Türofed

Türofed

Son dakika türofed haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türofed ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türofed haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türofed

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türofed gelişmeleri de dahil olmak üzere 272 türofed haberi bulunmuştur. Tüm türofed haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı Seçimler sonrasında Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgârı esecek. Hükümette bakanlık yapan isimler milletvekili listelerinden seçildi. Bakanların milletvekili olarak kalması halinde Nureddin Nebati, Fatih Dönmez, Mustafa Varank gibi isimler Meclis sıralarında görülecek. CHP’de bazı ekonomi kökenli milletvekilleri Meclis dışında kalırken, iş dünyasından gelen ve Bolu’dan seçilen Türker Ateş yeni dönemin dikkat çekici isimlerinden olmaya aday.
18.05.2023 Gündem
Bodrum'da yerli turist ikinci tura kaldı
Bodrum'da yerli turist ikinci tura kaldı Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci tura kalmasının ardından yerli turist tatil planlarını erteledi. Turizmciler, ülkenin geleceği için seçimlerin ikinci tura kalmasının sektörde problem olmayacağını açıkladı.
16.05.2023 Yaşam
Otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bine ulaştı
Otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bine ulaştı Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, AFAD ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve bağlı bölge birlikleri organizasyonuyla deprem bölgesindeki 10 ilden şu ana kadar 21 ildeki otellere 100 bine yakın kişi yerleştirildi.
13.02.2023 Gündem
Depremzedeler için oteller hazır! 20 bin oda tahsis edildi
Depremzedeler için oteller hazır! 20 bin oda tahsis edildi Depremin vurduğu Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’daki afetzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Antalya’da yürütülen çalışmanın detayları belli oldu.
9.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde oteller depremzedelere açıldı
Deprem bölgesinde oteller depremzedelere açıldı Türkiye Otelciler Federasyonu ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle ilk etapta çoğunluğu Antalya'da toplam 9 bin 450 oda depremzedeler için hazırlandı. AKTOB, 15 bin depremzedeye oda konaklaması tahsis edileceğini duyurdu. Kuruluşların oda sayılarını artırma çalışmaları da sürüyor.
7.02.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık
Bakan Ersoy: Turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde kişi başı gecelik ortalama harcamanın 90 dolara yükselmesini öngördüklerini belirtti. Turizmdeki en iyi yıl olan 2019'a göre İtalya, İspanya, Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinin gelirde geride kalırken, Türkiye'nin artış gösterdiğini ifade eden Bakan Ersoy, "İtalya yüzde 13, İspanya yüzde 6, Yunanistan yüzde 4 oranında 2019 rakamlarının gerisinde kalmış durumda. Biz Türkiye olarak turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık. Eğer yıl sonu tahminlerimiz gerçekleşirse, ziyaretçi sayısında 2019'la farkı neredeyse kapatmış olacağız. Turizm gelirlerinde ise 2019'un çok üzerinde bir artış yakalayacağız" dedi.
24.11.2022 Yaşam
Turizm ve Mice Sektörü Sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu
Turizm ve Mice Sektörü Sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu Türkiye’de MICE sektörünün gelişimine öncülük eden ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines, 20 ülkeden gelen turizm profesyonelinin katılımıyla bugün kapılarını açtı. Bu yılki teması “Sürdürülebilir Gelecek” olarak ve sağlıklı bir gezegenin ancak çevreye saygılı olmakla mümkün olduğunu vurgulayan fuar, üç gün boyunca sürecek B2B toplantılar, birbirinden ilginç oturumlar ve network etkinlikleriyle Türkiye’nin adını bu alanda duyurmayı hedefliyor.
26.05.2022 Ekonomi
Yüzde 50 indirim! Fiyat artışlarından etkilenmemek için...
Yüzde 50 indirim! Fiyat artışlarından etkilenmemek için... Yaz tatili, geçen yıla göre yüzde 30 ile 50 arasında daha pahalı olacak. Fiyat artışlarının temelinde; dövizdeki artış ve maliyet kaynaklı fiyat yükselişleri var. Ancak erken rezervasyon yapan karlı çıkıyor, yüzde 50'ye varan indirim imkanı sunuluyor. Bu nedenle yerli turistin erken rezervasyon dönemini değerlendirmesinin bu sezon daha önemli hale geldiğini anlatan turizmciler, indirim oranları ve aylara bölünen ödeme seçenekleri ile tatilin daha uygun fiyatlara getirilebileceğini ifade ediyor.
