Türkiye Müteahhitler Birliği

Türkiye Müteahhitler Birliği

Son dakika Türkiye Müteahhitler Birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Müteahhitler Birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Müteahhitler Birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Müteahhitler Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye müteahhitler birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 266 türkiye müteahhitler birliği haberi bulunmuştur. Tüm türkiye müteahhitler birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Makro ekonomiyi güçlendirecek adımlar atılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Makro ekonomiyi güçlendirecek adımlar atılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ''Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri hayal değil. Gözümüzü 2053'e diktik'' açıklamasında bulundu.
22.08.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
Bakan Kurum duyurdu! Bir konut kampanyası daha geliyor
Bakan Kurum duyurdu! Bir konut kampanyası daha geliyor TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda çalışmamız var, indirimi ve taksidi de çalışıyoruz. Kampanyayı ekim ayı içinde açıklayacağız." dedi.
27.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Gecikmeden adımı atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Gecikmeden adımı atacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Özellikle de işçilerin yurt dışındaki sorunlarıyla alakalı olarak bazı avukatlık firmalarının alavere dalavaere yapmak suretiyle onların güya haklarını alıp iade edeceklermiş gibi imkan yaratma çabaları karşısında bakanlarıma söylüyorum, hiç gecikmeden Meclis'in yeni döneminde yasal düzenlemeyse yasal düzenleme, bu adımı atacağız." dedi.
24.08.2022 Siyaset
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş...
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş... Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Konut kredisi kullanacaklar için sıfır konut alımında 2 milyon liraya kadar kredide yüzde 0,99, altın ya da dövizini bozdurarak peşinat yapanlara yüzde 0,89 faiz uygulayıp, TOKİ'ye 30 milyar lira kaynak ayıran karar, sektörü heyecanlandırdı. Konut satışlarında hareketin başlayacak olması sektörü heyecanlandırırken, ayda 10-14 bin lira kredi taksiti ödemeyi hayal bile edemeyenler, TOKİ'nin yeniden uzun vade ve düşük taksitli konut yaparak satışa çıkarmasını bekliyor. TOKİ'nin hamlesi sonucu ev fiyatlarında yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor.
13.05.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek Ev alacaklara güzel haber! Konut fiyatları düşecek. İndirim ile ilgili detaylar netleşti. Konut ve arsa satışlarından alınan vergilerde düzenlemeye gidildi. Bu doğrultuda 150 metrekarenin altındaki konutlarda vergi eşitlendi. Aynı şekilde arsa ve arazi satışlarından alınan vergi de yüzde 8 olarak belirlendi. Sektör temsilcileri kararı yerinde bulurken satışlara olumlu yansıyacağını belirtiyor.
3.04.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Türk inşaat sektörünün proje bedeli 29,3 milyar dolara ulaştı
Bakan Muş: Türk inşaat sektörünün proje bedeli 29,3 milyar dolara ulaştı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türk inşaat sektörünün 2020'de üstlendiği 15,2 milyar dolarlık proje bedeli, 2021 sonu itibarıyla 29,3 milyar dolara ulaştı. Ülkemiz müteahhitlerince bugüne kadar 131 ülkede üstlenilen proje sayısı 11 bin 93'e, üstlenilen projelerin değeri 451,5 milyar dolara yükseldi" dedi.
4.01.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili kötü haber! Büyük zam! Böylesi görülmedi
Ev fiyatlarıyla ilgili kötü haber! Büyük zam! Böylesi görülmedi Ev almak isteyen milyonlarca vatandaş için kötü haber geldi. Milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Ev fiyatlarına yüzde 60 zam geliyor. Ev fiyatları zammı için tarih verildi. İnşaat malzemelerinde fiyatların yüzde 100'ün üzerinde arttığını söyleyen TMB Başkanı Erdal Eren, "Maliyet artışlarına bir formül bulunamazsa, gelecek sene konut satış fiyatları bu seneye göre en az yüzde 50-60 daha pahalı olacaktır" dedi.
4.12.2021 Ekonomi
İş dünyasından fidan kampanyasına büyük destek
İş dünyasından fidan kampanyasına büyük destek Orman yangınları ile mücadele devam ederken şirketler de yardım kampanyaları ile mücadeleye destek olmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edileceğini açıklarken, TOBB maddi yardımda bulunulacağını, TİM ve TESK de ağaçlandırma kampanyaları başlatılacağını ifade etti.
31.07.2021 Ekonomi
Dev şirketler yangın bölgeleri için harekete geçti
Dev şirketler yangın bölgeleri için harekete geçti Orman yangınları ile mücadele devam ederken şirketler de yardım kampanyaları ile mücadeleye destek olmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edileceğini açıklarken, TOBB maddi yardımda bulunulacağını, TİM ve TESK de ağaçlandırma kampanyaları başlatılacağını ifade etti.
30.07.2021 Ekonomi
Düşük faizli ev kredisi... Rapor yayımlandı
Düşük faizli ev kredisi... Rapor yayımlandı Düşük faizli ev kredisi için flaş açıklama! Ev sahibi olmak isteyen herkesi kapsıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), konut satışlarına yönelik düşük faizli kredi kampanyaları ile alternatif gayrimenkul finansman modellerinin hayata geçirilmesi önerisinde bulundu.
