Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı
Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı "Özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu mağdurların dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verdi. Seçil Erzan'ın "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu" kapsamında ve alıkonulduğu iddiasına yönelik soruşturmalar ise devam ediyor.
21.10.2023 Gündem
Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması!
Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması! Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sezon başında kiralık olarak gönderilen futbolcuların geri döneceğini belirtti ve İcardi ile Anderson Talisca transferleri hakkında çok önemli ifadeler kullandı.
13.06.2023 Galatasaray
Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin geldi! 'Devam edecek' deyip uyardı
Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin geldi! 'Devam edecek' deyip uyardı Fed’in faizi 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'ye yükseltmesinin ardından düşüşe geçene gram altın güne yükselişle başladı. Uzmanlardan ise altın ve Bitcoin fiyatları ile ilgili kritik tahminler arda arda geldi. Gelişmenin piyasalar için ters köşe olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altında baskılamanın devam edeceğini belirterek, gram altın ile ilgili önemli mesajlar verdi.
16.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir" dedi.
28.11.2022 Gündem
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında flaş gelişme! Faiz kararı sonrası gram altın tırmanışa geçti
Altın fiyatlarında flaş gelişme! Faiz kararı sonrası gram altın tırmanışa geçti Altın fiyatları ile ilgili yeni gelişme. Faiz kararı sonrası gram altın tırmanışa geçti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar verdi. Bu gelişmenin ardından gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altında yükseliş görüldü. Uzman isim de altınla ilgili flaş tahminde bulundu. İşte İşte güncel altın fiyatları...
20.10.2022 Ekonomi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Enflasyon en haksız ve acımasız vergidir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Enflasyon en haksız ve acımasız vergidir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini hatırlatarak, "TÜİK, doğruları söylemiyor. Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre yıllık enflasyon yüzde 143; enflasyon aldı gidiyor. Hükumet 'Fedakarlıkta bulunun' diyor. Bütün iktisat, ekonomi kitapları yazar; enflasyon en haksız ve acımasız vergidir" dedi.
5.04.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet maceracı politikalarla yönetilmez" dedi.
29.03.2022 Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: 'Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz'
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: 'Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Hatamız oldu, yanlışımız oldu. Onları telafi etmeye çalışıyoruz. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den canlı yayında önemli açıklamalar!
Bakan Nebati'den canlı yayında önemli açıklamalar! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır." dedi. Bakan Nebati, yıl sonu büyüme hedefinin çift haneli olacağını belirterek, TL mevduatların 38 milyar arttığını ifade etti. Öte yandan Nebati SWAP anlaşmalarıyla ilgili olarak, "Çok yakın zamanda yeni anlaşmalar geliyor." dedi.
27.12.2021 Gündem
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsündeki skandal hareketiyle ilgili sert tepki gösterdi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde böyle bir olay yaşandı mı? Bundan sonra da yaşanmaz herhalde. Bu, tam bir ibret vesikası.' ifadelerini kullanan Erdoğan stokçularla mücadele ile ilgili olarak, 'Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır.' dedi.
8.12.2021 Siyaset
Zam geldi, fiyatlar yüzde 300 arttı!
Zam geldi, fiyatlar yüzde 300 arttı! Fiyatlar arttıkça arttı. Zam oranları yüzde 300'lere kadar ulaştı. Vatandaşlar şikayetçi. Pek çok kişi fiyat artışlarının nedenini merak ediyor. Türkiye genelinde kira fiyatları yüzde 40 yükseldi. Bu oran yüz yüze eğitime geçileceğinin açıklanmasıyla birlikte Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Konya, Bursa gibi öğrenci şehirlerinde yüzde 50'yi buldu. İzmir, Ankara gibi metropol olarak geçen şehirlerin merkezi noktalarında ise fiyatlar geçen yıla göre yüzde 100 arttı. İstanbul'da artış oranı bazı bölgelerde yüzde 300'lere çıktı.
31.08.2021 Ekonomi
Dolarda son durum! Düşüş sürecek mi? İşte doların şifreleri...
Dolarda son durum! Düşüş sürecek mi? İşte doların şifreleri... Dolar kaç lira oldu? Dolar düşecek mi? Milyonlarca vatandaş bu soruların yanıtı arıyor. Dolar resmen çakıldı. Dolar kuru, Cuma günü 7.02 lira seviyesine çekilerek, son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Türk lirası, diğer gelişen ülke para birimlerinden pozitif ayrışarak dolar karşısında değer kazancını devam ettirdi. Merkez Bankası’nın yüzde 5 enflasyon hedefi stratejisi doğrultusunda piyasaya verdiği net mesajlar, “Gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gideriz” açıklaması dolar kurunu baskılayan en büyük etmen olarak öne çıktı. Bunun yanında, döviz mevduatlarında Ağustos 2020’den beri yaşanan en sert düşüş, ters dolarizasyon ile ilgili ilk sinyal olarak yorumlandı.
