Turizm Sektörü

Turizm Sektörü

Son dakika Turizm sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Turizm sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Turizm sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turizm Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turizm sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.245 turizm sektörü haberi bulunmuştur. Tüm turizm sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı UNESCO Dünya Doğal Kültürel Miras listesinde yer alan ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini 2023 yılında, 4 milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turist ziyaret ederek tüm zamanların rekorunu kırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, "2023 yılında tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılarak yeni bir rekor elde ettik" dedi.
4.01.2024 Gündem
Yunan adalarına 7 günlük kapıda vize! Şartlar belli oldu, işte vize ücreti
Yunan adalarına 7 günlük kapıda vize! Şartlar belli oldu, işte vize ücreti Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına Ege’deki 10 ada için, kapıda 7 günlük turist vizesi vereceğini açıklamasının ardından, turizm sektörü hareketlendi. Ege'de Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi), İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos)) adalarındaki Yunan turizmciler ve esnaf, Türk vatandaşları için “kapıda vize” uygulamasının üç yılın ardından yeniden başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. Öte yandan 7 günlük kapıda vize uygulamasının ücreti ve şartları belli oldu. İşte detaylar...
9.12.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'na katılıyor. Yılmaz "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikaları da uygulamaktan vazgeçmiyoruz. Daha önce de başardığımız gibi, güven ve istikrar ortamında, akılcı adımlarla enflasyonu yeniden tek haneye indirecek ve halkımızın alım gücünü artıracağız" dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek!
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek! Çin pandeminin ardından seyahat kısıtlamalarını gevşeterek Türkiye dahil birçok ülkeye yasağı kaldırdı. Turizm sektörü yıllardır hedef koyduğu “1 milyon Çinli turist” için kolları sıvadı. Çinlilerin başta kültür turları olmak üzere Türkiye turizmi için çok büyük potansiyeli bulunduğunu belirten uzmanlar 2024 yılında 500 bini aşkın Çinli turistin ziyaretini bekliyor.
11.08.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Rekor sayıda kazı çalışması ve arkeolojik araştırma yaptık
Bakan Ersoy: Rekor sayıda kazı çalışması ve arkeolojik araştırma yaptık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık olarak geçen yıl rekor sayıda kazı çalışması yaptıklarını belirterek, "Geçen sene 713 noktada hem kazı çalışmaları yaptık hem de arkeolojik araştırma yaptık. 713 sayısı hem Türkiye için bir rekordur hem dünya için bir rekordur. Dünyada hiçbir ülke bu sayıda kazı ve arkeolojik araştırmayı yapabilecek kapasiteye sahip değil" dedi.
26.06.2023 Kültür Sanat
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı Türkiye’de 1 milyon 200 bin kişinin çalıştığı turizm sektöründe, istihdam sorunu yaşayan otelciler çareyi Endonezya’dan ve Türki Cumhuriyetler’den gelen çalışanlarda buldu. Daha maliyetli olmasına rağmen bu yolu seçmek zorunda kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, “İşsizlik bürosuna, belediyenin istihdam bürolarına başvuruda bulunuyoruz hatta muhtarlıklara bile kâğıt asıyoruz. Ancak yine de çalışacak kimseyi bulamıyoruz” dedi.
22.06.2023 Ekonomi
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
19.06.2023 Gündem
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'u 120 milyon doların üzerinde gelir bekliyor
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'u 120 milyon doların üzerinde gelir bekliyor 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Finalin oynanacağı hafta sonu öncesinde, İstanbul'da yoğun bir turist hareketliliği bekleniyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "İstanbul için çok önemli bir etkinlik. Bu tür etkinlikler, başka bu tür etkinliklerin gelmesine de vesile oluyor. İstanbul'da o hafta sonu otel bulmak mümkün olmaz. Kişi başı 2 bin dolarlık bir ortalamadan hesaplarsak, İstanbul 120 milyon doların üzerinde bir gelir bekliyor" dedi.
3.06.2023 Gündem
Tatil planları askıya alındı! Yerli ve yabancı turist beklemede
Tatil planları askıya alındı! Yerli ve yabancı turist beklemede Turizm sektörü ikinci tura kalan seçimlerin belirsizliğini yaşıyor. Tur operatörleri ve seyahat acentaları uçak ve operasyon planlaması yapamazken; rezervasyonların durağan olduğu belirtiliyor. Turizmcilerin, yabancı tur operatörleriyle yaptıkları görüşmelerden aldıkları izlenim ise “Sonuçların netlik kazanmasıyla birlikte tur programları hızla başlayabilir” şeklinde.
