Türk Profesör

Türk Profesör

Son dakika türk profesör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk profesör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk profesör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Profesör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk profesör gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.551 türk profesör haberi bulunmuştur. Tüm türk profesör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için büyük bir onur'
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için büyük bir onur' Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, adının verildiği 'Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün açılış töreni için Ankara'ya geldi.
16.02.2022 Gündem
Dünya Türk profesörün büyük başarısını konuşuyor! Koronavirüs tuzağa düşecek...
Dünya Türk profesörün büyük başarısını konuşuyor! Koronavirüs tuzağa düşecek... Türk Prof. Dr. Derya Unutmaz, koronavirüse karşı umut verici bir tedavi geliştirdiklerini açıkladı. Prof. Unutmaz, yeni yöntemle virüsün hücrenin içine girmesini engelleyerek, bağışıklık sisteminin aktif hale getirildiğini belirtti. Virüse bir tür tuzak kurulduğunu söyleyen Unutmaz, ilacın tüm varyantlara karşı etkili olacağını ifade etti.
29.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın konuştuğu Türk! Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız: CERN araştırmaları dünyada ses getirdi
Dünyanın konuştuğu Türk! Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız: CERN araştırmaları dünyada ses getirdi Dünya Türk profesörün çalışmalarını konuşuyor. Maddenin temelinin araştırıldığı CERN’deki deneylere katıldı, doktora tezinde Higgs Parçacığı’nın keşfedileceğini yıllar önce yazdı. AD Scientific Index’e 106. sıradan girerek en etkili bilim insanı olan Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız, Fizik alanındaki araştırmalarıyla öne çıkıyor.
29.12.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD'de istismar ile suçlanan Türk profesör aklandı! Mahkeme tazminat ödeyecek
ABD'de istismar ile suçlanan Türk profesör aklandı! Mahkeme tazminat ödeyecek ABD’deki Montana Eyalet Üniversitesi’nde çalıştığı dönemde 4 öğrenci tarafından taciz ve ayrımcılıkla suçlanan genetik bilimci Prof. Dr. Hikmet Budak temize çıktı. Mahkeme, üniversitenin Prof. Dr. Budak’a 200 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.
19.03.2021 Gündem
SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse...
SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse... Mars'a araştırma için indirilen son iki uzay aracı Curiosity ve Perseverance'ta çalışan Türk bilim insanı Prof. Dr. Behçet Açıkmeşe, Elon Musk'ı reddettiğini açıkladı. Açıkmeşe, Türkiye Uzay Ajansı'ndan kendisini bir teklif gelmediğini ama teklif gelirse yardımcı olacabileceğini belirtti.
28.02.2021 Gündem
Berrin Tansel kimdir? NASA'dan ödül alan Türk profesör Berrin Tansel'in kariyeri!
Berrin Tansel kimdir? NASA'dan ödül alan Türk profesör Berrin Tansel'in kariyeri! Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Florida eyaletindeki Uluslararası Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı olan ve NASA ile çalışmalar yapan Prof. Dr. Berrin Tansel, Amerikan Çevre Mühendisliği ve Bilim İnsanları Akademisi Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Bu haberin ardından Berrin Tansel'in hayatı ve kariyeri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Berrin Tansel kimdir? Berrin Tansel kaç yaşında ve nereli? İşte NASA'dan ödül alan Türk profesör Berrin Tansel'in hayatı!
28.02.2021 Gündem
Türk profesöre NASA'dan büyük ödül!
Türk profesöre NASA'dan büyük ödül! Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Florida eyaletindeki Uluslararası Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı olan ve NASA ile çalışmalar yapan Prof. Dr. Berrin Tansel, Amerikan Çevre Mühendisliği ve Bilim İnsanları Akademisi Bilim Ödülü’nü kazandı.
27.02.2021 Gündem
Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör İbrahim Benter hayatı!
Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör İbrahim Benter hayatı! Koronavirüs ile ilgili dünyanın umutla beklediği haber yine bir Türk profesörden geldi. Aylardır koronavirüse çare aranıyor, aşı çalışmaları, yeni tedaviler ve ilaçlar üzerinde çalışılıyordu. Dünyanın beklediği haberi Prof. Dr. İbrahim Benter'den geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter'in çalışmalarıyla ilk korona ilacı üretildi. Kanal D Haber'e konuşan Prof. Dr. İbrahim Benter "Covid-19'un tedavisi bulunmuştur." açıklamasını yaptı. Peki, Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir, kaç yaşında ve nereli? Koronavirüs ilacını bulan İbrahim Benter'in biyografisi
17.12.2020 Gündem
Koronavirüs ilacı bulundu mu? Koronavirüs bitiyor mu? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör konuştu!
