Eximbank

Eximbank

Son dakika eximbank haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eximbank ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eximbank haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eximbank

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eximbank gelişmeleri de dahil olmak üzere 449 eximbank haberi bulunmuştur. Tüm eximbank haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek açıkladı! Sermaye artırımı hamlesi
Bakan Şimşek açıkladı! Sermaye artırımı hamlesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "İhracatçımızın her zaman yanındayız. Eximbank’ın sermayesini son 7 ayda üçüncü kez artırıyoruz" dedi.
9.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ihracata destek mesajı
Bakan Şimşek'ten ihracata destek mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sermayesini güçlendirdiğimiz Türk Eximbank bu yıl ihracatçılara 50 milyar dolar destek sağlamayı hedefliyor" dedi.
31.01.2024 Ekonomi
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan fiyat istikrarı açıklaması. Erkan, merkez bankalarının toplumsal refaha katkılarının ancak fiyat istikrarına odaklanan para politikasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, " Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor. Risk primimiz düştü, kurdaki dalgalanmalar azaldı, ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi arttı, bankaların ve reel sektörün dış borç çevirme oranları yükseliyor." dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten büyüme rakamları ile ilgili değerlendirme
Bakan Şimşek'ten büyüme rakamları ile ilgili değerlendirme Türkiye İstatistik Kurumu, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Ekonomi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüme kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza, enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makro-finansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz Türkiye İstatistik Kurumu, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza; enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makro-finansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Böylece sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Kredi kararı! Yeni dönem başlıyor, erişim kolaylaşacak, limit sorunu kalmayacak
Kredi kararı! Yeni dönem başlıyor, erişim kolaylaşacak, limit sorunu kalmayacak Kredi kullanımında yeni bir dönem başlıyor. Krediye erişim sorununu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılıyor. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin lokomotifi olan ihracatcıya devlet desteği büyüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, krediye erişimi kolaylaştıracak yeni adımı açıkladı. Bakan Şimşek, "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak" diye konuştu.
13.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi! Emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi! Emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir TV programında Orta Vadeli Program ve enflasyon gelişmeleri, memur ve emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeye ilişkin de tarih verdi. Yılmaz ayrıca son günlerde çok konuşulan kıdem tazminatı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte detaylar...
24.09.2023 Ekonomi
Beştepe'de ekonomi zirvesi! Yeni eylem planı geliyor
Beştepe'de ekonomi zirvesi! Yeni eylem planı geliyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, eylül ayını işaret ederek 'Yeni eylem planı ortaya koyacağız' dedi. Yılmaz, ayrıca enflasyon, büyüme ile yeni ekonomik adımlarla ilgili bilgi verdi.
15.08.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılı için 385 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledik. Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız” dedi.
17.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak Samsun Yatırım ve İhracat Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2023 yılında 100 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı rakamına ülke olarak ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun Türkiye'nin cari açığı konusunda önemli bir katkı sağlayacağından şüphe duymuyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Türk Eximbank’tan ihracatçıya 588 milyon dolar tutarında kaynak
Türk Eximbank’tan ihracatçıya 588 milyon dolar tutarında kaynak Eximbank, sendikasyon kredisini sürdürülebilirlik bağlantılı olarak yüzde 101 yenilediğini, Türk ihracat sektörüne kullandırılmak üzere 588 milyon dolar tutarında kaynak sağladığını duyurdu.
11.11.2022 Gündem
