Uluslararası Çalışma Örgütü

Uluslararası Çalışma Örgütü

Son dakika Uluslararası Çalışma Örgütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uluslararası Çalışma Örgütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uluslararası Çalışma Örgütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uluslararası Çalışma Örgütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uluslararası çalışma örgütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 893 uluslararası çalışma örgütü haberi bulunmuştur. Tüm uluslararası çalışma örgütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım?
24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım? 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi, 24 Kasım’da okullar yarım gün mü, var mı? Öğretmenler gününün yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler arama motorlarına yönelerek yarın okulların olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte 24 Kasım okullar tatil mi sorusunun yanıtı…
23.11.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: Gençlerimiz daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında geliyor
Bakan Işıkhan: Gençlerimiz daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında geliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, gençlerin iş bulmakta zorluk yaşadığına dikkat çekerek, "Gençlerimiz, daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında gelmektedir. ILO raporlarına göre gençler iş bulmakta yetişkinlere göre üç kat daha fazla zorluk yaşamaktadır” dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Çalışma saatleriyle ilgili flaş gelişme! Tüm detaylar ortaya çıktı
Çalışma saatleriyle ilgili flaş gelişme! Tüm detaylar ortaya çıktı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yayınlanan ‘Dünya Genelinde Çalışma Süresi ve İş-Özel Yaşam Uyumu’ başlıklı raporda, iş-özel yaşam dengesini sağlamaya yönelik politikaların hem çalışanlar, hem de işverenler için ‘kazan-kazan’ olduğu ortaya konuldu. Raporda yer alan değerlendirmelerden yola çıkarak esnek çalışmanın avantaj ve dezavantajları ortaya çıktı.
3.02.2023 Çalışma Hayatı
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin rehber hazırlayan ILO Türkiye Ofisi, çalışana anlamsız işler verilmesi, yapılan işin sürekli eleştirilmesi, sözlerinin kesilmesinin mobbing sayıldığını belirterek, bu davranışlara uğrayanların haklı fesih ve tazminat hakkı olduğunu kaydetti.
1.12.2022 Çalışma Hayatı
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bartında dün akşam meydana gelen maden faciası münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğana hitaben Sevgili Kardeşim, Bartın eyaletindeki madende meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizleri derinden sarstı ifadelerini kullanarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
15.10.2022 Dünya
Kılıçdaroğlu ekonomi muhabirleriyle buluştu
Kılıçdaroğlu ekonomi muhabirleriyle buluştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen Ekonomi Muhabirleri ile Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ön gördüğümüz düzenleme ile yoksulluğu artık bu ülkede hiçbir siyasal parti istismar konusu yapamaz. Kişi yoksulsa sosyal devletin koruması altında olsun" dedi.
18.09.2022 Siyaset
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...'
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...' ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un petrol krizi ile ilgili yaptığı konuşma kameralara yakalandı. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan liderleri gazeteciler konusunda uyarsa da Macron'un sözleri duyuldu.
28.06.2022 Dünya
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler Dünyanın gözü kulağı Almanya'da başlayan G7 zirvesinde. Liderlerin Ukrayna savaşı dahil pek çok küresel konuyu masaya yatıracağı zirveye Putin şakası damgasını vurdu. İşte liderlerin Putin'i ti'ye aldığı o anlar...
27.06.2022 Dünya
Net asgari ücret ile ilgili yeni açıklama! Temmuz ayında...
Net asgari ücret ile ilgili yeni açıklama! Temmuz ayında... Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete ikinci zamda yeni gelişmeler yaşanıyor. Açıklamalar art arda gelirken asgari ücretli de zam miktarının ne kadar olacağını ve ne zaman maaşlara yansıyacaını merak ediyor. Hem hükümet kanadından hem de işçi sendikalarından zam açıklamaları geliyor. Öte yandan işverenler de asgari ücret zammına ilişkin olumlu mesajlar veriyor. Bugün HAK-İŞ tarafından yapılan açıklamada asgari ücret zammının 'zorunluluk' olduğuna vurgu yapılarak, bütün çalışanlara aynı şekilde zam yapılması istendi.
