Türk Askerleri

Türk Askerleri

Son dakika Türk askerleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk askerleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk askerleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Askerleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk askerleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.014 türk askerleri haberi bulunmuştur. Tüm türk askerleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Demirören Medya Grubu’na verdiği mülakatta TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Atılan adım için Türkiye'yi tebrik eden Flake, F-16'ların alım sürecine ilişkin gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyleyerek ABD Başkanı Biden'ın da kongreye mektup yazdığını söyledi. Flake, İsrail'in Gazze katliamına ilişkin "Türkiye'nin iki devletli çözüm konusundaki güçlü desteğini takdir ediyoruz" dedi. Flake ekonomik ilişkilerle ilgili olarak "Bakan Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi ekibiyle Türkiye ekonomisine ileriye dönük büyük bir güven var" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'nın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsani ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, "Fransız askerlerinin anısına 25-26 Nisan 1915 tarihi" şeklinde Fransızca bir açıklama yazılan anıtın 1920 yılında Yunanlılar tarafından yaptırıldığını ve anıtın sahte olduğunu söyledi. Atabay, buraya bir Fransız Anıtı yapılmasının uluslararası hukuk açısından da yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.
1.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç: Rum Kesimi'nin tutumu sonrası karşı karşıya gelindi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç: Rum Kesimi'nin tutumu sonrası karşı karşıya gelindi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, CNN Türk'te canlı yayında soruları yanıtladı. KKTC'deki yol gerilimiyle ilgili açıklama yapan Kılıç, "KKTC vatandaşlarının temel ihtiyaçları var. Suyun ulaşımı, sağlık hizmetlerinin ulaşımın engellenmesi söz konusu. Bu askeri değil, insani bir proje, Rumlar aksini diyor. BM'ye bunun bildirimi yapılmıştı. Rum kesiminin tutumu sonrası karşı karşıya gelindi. Bu asla askeri bir proje değil. Bu yol. Soydaşlarımın adadaki haklarını korumak konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı. Kılıç, "Uluslararası alandaki haklarımızı çiğnetmeyiz" diye konuştu.
19.08.2023 Gündem
İsveç'te İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı
İsveç'te İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı İsveç’te Irak asıllı Salwan Momika, İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenledi. İran, İsveç polisi kontrolünde gerçekleşen saldırı nedeniyle Stockholm yönetimini uyararak saldırıların durdurulmasını istedi.
18.08.2023 Dünya
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek isteyen BM Barış Gücü Askerleri ile Türk askerleri arasında gerginlik yaşandı. Alana yerleştirdiği beton bloklar dozer yardımıyla kaldırıldı. Bu esnada BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.
18.08.2023 Dünya
18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi kutlu olsun sözleri! Resimli kısa milli duygulu, şehit anmalı, duygusal, Türk bayraklı resimli Çanakkale Zaferi mesajı
18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi kutlu olsun sözleri! Resimli kısa milli duygulu, şehit anmalı, duygusal, Türk bayraklı resimli Çanakkale Zaferi mesajı 18 Mart, Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı gün olarak kabul edilir. 18 Mart 1915 tarihinde başlayan ve 8 ay boyunca devam eden Çanakkale Savaşı, Türk askerleri ile düşman güçleri arasında gerçekleşmiş ve zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer, Türkiye'nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü açısından büyük bir öneme sahiptir. Her yıl 18 Mart'ta, ülke genelinde çeşitli törenler ve etkinliklerle bu zafer anılır, şehitlerimiz ve gazilerimiz hatırlanır. Biz de günün anlam ve önemine istinaden 18 Mart mesajları ve resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları derledik. İşte Milli duygulu, şehit anmalı, duygusal, bayraklı Çanakkale Zaferi mesajları ve Atatürk 18 Mart sözleri…
18.03.2023 Gündem
Türk çift, Türk bayrağını Kore Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı'na teslim etti
Türk çift, Türk bayrağını Kore Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı'na teslim etti Türkiye’den yola çıkıp altı aydır bisikletleriyle dünyayı dolaşan, 'Dünyaperestiz' adıyla bilinen Yasemin ve Murat çifti, 6 bin kilometre boyunca taşıdıkları Türk bayrağını, Kore Savaşı’nda hayatlarını kaybeden Türk askerleri anısına Kore Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı’na teslim etti.
