Umtas

Umtas

Son dakika UMTAS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan UMTAS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını UMTAS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Umtas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan umtas gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 umtas haberi bulunmuştur. Tüm umtas haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
ATAK ve GÖKBEY'den 100. yıl uçuşu
ATAK ve GÖKBEY'den 100. yıl uçuşu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün, kokpitinde yer aldığı dünyanın en etkin taarruz helikopteri olan ATAK Helikopteri, dört adet GÖKBEY ile kol uçuşu yaparak tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. Söz konusu uçuş kapsamında milli olarak geliştirilen platformlar eş güdüm içerisinde hareket ederek, Türkiye’nin havadaki gücünü bir kez daha perçinledi.
28.10.2023 Ekonomi
Türkiye'nin ilk SİDA'sının seri üretimine başlandı!
Türkiye'nin ilk SİDA'sının seri üretimine başlandı! Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı (SİDA) 11 metrelik ULAQ'ın prototipinin testler ve tatbikattaki başarısı sonrası bazı ülkelerden talepler üzerine yılda 50 adet üretimi için çalışmalara başlandı. SİDA'nın daha büyüğü ve üzerinde daha fazla silah sistemleri entegre edilebilecek üst segmentinin yapımı için de çalışıldığı belirtildi.
10.08.2022 Ekonomi
Türk SİHA'larına muhteşem mühimmat!
Türk SİHA'larına muhteşem mühimmat! Harp sahasında dünyanın kendini en çok ispat eden platformları olan Türk SİHA’ları taşıyabildikleri mühimmat çeşitliliğiyle de zirvede. Yeni gelecek mühimmatlarla yerli ve milli SİHA'ların imkan ve kabiliyetleri daha da artacak.
14.06.2022 Gündem
Boğaz'dan gelen İHA gücü! Almanlar şaşkın: Türkiye nasıl modern silah teknolojisinin lideri haline geldi?
Boğaz'dan gelen İHA gücü! Almanlar şaşkın: Türkiye nasıl modern silah teknolojisinin lideri haline geldi? Bayraktar'ın ürettiği insansız hava araçları dünya medyasında yer bulmaya devam ederken, Türkiye'nin 2012 yılından itibaren adım attığı akıllı füze sistemlerinde de, özellikle son 5-6 yıl içinde önemli bir başarı elde etti. Alman basını, "Boğaz'dan gelen İHA gücü" başlıklı analiz haberinde Türkiye'nin nasıl önemli bir silah teknolojisi üreticisi olduğuna dair bir analiz haber kaleme aldı. Alman ordusunun teknolojiyi yakalamak için daha fazla para alacağının belirtildiği haberde, Türk SİHA'larını Rusya-Ukrayna savaşındaki önemli rolüne dikkat çekildi.
5.04.2022 Dünya
Akıncı TİHA'da ilk ihracat! Sözleşme imzalandı!
Akıncı TİHA'da ilk ihracat! Sözleşme imzalandı! Türk savunma sanayisi, en yeni ve popüler ürünlerden Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) ilk ihracat sözleşmesi imzalandı. Konuyla ilişkin haberi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabında açıkladı.
23.01.2022 Gündem
Dünyaya korku salacak! TSK envanterine ekleniyor
Dünyaya korku salacak! TSK envanterine ekleniyor Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da ekleniyor.
28.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Akıncı ne zaman teslim edilecek? Akıncı Tiha özellikleri, menzili, envantere gireceği tarih!
Akıncı ne zaman teslim edilecek? Akıncı Tiha özellikleri, menzili, envantere gireceği tarih! Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından AKINCI TİHA ile ilgili heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, "2 gün kaldı göreve başlamana..." ifadesini kullandı. Peki, Akıncı Tiha ne zaman teslim edilecek?
28.08.2021 Gündem
Dünyada bir ilk olacak! Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran paylaşım
Dünyada bir ilk olacak! Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran paylaşım Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'lerin yuvası olacak TCG Anadolu'yu Savunma Sanayii ve Deniz Kuvvetlerinden teknik heyetlerle ziyaret etti.
8.04.2021 Ekonomi
Uzun menzilli tank avcısı: UMTAS
Uzun menzilli tank avcısı: UMTAS Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi (UMTAS) ve lazer güdümlü versiyonu L-UMTAS, tankları ve ağır zırhlıları etkisiz hale getirmek için geliştirildi.
12.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu Türk savunma sanayisi, 2020 yılında güvenlik güçlerine bir dizi yeni ürün kazandırdı, geleceğin harp ortamında görev alacak sistemler için de çalışmalarını sürdürdü.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli füzeler aynı silah sisteminde toplandı
Yerli füzeler aynı silah sisteminde toplandı ROKETSAN, geliştirdiği yerli füzeleri aynı silah sistemine entegre ederek, farklı tehditlere karşı caydırıcılığı yüksek bir seçenek oluşturdu.
