Türk Şirket

Türk Şirket

Son dakika Türk şirket haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk şirket ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk şirket haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Şirket

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk şirket gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.465 türk şirket haberi bulunmuştur. Tüm türk şirket haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışanlara güzel haber: Haftada 3 gün tatil dönemi! İlk kez bir Türk şirket denedi, işte sonuçlar
Çalışanlara güzel haber: Haftada 3 gün tatil dönemi! İlk kez bir Türk şirket denedi, işte sonuçlar Uzun süredir '4 gün mesai, 3 gün tatil' sistemi gündemdeydi. Birçok Avrupa ülkesi bu sistemi 2015 yılından beri demeye başladı. Türkiye'de çalışanlar ise böyle bir sistemin uygulanabileceğini düşünmüyordu. Ancak ilk kez bir Türk şirketi haftada 4 gün mesai uygulamasına geçtiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "Haftalık izin uygulamasının, çalışan bağlılığı, verimlilik, motivasyon ve iş-yaşam dengesi alanlarını yüzde 85’in üzerinde desteklediği tespit edildi." ifadeleri kullanıldı. Peki 4 günlük çalışma sistemi yaygınlaşır mı? Hangi sektörlerde uygulanabilir? İşte çalışanların yakından takip ettiği konun detayları...
17.04.2024 Çalışma Hayatı
Türk şirket Körfez Bölgesi’nde ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı
Türk şirket Körfez Bölgesi’nde ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı Türk e-ticaret platformu Trendyol, Körfez Bölgesi’ndeki ilk pop-up mağazasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ünlü dizi oyuncuları Simay Barlas ve Halit Özgür Sarı’nın katıldığı lansmanla açtı.
29.03.2024 Ekonomi
Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor
Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor Yapay zekâ destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan oyun şirketi NBL Games, tohum yatırım turunu tamamlayarak ABD pazarına açılmaya hazırlandığını duyurdu.
29.02.2024 Yaşam
Türk şirket Boston merkezli yapay zeka şirketi Zoba'yı satın aldı
Türk şirket Boston merkezli yapay zeka şirketi Zoba'yı satın aldı Ulaşım şirketi Martı, Boston merkezli yapay zeka şirketi Zoba’yı bünyesine kattığını duyurdu.
7.02.2024 Yaşam
Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu
Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu Gıda şirketi Ülker; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performansıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci olarak önemli bir başarı elde etti. Şirket ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da ilk sıranın sahibi oldu.
19.01.2024 Ekonomi
Türk şirket, global moda endüstrisinin “ezberbozan” markaları arasında yer aldı
Türk şirket, global moda endüstrisinin “ezberbozan” markaları arasında yer aldı Business of Fashion ve Mckinsey tarafından hazırlanan, “Modanın Durumu, 2024” (The State of Fashion 2024) raporunda Trendyol, global moda endüstrisinde ezber bozan üçüncü nesil markalar arasında gösterilerek listede yer alan tek Türk şirketi oldu.
2.01.2024 Ekonomi
Türk şirket Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini korudu
Türk şirket Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini korudu 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alan Arçelik, beşinci kez üst üste Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden şirket olduğunu duyurdu.
27.11.2023 Ekonomi
Türk şirket Kazakistan pazarına giriş yaptı
Türk şirket Kazakistan pazarına giriş yaptı Spor perakendesi şirketlerinden Olgar; Kazakistan’ın eski başkenti ve en büyük şehri Almatı’da SPX markasıyla 2 mağaza açtı. Gürcistan’dan sonra yurtdışında dahil olduğu ikinci pazar olan Kazakistan mağazaları ile birlikte markanın yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere toplamdaki mağaza sayısı 48 oldu.
21.11.2023 Finans
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak 16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
17.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 19. Akdeniz Oyunları Açılış Programı’na katılmak üzere geldiği Cezayir'de Türk işçilerle görüşerek, “Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda” dedi.
25.06.2022 Siyaset
Decacorn nedir? Decacorn ne demek, ne anlama geliyor? Türkiye’nin ilk Decacorn’u Trendyol oldu!
Decacorn nedir? Decacorn ne demek, ne anlama geliyor? Türkiye’nin ilk Decacorn’u Trendyol oldu! Türkiye’nin popüler e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, 1.5 milyar dolarlık yeni yatırım turu değerlendirmesi ile beraber 16.5 milyar dolara çıkararak "decacorn" tanımına sahip olan ilk Türk şirket olma unvanına sahip oldu. Söz konusu gelişmenin ardından Decacorn ne demek? Decacorn nedir, ne anlama gelir? Gibi sorularda artış oldu.
9.08.2021 Gündem
2 yabancı banka Türk şirket ile anlaştı!
2 yabancı banka Türk şirket ile anlaştı! Goldman Sachs ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye'nin lider dijital finansal teknoloji sağlayıcısı DgPays'e yatırım yapmak için anlaştı.
22.03.2021 Ekonomi
Twitter reklam yasağı ne ifade ediyor?
