Tse

Tse

Son dakika tse haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tse ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tse haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tse

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tse gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 tse haberi bulunmuştur. Tüm tse haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde TSE'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin rol üstlenecek. 70 yıllık birikim ve tecrübesiyle TSE, hem bölgemizdeki ülkelere hem de İslam dünyasına standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet sağlıyor, liderlik ediyor" dedi.
14.10.2023 Ekonomi
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyor Simit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022 Ekonomi
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) en az lise mezunu 61 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) en az lise mezunu 61 personel alacak! İşte başvuru şartları! Türk Standardları Enstitüsü (TSE) duyurdu! 61 sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, 32 mühendis, 2 tekniker, 8 memur, 1 koruma ve güvenlik görevlisi ve 18 odacı (hizmetli) kadrolarından personel alınacak. Başvurular Kariyer Kapısı üzerinden alınacak. Peki, TSE personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TSE personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
12.09.2022 Personel Alımı
Araba almayı düşünenler dikkat! Flaş uyarı, ağır hasarlı arabalar...
Araba almayı düşünenler dikkat! Flaş uyarı, ağır hasarlı arabalar... Araba almayı düşünen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Pandemi ve çip krizi sonrası sıfır arabada tedarik sorunu yaşandı, fiyatlar katlandı. İkinci el arabalardaki gerçek ortaya çıktı. Bu gelişme sonrası ve kurdaki gerilemeyle fiyatlar düşse de arz-talep dengesizliği, ağır hasarlı araçların kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunulmasının önünü açtı. Ekspertiz bayilerine gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor. Piyasada ağır hasarlı araçların artışı, TSE belgeli ekspertiz hizmetini daha da kritik hale getirdi.
23.02.2022 Otomobil
Demirören Medya’ya Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi
Demirören Medya’ya Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi Demirören Medya, Pandemi sürecinde koronavirüs risklerini eksiksiz yöneten ve gerekli önlemleri alarak çalışanların farkındalığını artıran şirketlere Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni almaya hak kazandı. Yapılan denetimlerin ardından Demirören Medya, ‘Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’nin sahibi oldu.
8.12.2021 Gündem
“TOGG’un standart ihtiyacını yakından takip ediyoruz”
“TOGG’un standart ihtiyacını yakından takip ediyoruz” Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Türkiye’nin Otomobili'nin heyecanla beklenen bir proje olduğunu belirterek, “TOGG’la ilgili başka standart ihtiyacı olduğunda süreci çok yakından takip ediyoruz ve önceden hazırlıklı olmaya gayret ediyoruz” dedi.
29.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! 3 koldan teste başladı
Yerli otomobil TOGG'da heyecanlandıran gelişme! 3 koldan teste başladı Yerli otomobil TOGG'la ilgili son dakika gelişmesi! Yeni gelişmeyi videolu paylaşımla duyurdu. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), şasi prototipi yol testi, dayanım testi, aerodinamik ve aeroakustik testleri olmak üzere 3 koldan birden teste başladı.
6.11.2021 Otomobil
TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına ilişkin standartlar belirlendi
TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına ilişkin standartlar belirlendi Türk Standardları Enstitüsü tarafından "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı" hazırlandı.
4.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli araba TOGG’la ilgili kritik açıklama! Bakan duyurdu, ve belli oldu
Yerli araba TOGG’la ilgili kritik açıklama! Bakan duyurdu, ve belli oldu Yerli araba TOGG’la ilgili son dakika açıklaması geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank resmen duyurdu. Elektrikli araç şarj üniteleri ve istasyonları hakkındaki iki standardın detayları belli oldu. TSE tarafından hazırlanan "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı"nda, şarj üniteleri ve istasyonların kurulumu için elektriksel gerekler, ünitelerin yerleştirilecekleri yerlerle ilgili konum, şarj yönteminin seçimi, ünitelerin montajı ile ilgili tavsiyeler ve işaretleme gerekleri yer aldı.