1.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisinde 'yapay zeka' dönüşümü
Savunma sanayisinde 'yapay zeka' dönüşümü HAVELSAN, Öğrenen Yapay Zekaya Sahip Sanal Kuvvetler (FIVE-ML) Ar-Ge projesi başlattı. Yapay zeka tabanlı projenin, 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.
27.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’den 2 kritik bölgesel hamle
Türkiye’den 2 kritik bölgesel hamle Türkiye’den iki kritik hamle geldi. Bakü ile tatbikat çerçevesinde ‘Koca Yusuf’ diye bilinen TSK’nın nakliye uçağının Azerbaycan’a götürdüğü ATAK helikopterleri savaş oyunlarında devreye girdi. Barbaros araştırma gemisi ise Kıbrıs’ın batısında işbaşı yaptı.
31.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Roketsan’da patlama: Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu?
Roketsan’da patlama: Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu? Ankara Valiliği, Elmadağ'daki Roketsan tesislerindeki yakıt depolarında patlama meydana geldiğini, can kaybının olmadığı olayda 3 çalışanın hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Valilik yaptığı açıklamada, "Elmadağ ilçemizde bulunan Roketsan'da yakıt depolarında saat 14.47 sularında patlama meydana gelmiştir. Can kaybının olmadığı patlamada 3 çalışan hafif şekilde yaralanmıştır.’’ İfadelerini kullandı. Peki, Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu?
7.04.2020 Gündem
Savuma Sanayi Başkanı duyurdu: TSK’ya teslimatları yapıldı…
Savuma Sanayi Başkanı duyurdu: TSK’ya teslimatları yapıldı… Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TSK'ya yeni UMTAS 'Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi' teslimatlarının yapıldığını duyurdu.
17.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar Akıncı TİHA'nın teslim tarihiyle ilgili bilgi vererek, "2020 sonunda teslim edeceğiz." dedi.
6.01.2020 Bilim ve Teknoloji
TİHA nedir? AKINCI TİHA nerelerde kullanılacak? | Seçuk Bayraktar açıkladı!
TİHA nedir? AKINCI TİHA nerelerde kullanılacak? | Seçuk Bayraktar açıkladı! Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA’nın ilk uçuş görüntülerini sosyal medya hesabından, bir notla paylaştı. Selçuk Bayraktar’ın paylaşımları sonrasında vatandaşlar TİHA’nın ne olduğu merak etmeye başladı. Peki, TİHA nedir, ne demektir?
7.12.2019 Gündem
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'nda büyük ölçüde yerli ve milli ürünleri kullanırken, savunma sanayisine yönelik ambargolar için alternatif kaynak ve yerli üretim konularında da tedbirler alındı.
16.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Türk savunma şirketleri dünya listesinde
Türk savunma şirketleri dünya listesinde Dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100"de yer alan Türk şirketleri yerlerini sağlamlaştırdı.
23.07.2019 Ekonomi
L-UMTAS füzesi, hedefi tam isabetle vurdu
L-UMTAS füzesi, hedefi tam isabetle vurdu Milli Savunma Bakanlığı'nca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 'TCG Bartın' korvetinden, L-UMTAS füzesiyle yapılan atışta, 'ALBATROS-K' süratli su üstü dronunun tam isabetle vurulduğu açıklandı.
30.05.2019 Gündem
Denizkurdu-2019 Tatbikatı başladı
Denizkurdu-2019 Tatbikatı başladı Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatı Denizkurdu-2019, Anadolu'yu çevreleyen üç denizde 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterin katılımıyla başladı.
13.05.2019 Gündem
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dosta güven, düşmana korku salacak
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dosta güven, düşmana korku salacak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de düzenlenecek olan Deniz Kurdu-209 tatbikatında 110’dan fazla gemi ve kara ve hava kuvvetlerinin katılımı ile 13-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tatbikatın basın toplantısında konuşan Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu, “Doğu Akdeniz’de en etkili deniz kuvvetleri gerek nitelik ve nicelik açısından bölgede faaliyet gösteren Türk Deniz kuvvetleridir” dedi.
10.05.2019 Gündem
Uçan balık bu yıl gökyüzünde
Uçan balık bu yıl gökyüzünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 ton ağırlığı ve 1.5 ton bomba taşıma yüküyle dikkat çektiği silahlı insansız hava aracı AKINCI’nın ilk uçuşunu bu yıl gerçekleştirmesi bekleniyor. AKINCI, yerli ve milli sistemler ve bombalarla donatılıyor.
30.03.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Umtas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki umtas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.