Tüsiad

Tüsiad

Son dakika TÜSİAD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TÜSİAD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TÜSİAD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüsiad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüsiad gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.034 tüsiad haberi bulunmuştur. Tüm tüsiad haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek bankacılarla görüştü! İşte ilk açıklama
Bakan Şimşek bankacılarla görüştü! İşte ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bankalar Birliği ile toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada, "Refah artışını sağlayacak modelle yolumuza devam edeceğiz" dedi.
16.06.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek TÜSİAD yönetimi ile görüştü!
Bakan Şimşek TÜSİAD yönetimi ile görüştü! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜSİAD yönetimi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Şimşek ardından bankacılarla bir araya gelecek.
16.06.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığında devir teslim! Bakan Bolat: Artık Türkiye Yüzyılı başladı
Ticaret Bakanlığında devir teslim! Bakan Bolat: Artık Türkiye Yüzyılı başladı Ticaret Bakanlığına atanan Ömer Bolat, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Mehmet Muş’tan devraldı. Bakan Bolat, “Halkımızın satın alma gücünün korunması konusunda enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan geriye gidişi, hep birlikte hükumetimiz olarak daha da hızlandırıp fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir” dedi.
4.06.2023 Gündem
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman? Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti. Peki, Ali Nihat Gökyiğit kimdir, kaç yaşında, nereli, Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
25.01.2023 Ekonomi
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti.
25.01.2023 Ekonomi
Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi…
Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi… Forbes ’50 yaş üstü 50 kadın’ listesine Türkiye’den iki ismi aldı. 50 over 50: Europe, Middle East ve Africa’ listesinde yer alan Gülden Türktan merak konusu oldu. Peki, Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, eşi kimdir? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi…
24.01.2023 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Ve başladı
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Ve başladı 1000 Çiftçi 1000 Bereket programı kapsamında üretim yapan çiftçiler, ayçiçeği hasadına başladı.
29.09.2022 Gündem
İş dünyası darbelere karşı tek ses
İş dünyası darbelere karşı tek ses Hain darbe girişiminin yıl dönümünde iş dünyasından darbelere karşı tek ses yükseldi.
15.07.2022 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli'den oy oranıyla ilgili flaş açıklama!
MHP lideri Bahçeli'den oy oranıyla ilgili flaş açıklama! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunarak, "2023'te Cumhur İttifakı açık ara sandıktan çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50'yi fersah fersah geçerek yeniden seçilecektir. Millet İttifakı'nın nasıl bir adayı vardır ki yıpranmasın diye açıklanmıyor." ifadelerini kullandı.
21.06.2022 Siyaset
TÜSİAD başkanı Orhan Turan kimdir, TÜSİAD Başkanı ne dedi? Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
TÜSİAD başkanı Orhan Turan kimdir, TÜSİAD Başkanı ne dedi? Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın açıklamalarına tepki göstererek "Dış politikada sen bize ders veremezsin" dedi. Söz konusu açıklamaların ardından TÜSİAD başkanı kimdir, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ne dedi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
15.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrenci affı müjdesi: Önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrenci affı müjdesi: Önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum. Bir süredir üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz." dedi.
15.06.2022 Siyaset
İlk TOGG 29 Ekim'de banttan inecek
İlk TOGG 29 Ekim'de banttan inecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu "Ülkemizin yeşil ve dijital dönüşüm sürecine ve mobilite ekosistemine katkı sağlıyoruz. Bursa Gemlik’teki üretim tesisimizden ilk araç, 29 Ekim’de çıkıyor. Seneye de TOGG’u, yollarda görmeye başlıyoruz" dedi.
7.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz.' mesajını verdi. Teröristlerle fotoğrafı ortaya çıkan İBB çalışanıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım' dedi.
30.04.2022 Siyaset
Altın ile ilgili yeni adım! Darphane harekete geçti...
Altın ile ilgili yeni adım! Darphane harekete geçti... Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Flaş darphane kararı geldi, Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Görev ve yetki kapsamı genişletildi, altında kritik düzenleme hayata geçti. Bundan böyle darphane, Cumhuriyet altını sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları ile madeni hatıra paraları satabilecek.
30.03.2022 Ekonomi
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor, emekli olmayan, çalışmayan ve...