21.06.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! C190 ile...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! C190 ile... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. C190 ile ilgili flaş gelişme! Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 2019 yılında kabul ettiği 190 Sayılı Sözleşme (C190) üç yılda 11 ülke tarafından onaylandı. İşyerinde şiddet ve tacizi önlemeyi amaçlayan sözleşmeyi henüz onaylamayan birçok ülkede ise yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Türkiye’nin sözleşmeyi onaylayıp uyum yasalarını çıkarması, hem işyerlerini daha güvenli hale getirecek hem de uluslararası alanda saygınlık kazandıracak.
22.04.2022 Çalışan Hakları
Freelance çalışanlar küresel işgücünün yüzde 35’ine sahip
Freelance çalışanlar küresel işgücünün yüzde 35’ine sahip Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) verilerine göre, dünyada yaklaşık 1,1 milyar kişiden oluştuğu tahmin edilen freelance çalışanlar, küresel işgücünün yüzde 35’ini temsil ediyor. 2030 yılında küresel işgücünün yüzde 80’inin freelance işlerden oluşması bekleniyor. Özelleştirilebilir sistemler serbest çalışanlara ofis disiplini kazandırarak verimlilik odaklı bir yol haritası sunuyor.
11.01.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! 3 bin 532 lira! Bugün itibarıyla...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! 3 bin 532 lira! Bugün itibarıyla... Asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oluyor. Asgari ücret oranının masaya yatırılacağı kritik toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başladı. Burada İşçi, işveren ve özel sektör temsilcilerinin asgari ücretle ilgili talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek. Yapılan değerlendirmeler sonucu asgari ücret için yüzde 25-30 artış tahminleri ön plana çıkıyor. Yüzde 25'lik zamma göre brüt asgari ücretin 4.471 liraya net asgari ücretin de 3.532 liraya, yüzde 30'luk zamma göre brüt asgari ücretin 4.650 liraya, net asgari ücretin de 3.673 liraya çıkması bekleniyor. Her iki oran dikkate alındığında asgari ücretin 3.500 ile 3.750 lira arasında olacağı tahmin ediliyor. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm gelişmeler...
15.11.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? 2022 yılında asgari ücret tahmini ne kadar olacak, vergi kesintisi kalkacak mı?
Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? 2022 yılında asgari ücret tahmini ne kadar olacak, vergi kesintisi kalkacak mı? Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari ücret beş işçi, işveren, devlet temsilcisinin yer aldığı 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Türk-İş işçi, TİSK de işveren adına masaya otururken, hükümet masada hakemlik görevini yürütüyor. Asgari ücret tespiti yapılırken TÜİK hesaplaması, enflasyon verileri, refah payı, ülkenin ekonomik durumu da göz önümde bulunduruluyor. Bu yıl ayrıca bir bir ilk yaşanacak ve 2022 asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda Türkiye genelinde yapılacak anketle çalışanın görüşü alınacak. Peki, Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? 2022 yılında asgari ücret tahmini ne kadar olacak, vergi kesintisi kalkacak mı?
12.11.2021 Çalışan Hakları
Bakan Yanık: Dilendirilen çocuklarımızla ilgili önlem aldık
Bakan Yanık: Dilendirilen çocuklarımızla ilgili önlem aldık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ülke genelinde 320 mobil ekibin tespit ettiği sokakta çalıştırılan veya dilendirilen 27 bin 520 çocukla ilgili önlem alındığını açıkladı.
5.11.2021 Gündem
Kamu, işçi ve işveren "çalışma hayatının Davos'u"nda buluşacak
Kamu, işçi ve işveren "çalışma hayatının Davos'u"nda buluşacak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kamu, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiren Ortak Paylaşım Forumu'nun üçüncüsünü bu yıl 14-15 Ekim'de düzenleyecek.
4.10.2021 Ekonomi
Duygun Yarsuvat kimdir? Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat neden öldü, kaç yaşındaydı?
Duygun Yarsuvat kimdir? Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat neden öldü, kaç yaşındaydı? Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Duygun Yarsuvat kimdir? Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat neden öldü, kaç yaşındaydı?