Twitter reklam yasağı ne ifade ediyor? Türkiye’de 1 milyonun üzerinde günlük erişime sahip Twitter, Periscope ve Pinterest için temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmedikleri için cezai yaptırım süreci başladı. 19 Ocak tarihi itibari ile Resmi Gazete yayını ile yürürlüğe giren reklam yasağı ile üç sosyal ağa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu imzasıyla reklam verme cezası kesildi. Bu üç şirkete Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu imzasıyla reklam verme cezası kesildi. Peki bu durum reklamveren penceresinden bakıldığında ne ifade ediyor? Reklam Yasağı ne demek? İletişim ve Medya Danışmanı Barış Karaoğlan sosyal ağ platformlarına getirilen reklam yasağının detaylarını anlattı.
20.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Dev satın alma! Alman şirket Türk şirkete talip oldu!
Dev satın alma! Alman şirket Türk şirkete talip oldu! Almanya merkezli Simona AG, Düzce’de PVC köpük yaprak ürünleri üreten MT Plastik'in yüzde 70'ini satın almayı planladığını duyurdu.
9.11.2020 Sağlık
Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu: Türk mallarının-ürünlerinin boykot sebebi…
Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu: Türk mallarının-ürünlerinin boykot sebebi… Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu gündeme oturdu. Türk mallarına boykot çağrısı yapan Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Aclan, boykot çağrısını yineleyerek “Kesin ve net bir şekilde söylüyorum; yatırıma hayır, ithalata hayır, turizme hayır” ifadelerini kullandı ve ülkede bulunan Türk şirketlerinin de boykot edilmesini istedi. Peki, Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan boykot sebebi…
19.10.2020 Gündem
Yerli solunum cihazları kullanılmaya başlandı
Yerli solunum cihazları kullanılmaya başlandı Yerli üretim solunum cihazlarından bazıları, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine gönderildi. Salgın döneminde Türk mühendisler ve Türk şirketlerin çabasıyla üretilen yerli solunum cihazları, hastane personeline verilecek eğitimin ardından kısa sürede kullanılmaya başlanacak. Öte yandan geçtiğimiz Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi havadan görüntülendi.
10.07.2020 Sağlık
Katar ile anlaşma sağlandı! 15 yıl boyunca Türkiye'den gidecek
Katar ile anlaşma sağlandı! 15 yıl boyunca Türkiye'den gidecek Türkiye’nin Katar’la siyasi ve askeri işbirliği ekonomiye de taşındı. Katar ordusunun yemek ihalesini Türk şirket kazandı. Yemek İstanbul, 15 yıl boyunca günde 110 bin öğün yemek verecek.
8.01.2020 Gündem
Türk-ABD İş Konseyi 100 milyar dolarlık ticaretin yol haritasını sunacak
Türk-ABD İş Konseyi 100 milyar dolarlık ticaretin yol haritasını sunacak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı’nın 10'uncusu, 25 Eylül’de New York’ta gerçekleştirilecek.
21.09.2019 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması!
Bakan Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Savaş uçağına ihtiyacımız var. F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız' ifadelerini kullandı.
28.08.2019 Gündem
BMC, rekor artışla devler listesinde
BMC, rekor artışla devler listesinde Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC, bu yıl ilk kez savunma sanayisinde dünyanın en büyük 100 şirketi arasına adını yazdırdı. BMC'nin 554 milyon dolarla listeye 85'inci sıradan giriş yapmasıyla dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi şirketi arasındaki Türk şirket sayısı 5'e çıktı.
24.07.2019 Ekonomi
Kazakistan 28 yıl sonra ilk kez cumhurbaşkanını seçiyor
Kazakistan 28 yıl sonra ilk kez cumhurbaşkanını seçiyor Kazakistan'da ülkeyi 28 yıl yöneten kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in istifasının ardından 9 Haziran'da yapılacak seçimlerde 7 aday yarışacak.
22.05.2019 Dünya
Libyalı siyasiler Türk şirketlerini davet ediyor
Libyalı siyasiler Türk şirketlerini davet ediyor Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ile görüşen Libyalı siyasetçiler, Türk şirketlerini kalkınma ve altyapı projeleri için ülkelerine davet etti, ayrıca Türk Hava Yolları'nın Libya'ya uçuşları yeniden başlatmasını istedi.
20.02.2019 Ekonomi
Son dakika... ABD Türk şirketini hedef aldı!
Son dakika... ABD Türk şirketini hedef aldı! ABD Hazinesi, Kuzey Kore'yle ilgili yeni yaptırımları açıklarken bir Türk şirketini ve iki Türk'ü hedef aldı.
4.10.2018 Dünya
Trump'a Türkiye uyarısı: Bedeli ağır olur!
Trump'a Türkiye uyarısı: Bedeli ağır olur! ABD Başkanı’nın Türkiye ve Türk ekonomisini hedef alan yaptırımlarına Batı’da itirazlar giderek artıyor İngiliz düşünce kuruluşu Chatham House’ın ünlü Türkiye ve Ortadoğu uzmanı Fadi Hakura, krizi CNN’e yorumladı: Yaptırımların yol açacağı ekonomik istikrarsızlık Türkiye sınırları ötesinde sonuçlara yol açar. Yaralı bir Türkiye gözünü Batı’dan Rusya, İran ve Avrasya’ya çevirir. Batı bu felaketi önlemek için Türkiye’ye yaklaşmalı. AB hedefi canlandırılmalı. Yoksa Batı, çok önemli bir ülkeyi kaybetmenin bedelini çok ağır öder. ABD’de Washington merkezli düşünce kuruluşu FDD’nin terör uzmanı Jonathan Schanzer ‘F-35 projesinden Türkiye’yi dışlayamazsınız’ dedi, ekledi: F-35’in füze uzaktan kumanda arabirimi ve kokpit elektronik kartlarının tek üreticisi Türk AYESAŞ. Türkiye’yi dışlamak 12 milyar dolar ek maliyet getirir.
16.08.2018 Gündem
Türk şirket, Sudan'da altın arayacak
Türk şirket, Sudan'da altın arayacak Türk Denizli Şirketi, Sudan'ın Kızıldeniz eyaletinde altın arayacak
31.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Şirket ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk şirket haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.