Turizmi Teşvik Kanunu

Turizmi Teşvik Kanunu

Son dakika Turizmi Teşvik Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Turizmi Teşvik Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Turizmi Teşvik Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turizmi Teşvik Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turizmi teşvik kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 turizmi teşvik kanunu haberi bulunmuştur. Tüm turizmi teşvik kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: 6 ayda sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 586 bin 754
Bakan Ersoy: 6 ayda sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 586 bin 754  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu yılın ilk 6 ayında sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 586 bin 754 olarak gerçekleşmiştir" dedi.
5.09.2022 Ekonomi
Kültür ve Turizm Bakanlığı 16 ilde turizm alanlarını yatırımcıya tahsis edecek! İşte başvuru şartları ve turizm alanları
Kültür ve Turizm Bakanlığı 16 ilde turizm alanlarını yatırımcıya tahsis edecek! İşte başvuru şartları ve turizm alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu taşınmazı tahisi duyurusu yayımlandı. Bakanlık, 16 ilde turizm alanlarını yerli ve yabancı yatırımcıya tahsis edecek. Yatırım alanları, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Erzincan, Hatay, İzmir, Kars, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Trabzon, Yalova ve Nevşehir illerinde bulunan bazı kamu taşınmazlarını kapsıyor. Peki, Başvurular nasıl yapılır? Girişimciler birden fazla yatırım için başvuru yapabilecek mi? Başvurular ne zaman sona erecek? İşte detaylar…
20.07.2022 Ekonomi
"Kıyı kullanımının değiştirilmesi söz konusu değildir"
"Kıyı kullanımının değiştirilmesi söz konusu değildir" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, 16 Nisan'da yürürlüğe giren 'Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le kıyıların ranta, yapılaşmaya açılması, kıyı kullanımının değiştirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
18.04.2022 Siyaset
CHP'den turizm kanununun iptali için AYM'ye başvuru
CHP'den turizm kanununun iptali için AYM'ye başvuru CHP '7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 15 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
14.09.2021 Siyaset
Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen kontrolör alımı yapacak! Kontrolör alımı şartları nelerdir?
Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen kontrolör alımı yapacak! Kontrolör alımı şartları nelerdir? Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen kontrolör alımı yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı 28/07/2021 tarihi itibariyle, en az beş yıl müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında çalışmış olanlar arasından naklen kontrolör/başkontrolör alacak.
2.09.2021 Personel Alımı
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum...
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum... Türkiye'de peş peşe çıkan orman yangınlarında bir hafta doldu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 174 yangının 167 tanesi söndürüldü. Marmaris'te devam eden yangında, TOMA'lar yerleşim yerline 80 metre kala yangını söndürdü. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte çıkan yangınlardaki mücadelede son durum...
4.08.2021 Gündem
Resmi Gazete’de yayımlandı! Kampçılık turizmine takviye
Resmi Gazete’de yayımlandı! Kampçılık turizmine takviye Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilk adımı attı. Resmen kuruluyor. Artık zorunlu olacak. Kamu kurum veya kuruluşlarının misafirhaneleri, vilayetler evi ile orduevleri bu düzenlemeden muaf tutulacak. Belge alamayanların ruhsatı 1 ay içinde iptal edilecek ve faaliyetlerine son verilecek.
28.07.2021 Gündem
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da taksi durağını ziyaret  etti
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da taksi durağını ziyaret etti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otellerdeki aşılanma oranının yüzde 93'lere ulaştığını, hedeflerinin ise yüzde 100 aşılanma oranı olduğunu bildirdi.
22.07.2021 Ekonomi
Turizm teklifi TBMM'den geçti! Artık zorunlu
Turizm teklifi TBMM'den geçti! Artık zorunlu Turizmi Teşvik Kanunu'ndaki değişiklik öngören teklif TBMM'de kabul edildi. Meclis, 1 Ekim'e kadar tatile girdi.
18.07.2021 Siyaset
AK Parti'den yeni kanun teklifine revizyon! OHAL'de gözaltı süreleri 1 yıla indiriliyor
AK Parti'den yeni kanun teklifine revizyon! OHAL'de gözaltı süreleri 1 yıla indiriliyor Gelen son dakika haberine göre; OHAL sonrası yetki uzatılması için kanun teklifinde revizyona gidildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklamasında, "Gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifini revize ederek 1 yıla indiriyoruz" dedi.
16.07.2021 Siyaset
Turizmi teşvik kanun teklifinin ilk bölümü kabul edildi
Turizmi teşvik kanun teklifinin ilk bölümü kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü kabul edildi.
14.07.2021 Ekonomi
Artık zorunlu, 7 gün içinde yapılması gerekiyor! Süreyi geçirenler...
Artık zorunlu, 7 gün içinde yapılması gerekiyor! Süreyi geçirenler... Kanun teklifinin bazı maddeleri kabul edildi. Ve zorunlu oldu. 7 gün içinde yapılması gerekiyor. Bu süre içinde belirtilenler yapılmazsa 1 ay içinde iptal işlemi gerçekleştirilecek. Yetkili idare tarafından iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilen ve konaklama işletmelerinin, bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren 1 yıl içinde Bakanlıktan turizm işletmesi belgesi almaları zorunlu olacak. Turizm işletmesi belgesi iptal edilen işletmeler için de aynı süre geçerli. Konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almalarını takiben 7 gün içinde turizm işletmesi belgesi almak için Bakanlığa başvuru yapmaları ve 30 gün içinde turizm işletmesi belgesi almaları zorunlu olacak. Belirtilen süreler içinde turizm işletmesi belgesi alamayan konaklama ve plaj işletmeleri, işletmeye açılamayacak ve faaliyette bulunamayacak.