7.02.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Türkiye İş Bankası'ndan hesap sahiplerine duyuru!
Türkiye İş Bankası'ndan hesap sahiplerine duyuru! Türkiye İş Bankası yatırımcılara ait banka nezdinde zaman aşımına uğrayacak her türlü emanet ve alacaklara ilişkin bir ilan yayınladı.
6.04.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip, ona savaş açan; şahsım ve AK Parti'dir" açıklamasında bulundu. Erdoğan; "Liderler ile görüşmeyen tek isim Erbakan hocamdır" dedi. Erdoğan, İdlib harekatı konusunda da sert açıklamalarda bulunarak, "Türkiye kendi harekat planını hazırladı. İdlib harekatı bir an meselesidir, bir gece ansızın girebiliriz" ifadelerini kullandı.
19.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuk olduğu CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin bölgenin huzur ve istikrarı açısından yarattığı yakın riskleri kaygıyla takip ettiklerini belirterek, "Çünkü bu iş burada bitmeyecek, bunun muhakkak bir takip eden süreci de olacak." dedi.
6.01.2020 Siyaset
Bakan Albayrak: Rekabet gücü sağlayarak hedeflerimize ulaşacağız
Bakan Albayrak: Rekabet gücü sağlayarak hedeflerimize ulaşacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Üreticimize vereceğimiz destekle, arzı güçlendirerek, üretimi artırarak, sanayicimize, üreticimize rekabet gücü sağlayarak hedeflerimize ulaşacağız' dedi.
7.11.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Japonya'ya G-20 ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, "S-400 hava savunma sistemlerini önümüzde ay teslim almaya başlıyoruz. Bu konuda geri adım atmayacağız" dedi. Erdoğan, 23 Haziran seçim sonucuyla ilgili de; "Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelemeyiz. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz." dedi.
25.06.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak 'O iş bitti.' dedi.
18.05.2019 Gündem
Döviz kurlarındaki hareketin perde arkası ortaya çıktı
Döviz kurlarındaki hareketin perde arkası ortaya çıktı Süreci yakından takip eden bir bankacı kurlardaki hareketin arka planını anlattı: Fotoğrafa bakınca şunu söyleyebilirim. Bir kara pazartesi yaşatılmak istendi, ama Merkez Bankası hamlesi ile engellendi.
26.03.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar açılışı ve kütüphane temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettikten sonra şehri yeniden imar ederken önceliği kütüphanelere vermiştir. Ne zaman bizi biz yapan bu değerler hiyerarşisi alt üst olmuştur o zaman gerileme ve çöküş başlamıştır." dedi.
23.11.2018 Siyaset
Son Dakika... Bakan Albayrak: Orta vadeli programı 20 Eylül'de açıklayacağız
Son Dakika... Bakan Albayrak: Orta vadeli programı 20 Eylül'de açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada: "Orta vadeli programı 20 Eylül'de açıklayacağız." dedi.
13.09.2018 Ekonomi
Kuşatmaya karşı 8 maddelik tedbir
Kuşatmaya karşı 8 maddelik tedbir Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni ekonomik modelin şifrelerini verdi. Yeni modelde kamuda tasarruf, buna vatandaşın da uyumu ve yerli malı kullanımının teşviki, kayıt dışı ile amansız bir mücadele, Merkez Bankası’nın bağımsızlığından ödün vermeden piyasada güven ortamını sağlayacak tedbirler ve uygulamalar yer alıyor.
10.08.2018 Ekonomi
Bakan Albayrak Yeni Ekonomi Modeli'ni açıkladı
Bakan Albayrak Yeni Ekonomi Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe'de düzenlenen toplantıda Yeni Ekonomi Modeli'nin çerçevesini açıkladı. Bakan Albayrak, daha etkili iletişim, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı, sürdürülebilir sistem, bütçe disiplini, kamuda tasarruf ve verimlilik, vergi sistemindeki dönüşüm başlıkları altında maddeleri tek tek duyurdu. İşte detaylar...
10.08.2018 Ekonomi