Koronavirüs ilacı bulundu mu? Koronavirüs bitiyor mu? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör konuştu! Prof. Dr. İbrahim Benter koronavirüs ilacını bulduğunu açıkladı. Tüm dünya aşıyı bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'yi konuşurken koronavirüs ile ilgili umut veren haber yine bir Türk profesörden geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter, koronavirüs ilacını bulduğunu açıkladı. Prof. Dr. İbrahim Benter Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Kanal D Ana Haber’e konuştu. Peki, Koronavirüs ilacı bulundu mu? Koronavirüs ilacı ne zaman çıkacak? Koronavirüs bitiyor mu? Prof. Dr. İbrahim Benter'in açıklamaları...
17.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Önemli bir başarıya imza attılar' dedi ve tebrik etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Önemli bir başarıya imza attılar' dedi ve tebrik etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Kovid-19’la Mücadele Özel Oturumuna gönderdiği video mesajında, uluslararası toplumun 21’inci yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıya olduğunu belirtti; Dünyanın aşı üretimi kapsamında gelen haberlere ümit bağladığına dikkat çekerek, "Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan, oturuma da çevrimiçi iştirak eden Biyontek firmasının kurucuları Prof. Uğur Şahin’i ve Dr. Özlem Türeci’yi huzurlarınızda tebrik ederim." ifadelerini kullandı
3.12.2020 Siyaset
'Gebeliği yüzde 40 oranında artırıyor'
'Gebeliği yüzde 40 oranında artırıyor' Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Taş, "Çip bebek yöntemi, gebeliği yüzde 40 oranında artırıyor. Bu yüzden de tekrarlayan düşük ya da tüp bebek başarısızlığı yaşayanlara, sperminde morfolojik bozukluk bulunanlara mutlaka çip bebek yöntemini tavsiye ediyorum" dedi.
3.12.2020 Sağlık
Bakan Koca müjdeyi duyurdu! 14 Aralık'ta başlıyoruz...
Bakan Koca müjdeyi duyurdu! 14 Aralık'ta başlıyoruz... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca," Aşıya aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. 50 milyonluk sözleşme imzalandı. Aşı yapmaya aralık ve ocak ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. Yerli aşıyı ise Nisan ayında geçmeyi planlıyoruz. Her şey normal seyrederse aşıya 14 Aralık'ta, sağlık çalışanlarına yaparak, başlamak istiyoruz." dedi.
1.12.2020 Gündem
Türk profesör Uğur Şahin'in korona aşısı böyle saklanıyor! İlk kez görüntülendi...
Türk profesör Uğur Şahin'in korona aşısı böyle saklanıyor! İlk kez görüntülendi... Türkiye'de gönüllü vatandaş uygulamaları devam eden Çin menşeli Covid-19 aşısı ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in başında olduğu Alman BioNTech firmasının geliştirdiği Covid-19 aşısı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kilitli dolaplarda muhafaza ediliyor. Yüzde 90'ının üzerinde etkili olduğu açıklanan Alman ve ABD ortaklığındaki aşı, eksi 72 derecedeki dolapta kilit altına alınırken, Çin aşısı artı 4 derece ısıya sahip dolaplarda bekletiliyor.
25.11.2020 Gündem
Dünyanın konuştuğu Uğur Şahin’in 2 yaşındaki fotoğrafı ortaya çıktı
Dünyanın konuştuğu Uğur Şahin’in 2 yaşındaki fotoğrafı ortaya çıktı ABD merkezli Pfizer ile geliştirdikleri koronavirüs aşısında yüzde 90 başarıya ulaştıklarını açıklayan Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucu ortağı olan ve 4 yaşındayken gittiği ülkenin 93'üncü zengini unvanını alan Türk asıllı Prof. Dr. Uğur Şahin'in (55), 53 yıl önce çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.
18.11.2020 Gündem
Heyecanlandıran gelişmeyi Türk profesör duyurdu! Patara'da bulundu
Heyecanlandıran gelişmeyi Türk profesör duyurdu! Patara'da bulundu Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmasında, antik kentin eski dönemlerinde yaşayan önemli bir kişiyi onurlandıran parçalanmış yazıt bulundu. Kazı ekibini heyecanlandıran yazıt, incelenmek üzere korumaya alındı.
