerde daha neler göreceğiz” diyor.
27.03.2023 Magazin
Shakira'dan Türkiye için yardım çağrısı!
Shakira'dan Türkiye için yardım çağrısı! Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziye mesajı paylaştı. Depremzedeler için takipçilerinin UNICEF’e bağış yapmasını istedi.
13.02.2023 Magazin
Jennifer Lopez'den depremzedelere destek
Jennifer Lopez'den depremzedelere destek Dünyaca ünlü ABD'li sanatçı Jennifer Lopez, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziye mesajı paylaşarak, takipçilerinin UNICEF’e bağış yapmasını istedi.
9.02.2023 Magazin
Bakan Özer: Mesleki eğitim merkezi, istihdam programı değil
Bakan Özer: Mesleki eğitim merkezi, istihdam programı değil Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitim merkezlerine ilişkin, "Kamuoyunda 'Çocuk işçiliği artıyor' şeklinde bir yanlış algılama var. Hangi dilden ithal ediliyor, bilmiş değilim. Mesleki eğitim merkezi, bir istihdam programı değildir; bir eğitim programıdır" dedi.
17.01.2023 Eğitim
81 ilde 811 bin mülteci çocuğa eğitim verildi
81 ilde 811 bin mülteci çocuğa eğitim verildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve UNICEF ile çeşitli kurumların iş birliğinde yürütülen 'Mülteciler İçin Şartlı Eğitim Yardımı' programıyla, 81 ilde 811 binden fazla çocuğa eğitime erişim, 15 ilde 170 binden fazla çocuğa da koruma hizmetlerine erişim imkanı sağlandı.
12.12.2022 Eğitim
Dr. Levent Uysal yeni kitabını tanıttı: Önce kendini keşfet
Dr. Levent Uysal yeni kitabını tanıttı: Önce kendini keşfet Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal ikinci kitabı olan ‘+1 Kendine Değer Katabilmek’i tanıttı. Kitapta kendi deneyimlerini özel teorilerle desteklediğini vurgulayan Uysal, “Diyoruz ki önce kendini keşfet. Nasıl fayda sağlayacağının yol haritasını çiz ve herkse fayda sağlamak için artı 1 değer katma yol haritanı herkes ile paylaş.” dedi.
2.12.2022 Kültür Sanat
Emine Erdoğan, UNICEF Türkiye Temsilcisi ile görüştü
Emine Erdoğan, UNICEF Türkiye Temsilcisi ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birlemiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis ile bir araya geldi.
23.11.2022 Siyaset
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda Birleşmiş Milletler, Pakistan’da yaşanan ‘Muson Sel Felaketi’ sebebiyle 6.4 milyon Pakistanlının vahim durumda olduğunu ifade ederek “Pakistan'daki insani krizin ölçeği, ülkenin üçte biri sular altındayken eşi görülmemiş bir boyuta ulaştı” dedi. BM dünkü açıklamasında Pakistan nüfusunun yüzde 15’inin sel felaketinden etkilendiğini vurguladı.
3.09.2022 Yaşam
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam
UNICEF Türkiye'den Hadise'ye önemli görev!
UNICEF Türkiye'den Hadise'ye önemli görev! UNICEF Türkiye, Hadise'yi Çocuk Hakları Savunucusu olarak atadığını duyurdu. Ünlü şarkıcı, bir yıl süreyle UNICEF Türkiye'nin çocuk işçiliği ve çocuklara yönelik şiddetin sona erdirilmesi konularında yürüttüğü savunuculuk çalışmalarını destekleyecek.
7.07.2022 Magazin
Koronavirüs bitti derken o hastalık yeniden hortladı! Dünyayı tedirgin eden gelişme! 21 kez yıkıcı salgın...
Koronavirüs bitti derken o hastalık yeniden hortladı! Dünyayı tedirgin eden gelişme! 21 kez yıkıcı salgın... Koronavirüs salgınından sona doğru gelirken, korkutan açıklama geldi. Birleşmiş Milletler duyurdu, vakalar patladı. Hastalığın yükselişi başka salgınları tetikleyecek, milyonlarca insan tehlikede. Unicef ve DSÖ’den yapılan açıklamada, koronavirüs pandemisinin dünya çapında Kovid-19 dışı hastalıklara yönelik aşı kampanyalarını kesintiye uğrattığını ve 200 milyonu aşkın insanın tehlikede olduğunu ifade edildi.