18.11.2022 Dünya
Türkiye ve Macaristan arasında 'Askeri Çerçeve Anlaşması' imzalandı
Türkiye ve Macaristan arasında 'Askeri Çerçeve Anlaşması' imzalandı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky tarafından Türkiye ve Macaristan arasında Askeri Çerçeve Anlaşması imzalandı.
24.10.2022 Gündem
Mehmet Ali Çelebi AK Parti'de: Rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı
Mehmet Ali Çelebi AK Parti'de: Rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı AK Parti’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti Ailesi ve Cumhur İttifakı'nın görüşlerine yakınım. Bu konularda elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı.
19.10.2022 Siyaset
Yunan zulmü devam ediyor! Meriç Nehri'nde doğum yaptı
Yunan zulmü devam ediyor! Meriç Nehri'nde doğum yaptı Edirne'de Meriç Nehri'nden botla Yunanistan'a geçmeye çalışırken geri itilen Afganistan uyruklu Züheyla Belisa Haydari (25), kıyıda doğum yaptı. 'Ali Abbas' adı verilen bebekle annesi, tedaviye alındı.
3.08.2022 Yaşam
Bakan Soylu'dan ABD Büyükelçiliği açıklaması: Hiç samimi değil
Bakan Soylu'dan ABD Büyükelçiliği açıklaması: Hiç samimi değil İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele sırasında şehit olan Türk askerleri için taziye mesajı yayımlayan ABD Ankara Büyükelçiliğiyle ilgili açıklamada bulundu.
27.07.2022 Siyaset
İletişim Başkanı Altun: Türkiye, NATO'nun jeopolitik geleceğinin merkezindeki bir ülkedir
İletişim Başkanı Altun: Türkiye, NATO'nun jeopolitik geleceğinin merkezindeki bir ülkedir İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye, NATO'nun jeopolitik geleceğinin merkezindeki bir ülkedir. Türkiye, iki kutuplu veya çok kutuplu bir dünyanın gereklilikleri için değil, uluslararası sistemde güvenlik ve istikrarın sembolü olması gerektiği için NATO'nun parçasıdır" dedi.
17.02.2022 Siyaset
Arkadaşları donarak ölen göçmenler, Yunan zulmünü anlattı! 'Kadın erkek fark etmiyor'
Arkadaşları donarak ölen göçmenler, Yunan zulmünü anlattı! 'Kadın erkek fark etmiyor' Yunanistan'ın geri ittiği göçmenlerden 19'unun Edirne'nin İpsala ilçesinde donarak yaşamını yitirmesinin ardından aynı grupta olan 2 Bangladeşli, Yunanistan'da kampa götürülüp, 3 gün boyunca aç ve susuz bırakıldıklarını ardından Türkiye'ye itildiklerini anlattı.
3.02.2022 Gündem
İsrail'den İran'a Karabağ tepkisi: Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler
İsrail'den İran'a Karabağ tepkisi: Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler İsrail'in Moskova Büyükelçisi Aleksandr Ben Zvi, ülkesine ait askerlerin Karabağ'da bulunduğu yönündeki iddiaların "aptalca" olduğunu söyledi. Zvi açıklamasında, "İranlılar fantezi yaptığında Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler." ifadelerini kullandı.
5.10.2021 Dünya
İbrahim Kalın, Alman Der Spiegel dergisine  konuştu
İbrahim Kalın, Alman Der Spiegel dergisine konuştu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve ABD’ye Suriye’ye girme hakkı tanındıysa Türkiye'nin de aynı hakka sahip olduğunu söyledi.
1.10.2021 Gündem
Afganistan'da Türk askeri dünyaya örnek oluyor!
Afganistan'da Türk askeri dünyaya örnek oluyor! Afganistan'da Taliban dehşeti ve korkusu yaşanırken insanlar ülkeden kaçmak için Kabil Havaalanı'na akın ediyorlar. Havaalanındaki Türk askerleri zor durumda kalanların her zaman yanındalar ve görüntüleri dünyaya örnek oluyor...
