Türk Standardları Enstitüsü

Türk Standardları Enstitüsü

Son dakika Türk Standardları Enstitüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Standardları Enstitüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Standardları Enstitüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Standardları Enstitüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk standardları enstitüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 türk standardları enstitüsü haberi bulunmuştur. Tüm türk standardları enstitüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıktan sıfır emisyon için flaş adım!
Bakanlıktan sıfır emisyon için flaş adım! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ile Türk Standardları Enstitüsü arasında Ulusal Karbon Kredilendirme Programı oluşturulmasına dair protokol imzalandı. Ulusal Karbon Kredilendirme Programı ile yaşanılabilir bir dünya için 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda, Türkiye’de kurulması planlanan emisyon ticaret sistemi kapsamında yer alacak sektörlerin sera gazı emisyonlarının bir kısmının denkleştirilmesine ve gönüllü emisyon azaltım hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunulacak. Protokol imza töreninde konuşan İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak, “Bugün çok önemli bir adımı atıyoruz. Türkiye’de ulusal bir sistemin kurulması burada hedeflenecek gelirin ülkemizde kalması çok önemli. Hatta sadece ülkemizde değil hem Türki Cumhuriyetler hem Balkan ülkeleri hem de İslam coğrafyasını kapsayan bölgesel bir piyasayı da yönetecek çalışmanın ilk adımı olarak görüyoruz.” dedi.
13.05.2023 Gündem
Bakan Varank: İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sırada
Bakan Varank: İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sırada Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank, "Türkiye, savunma sanayisi alanında önemli bir ivme yakaladı. İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sıraya girmiş durumda. Doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yapmaya başladık. Eğer doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yaparsanız emin olun, başarısız olma şansınız yok" dedi.
2.02.2023 Gündem
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
Bakan Varank: İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle 252 milyar doları aştı
Bakan Varank: İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle 252 milyar doları aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle hamdolsun 252 milyar doları aştı. Biz bu rakamları petrol satarak mı yakaladık, doğalgaz ihracatı mı yapıyoruz, tabii ki hayır. Biz 252 milyar dolarlık ihracatı güçlü imalat sanayimizle gerçekleştiriyoruz” dedi.
4.10.2022 Ekonomi
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyor Simit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022 Ekonomi
MSB duyurdu! TSK’ya subay adayları alınacak! Kılavuz yayınlandı!
MSB duyurdu! TSK’ya subay adayları alınacak! Kılavuz yayınlandı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve subay aday adayı alınacak. MSB’nin Personel Temin Başkanlığı tarafından subay alımına ilişkin kılavuzlar yayınlandı. İlana göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2022 yılı için, kuvvet komutanlıkları ve milli savunma üniversitesinde görevlendirilmek üzere muvazzaf subay adayı ile tabip, diş tabibi ve özel nitelikli beden eğitimi öğretmeni subay aday adayı alınacak. Peki, MSB subay alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte MSB personel temin başvuru ekranı!
23.09.2022 Personel Alımı
Kamuda 100 bin kişiye iş imkanı! Yeni istihdam müjdesini Bakan Nebati duyurdu!
Kamuda 100 bin kişiye iş imkanı! Yeni istihdam müjdesini Bakan Nebati duyurdu! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan işsizlik verisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, “Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık ortalama 890 bin kişilik istihdam artışı ve tek haneli işsizlik oranı hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.” Dedi. Bakan Nurettin Nebati, dev sosyal konut projesine ilişkin “en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak” diyerek müjdeyi verdi.
12.09.2022 Personel Alımı
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) en az lise mezunu 61 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) en az lise mezunu 61 personel alacak! İşte başvuru şartları! Türk Standardları Enstitüsü (TSE) duyurdu! 61 sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, 32 mühendis, 2 tekniker, 8 memur, 1 koruma ve güvenlik görevlisi ve 18 odacı (hizmetli) kadrolarından personel alınacak. Başvurular Kariyer Kapısı üzerinden alınacak. Peki, TSE personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TSE personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
12.09.2022 Personel Alımı
EGM'den milletvekili ve polis arasındaki tartışmaya ilişkin açıklama
EGM'den milletvekili ve polis arasındaki tartışmaya ilişkin açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Ankara'da bir iş yerine tabelası ile ilgili işlem yapılırken Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında yaşanan tartışmaya ilişkin, "Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili, denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunmuştur. Milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek, nahoş bir kelime kullanmıştır. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" açıklamasını yaptı.
19.06.2022 Gündem
“TOGG’un standart ihtiyacını yakından takip ediyoruz”
“TOGG’un standart ihtiyacını yakından takip ediyoruz” Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Türkiye’nin Otomobili'nin heyecanla beklenen bir proje olduğunu belirterek, “TOGG’la ilgili başka standart ihtiyacı olduğunda süreci çok yakından takip ediyoruz ve önceden hazırlıklı olmaya gayret ediyoruz” dedi.
29.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! 3 koldan teste başladı
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! 3 koldan teste başladı Yerli otomobil TOGG'la ilgili son dakika gelişmesi! Yeni gelişmeyi videolu paylaşımla duyurdu. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), şasi prototipi yol testi, dayanım testi, aerodinamik ve aeroakustik testleri olmak üzere 3 koldan birden teste başladı.
6.11.2021 Otomobil
TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına ilişkin standartlar belirlendi
TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına ilişkin standartlar belirlendi Türk Standardları Enstitüsü tarafından "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı" hazırlandı.
