Türk Patent Enstitüsü

Türk Patent Enstitüsü

Son dakika türk patent enstitüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk patent enstitüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk patent enstitüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Patent Enstitüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk patent enstitüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 261 türk patent enstitüsü haberi bulunmuştur. Tüm türk patent enstitüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2023 yılında 114 milyon TL ceza kesildi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2023 yılında 114 milyon TL ceza kesildi Ticaret Bakanlığı aralık ayında toplam 21 milyon 591 bin TL, 2023 yılında ise 114 milyon 139 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.
18.12.2023 Gündem
Mal kavgasıyla gündeme gelen Midyeci Ahmet için ticaret savaşları!
Mal kavgasıyla gündeme gelen Midyeci Ahmet için ticaret savaşları! Midyeci Ahmet için marka kavgası ortaya çıktı. Eski eşi Deniz Çelebi ile yaşadığı mal paylaşım kavgası ile gündemde olan 23 şubeli Midyeci Ahmet’in sahibi Ahmet Çiçek’in, benzer zorlu bir süreci, ünlü markayı başka kişilere kaptırmamak için de verdiği anlaşıldı. ‘Midyeci Ahmet’ markasını tescil ettirmek isteyen üç başvurudan ikisi, Çiçek’in itirazı üzerine reddedildi. Yalnızca, Çiçek’in adaşı Ahmet Arslan ‘Midyeci Ahmet Usta’ markasını tescilleyebildi.
8.04.2022 Gündem
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'dan skandal savunma: 'Bank' kelimesi ile oturağı kastettim
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'dan skandal savunma: 'Bank' kelimesi ile oturağı kastettim Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank sistemindeki ‘Bank’ adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle “5411 sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın savunmasında, “Türk Dil Kurumu sözlüğünde bank sözcüğünün anlamı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır. Ben oturağı da kastetmiş olabilirim, başka bir şeyi de kastetmiş olabilirim” diyerek banka ibaresini değil bank ibaresini kullandığını söyledi.
1.03.2022 Gündem
Mete Gazoz'a büyük şok! Bunu hiç beklemiyordu, 5 gün önce...
Mete Gazoz'a büyük şok! Bunu hiç beklemiyordu, 5 gün önce... Milli okçu Mete Gazoz ile ilgili ilginç bir marka kavgası yaşanıyor. Anne Meral Gazoz, oğlunun isim ve soyismini bir dizi ürün için tescil ettirmek istedi. Sıra, soyadları da olan ‘gazoz’ sınıfına gelince Mete Gazoz adının 5 günlük farkla Ömer Çetin adlı girişimciye kaptırıldığı ortaya çıktı. Mete Gazoz’un ailesi şimdi tescil işleminin iptali için uğraşıyor.
20.12.2021 Ekonomi
Annesinden tarifini öğrendi! Tüm Türkiye'ye satıyor
Annesinden tarifini öğrendi! Tüm Türkiye'ye satıyor Burdur’ yöresel lezzeti 'Çanak Ekmeği', geçmişten günümüze ulaşmayı başaran lezzetler arasında yerini koruyor. Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan Emine Üstüner, Türk Patent Enstitüsünden patentini aldığı Çanak Ekmeğiyle Bucak’ın yüzü olmaya aday olduğunu söyledi. Ürettiği çanak ekmeğin tahinlisini 3,5 TL haşhaş pekmezlisini 4 TL, ceviz pekmezlisini 4, 5 TL den satan Emine Üstüner İsteğe göre başta İstanbul, Kırklareli, İzmit olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasına sipariş usulü ekmek gönderiyor.
11.01.2021 Ekonomi
DOHAD depremi önceden bilecek mi?
DOHAD depremi önceden bilecek mi? İstanbul’u etkileyecek olası ‘Büyük Marmara Depremi’ üzerindeki tartışmalar sürerken, deprem tahminine yönelik çalışmalar da devam ediyor. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği de (DOHAD), kayaçların sıkışmasıyla oluşan elektrik, sismik ve meteorolojik değişimleri takip etmek üzere sayısal gözlem istasyonları kurarak, depremlere yönelik tahminler öne sürüyor.
13.02.2020 Gündem
Bilimsel gerçek enkaz altında!