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor, emekli olmayan, çalışmayan ve... Paralar iade ediliyor. SGK'ya başvuranlar alıyor. Emekli olmayan vatandaşlar yararlanıyor. Pek çok kişi iş hayatına başlarken emeklilik hayali kuruyor. Ancak bazı durumlarda bu hayaller yarım kalabiliyor. Hayat şartları, sağlık durumu, kişisel sebepler nedeni ile çalışma süresini tamamlamadığı için emekli olamayan kişi bulunuyor. Emeklilik yaşını tamamlayan ancak yeterli primi olmayanlar için iade hakkı bulunuyor. Belirli bir süre prim ödenmesine rağmen ödenen primler emeklilik için yeterli değilse bu primlerin SGK'dan iadesi talep edilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu iade taleplerinin ardından gerekli incelemeyi yaparak vatandaşlara ödenen prim ücretlerini iade ediyor.
30.03.2022 Uzmana Sor
Tamamen ücretsiz! TÜSİAD gençler için devrede
Tamamen ücretsiz! TÜSİAD gençler için devrede Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, (TÜSİAD) genç girişimcileri geleceğe hazırlayacak ‘Dönüşümü Başlat! Dijital Eğitim ve Mentorluk Platformu’nu hayata geçirdi.
30.03.2022 Ekonomi
Faiz ve enflasyon açıklaması! Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu duyurdu
Faiz ve enflasyon açıklaması! Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu duyurdu Petrol fiyatları, enflasyon ve faiz ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Yurt içinde iktisadi faaliyet dış talebin olumlu etkisiyle güçlü seyretmeye devam ediyor. Yaşanan jeopolitik sorunların ihracatımız üzerindeki doğrudan yansımalarının sınırlı olacağını düşünüyoruz" dedi.
29.03.2022 Ekonomi
TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu
TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığı'na Orhan Turan seçildi. Turan daha önceden TÜRKOFED'de Başkan olarak görev yapıyordu.
29.03.2022 Ekonomi
Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? TÜSİAD'ın yeni Başkanı hakkında merak edilenler!
Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? TÜSİAD'ın yeni Başkanı hakkında merak edilenler! TÜSİAD başkanı kim oldu, Orhan Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği'nde (TÜSİAD) başkan değişti. TÜSİAD'ın yeni başkanı TÜRKOFED Başkanı Orhan Turan oldu.
29.03.2022 Ekonomi
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında dosya savaşı
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında dosya savaşı Bakan Soylu, telefonlarının dinlenildiğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Konuşmalarını kaydetseydik Pensilvanya ile konuşmasını duyardık” diye karşılık vermişti. Kılıçdaroğlu hakkındaki iddiaya, CHP’ye yakın medyanın bir kısmının olağanüstü ilgi göstermesi. Neden acaba?
17.01.2022 Siyaset
Bakan Nebati tüm ayrıntıları tek tek açıkladı! 'Çift haneye doğru gidiyoruz'
Bakan Nebati tüm ayrıntıları tek tek açıkladı! 'Çift haneye doğru gidiyoruz' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türk Lirası’na teşvik paketinin ayrıntılarını, Türkiye’nin sıcak ekonomik gündemini canlı yayında değerlendirdi. Bakan Nebati açıklamalarında, “Büyüme hedefimizde çift haneye doğru gidiyoruz, hatta hedeflerimizin de ötesine gidiyoruz." ifadelerini kullandı. TÜSİAD'a tepki gösteren Nebati, "Sevgili TÜSİAD, sakın sakın muhalefetin gazına gelmeyin. Siz bize tavır takınırsanız, millet size tavır takınır. Bizim sizinle bir alıp veremediğimiz yok." sözlerine yer verdi.
21.12.2021 Gündem
AK Parti'li Turan: Yeni ekonomi modelimizle sorunları aşacağız
AK Parti'li Turan: Yeni ekonomi modelimizle sorunları aşacağız AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, "Yeni ekonomi modelimizle faiz, enflasyon, döviz girdabından daha güçlü biçimde çıkarak, sorunları hep birlikte aşacağız" dedi.
21.12.2021 Siyaset
Dolara karşı TL hamlesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu...
Dolara karşı TL hamlesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu... Emekli zammı, memur zammı ve 3600 ek gösterge ile ilgili flaş gelişme! Milyonların beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz, emekli zammı, memur zammı ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Tasarruflar değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak. Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek." ifadelerini kullandı.
20.12.2021 Gündem
AK Parti'li Turan: Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar yarar sağlamaz
AK Parti'li Turan: Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar yarar sağlamaz AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TÜSİAD'ın açıklamasıyla ilgili, "Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar kimseye yarar sağlamaz. Kimse Kılıçdaroğlu’nun ipiyle kuyuya inmesin. Göreceksiniz, bu süreci de aşacağız" dedi.
20.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Tüsiad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüsiad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.