Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü Tarihi NATO zirvesi ve bu zirvede Türkiye'nin attığı adımların yankıları sürüyor. Dünya basınında Türkiye ve Erdoğan ile ilgili birçok analiz yayımlandı. Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis 'le yaptığı görüşmeyi mercek altına alan Alman Bild gazetesi ise dikkat çeken ifadeler kullandı.
16.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan'da temaslarda bulundu. Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin'in 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ açıklamasına ilişkin Erdoğan, 'Böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik' dedi. Ege Adaları'ndaki silahlanma konusunda net mesaj veren Erdoğan, 'Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez' ifadelerini kullandı. Başörtüsü düzenlemesi hakkında olayın sadece başörtüsü olayı olmadığının altını çizen Erdoğan, aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koymak istediklerini belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da önemli mesajlar veren Erdoğan, 'Başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum' açıklamasında bulundu.
14.10.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.
15.11.2021 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır
MHP lideri Devlet Bahçeli: Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Evlatlarımızın hayatını iki günlük bir sınava mahkum etmenin de adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Gençlerimizi ve ailelerini endişe ve strese sokan yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı; bu kapsamda okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim ve öğretim modeliyle her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır. Demem odur ki üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır." dedi.
29.06.2021 Siyaset
Bahçeli'den erken seçim açıklaması
Bahçeli'den erken seçim açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Erken Seçim Tartışmaları ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmalarıyla' ilgili son dakika açıklaması yaptı. Son dakika gelen habere göre; Bahçeli, 'Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında, yani zamanında yapılacaktır. Hiç kimse boş hayale kapılmamalıdır' ifadelerine yer verdi.
7.09.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Yalnız bırakmayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Yalnız bırakmayacağız! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Hafter'in Berlin'de mutabakata varılan 55 maddeyi kabul ettiğine inanmadım, inanmayacağım" dedi. Sarrac'a destek vereceğini söyleyen Erdoğan; "Sarrac'ı yalnız bırakmayacağız, kendilerine elimizden gelen desteği vermekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.
24.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti: Burada senin bir hakkın var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti: Burada senin bir hakkın var mı? Londra'daki dörtlü zirvenin perde arkasını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşma ve Doğu Akdeniz'deki son durumun gündeme geldiğini söyledi. Erdoğan, "Dörtlü Zirve’de de Fransa ve Almanya da bu konunun üzerinde durdu. Biz gerekli açıklamaları yapınca da gene tabi Fransa maalesef bu işte hala rahatsızlığını devam ettiriyor. Ondan sonra dedim ki “Sen niye bunun üzerinde bu kadar duruyorsun? Burada senin bir hakkın var mı? Buranın garantör ülkesi Türkiye’dir, garantör ülkesi Yunanistan’dır, İngiltere’dir. Peki sen nereden buraya giriyorsun? Biz garantör ülke olma hakkımızı burada kullanıyoruz. Orada bizim soydaşlarımız var ve soydaşlarımızdan tarafız" ifadelerini kullandı.
5.12.2019 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan o yasayı veto etti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan o yasayı veto etti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Havayı kirleten 15 termik santralin bacasına filtre takılmasını iki buçuk yıl erteleyen yasa Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yasayı doğru bulmamış ve az önce veto etmiştir" dedi.
2.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye karşı sert tepki gösterdi. Erdoğan; "Müzakereler bir anda da bitebilir. Takındığınız tavrı iyi bilin" dedi.
12.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu keyfi değildir bir zorunluluktur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu keyfi değildir bir zorunluluktur! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortaya çıkan tablonun, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedarikinin tamamen kendi toprakları içinde ve bölgesinde barışı koruma amaçlı olduğunu gösterdiğini belirterek, "Biz, S-400'leri alarak savaşa hazırlanmıyoruz. Barışı ve kendi milli güvenliğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz. Savunma sanayimizi geliştirmeye yönelik diğer tüm atılımlarımızın da amacı budur." dedi.
14.07.2019 Siyaset
ABD ve Almanya’ya terör listeleri verdik
ABD ve Almanya’ya terör listeleri verdik Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya 136 kişilik bir FETÖ’cü listesi verildiğini anlattı. Erdoğan, “Sayın Trump, belgelerden ziyade isimlerin iletilmesini istedi. Biz de isimleri İbrahim bey ile Bolton’a ulaştırdık. 20’nin üzerinde isim bildirdik” dedi
30.09.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekete geçin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekete geçin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'da ortak basın toplantısı düzenledi. Theresa May. 'İsrail'den şiddeti durdurmasını istiyoruz.' dedi. Cumurbaşkanı Erdoğan da 'Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin harekete geçmeye, (Filistin'deki) bu zulme son vermeye davet ediyorum.' dedi.