3.02.2022 Ekonomi
Talep gittikçe artıyor! Yüzde 70'i doldu, Türkiye genelinde...
Talep gittikçe artıyor! Yüzde 70'i doldu, Türkiye genelinde... Ara tatil sonrası talep gittikçe artıyor. Doluluk oranı yüzde 70'leri buldu. Hafta sonu tatillerinin de dahil edilmesiyle 9 günü bulan ara tatilde başta havaların sıcak gittiği Antalya olmak üzere sahil bölgeleri ile Kapadokya, Pamukkale, Abant'ta hareketlilik yaşanıyor. Turizm kenti Antalya'daki otellerin rezervasyon oranı yüzde 20 artarken otel doluluk oranı da yüzde 70leri buldu.
13.11.2021 Ekonomi
İngiltere yasağı kaldırdı 200 bin İngiliz Türkiye'ye geliyor
İngiltere yasağı kaldırdı 200 bin İngiliz Türkiye'ye geliyor Son dakika haberine göre; Turizm sektörünün İngiltere'den uzun süredir beklediği haber geldi. İngiltere'nin, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarması turizmcilerin yüzünü güldürdü.
22.09.2021 Ekonomi
Yasaklar kalktı Ruslar Türkiye'ye akın etti! Günde 15 bin turist...
Yasaklar kalktı Ruslar Türkiye'ye akın etti! Günde 15 bin turist... Türkiye’ye uçuşların yeniden başladığı Rusya’dan turist akını var. Dün kalkan yasakla birlikte sabahın erken saatlerinde uçaklar iniş yaptı. Günlük 10-15 bin arasında yolcu bekleniyor.
23.06.2021 Ekonomi
Turizmde KDV indirimi uzatıldı mı? KDV indirimi sürecek mi, duyuruldu!
Turizmde KDV indirimi uzatıldı mı? KDV indirimi sürecek mi, duyuruldu! Turizmde KDV indirimi uzatıldı mı? sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan, söz konusu indirimin haziran ayının bitimine kadar süreceğini duyurdu.
21.04.2021 Çalışma Hayatı
Tatile gidecekler için kritik uyarı! Barkoda tıklamazsanız...
Tatile gidecekler için kritik uyarı! Barkoda tıklamazsanız... Son dönemde artan kopya internet siteleri ve sahte acenteler nedeniyle birçok tatilcinin mağdur edilmesinin ardından turizmciler yeni turizm sezonu öncesi tatil rezervasyonu yapmak isteyen vatandaşları uyardı. Resmi sitelerde bulunan ve TÜRSAB'a kayıtlı oteller ve acentelerin sitelerinde barkod bulunduğunu ifade eden turizmciler oradan mutlaka sitelerin gerçekliğinin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
24.03.2021 Yaşam
Otellerde yeni dönem başlıyor! 'Turuncu bayrak'
Otellerde yeni dönem başlıyor! 'Turuncu bayrak' Tatile gidecek herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Otellerde yeni bir dönem başlıyor. 'Turuncu bayrak' uygulaması hayata geçiriliyor. Plajlar ve marinalar için “mavi bayrak” uygulamasının ardından gıda dostu otellerde de “turuncu bayrak” dönemi başladı. Gıda israfını azaltan otellere turuncu bayrak veriliyor. Halen 20 otel turuncu bayrak kullanıyor. Hedef, turuncu bayrak çekilen otellerde gıda israfını 3. yılda yüzde 30, 5. yılın sonunda ise yüzde 70 oranında azaltmak
18.03.2021 Ekonomi
İngiltere Başbakanı açıkladı İngilizler Türkiye'ye hücum etti!
İngiltere Başbakanı açıkladı İngilizler Türkiye'ye hücum etti! İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın geçtiğimiz gün açıkladığı normalleşme planları sonrası Türkiye'de de turizm hareketliliği başladı.