Bilimsel gerçek enkaz altında! Olası depreme yönelik uzman olmayan kişiler bilimden uzak yorumlarla halkı yanıltıyor. Kimi bulutları, kimi karıncaları kimi de vücudundaki titremeyi felaketin habercisi olarak sunuyor...
20.01.2020 Gündem
Tansiyonu dengeleyen stent geliştiren Türk doktora ödül
Tansiyonu dengeleyen stent geliştiren Türk doktora ödül Tansiyon dengeleyen stent geliştiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Olcay, Doktorclub Awards’da ‘yılın yenilikçi dahili bilimler doktoru’ seçildi. Prof. Dr. Olcay, söz konusu çalışmanın ilerletilmesiyle yakın gelecekte tansiyon ilaçlarının tarih olabileceğini söyledi.
24.12.2019 Sağlık
Ünlü kuaförlerin isim kavgası mahkemelik oldu
Ünlü kuaförlerin isim kavgası mahkemelik oldu Türkiye'nin ilk franchise kuaför markasına sahip MOS kuaför, tescilli MOS markasıyla benzerlik içeren MOSt adı altında faaliyet gösteren Öğe Kuaför şirketini mahkemeye verdi. MOS Kuaför, haksız rekabet içeren MOSt markalarının hükümsüz kılınmasını ve Türk Patent Enstitüsü'nden terkini ve iptalini istedi.
19.03.2019 Gündem
TMSF iki şirketi satışa çıkardı
TMSF iki şirketi satışa çıkardı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Mer Su Sutek ile Nurkay Makina ticari ve iktisadi bütünlüklerini satışa çıkardığını duyurdu.
17.01.2019 Ekonomi
'Bayburt ketesi' için tescil başvurusu yapıldı
'Bayburt ketesi' için tescil başvurusu yapıldı Bayburt'ta özgü lezzetlerden 'Bayburt ketesi' için coğrafi tescil başvurusu yapıldı. Köylerde sıklıkla pişirilen ve lezzetiyle tadanların çok beğendiği 'Bayburt ketesi', artık kentte de yapılacak. 'Bayburt ketesi'ni tanıtmak ve şehirde de yapılabilir olduğunu göstermek isteyen girişimci Tolgahan Yıldırım, merkezde kiraladığı dükkanda tandır ocağı kurup, üretime başladı.
30.12.2018 Ekonomi
Kanseri erken teşhis için cihaz geliştirdi
Kanseri erken teşhis için cihaz geliştirdi Kanser hastalığını erken teşhis sayesinde yenen Emirhan Ilık ve öğrenci arkadaşları, organlardaki hastalığın düzeyini ölçerek erken teşhis imkanı sağlayan cihaz geliştirdi
15.11.2018 Bilim ve Teknoloji
Periscope TV'ye erişim engelleniyor
Periscope TV'ye erişim engelleniyor Twitter’ın canlı yayın platformu Periscope’a marka hakkına tecavüz ettiği iddiasıyla dava açan Periskop İletişim ve Prodüksiyon şirketini mahkeme haklı buldu. Periscope’nin Türkiye’de yasaklanmasına karar veren mahkeme, davalılar Twitter, Apple ve Google’ın, davacı Periskop İletişim’in TPE nezdinde tescilli “Periscope” ibareli marka hakkına tecavüzün durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, mümkün olmadığı taktirde tecavüz oluşturan davalıların mobil periscope uygulaması “periscopeco” isimli twitter hesabı ve “www.periscope.tv”’ isimli internet sitesinin Türkiye’den erişimin engellenmesini hükmetti.
12.06.2018 Bilim ve Teknoloji
Kirazın fiyatı 7 liraya düştü
Kirazın fiyatı 7 liraya düştü Manisa’nın Salihli ilçesi Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy ve Çamurhamamı’nda yetişen tescilli ve dünyaca ünlü Salihli kirazı, fiyat düşüklüğü nedeniyle bu yıl üreticisini mutsuz etti. Üretici Muammer Yavuz, Tescilli kirazın düşük fiyat nedeniyle üreticisinin yüzünü güldürmediğini ve emeklerinin, karşılığını alamadıklarını söyledi.
