Türk Eximbank

Türk Eximbank

Son dakika Türk Eximbank haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Eximbank ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Eximbank haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Eximbank

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk eximbank gelişmeleri de dahil olmak üzere 323 türk eximbank haberi bulunmuştur. Tüm türk eximbank haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten ihracata destek mesajı
Bakan Şimşek'ten ihracata destek mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sermayesini güçlendirdiğimiz Türk Eximbank bu yıl ihracatçılara 50 milyar dolar destek sağlamayı hedefliyor" dedi.
31.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan fiyat istikrarı açıklaması. Erkan, merkez bankalarının toplumsal refaha katkılarının ancak fiyat istikrarına odaklanan para politikasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
11.12.2023 Ekonomi
Kredi kararı! Yeni dönem başlıyor, erişim kolaylaşacak, limit sorunu kalmayacak
Kredi kararı! Yeni dönem başlıyor, erişim kolaylaşacak, limit sorunu kalmayacak Kredi kullanımında yeni bir dönem başlıyor. Krediye erişim sorununu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılıyor. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin lokomotifi olan ihracatcıya devlet desteği büyüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, krediye erişimi kolaylaştıracak yeni adımı açıkladı. Bakan Şimşek, "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak" diye konuştu.
13.11.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılı için 385 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledik. Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız” dedi.
17.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak Samsun Yatırım ve İhracat Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2023 yılında 100 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı rakamına ülke olarak ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun Türkiye'nin cari açığı konusunda önemli bir katkı sağlayacağından şüphe duymuyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Türk Eximbank’tan ihracatçıya 588 milyon dolar tutarında kaynak
Türk Eximbank’tan ihracatçıya 588 milyon dolar tutarında kaynak Eximbank, sendikasyon kredisini sürdürülebilirlik bağlantılı olarak yüzde 101 yenilediğini, Türk ihracat sektörüne kullandırılmak üzere 588 milyon dolar tutarında kaynak sağladığını duyurdu.
11.11.2022 Gündem
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Hizmet ihracatı rekor kırdı
Bakan Muş: Hizmet ihracatı rekor kırdı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hizmet ihracatının geçen yıl 58 milyar dolara yaklaştığını ve hizmetler dengesinin 26,7 milyar dolar fazla vererek cari açığa olumlu katkı sağladığını belirterek, "Bu yılın ilk 7 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66 oranında artış kaydederek 42 milyar dolara ulaşmıştır. Elde ettiğimiz bu ivmeyle hizmet ihracatında yıl sonu hedefimiz olan 68,5 milyar doları aşmayı öngörüyoruz" dedi.
26.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla 2022 yılının başından bu yana 60 milyar lira kefalet limitiyle 3 farklı KGF paketini yürürlüğe koyduklarını söyleyerek, “Yakın zamanda selektif kredi politikamıza yeni bir enstrüman daha ekleyerek ihracatçılara ve turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilere uygun faizli ve uzun vadeli TL cinsinden kredi imkânı sunuyoruz. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 150 milyar liraya ulaşan, 2 yıla kadar geri ödemesiz olmak üzere 3 ila 10 yıl arası vadelerde krediler veriyoruz. Bu kredi için başvurular Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından alınıyor." dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Eximbank sendikasyon kredisi sağladı
Eximbank sendikasyon kredisi sağladı Türk Eximbank 504 milyon euro ve 206 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin ettiklerini açıkladı.
24.05.2022 Ekonomi
Kredi ile ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, artık...
Kredi ile ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, artık... Kredi kararı! Bakanlık harekete geçti. Kredi kullanacaklar için önemli değişiklikler olacak. Çalışmada sona gelindi. İhracatçıları güçlendirmek, teminat mektubu ve kredi konusunda yaşadıkları sorunları çözmek için yeni bir yapı kuruluyor. İhracat Kefalet Sistemi’ni (İKS) yeni kurulan anonim şirket yönetecek. İhracatçıların kredi talepleri bu yapı üzerinden sonuçlandırılacak. Kredibilitesi olan firmalara, hazine garantili kefalet verilecek. Bankalarda zaman ve para kaybettiren işlemler olmadan kredi talep edilebilecek.
14.10.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan kredilerde flaş limit artışı kararı!
Merkez Bankası'ndan kredilerde flaş limit artışı kararı! Merkez Bankası'ndan flaş açıklama! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde limitin 30 milyar dolara çıkarıldığını, azami vadenin ise 180 güne güncellendiğini bildirdi.