4.11.2021 Otomobil
Yerli mikrobiyal gübre kuraklığın tarımdaki etkisini azaltacak
Yerli mikrobiyal gübre kuraklığın tarımdaki etkisini azaltacak Van YYÜ'de Tarım ve Orman Bakanlığıyla ortak yürütülen proje kapsamında, tarımsal bitkilerin besin ve su ihtiyacını karşılayarak kuraklıktan etkilenmelerinin önlenmesini sağlayacak mikrobiyal gübre için patent başvurusu yapıldı.
1.10.2021 Bilim ve Teknoloji
TSE 5 firmanın sözleşmelerini feshetti
TSE 5 firmanın sözleşmelerini feshetti Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 5 firmanın sözleşmelerini feshederek, hizmet yeterlilik belgelerinin iptalini gerçekleştirdi.
9.05.2021 Ekonomi
İkinci el arabada flaş 45 gün detayı!
İkinci el arabada flaş 45 gün detayı! İkinci el veya sıfır araba almak isteyenler için önemli uyarı geldi. Mağdur olmamak için dikkat edilmesi gereken konular ortaya çıktı. Araba alacak vatandaşları uyaran TÜDEF Başkanvekili Sinan Vargı, “İki araç kesilip birbirine eklenerek yapılan araca sağlam raporu verebiliyorlar. Ya da ekspere aynı renk, modelde sağlam aracı götürüp noterde ağır hasarlı aracın satışını yapabiliyorlar. Vatandaş, TSE Yeterlilik Belgesi olmayan ekspere gitmesin” dedi.
27.04.2021 Gündem
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne TSE imzası
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne TSE imzası Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında, nükleer güvenlik kültürüne sahip teknik uzmanlarıyla inşaat, yer bilimleri, elektrik, mekanik işleriyle ilgili denetimleri sahanın tamamına hakim olarak gerçekleştiriyor.
13.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Belgesiz satılmayacak
Cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Belgesiz satılmayacak İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş karar. Artık belgesiz satılmayacak. Cep telefonları mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden klonlanmış, kayıp, çalıntı cihaz olup olmadığı kontrol edilecek. IMEI numarası beyaz listede bulunmayan ikinci el cep telefonlarının yenileme işlemi yapılmayacak. Fonksiyon kaybı olup olmadığı tespit edilecek. Cihazın performans testleri yapılacak. BTK kayıtlarından kontrol edilecek.
18.02.2021 Gündem
İkinci el cep telefonu satışları ile ilgili yeni düzenleme! Türkiye'de ilk kez uygulanacak...
İkinci el cep telefonu satışları ile ilgili yeni düzenleme! Türkiye'de ilk kez uygulanacak... Mobil cihazlarda artan fiyatlardan sonra ikinci ele olan talep patladı. İkinci el cep telefonu satışına ilişkin düzenlemede sona gelindi. Türk Standart Enstitüsü, standartları belirleyerek hazırladığı raporu sektörün görüşüne açtı. Yetkilendirme martta başlayacak, ilk satış için hedeflenen tarih ise haziran.
29.01.2021 Ekonomi
Çinli El Chapo olarak bilinen Tse Chi Lop yakalandı!
Çinli El Chapo olarak bilinen Tse Chi Lop yakalandı! Dünyanın en çok arananlar listesinin başında olan ve Çinli "El Chapo" olarak da bilinen Tse Chi Lop, Hollanda'daki Schiphol Havalimanı'nda polisler tarafından yakalandı.
24.01.2021 Dünya
20 kuruştan satılıyor ama... Büyük risk
20 kuruştan satılıyor ama... Büyük risk Salgının başında kıtlığı çekilen ve fiyatı hızla artan maskeler, artık özellikle e-ticaret sitelerinde tanesi 20 kuruştan satılıyor. Fiyatın bu derece ucuzlaması kalite kuşkularını doğururken, uzmanlar standart dışı ürünlere dikkat çekiyor
26.11.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye çok güçlü şekilde çıkacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye çok güçlü şekilde çıkacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'nde toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye salgın sürecinden çok daha güçlü şekilde çıkacaktır'' dedi.