24.02.2021 Ekonomi
Kopya internet sitesiyle dolandırılan gurbetçi ailenin 'en pahalı' tatili
Kopya internet sitesiyle dolandırılan gurbetçi ailenin 'en pahalı' tatili Almanya'da yaşayan Baki Erdoğan (57) ve ailesi, 'kopya' internet sitesi kurbanı oldu. 3 bin Euro karşılığında satın aldıkları tatil için geldikleri Alanya'daki otelde rezervasyonları olmadığını öğrenince dolandırıldıklarını anlayan aile, tatillerini yapabilmek için otele 3 bin Euro ödemek zorunda kaldı.
13.08.2020 Gündem
Kamu bankalarından yeni kredi paketi!Tarihi fırsat...
Kamu bankalarından yeni kredi paketi!Tarihi fırsat... Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'tan kredi hamlesi... Nakit ihtiyacı olan, ev sahibi olmak isteyen ya da ev eşyası almak isteyenler için bugüne kadar görülmemiş faiz oranları ile kredi alma imkanı sunuldu. Corona virüs sonrası ekonomiye hareket getirecek olan kredi paketinin tüm detayları haberimizde...
2.06.2020 Ekonomi
Otellerde artık zorunlu! Ayda 2600 TL...
Otellerde artık zorunlu! Ayda 2600 TL... Koronavirüs salgını nedeniyle durma noktasına gelen turizmi canlandırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda otellerde ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’ dönemi başlıyor.
31.05.2020 Ekonomi
Tatilcilerin yeni dönemde önceliği 'hijyen' olacak
Tatilcilerin yeni dönemde önceliği 'hijyen' olacak Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, hijyen ve yeni tip corona virüs (Kovid-19) önlemlerine ilişkin tüketici hassasiyetinin arttığı bir dönemden geçildiğini belirterek "Bu konularda önlemlerini alan işletmelerin öncelikle tercih edileceği beklenmektedir." dedi.
29.05.2020 Ekonomi
"Sağlıklı turizm" sunacak otellerin belgelendirme fiyatları belirlendi
"Sağlıklı turizm" sunacak otellerin belgelendirme fiyatları belirlendi Yerli ve yabancı turistlerin güvenli şekilde tatillerini yapabilmeleri amacıyla hayata geçirilen, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı, "Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı" belgesi alım fiyatları belirlendi.
28.05.2020 Ekonomi
Dünyada ilk olacak! Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı
Dünyada ilk olacak! Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, dünyada da ilk örneklerden biri olan ’Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı’ çerçevesinde belge verecek Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı akreditasyon kurumları ile belgenin alım koşulları belli oldu.
21.05.2020 Ekonomi
Turizme ‘corona’ ayarı! Tercihler değişecek
Turizme ‘corona’ ayarı! Tercihler değişecek Koronavirüs sonrasında değişmesi öngörülen seyahat alışkanlarıyla konaklama sektöründe hizmet anlayışı da yeniden tasarlanıyor. Sektör temsilcilerine göre butik oteller daha çok tercih edilecek, kişiselleştirilmiş, ekolojik ve organik hizmet verilecek, hijyen endişesiyle robot kullanımı artacak.
19.04.2020 Ekonomi
Türkiye turizmde 3. Yaş’a talip
Türkiye turizmde 3. Yaş’a talip Dünyada yaşlı nüfus artarken, turizm merkezleri bu artıştan yüksek bir payı sektöre çekmek adına çalışmalar yapıyor. Başta seyahat oranı yüksek olan Avrupalı turist olmak üzere dünya çapında 65 yaş üstü turisti çekecek altyapılar kuruluyor, tesisler oluşturuluyor. ‘3. yaş’ dönemi olarak kabul edilen bu gruptaki turistlerin harcama kapasitesinin de daha yüksek olduğu biliniyor.
24.11.2019 Ekonomi
İlk kez yapılıyor! 50 bin kişi rezervasyon yaptırdı
İlk kez yapılıyor! 50 bin kişi rezervasyon yaptırdı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı okullarda ara tatil uygulaması, turizm sektörünü de hareketlendirdi. Özellikle havaların sıcak gittiği Antalya'nın en yoğun talebi gördüğü ara tatilde, Türkiye genelinde şu ana kadar 50 bin kişinin tatil rezervasyonu yaptırdığı açıklandı.
15.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türofed ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türofed haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.