17.09.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz rezervi' açıklaması! 118 milyar doları aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz rezervi' açıklaması! 118 milyar doları aştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesini hedefliyoruz. Büyüme Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının temel şartıdır. Bu yılı %9 civarında büyümeyle kapatmayı ümit ediyoruz. Ekonominin yıllık %5,3 oranında büyümesini öngörüyoruz." dedi. Erdoğan, kamu taşıtlarının tedarikinde, kullanımında ve tasfiyesinde verimliliği artırmak için Kamu Taşıt Filo Yönetim Sisteminin kurulacağını bildirdi. Salgınla mücadelede hala tek ve en önemli kozun aşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Vatandaşlarımızı bir kez daha aşılarını yaptırmaya ve tamamlamaya davet ediyorum." diyerek aşı çağrısında bulundu. Çeltik fiyatlarına ilişkin de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ton başına baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.
6.09.2021 Gündem
Kredi ile ilgili flaş karar! Merkez Bankası...
Kredi ile ilgili flaş karar! Merkez Bankası... Merkez Bankası'ndan flaş kredi kararı! Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçıların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kaynaklarıyla kullandığı reeskont kredilerinin miktarını 30 milyar dolara çıkarılmasıyla ilgili, "Hem finansmana ulaşmada hem de daha düşük maliyetli kredi kullanmada iyi bir destek olacak. İhracatımıza önümüzdeki dönemlerde çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.
3.09.2021 Ekonomi
Kredi atağı! İki yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeli...
Kredi atağı! İki yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeli... Dev banka duyurdu. Flaş kredi hamlesi. Detaylar belli oldu. İki yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli... Türk Eximbank harekete geçti ve resmen duyuruldu. Türk Eximbank, sürdürülebilirlik süreci kapsamında değerlendirmek üzere Dünya Bankası garantisi altında, bankalar konsorsiyumundan 120 milyon avro tutarında kredi sağladı.
28.05.2021 Ekonomi
Türk Eximbank ihracatçıya ilk çeyrekte 11,2 milyar dolar destek sağladı
Türk Eximbank ihracatçıya ilk çeyrekte 11,2 milyar dolar destek sağladı Kredilerle ilgili açıklama geldi. Vadeler uzatıldı, faiz oranları düşürüldü. Türk Eximbank'ın yılın ilk çeyreğinde ihracatçıya verdiği destek tutarı, 6,1 milyar doları kredi, 5,1 milyar doları sigorta olmak üzere bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 11,2 milyar dolara ulaştı. Reeskont kredilerinde 360 gün vade seçeneği yeniden getirildi. Sevk Öncesi İhracat Kredileri'nde vade 5 yıla çıkartıldı. Kredi faizi ilk çeyrekte yüzde 17,5'ten yüzde 16'ya indirildi.
17.05.2021 Ekonomi
Hepsi sigorta kapsamına alındı! Yeni düzenleme, tek tek açıklandı...
Hepsi sigorta kapsamına alındı! Yeni düzenleme, tek tek açıklandı... Sigorta kapsamı genişletildi; onlar da dahil edildi, tek tek açıklandı. Türk Eximbank, hizmet sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara yönelik 'Hizmet Sigortası' programını uygulamaya başladı. Uygulamaya alınan 'Hizmet Sigortası' programı ile, 1989 yılından bu yana uygulanmakta olan Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Programı'nın kapsamı genişletilerek mal sevkiyatlarının yanı sıra hizmet bedelleri de sigorta kapsamına alındı.
3.05.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'tan kredi hamlesi! Belli oldu
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'tan kredi hamlesi! Belli oldu Kamu bankaları harekete geçti. Kredi kullanan milyonları kapsıyor. Tüm vatandaşlara duyuruldu. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank finansman desteği sağladı. Türkiye'de geçen yıl Hazine garantisiyle sağlanan kredilerin toplamı 2 milyar 225 milyon doları bulurken, bu kaynağın çoğu kamu bankalarınca alındı.
25.04.2021 Ekonomi
Kredi kararı... İmzalar atıldı, anlaşma sağlandı! Eximbank ve...
Kredi kararı... İmzalar atıldı, anlaşma sağlandı! Eximbank ve... Pekcan: "Eximbank, ihracatın finansmanı için Özbekistan’daki Agrobank ve Turonbank ile 31 milyon dolarlık iki rotatif bazlı kredi anlaşması imzaladı."
11.03.2021 Ekonomi
Türk Eximbank'tan 1,5 milyar lira net kar
Türk Eximbank'tan 1,5 milyar lira net kar Türk Eximbank, 2020 yılında 1,5 milyar lira konsolide olmayan net kar elde ettiğini duyurdu.
27.02.2021 Ekonomi
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni dönem! İmzalar atıldı
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni dönem! İmzalar atıldı Türkiye-Azerbaycan 9. Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın eş başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. İki ülke arasında birçok anlaşmaya imza atıldı.
19.02.2021 Ekonomi
Türkiye ile Macaristan arasında işbirliği anlaşması imzalandı
Türkiye ile Macaristan arasında işbirliği anlaşması imzalandı Ticaret Bakanlığı'nda Türk Eximbank ile Macaristan'ın resmi ihracat destek kuruluşu Mehib arasında reasürans iş birliği anlaşması imzalandı. Bakan Ruhsar Pekcan, "İnşallah bu imzaladığımız anlaşma her iki ülke iş dünyasının üçüncü ülkelerde beraber atacakları adımları güçlendirecek ve artıracaktır" dedi.
8.02.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması
Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, "Türk Eximbank, 2020 yılında ihracatçılarımıza yüzde 7 artışla 28,5 milyar dolar nakdi kredi ile 17,1 milyar dolar ihracat kredi sigortası temin etmiştir. Böylece, Eximbank’ın toplam desteği bir önceki yıla göre dolar bazında yüzde 4 artışla 45,6 milyar dolara yükselmiştir." ifadelerini kullandı.
5.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Eximbank ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk eximbank haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.