29.05.2018 Ekonomi
Her dondurma, 'Maraş dondurması' diye satılamayacak
Her dondurma, 'Maraş dondurması' diye satılamayacak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO), Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak şehrin en önemli simgelerinden ve markalarından olan Maraş Dondurması'nı aldı. Oda Başkanı Serdar Zabun, bundan sonra dünyaca ünlü markalar da dahil herkesin her dondurmayı 'Maraş dondurması' diye satamayacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili denetim kurullarımız olacak, cezai haklarımız var" dedi.
27.05.2018 Yaşam
Vodafone Park ile TT Stadı mahkemelik oldu!
Vodafone Park ile TT Stadı mahkemelik oldu! Galatasaray ile Beşiktaş, bu kez yeşil saha yerine sponsorları ile karşı karşı geldi. Aslan’ın mabedine isim sponsoru olan Türk Telekom, Kartal’ın stat sponsoru Vodafone’un 2015’te Türk Patent Enstitütüsü’ne (TPE) tescil ettirdiği ‘Akıllı Stadyum’ markasına itiraz etti.
4.04.2018 Galatasaray
Selçuk İnan'ın 'S8' davasında karar çıktı
Selçuk İnan'ın 'S8' davasında karar çıktı `S8' marka telefonların imhasının yanı sıra 110 bin TL tazminat isteyen İnan'ın talebini mahkeme reddetti
9.01.2018 Galatasaray
Menderes Türel'den 'İYİ Parti' açıklaması
Menderes Türel'den 'İYİ Parti' açıklaması Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin sloganı ve logosuyla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bizim 24 Aralık 2015’te Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirdiğimiz slogan ve amblemimiz ortada" dedi.
28.10.2017 Siyaset
Akşener'in sloganı ve logosuyla ilgili açıklama yapacak
Akşener'in sloganı ve logosuyla ilgili açıklama yapacak MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in bugün kuruluşunu açıkladığı İyi Parti’nin logosu ve kullandığı sloganın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Menderes Türel’in seçim sloganı ve logosuna benzerliği dikkat çekti. Başkan Türel, konuyla ilgili açıklama yapılacağını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Giresun’a lezzet yolculuğu
Giresun’a lezzet yolculuğu Fındık, bal ve çay... Hepsi Giresun’a ait lezzetleri ile öne çıkıyor. Fındık, dünyanın en iyisi olarak nitelendiriliyor. Bal ise yöreye özgü hakiki çiçeklerden...
25.08.2017 Arşiv
Etiketlerde yeni dönem
Etiketlerde yeni dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, etiketlerde kullanılabilecek tanımları ve yasakları açıkladı. Mantılarda kullanılan 'soya' büyük puntolarla belirtilecek, üretimi 30 yılı geçmeyen ürünler için geleneksel ifadesi kullanılamayacak.
31.07.2017 Ekonomi
200 yıldır kayıp Türk Kırmızısı yeniden doğdu
200 yıldır kayıp Türk Kırmızısı yeniden doğdu 200 yıldır kayıp olan Türk Kırmızısı uzun bilimsel çalışmaların sonucunda yeniden renk skalasındaki yerini aldı.
8.07.2017 Arşiv
Savcıdan 'Kurtlar Vadisi Darbe' kararı
Savcıdan 'Kurtlar Vadisi Darbe' kararı 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce Türk Patent Enstitüsü’ne 'Kurtlar Vadisi Darbe' adıyla marka başvurusunda bulunulmasına ilişkin Pana Film ortakları oyuncu Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
7.02.2017 Magazin
‘Bocuk Diriliş!’
‘Bocuk Diriliş!’ Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Çamlıca Köyü’nde, Antik Dönem ve Orta Çağ’dan kalma bir gelenek olan ‘Bocuk Gecesi’ kutlandı.
22.01.2017 Yaşam
KOSGEB'ten müjdeli haber: Kota sınırı kaldırıldı
KOSGEB'ten müjdeli haber: Kota sınırı kaldırıldı KOSGEB kredisine başvuru 2016'da rekor seviyesine çıktı. KOSGEB Başkanı Biçer'den ise bu yıl için güzel haber geldi. Buna göre yeni yılla birlikte kota sınırını kaldırdıklarını KOBİ’lerin aynı anda 3’ten fazla destek programından faydalanabileceğini bildirdi.
9.01.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Patent Enstitüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk patent enstitüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.