8.11.2020 Siyaset
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okullarla ilgili son dakika açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okullarla ilgili son dakika açıklaması Okullarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk"Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk." dedi.
4.11.2020 Eğitim
AVM'lerde yeni dönem! Artık daha güvenli....
AVM'lerde yeni dönem! Artık daha güvenli.... Pandemi sonrası AVM'lere gitmekte çekinenler için corona virüs sertifikalı yeni bir dönem başladı. Belirlenen şartlara uyan AVM'ler bu sertifikayı alabilecek ve bu AVM'ler daha güvenli olcak.
29.09.2020 Ekonomi
Mehmet Ceyhan ve Mehmet Çilingiroğlu sosyal medya üzerinden birbirine girdi!
Mehmet Ceyhan ve Mehmet Çilingiroğlu sosyal medya üzerinden birbirine girdi! Prof. Mehmet Çilingiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın maske konusunda yaptığı eski bir televizyon konuşmasını Twitter'dan paylaştı. İkili arasında yaşanan tartışma sonrası Ceyhan, Çilingiroğlu'na "Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan ünvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan uyanırım sadece." yanıtını verdi.
16.09.2020 Gündem
TSE Başkanı: Standart maske, 3 mikrondan büyük damlacıklara bariyer olmalı
TSE Başkanı: Standart maske, 3 mikrondan büyük damlacıklara bariyer olmalı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, bez maske ile cerrahi maskenin koruyuculuğunun eşit olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şahin, "Maskeler neyden dokunmuş olursa olsun, '3 mikrondan daha büyük damlacıklar için bariyer oluşturabiliyor mu' bizim baktığımız yer orası. Yani 3 mikrondan yüksek damlacıklar varsa bundan geçemeyecek" dedi.
10.09.2020 Gündem
AVM'lerde yeni dönem başlıyor! Yaşlılar ve 15 yaş altındakiler...
AVM'lerde yeni dönem başlıyor! Yaşlılar ve 15 yaş altındakiler... Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) talepte bulunan alışveriş merkezlerine (AVM) vereceği "TSE Güvenli Hizmet Belgesi", yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerde yeme içme merkezlerindeki masa mesafelerinden asansörlerin kullanımına, dezenfeksiyondan lavaboların temizliğine kadar belirlenen yeni standartlar geçerli olacak, kurallara uyulup uyulmadığı çifte denetimle kontrol edilecek. AYD Başkanı Altaş, "uygulanan tedbirlere ek olaraky eme içme merkezlerindeki masa mesafelerinin biraz daha açılması, asansörlerimizin tek kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi, sadece yaşlıların ve 15 yaş altının buraları kullanması, yürüyen merdivenlerin daha sık dezenfekte edilmesi ve lavabolara el değmeden girip çıkabilmek gibi önlemlerimiz var." dedi.
9.09.2020 Gündem
AVM'lere 'Güvenli Hizmet' belgesi geliyor!
AVM'lere 'Güvenli Hizmet' belgesi geliyor! AVM'ler Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından 'Güvenli Hizmet' belgesi ile belgelendirilecek. AVM'lerin yaşam ve ticaret alanlarında kalite, hizmet, hijyen standartları geliştirilecek, müşteri memnuniyeti sağlanacak.
8.09.2020 Gündem
Teknopark Ankara Kovid-19 konusunda güvenliliğini tescilledi
Teknopark Ankara Kovid-19 konusunda güvenliliğini tescilledi İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Teknopark Ankara, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında "güvenli üretim ve hizmet standartlarını" sağlayıp belgelendiren Ankara'daki ilk teknoloji geliştirme bölgesi oldu.
25.08.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Tse ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tse haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.