19.04.2021 Ekonomi
Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalar atıldı!
Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalar atıldı! Türkiye ile Azerbaycan arasında e-Ticaret Mutabakat Zaptı imzalandı.
2.04.2021 Ekonomi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması Son dakika haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nde yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa zaman kaldığını belirterek, "Kanal İstanbul, dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek Türkiye’nin lojistik gücünü ve altyapısını tamamlayacak uluslararası bir su yolu olarak görev yapacak." dedi.
30.03.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan: Türkiye ile KKTC arasındaki ticaret Türk lirası ile olmalı
Bakan Pekcan: Türkiye ile KKTC arasındaki ticaret Türk lirası ile olmalı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki ticaretin Türk lirası ile yapılması gerektiğini ifade etti.
5.03.2021 Ekonomi
Türk müteahhitlerden yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefi!
Türk müteahhitlerden yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefi! Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması öngörülüyor. Türk müteahhitler yurtdışında, Türk işgücü sayısını da üç kat artırarak 100 bine çıkarmayı hedefliyor.
8.02.2021 Ekonomi
Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara kaç yaşında, ailesi ve biyografisi…
Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara kaç yaşında, ailesi ve biyografisi… Gelir İdaresi Başkanlığı 2019 yılına ilişkin vergi rekortmentleri listesini açıkladı. Türkiye'nin 2019 gelir vergisi rekortmeni isminin açıklanmasını istemedi, 2. sırada 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı. Türkiye'nin 2019 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 11 milyar 51 milyon 920 bin 642 lira vergi tahakkuk ettirilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oldu. Peki, Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara kaç yaşında, ailesi ve biyografisi…
20.01.2021 Gündem
Bakan Pekcan'dan müteahhitlik sektörüyle ilgili açıklama
Bakan Pekcan'dan müteahhitlik sektörüyle ilgili açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Müteahhitlik sektörümüz bugün itibarıyla dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır." dedi.
19.01.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan: Önümüzdeki dönemde daha fazla yabancı yatırımcı çekilmesi öncelik olacak
Bakan Pekcan: Önümüzdeki dönemde daha fazla yabancı yatırımcı çekilmesi öncelik olacak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye daha fazla yabancı yatırım çekilmesinin önemli bir öncelik olmaya devam edeceğini, bu kapsamda sivil toplum kuruluşların somut görüş ve önerileri doğrultusunda istişare halinde yapılacak çalışmalara önem verdiklerini söyledi.
26.11.2020 Ekonomi
Yurtdışından talep yağıyor! AB standartlarında yapılıyor
Yurtdışından talep yağıyor! AB standartlarında yapılıyor Türkiye dünyada ikinci... Fiyatlar Çin ile aynı seviyelerdeyken, kalite AB standartlarına uygun.
28.09.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan: İç piyasanın canlanması memnuniyet verici
Bakan Pekcan: İç piyasanın canlanması memnuniyet verici Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Sanayi üretimi endeksinde yüzde 17,6'lık artışla Avrupa'da 1'inci sırada yer aldık. Zaten ilk çeyrekte, büyümede G20 ülkeleri arasında yüzde 4,5 büyüme ile birinci sıraya gelmiştik. Bu veriler ve iç piyasanın canlanması memnuniyet verici" dedi.
16.08.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan: Yatırımcılarımıza her türlü desteği vermeye hazırız
Bakan Pekcan: Yatırımcılarımıza her türlü desteği vermeye hazırız Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Bu süreçte Türkiye'de üretilebilir bazı ürünlerin maalesef yurt dışından getirildiğini görüyoruz. Bizim aldığımız önlemler yerli üreticiyi korumaya yöneliktir. Yatırımcılarımıza, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
7.06.2020 Ekonomi
Ticaret Bakanı Pekcan'dan 'ulusal para birimi ile ticaret' açıklaması
Ticaret Bakanı Pekcan'dan 'ulusal para birimi ile ticaret' açıklaması Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Merkez bankalarının parasal genişlemeye gittiği bu dönemde, küresel finans dengelerinde görülebilecek değişiklikleri, yaşanabilecek istikrarsızlıkları göz önüne alarak, ulusal para birimleri üzerinden ticarete daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
10.05.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kanal İstanbul Projesine İstanbul'un geleceği ve milletimizin ortak faydası için inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi diğer projelere de başlayacak ve bitireceğiz." dedi.
25.12.2019 Siyaset
Bakan Pekcan STK temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Pekcan STK temsilcileriyle bir araya geldi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, artık iş dünyasının, ihracat desteklerinden otomasyon sistemi üzerinden yararlanabileceğini belirterek, "Ofislerinden müracaat edecekler ve desteklerimizin her aşamasından yararlanıp sonuçlandırabilecekler." dedi.
4.12.2019 Ekonomi
Bakan Pekcan: Kadroları daha da artıracağız
Bakan Pekcan: Kadroları daha da artıracağız Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticaret müşavirlerine hitaben "Çalışmalarınızı yerel personelle de destekliyoruz. Kadroları daha da artıracağız, inşallah daha da güçlendireceğiz. Sizi daha verimli, daha etkin ve proaktif olarak iş dünyası ile beraber el ele yol alırken Türkiye'nin önünü açarken düşünüyorum." ifadesini kullandı.
1.05.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Müteahhitler Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye müteahhitler birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.