28.04.2022 Dünya
Milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabını Ukraynalı bir doktora verdi
Milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabını Ukraynalı bir doktora verdi İngiliz Futbolcu David Beckham, Ukrayna'daki savaşın ağır sonuçlarına dikkat çekebilmek için milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabının kullanımını Harkov Perinatal Merkezi Müdürü Doktor Irina Kondratova'ya verdi.
21.03.2022 Magazin
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık...
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Büyük değişiklik başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri ile ilgili harekete geçildi. Bakan Özer yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, projelerini geliştirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi sürekli geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamak. 21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek daha çok üretmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz." diye konuştu.
2.03.2022 Eğitim
Bakan Yanık: 'Türkiye’nin çocuk profilini çıkarıyoruz'
Bakan Yanık: 'Türkiye’nin çocuk profilini çıkarıyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, çocuk refahını yükseltecek göstergeleri oluşturabilmek amacıyla eğitimden sağlığa, güvenlikten yaşam koşullarına birçok alanda Türkiye’nin çocuk profilini ortaya koyacak Türkiye Çocuk Araştırması’na başlandığını bildirdi.
5.01.2022 Gündem
Emine Erdoğan: İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor
Emine Erdoğan: İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor. Geldiğimiz noktada, tam olarak bir dönemecin eşiğindeyiz" dedi. 
18.12.2021 Siyaset
Şükran öğretmen: Kızların okullu olması bize en büyük hediye
Şükran öğretmen: Kızların okullu olması bize en büyük hediye Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF'in 2004 yılında ortaklaşa başlattığı ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası kapsamında gönüllü olarak görev yapan öğretmen Şükran Çelik Geçken, 15 yıl önce kız çocuklarının okula kazandırılması için gittiği Van’ın Tuşba ilçesinin kırsal Güveçli Mahallesi’ni ziyaret etti. Buradaki okulda öğrencilerle sohbet eden Geçken, kız öğrenci sayısının erkek öğrencilerin sayısından fazla olduğunu öğrenince büyük mutluluk yaşadı. Şükran öğretmen, "Bize en büyük hediye işte budur" dedi.
24.11.2021 Eğitim
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası son dakika açıklamaları!
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası son dakika açıklamaları! Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Okulların yüz yüze eğitime başlayacak ve üniversitelerin açılacak olması nedeniyle toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı. İşte açıklamalardan satır başları... Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından 2 eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 23.496 kişinin testi pozitif çıktı, 283 kişi hayatını kaybetti
2.09.2021 Gündem
Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili flaş açıklama! Kalıcı olacak...
Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili flaş açıklama! Kalıcı olacak... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Kalıcı olacak. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, dünya çapında standarda kavuşan, 20 milyara yakın tıklanma sayısıyla dünya birinciliğini elinde tutan Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) içeriklerinin, küresel salgın sona erdiğinde tüm çocukların hizmetinde olacağını bildirdi.
18.03.2021 Eğitim
Pierre Webo hakkında flaş karar! Başakşehir duyurdu
Pierre Webo hakkında flaş karar! Başakşehir duyurdu PSG ile oynanan maçta ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalan Webo'nun 9 numaralı imzalı forması açık artırma ile satışta!
16.12.2020 Başakşehir
UNICEF, Covid-19 aşısı için 520 milyon şırınga stoklayacak
UNICEF, Covid-19 aşısı için 520 milyon şırınga stoklayacak Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için 520 milyon şırınga stoklayacağını bildirdi.
19.10.2020 Dünya
Okul yöneticilerine uzaktan eğitim dersi
Okul yöneticilerine uzaktan eğitim dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak başlattıkları okul yöneticilerinin uzaktan eğitim süreçlerinde tasarım ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi programına yaklaşık 50 bin dolayında okul yöneticisinin katıldığını bildirdi.
19.10.2020 Eğitim
MEB harekete geçti! Bakan Selçuk duyurdu, Tarihin en büyüğü...
MEB harekete geçti! Bakan Selçuk duyurdu, Tarihin en büyüğü... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Bakan Ziya Selçuk "Büyük fotoğrafa baktığımızda gördüğüm şu Türk eğitim tarihinin en büyük öğretmen eğitimi çalışmasını yapıyoruz" dedi.
13.10.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Unıcef ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki unıcef haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.