4.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli araba TOGG’la ilgili kritik açıklama! Bakan duyurdu, ve belli oldu
Yerli araba TOGG’la ilgili kritik açıklama! Bakan duyurdu, ve belli oldu Yerli araba TOGG’la ilgili son dakika açıklaması geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank resmen duyurdu. Elektrikli araç şarj üniteleri ve istasyonları hakkındaki iki standardın detayları belli oldu. TSE tarafından hazırlanan "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı"nda, şarj üniteleri ve istasyonların kurulumu için elektriksel gerekler, ünitelerin yerleştirilecekleri yerlerle ilgili konum, şarj yönteminin seçimi, ünitelerin montajı ile ilgili tavsiyeler ve işaretleme gerekleri yer aldı.
4.11.2021 Otomobil
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, haberleşme teknolojileri kümelenmesinin 140 milyon liralık yerli ve milli 5G donanım yazılım geliştirme projesine TÜBİTAK olarak katkı sağladıklarını söyledi.
3.11.2021 Ekonomi
İkinci el cep telefonu ve tabletlerle ilgili flaş karar! 1 yıl şartı...
İkinci el cep telefonu ve tabletlerle ilgili flaş karar! 1 yıl şartı... İkinci el cep telefonu ve tabletlerle ilgili son dakika kararı! Zorunlu oldu. Resmen açıklandı. 1 yıl şartı getirildi. Yenileme işlemi yapılmadan ikinci el, kullanılmış cep telefonları ve tabletlerin, tüketicinin kolaylıkla görebileceği ve okuyabileceği şekilde, malın mevcut durumunu ve varsa yapılan işlemleri gösteren bilgilendirme etiketiyle satılması zorunlu olacak. Aynı zamanda elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış malların yenilenebilmesi için en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj kullanım trafiğinin bulunması zorunlu olacak.
2.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İcradan satın aldığı arsanın eski sahibi tarafından öldürüldü
İcradan satın aldığı arsanın eski sahibi tarafından öldürüldü Aydın'ın Nazilli ilçesinde, iddiaya göre icradan satılık arazi alan Mehmet İnanç Akcan (50), arazinin önceki sahibi Hasan D. (49) tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olayda saçmaların isabet ettiği cinayet şüphelinin kardeşi de hafif şekilde yaralandı.
6.08.2021 Gündem
Düzenleme yapıldı! Ve değişti, 4 yıla çıkarıldı...
Düzenleme yapıldı! Ve değişti, 4 yıla çıkarıldı... Isı sayaçlarının tamiri, bakımı, ayarlanması, muayenesi ve damgalanmasıyla ilgili servis hizmeti sunmak isteyenlerde aranan şartlarda düzenleme yapıldı.
19.06.2021 Ekonomi
TSE 5 firmanın sözleşmelerini feshetti
TSE 5 firmanın sözleşmelerini feshetti Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 5 firmanın sözleşmelerini feshederek, hizmet yeterlilik belgelerinin iptalini gerçekleştirdi.
9.05.2021 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne TSE imzası
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne TSE imzası Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında, nükleer güvenlik kültürüne sahip teknik uzmanlarıyla inşaat, yer bilimleri, elektrik, mekanik işleriyle ilgili denetimleri sahanın tamamına hakim olarak gerçekleştiriyor.
13.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Trafik sorununa da çare olacak! Seri üretim başladı
Trafik sorununa da çare olacak! Seri üretim başladı ASELSAN, geliştirdiği teknolojik çözümlerle şehir içi trafik yönetiminin daha etkin hale getirilmesine katkı verecek.
28.02.2021 Bilim ve Teknoloji
SGK prim borcu yapılandırması... Meclis'te kabul edildi
SGK prim borcu yapılandırması... Meclis'te kabul edildi SGK prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. SGK primi idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamları da yapılandırılabilecek. SGK prim borçlarını yapılandırmak isteyenlerin kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve en fazla 18 taksitte bu borçlar ödenebilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de gerçekleştirilecek.
12.11.2020 Ekonomi
Borcu olan milyonları kapsıyor! TBMM'de kabul edildi
Borcu olan milyonları kapsıyor! TBMM'de kabul edildi Milyonlarca borçlunun gözü Meclis'e çevirmişti. İstihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak. Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında olacak.
5.11.2020 Ekonomi
İstihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda
İstihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda TBMM Genel Kurulunda, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi.
4.11.2020 Gündem
YÖK'ten üniversite tedbirlerine ilişkin açıklama!
YÖK'ten üniversite tedbirlerine ilişkin açıklama! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) iş birliğiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında, üniversite yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların oluşturulması, hijyen koşullarının sağlanması için kılavuz hazırlandı. Kılavuzdan: Dersliklerde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sınıf ve dersliklerin kapasitesinin belirlenmesi, oturma düzeninde kişiler arası en az 1 metre mesafenin korunması gereklidir. Kapalı alanlarda bulunan herkesin sürekli maske kullanımı sağlanmalıdır. Birlikte yapılan aktivitelerde yakın mesafede olunması gerekli ise maskeye ilaveten ayrıca yüz siperliği de kullanılmalıdır.
7.10.2020 Eğitim
Bakan Varank: OSB'lerde son 6 ayın elektrik tüketim rekoru kırıldı
Bakan Varank: OSB'lerde son 6 ayın elektrik tüketim rekoru kırıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Uyguladığımız politikaların sonucu olarak hazirandan itibaren ekonomi tekrar canlanmaya başladı. OSB'lerde eylülün 25 gününde, son 6 ayın elektrik tüketim rekoru kırıldı. 3. çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, güçlü büyümeye işaret ediyor"
1.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Standardları Enstitüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk standardları enstitüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.