14.07.2021 Ekonomi
Zam geldi! Fiyatlar yüzde 68 arttı, 8 bin 114 liradan başlıyor
Zam geldi! Fiyatlar yüzde 68 arttı, 8 bin 114 liradan başlıyor Fiyatlarda son bir yıl içinde önemli bir artış yaşandı. Yüzde 68'e varan zamlarda en belirleyici unsur ise pandemi ile birlikte vatandaşların alışkanlıklarının değişmesi oldu. Satılık ev fiyatları arttı. Yazlıklara olan talebin artması da fiyatlara yansıdı. Evlerde geçirilen sürenin uzaması ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile daha büyük, balkonlu, bahçeli evlere ve yazlık bölgelere talep patladı. Artan talep nedeniyle de fiyatlar İspanya, Fransa ve İtalya'nın dünyaca ünlü turizm şehirleri ile yarışır duruma geldi.
14.05.2021 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Tatile gidecekler dikkat, zorunlu olacak
Bakanlık harekete geçti! Tatile gidecekler dikkat, zorunlu olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı resmen harekete geçti. Turizm işletmecilerini ve tatile gidecekleri yakından ilgilendiriyor. Koronavirüs salgını sonrası devreye sokulan ve zorunlu hale getirilen Güvenli Turizm Sertifikası sürekli olacak. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizm tesislerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbirleri içeren Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın, TBMM gündeminde olan Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki değişiklikle sürekliliğinin sağlanacağını söyledi.
13.05.2021 Ekonomi
Turizmi Teşvik Kanunu komisyonda kabul edildi!
Turizmi Teşvik Kanunu komisyonda kabul edildi! Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.
6.04.2021 Siyaset
TBMM Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi için mesai yapacak
TBMM Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi için mesai yapacak Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor. Genel Kurulda ve komisyonlarda ele alınacak 4 kanun teklifi, önemli düzenlemeler getiriyor.
4.04.2021 Gündem
Turizmde yeni dönem! Resmen kabul edildi, artık zorunlu olacak
Turizmde yeni dönem! Resmen kabul edildi, artık zorunlu olacak Turizmde yeni dönem! Resmen kabul edildi, artık zorunlu olacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ile AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk dört maddesi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.
1.04.2021 Ekonomi
Faiz ve zam farkı alınmayacak resmen değişti! 1 yıl ertelendi...
Faiz ve zam farkı alınmayacak resmen değişti! 1 yıl ertelendi... Türkiye'nin 81 ilinde uygulanacak. Binlerce kişi bekliyordu ve resmen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile bir yıl ertelendi. 1 Temmuz 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ödeme sürelerinin başvuru şartı aranmaksızın bir yıl ertelendi ve bu alacaklar ertelenen süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek. Tesisin içerisinde bulunan ticari ünitelerin işleticileri/kiracıları kullanım bedeli ertelemesinden yararlanamayacak.
23.12.2020 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı...
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Emekli olan ya da emekli olmayı planlayan kişileri yakından ilgilendiren bir kanun teklifi Meclis'ten geçti ve düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı ve yürürlüğe girdi. Türkiye'de ikamet etmeyen vatandaşlar da artık Bireysel Emeklilik sistemi'ne (BES) dahil olabilecek. Şehir, kasaba ve köy sınırları içinde bulunan ve kanunda belirtilen yerler dışında kalan her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlar, buralarda barındırılanlar, öğrenci yurtları ve benzeri yerlerde çalışanlar, bu yerlerde kalan öğrencilerin bildirimleri, sorumlu işleticilerce genel kolluk kuvvetlerine elektronik ortamda da yapılabilecek. İzinsiz tüfek imalathanesi kuranlara 5 yılı kadar hapis getirildi.
27.03.2020 Ekonomi
Milyonları ilgilendiren haber! Birçok alanda yeni dönem...
Milyonları ilgilendiren haber! Birçok alanda yeni dönem... AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
26.02.2020 Ekonomi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 22 maddesi daha kabul edildi. Aylık bağlanan maluller ve harp malullerinden çalışmaya devam edenlere en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödenme şartıyla yaşlılık aylığı da bağlanabilecek Dernekler, altı ay içinde üyeliği devam edenlerin adını, soyadını, doğum tarihini ve kimlik numarasını mülki idare amirliğine bildirecek Yasa dışı bahis ve şans oyunları katalog suçlar kapsamına alınıyor
25.02.2020 Ekonomi
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
20.02.2020 Gündem
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak?
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan KOBİ'lerin desteklenmesi için kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynağın 35 milyar liraya çıkarılması, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar kapsamına alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını, yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfeği ile tabancaları izinsiz üretenlere yönelik hapis cezasının artırılmasını da içerdiğini bildirdi. Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? İşte yeni torba yasa 2020 hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…
19.02.2020 Gündem
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de!
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de! AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
17.02.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Turizmi Teşvik Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turizmi teşvik kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.