18.05.2023 Ekonomi
Tüm yılların rekoru kırıldı! Antalya turizminde 'en güzel kış'
Tüm yılların rekoru kırıldı! Antalya turizminde 'en güzel kış' Antalya turizminde 2023 yılı Ocak- Nisan arasındaki 4 aylık dönemde tüm yılların rekoru kırıldı. 'Kış dönemi' olarak kabul edilen bu süreçte, kente 1 milyon 811 bin turist geldi. Sadece nisan ayında 1 milyon 11 bin turistin geldiğini belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, "Turizmde en güzel kış diyebiliriz. Turizm sektörü, bu yıl en iyi nisan ayını yaşadı" dedi.
5.05.2023 Ekonomi
SGK'dan 'kayıt dışı yabancı istihdamı' uyarısı
SGK'dan 'kayıt dışı yabancı istihdamı' uyarısı Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Beyazıt Ablay, kayıt dışı istihdamı engellemek için kentte 96 denetmenle incelemelerin sürdüğünü belirterek, "Yabancıların çalışma izni olmadan çalıştırıldığı tespit edilirse SGK olarak para cezası uygulanıyor, işverenin prim teşvikleri blokaja uğruyor. Yabancı çalışanın kayıt altına alınması ve prim sistemine dahil edilmesi kaçınılmaz" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Anketlerde açık ara öndeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Anketlerde açık ara öndeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "20 Nisan'da Karadeniz gazı devreye girecek. Karadeniz gazının ateşini Filyos'ta yakacağız. Sonra da Türkiye yerli gazını kullanmaya başlayacak." dedi. Erdoğan, "Listelerde sürpriz isimlerimiz de olacak. Yazar, çizer ve entellektüel isimler var. Kabine ve üst yönetimini de çalışmaya başladık" diye konuştu.
5.04.2023 Gündem
Bakan Nebati’den doğal gaz açıklaması: 2023’te vanamızı açıyoruz
Bakan Nebati’den doğal gaz açıklaması: 2023’te vanamızı açıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazımızın vanasını 2023’te inşallah açıyoruz. Nükleer Santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız” dedi.
24.11.2022 Ekonomi
Yeni vergi yürürlüğe giriyor! Kritik detaylar açıklandı, 1 Ocak itibarıyla başlıyor
Yeni vergi yürürlüğe giriyor! Kritik detaylar açıklandı, 1 Ocak itibarıyla başlıyor Yeni vergi yürürlüğe girecek. Milyonları ilgilendiren konaklama vergisiyle ilgili detaylar belli oldu. Turizm sektörü temsilcileri, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girmesi beklenen konaklama vergisi için 3 talepte bulundu. Yasanın 1 yıl ötelenerek 2024’te devreye girmesini önererek sektör temsilcileri, oranın yüzde 2 yerine yüzde 1 olmasını ve verginin turistten alınmasını istiyor.
22.10.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: Turizm hedeflerini yukarı doğru revize ettik
Bakan Ersoy: Turizm hedeflerini yukarı doğru revize ettik  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Karadeniz’deki çatışma ortamıyla herkes turizm hedeflerini aşağıya doğru revize edeceğimizi beklerken, biz yukarı doğru revize ettik; 47 milyon turist, 37 milyar dolar bir gelir ilan ettik. Bu sezon iyi, biz şimdi önümüze bakıyoruz” dedi.
17.10.2022 Ekonomi
Turist sayısındaki hedefi 'Mir Kart' yükseltti
Turist sayısındaki hedefi 'Mir Kart' yükseltti Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, bu yıl sonuna kadar 47 milyon turistle 38 milyar dolar gelir hedeflediklerini belirtip, bu beklentilerinde Rus turistlere rubleyle ödeme kolaylığı sağlayan 'Mir Kart' sisteminin olumlu etkisi olduğunu söyledi.