7.05.2020 Gündem
Türk profesör son noktayı koydu! Kovid nedeniyle yoğun bakıma alınan çocuklardaki gizemli hastalık Kawasaki mi?
Türk profesör son noktayı koydu! Kovid nedeniyle yoğun bakıma alınan çocuklardaki gizemli hastalık Kawasaki mi? Geçen hafta, İngiltere'de yoğun bakımlara şok tablosuyla getirilen Kovid pozitif çocukların sayısındaki artış nedeniyle Kawasaki hastalığı dünya gündemine oturdu. Corona virüsün çocuklarda bir tür ateşli bağışıklık sistemi hastalığını tetiklediği ve bunun da Kawasaki hastalığı olduğu yönündeki tartışmaların ardından bu hastalık konusunda dünyanın sayılı isimlerinden Kaliforniya Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve İmmünoloji Başkanı Prof. Dr. Moşe Arditi, Demirören Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulundu.
7.05.2020 Corona Virüsü
Amerika'daki Türk Prof. Çilingiroğlu: "Türkiye'de çok şanslısınız"
Amerika'daki Türk Prof. Çilingiroğlu: "Türkiye'de çok şanslısınız" California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, katıldığı bir tv programında Amerikalıların zorda olduğunu, sağlık sistemi nedeniyle corona virüs salgını sürecinde de büyük zorluklar yaşadıklarını anlatarak "Türkiye'de çok şanslısınız" demişti. Salgınının yeni merkez üssü ABD'de sağlık sistemi çöktü. Salgın, ABD'deki sağlık sisteminin acizliğini ortaya çıkardı. ABD’nin dünyanın en güçlü ülkesi olmadığı da salgınla mücadelesinde gözler önüne serildi.
7.04.2020 Gündem
Türk profesör koronavirüse umut oldu
Türk profesör koronavirüse umut oldu Yurtdışında uzun yıllar tıp alanında araştırmalar yürüten Prof. Dr. İbrahim Benter’in 2015’te keşfettiği Angiotensin protein zinciri, dünyayı etkisi altına alan koronavirüse çare olabilir.
22.02.2020 Sağlık
"Kısıtlamalar bizi etkilemeyecek!"
"Kısıtlamalar bizi etkilemeyecek!" Huawei Kurucusu Ren Zhengfei, ilişkilerin ABD hükümetinden gelen bir kağıt parçası tarafından yok edilemeyecek kadar değerli olduğunu belirterek, "Şartlar elverdiği sürece, ABD şirketleri ile ticaretimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
24.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Kolombiya'da Türk profesörü öldürdüğü iddia edilen üç şüpheli yakalandı
Kolombiya'da Türk profesörü öldürdüğü iddia edilen üç şüpheli yakalandı Kolombiya'da Türk profesörü öldürdüğü iddia edilen şüpheliler yakalandı. Türk Prof. Dr. Ramazan Gençay'ı Kolombiya'da öldürdüğü öne sürülen üç şüpheli Medellin kentinde gözaltına alındı.
1.02.2019 Dünya
Kayıp Türk profesör Kolombiya’da ölü bulundu
Kayıp Türk profesör Kolombiya’da ölü bulundu Kolombiya polisi, 6 Aralık’tan beri kayıp olan Prof. Dr. Ramazan Gençay’ın cesedine ulaştı.
27.12.2018 Dünya
Türk profesör kızını ve kendini öldürdü
Türk profesör kızını ve kendini öldürdü ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan ve geçtiğimiz ocak ayında eşinden boşanan Türk profesör, önce üç yaşındaki kızını daha sonra da kendini öldürdü.
20.12.2018 Dünya
Türk profesör Gençay Kolombiya'da bir haftadır kayıp
Türk profesör Gençay Kolombiya'da bir haftadır kayıp Kolombiya polisi, bir haftadır kendisinden haber alınamayan Prof. Dr. Ramazan Gençay ile son olarak birlikte görüldüğü kişiyi arıyor.
14.12.2018 Dünya
Türk profesör Serdar Bulun'dan fıtık tedavisinde büyük buluş
Türk profesör Serdar Bulun'dan fıtık tedavisinde büyük buluş ABD’de 60 milyon dolar ile en çok araştırma fonu alan Türk doktorların başında gelen, Chicago şehrindeki Northwestern Üniversitesi Kadın Doğum Bölümü Anabilim Başkanı olan Prof. Dr. Serdar Bulun’un erkeklerdeki kasık fıtığı sorunu üzerine son çalışması ülkedeki bilim dergilerine konu oldu.
19.10.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Türk Profesör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk profesör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.