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Ticaret Bakanı Mehmet Muş: İhracat en yüksek rakama ulaştı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş: İhracat en yüksek rakama ulaştı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği ticaret fuarı MÜSİAD EXPO'da konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Detaylarını paylaşacağım üzere, Ekim ayında da ihracat artışımıza devam ettik. İhracatımızı sürdürülebilir kılma adına var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın dört bir köşesine gerçekleştirdiğimiz hizmet ihracatı, son 20 yılda 4 kattan fazla artmıştır. İnşallah kısa bir zaman içerisinde 100 milyar dolarlık eşik de aşılmış olacaktır" dedi. Muş, "Ekim ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 3 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir." açıklamasında bulundu.
2.11.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Hizmet ihracatı rekor kırdı
Bakan Muş: Hizmet ihracatı rekor kırdı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hizmet ihracatının geçen yıl 58 milyar dolara yaklaştığını ve hizmetler dengesinin 26,7 milyar dolar fazla vererek cari açığa olumlu katkı sağladığını belirterek, "Bu yılın ilk 7 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66 oranında artış kaydederek 42 milyar dolara ulaşmıştır. Elde ettiğimiz bu ivmeyle hizmet ihracatında yıl sonu hedefimiz olan 68,5 milyar doları aşmayı öngörüyoruz" dedi.
26.09.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Bu yılki ihracat hedefimiz 250 milyar dolar
Bakan Muş: Bu yılki ihracat hedefimiz 250 milyar dolar Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türkiye'nin bu yılkı ihracat hedefi 250 milyar dolar. Bunu yakalayacağımızı düşünüyoruz. En önemli meselemiz finansman birikimi" dedi.
2.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla 2022 yılının başından bu yana 60 milyar lira kefalet limitiyle 3 farklı KGF paketini yürürlüğe koyduklarını söyleyerek, “Yakın zamanda selektif kredi politikamıza yeni bir enstrüman daha ekleyerek ihracatçılara ve turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilere uygun faizli ve uzun vadeli TL cinsinden kredi imkânı sunuyoruz. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 150 milyar liraya ulaşan, 2 yıla kadar geri ödemesiz olmak üzere 3 ila 10 yıl arası vadelerde krediler veriyoruz. Bu kredi için başvurular Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından alınıyor." dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Borç ödemelerinde yeni dönem! Kimlik numarasıyla yapılmayacak! Üyelik de gerekecek, milyonları kapsıyor...
Borç ödemelerinde yeni dönem! Kimlik numarasıyla yapılmayacak! Üyelik de gerekecek, milyonları kapsıyor... Borç ödemelerine ilişkin flaş açıklama! Yeni dönem başlıyor. Yapılan değişiklikle artık kimlik numarası ile sorgulama mümkün olmayacak. Yeni bir karar alındı, kararın uygulanmaması halinde eğer şikayet edilirse cezai yaptırım uygulanacak. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), belediyelerin emlak vergisi ödeme, hızlı ödeme ve borç sorgulama hizmetlerinde yalnızca T.C. kimlik numarası ile işlem yapmasını yasaya aykırı buldu. Buna göre belediyeler artık vergi sorgulamalarında üyelik ve şifre ya da çift faktörlü doğrulama kullanacak. T.C. kimlik no, ad soyad, vergi no, sicil no gibi verilerle sorgulama yerine, SMS ya da e-postaya iletilen şifre gibi bir sistemle uygulama devreye alınacak. İşte kararın detayları...
24.05.2022 Ekonomi
Eximbank sendikasyon kredisi sağladı
Eximbank sendikasyon kredisi sağladı Türk Eximbank 504 milyon euro ve 206 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin ettiklerini açıkladı.
24.05.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş...
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş... Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Konut kredisi kullanacaklar için sıfır konut alımında 2 milyon liraya kadar kredide yüzde 0,99, altın ya da dövizini bozdurarak peşinat yapanlara yüzde 0,89 faiz uygulayıp, TOKİ'ye 30 milyar lira kaynak ayıran karar, sektörü heyecanlandırdı. Konut satışlarında hareketin başlayacak olması sektörü heyecanlandırırken, ayda 10-14 bin lira kredi taksiti ödemeyi hayal bile edemeyenler, TOKİ'nin yeniden uzun vade ve düşük taksitli konut yaparak satışa çıkarmasını bekliyor. TOKİ'nin hamlesi sonucu ev fiyatlarında yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor.
13.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eximbank ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eximbank haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.