23.08.2022 Ekonomi
Turizmde sevindiren gelişme! Bu yıl ilk kez oluyor, boş yastık bile kalmadı
Turizmde sevindiren gelişme! Bu yıl ilk kez oluyor, boş yastık bile kalmadı Antalya turizmi, iki yıllık pandemi sürecinin ardından temmuz ve ağustos aylarında tarihin en iyi dönemi 2019 yılı sayılarına ulaştı. Turizm sektörü temsilcileri, Antalya'daki otellerin ağustos ve eylül ayı ortasına kadar tamamen dolu olduğunu, bazı otellerde boş yastık bile kalmadığını açıkladı. Bu yıl ilk defa ana pazar çeşitliliği de artış gösterdi.
6.08.2022 Ekonomi
Almanlar 5 yıl sonra Rusları Antalya'da tahtından etti
Almanlar 5 yıl sonra Rusları Antalya'da tahtından etti Antalya'da 2016'ya kadar en çok turist gönderen Almanya, 2017'den 2021'e kadar liderliği kaptırdığı Rusya'yı, 2022'de yeniden geçti. Yılbaşından 12 Temmuz'a kadar 1 milyon 157 bin olan Alman turist sayısının, yıl sonunda ilk kez 3 milyonu aşması bekleniyor.
14.07.2022 Ekonomi
Tatili bedavaya getiriyorlar! Tazminat oyunu ile ceplerine ekstra para ekleyerek gidiyorlar
Tatili bedavaya getiriyorlar! Tazminat oyunu ile ceplerine ekstra para ekleyerek gidiyorlar Fethiye ve Marmaris çevresindeki oteller başta kötü niyetli İngiliz turistler olmak üzere organize oyunlarla boğuşuyor. Bazıları, kaza süsü verilmiş hareketlerle otelde ya son gün şikâyetçi oluyor veya şikayetini ülkesine gidince yapıyor. Sadece Marmaris'te bir sezonda otellerin 1-1,5 milyon poundu bu yolla kesintiye uğruyor..
14.07.2022 Ekonomi
Oteller Kurban Bayramı bereketi! Doluluk yüzde 90’a ulaştı
Oteller Kurban Bayramı bereketi! Doluluk yüzde 90’a ulaştı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Kurban Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla Akdeniz ve Ege'de otellerde doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını belirterek, iç piyasada 2 milyona yakın bir hareketlilik beklediklerini kaydetti.
28.06.2022 Ekonomi
Yıllık izin, ihbar ve kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay! O sektörleri de kapsıyor
Yıllık izin, ihbar ve kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay! O sektörleri de kapsıyor Yüz binlerce çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yıllık izin hakkı doğuyor. Birçok kişi bu haktan haberdar olmadığı için işverenden talepte bulunmuyor. Ayrıca kıdem ve ihbar tazminatı da ödeniyor. Detaylar belli oldu. Çok sayıda çalışan yararlanacak. Yıllık izin, kıdem ve ihbar tazminatı çalışanlaın en az bir yıl aynı iş yerinde çalışarak kazandığı haklar. Mevsimlik olarak çalışanlar bu haklardan yararlanamıyor. Ancak bazı durumlarda mevsimlik olarak çalışanlar için de yıllık izin, kıdem ve ihbar tazminatı hakkı doğuyor.
27.06.2022 Çalışan Hakları
Dünyanın en popüler ülkeleri belli oldu! Listede Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti: 8.9 trilyon dolarlık rakam...
Dünyanın en popüler ülkeleri belli oldu! Listede Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti: 8.9 trilyon dolarlık rakam... Dünyanın en popüler ülkeleri belirlendi. Koronavirüs pandemisine rağmen dünya genelindeki turizm sektörü gelişmeye devam ediyor. Öte yandan uzmanlar, turizm büyümesinin dörtte birinin kaybolduğunu ifade ediyor. Dünyanın en popüler ülkeleri listesinde ise Türkiye'nin konumu dikkat çekti. İşte dünyanın en popüler ülkeleri...
4.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kıbrıs Rum Yönetimi provokatif faaliyetlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kıbrıs Rum Yönetimi provokatif faaliyetlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Doğu Akdeniz'de hem ülkemizin hem de Kıbrıs Türk halkının eşit hakları ve meşru çıkarları vardır. Kıbrıs Rum Yönetimi provokatif faaliyetlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir” dedi.
31.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Turizm Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turizm sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.