10.09.2021 Gündem
Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti
Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti Galatasaray'da şampiyonluk sevinci yaşayan eski başkanlardan Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti.
10.09.2021 Galatasaray
‘Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir’ kampanyası yarışmasına başvuru süresi uzatıldı!
‘Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir’ kampanyası yarışmasına başvuru süresi uzatıldı! Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı’nın (EU-OSHA) ‘2020-2022 Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir: Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları’ kampanyası kapsamında gerçekleştirilen iyi uygulama ödülleri yarışmasına Türkiye’den yapılacak başvurular için süre 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldı.
8.09.2021 Çalışma Hayatı
Bakan Yanık, G20 Kadınların Güçlendirilmesi Bakanlar Konferansı'nda konuştu
Bakan Yanık, G20 Kadınların Güçlendirilmesi Bakanlar Konferansı'nda konuştu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, uluslararası toplumdan tıpkı Afgan kadınlara gösterilen duyarlılık gibi Diyarbakır Annelerinin mücadelesine de destek vermelerini beklediklerini bildirdi.
26.08.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu: Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir
Kılıçdaroğlu: Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye demokrasi getireceğiz ve bunu hep birlikte yapacağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. Demokrasiden ve insan haklarından yana büyük değişimler yaşadık” dedi.
26.08.2021 Siyaset
Kırtasiyelere destek başvuru formu nereden alınacak? Kırtasiyecilere 5 bin destek başvurusu nasıl yapılır?
Kırtasiyelere destek başvuru formu nereden alınacak? Kırtasiyecilere 5 bin destek başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiyecilere destek başvuruları başladı. Salgının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak amacıyla 1200 kırtasiyeci esnafı için toplam 6 milyon TL destek verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ile ortak yürütülen projeler kapsamında Kırtasiyeci Esnafı Destek Programı desteğinin sağlanacağını belirtti. Kırtasiyelere destek başvuru formu nereden alınacak? Kırtasiyecilere 5 bin destek başvurusu nasıl yapılır?
21.06.2021 Çalışan Hakları
Tek seferde 5.000 TL hibe verilecek! Bugün başladı
Tek seferde 5.000 TL hibe verilecek! Bugün başladı Yeni destek açıklaması geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşların ismine PTT üzerinden 5.000 lira yatırılacak. Bakan güzel haberi duyurdu. Destek ödemeleri 14 il için geçerli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Covid-19 salgınının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak amacıyla 1200 kırtasiyeci esnafı için kişi başına 5.000 TL olmak üzere toplam 6 milyon TL destek verileceğini açıkladı.
21.06.2021 Ekonomi
Bakan Bilgin: İnsan odaklı yaklaşım, tüm ülkelere ışık tutacak
Bakan Bilgin: İnsan odaklı yaklaşım, tüm ülkelere ışık tutacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Covid-19 Sürecinde Çalışma Dünyası Raporu' ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Yüzyıl Beyannamesi'nde vurgulanan insan odaklı yaklaşım, salgının dünyada yol açtığı krizden çıkışta tüm ülkelere ışık tutacaktır" dedi.
8.06.2021 Siyaset
Bakan Bilgin: Sosyal koruma kalkanından 19 milyon insan istifade etti
Bakan Bilgin: Sosyal koruma kalkanından 19 milyon insan istifade etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kısa çalışma ödeneği gibi birçok destekle 'sosyal koruma kalkanı' adı altında destekle doğrudan doğruya çalışma hayatıyla ilgili 55 milyar lira destek ortaya koyduk. Bu 55 milyar destekten yaklaşık 19 milyon insan istifade etti. Bu çok önemli bir destektir" dedi.
7.06.2021 Ekonomi
İş Güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil mi edildi? Bakan açıkladı!
İş Güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil mi edildi? Bakan açıkladı! İş güvenliği uzmanları aşı mı olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlıkça yetkilendirilen iş güvenlik uzmanlarının kademeli olarak aşılanacağını açıkladı.
22.05.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Çalışma Örgütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uluslararası çalışma örgütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.