15.05.2018 Siyaset
AB’yle ilişkilere ‘ivme’ kazandırma mutabakatı
AB’yle ilişkilere ‘ivme’ kazandırma mutabakatı Cumhurbaşkanı Erdoğan Varna zirvesi sonrası “Diyaloğu sürdürme, ilişkilere ivme kazandırma hususunda mutabakat var” dedi ve ekledi: Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor. Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı’nın, Zeytin Dalı’nın bereketidir bence
27.03.2018 Siyaset
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan gezisi dönüşü gazetecilerle yaptığı sohbette, “(Lozan konusu nedeniyle) Yunanistan’ın toprak bütünlüğünde sanki Türkiye’nin gözü varmış gibi yanlış çıkarımlarda bulunanlar olmuş. Halbuki benim ağzımdan öyle bir şey çıkmış değil. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok” dedi
9.12.2017 Siyaset
‘Trump’la görüşmemiz asıl belirleyici olacak’
‘Trump’la görüşmemiz asıl belirleyici olacak’ Kuveyt’ten dönerken soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de temaslarda bulunan heyetten bilgi alacağını belirtirken, “Hangi ölçekte geçti, nasıl geçti bunları dinledikten sonra, bizim sayın Donald Trump ile yapacağımız görüşmedir asıl belirleyici olan” dedi
10.05.2017 Siyaset
Rüstü Reçber yıllar sonra açıkladı! Galatasaray...
Rüstü Reçber yıllar sonra açıkladı! Galatasaray... Fenerbahçe tarihinin en önemli isimlerinden biriydi. La Liga´nın en büyük takımlarından Barcelona´da forma giyip ülkemizi temsil etti. Barcelona’ya imza attığında Türkiye´de yetişen bir Türk futbolcusunun da bu seviyelere çıkabileceğinin en büyük kanıtı oldu. Ülkemizin yetiştirdiği belki de bir numaralı kaleci olan Rüştü Reçber, merak edilenleri anlattı.
31.03.2017 Fenerbahçe
Tansiyon yükseldi: Aşağılayıcı bir dil
Tansiyon yükseldi: Aşağılayıcı bir dil Dünyanın gözü bu son dakika haberinde. Kazakistan'ın başkenti Astana'daki muhalefet temsilcileri, Beşşar Esad rejimi, Türkiye, Rusya, İran heyetlerinin katılımıyla tarihi zirve başladı. Şam rejimini temsil eden Suriye'nin BM Büyükelçisi Beşar el Caferi, muhalefet temsilcilerini provokatif ve aşağılayıcı bir dil kullanmakla suçladı. Muhalif kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rejim ve muhalifler direkt olarak yüz yüze görüşmeyecekler. Muhalifler ve rejim arasında mekik diploması yürütülecek. Türkiye, Rusya ve İran'ın hazırladığı bildirgenin taslak metnine göre, ateşkesin ihlal edilmeden uygulanması için üçlü bir mekanizma kurulacak. Saat 19.15'de ilk gün görüşmeleri sona erdi. Zirveye yarın devam edilecek.
17.06.2021 Dünya
‘ABD’yle Suriye anlaşmasına yakınız’
‘ABD’yle Suriye anlaşmasına yakınız’ Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: Anlaşmaya ne zaman varılacağını ya da ne zaman açıklanacağını size söyleyemem. Görüşmelerin sonuca varmaması için bir sebep olmadığını düşünüyorum.
29.09.2021 Gündem
Biden, Erdoğan’ın oteline gelecek
Biden, Erdoğan’ın oteline gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 4...
29.09.2021 Gündem
3. Yeşil Binalar Zirvesi İstanbul'da
3. Yeşil Binalar Zirvesi İstanbul'da Türkiye’nin ilk Ulusal Yeşil Bina Sertifikası’nın lansmanı Zirve’de gerçekleşecek
6.01.2014 Arşiv
Yeşil Binalar Zirvesi Şubat'ta
Yeşil Binalar Zirvesi Şubat'ta ÇEDBİK tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi 20-21 Şubat tarihlerinde Lütfi Kırdar'da!
26.12.2013 Arşiv
AirTies hedef büyüttü
AirTies hedef büyüttü ABD’ye teknoloji satan AirTies, Avrupa ülkelerine ‘kablosuz’ yayılacak!
20.11.2011 Bilim ve Teknoloji
O gün ne oldu?
O gün ne oldu? Davutoğlu: ABD açıkça özür diledi bizden. Birileri karşımıza çıkar, aksini söylerse alnını karışlarım.
29.09.2021 Gündem