20.08.2021 Dünya
Ankara'dan Taliban için flaş hamle!
Ankara'dan Taliban için flaş hamle! ABD ve NATO müttefiki ülkelerin Afganistan’dan çekilme süreci tamamlanmadan Taliban’ın Kâbil’in kontrolünü ele geçirmesiyle birlikte, bu ülkede görev yapan Türk askerleri ve Türkiye’nin Afganistan’da izleyeceği politikanın ne olacağı tartışma konusu oldu.
20.08.2021 Gündem
Pentagon'dan 'Kabil Havalimanı' açıklaması: Türk ve uluslararası ortaklarla beraber çalışıyoruz
Pentagon'dan 'Kabil Havalimanı' açıklaması: Türk ve uluslararası ortaklarla beraber çalışıyoruz Son dakika haberi... Pentagon Sözcüsü'nün yaptığı açıklamada "ABD, Türk askerleri ve uluslararası ortaklar, Kabil Havalimanı’nı kalabalıktan arındırmak için birlikte çalışıyor." ifadelerini kullandı.
16.08.2021 Dünya
Afganistan'ın başkenti Kabil'den gelen Türk Hava Yolları uçağı İstanbul'a geldi
Afganistan'ın başkenti Kabil'den gelen Türk Hava Yolları uçağı İstanbul'a geldi Büyük bir kaos yaşayan Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilen 324 Türk vatandaşını taşıyan Türk Hava Yolları (THY)'na ait tahliye uçağı saat 16.45'te İstanbul Havalimanı'na indi.
16.08.2021 Gündem
Adnan Menderes ve 2 bakan idam edilmişti! Sır mektup ortaya çıktı
Adnan Menderes ve 2 bakan idam edilmişti! Sır mektup ortaya çıktı Adnan Menderes'in ve 2 bakanın idam edilmesiyle sonuçlanan 1960 darbesine ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı. O belgelere CNN TÜRK ekibinden Kaan Temeltaş ve kameraman Sercan Sever ulaştı.
27.05.2021 Gündem
NATO dünyaya tanıttı! Türkiye gururlandırdı
NATO dünyaya tanıttı! Türkiye gururlandırdı NATO'nun sosyal medya hesabından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki "Vuran"ın görüntüsü yayınlandı. Zırhlı aracın teknik özelliklerine dikkat çekildi.
21.05.2021 Gündem
NATO, Türk zırhlısı "Vuran"ı tanıttı!
NATO, Türk zırhlısı "Vuran"ı tanıttı! NATO'nun sosyal medya hesabından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki "Vuran"ın görüntüsü yayınlandı. Zırhlı aracın teknik özelliklerine dikkat çekildi.
20.05.2021 Gündem
Bakan Akar, Romanya'da Türk şehitliğini ziyaret etti!
Bakan Akar, Romanya'da Türk şehitliğini ziyaret etti! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Birinci Dünya Savaşı'nda Romanya Cephesi'nde şehit olan askerlerden 935'inin kabrinin bulunduğu Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek, karanfil bıraktı.
9.03.2021 Gündem
Pentagon'dan, Tatvan'daki helikopter kazasında şehit düşen askerler  için başsağlığı mesajı
Pentagon'dan, Tatvan'daki helikopter kazasında şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, geçen hafta Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayarak düşen askeri helikopter kazasında yaşamını yitiren Türk askerleri için başsağlığı mesajı yayımladı.
8.03.2021 Dünya
ABD basınından Türkiye'ye büyük övgü: Muhtemel katliamların önünde yalnızca Türk askeri var
ABD basınından Türkiye'ye büyük övgü: Muhtemel katliamların önünde yalnızca Türk askeri var New York Times gazetesi, son zamanlarda terör örgütü YPG/PKK'ın bombalı saldırılarına maruz kalan Afrin'i ve kentin Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki mülteci kamplarını anlatan geniş bir gözlem yazısı yayımladı.
17.02.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türk Askerleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk askerleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.