Tüketici Mahkemesi

Tüketici Mahkemesi

Son dakika tüketici mahkemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüketici mahkemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tüketici mahkemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketici Mahkemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketici mahkemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 541 tüketici mahkemesi haberi bulunmuştur. Tüm tüketici mahkemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 2021 yılında düğün öncesi İstanbul'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı yaptırdı.Ancak 6 ay sonra burnunun uç kısmında çökme meydana geldi. Burnunun düzelmesi için aynı doktor tarafından 2 kez daha ameliyat edilen Aras, şekil bozukluğunun daha da arttığını ileri sürerek, savcılığı suç duyurusunda bulunup, 1 milyon liralık tazminat davası açtığını belirtti.
4.04.2024 Gündem
Arabası olanlar dikkat! Tazminat kararı çıktı
Arabası olanlar dikkat! Tazminat kararı çıktı  İzmir 8'inci Tüketici Mahkemesi, mazotla çalışan otomobile benzin doldurulması sebebiyle, sürücünün aracında meydana gelen zararın, akaryakıt firması tarafından ödenmesine karar verdi.
12.10.2023 Yaşam
Aracına yanlış yakıt konuldu, tazminat kazandı! 37 bin zarara yol açtı
Aracına yanlış yakıt konuldu, tazminat kazandı! 37 bin zarara yol açtı İzmir 8'inci Tüketici Mahkemesi, mazotla çalışan otomobile benzin doldurulması sebebiyle, sürücünün aracında meydana gelen zararın, akaryakıt firması tarafından ödenmesine karar verdi.
12.10.2023 Yaşam
Yanlış meme ameliyatı nedeniyle aynaya bakamaz hale geldi
Yanlış meme ameliyatı nedeniyle aynaya bakamaz hale geldi Tülay Ö., meme dikleştirme ameliyatı için geldiği İstanbul’da yanlış tedavi uygulayarak memelerini küçülttükleri iddiasıyla hastane yönetimi ile ameliyatı yapan doktora 3 milyon liralık tazminat davası açtı.
10.10.2023 Yaşam
YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı
YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı Yükseköğretim Kurulu vakıf yükseköğretim kurumlarını eğitim öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyardı
28.05.2023 Eğitim
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza Antalya'nın Serik ilçesinde ailesinin bir marketten aldığı son kullanma tarihi 1 ay geçmiş köfteyi yiyen Ayşe Sare Dalıç (7), gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Ailenin açtığı tazminat davasında mahkeme, marketi 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
12.05.2023 Yaşam
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor Kredi, banka ve sanal kartlar kullanılmaya başlandığı günden bu yana hayatımızda olsa da e-ticaret yani online alışverişle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Her gün çeşitli ihtiyaçlarımızı kolaylıkla giderdiğimiz kartlar bir yandan da tehlike arz ediyor. Özellikle internet bankacılığında işlem yaparken dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı. İşte haberin detayları...
25.04.2023 Ekonomi
Giyilmiş, sahte ürün tuzağı! İnternetten 'orijinal’ etiketiyle satılıyor
Giyilmiş, sahte ürün tuzağı! İnternetten 'orijinal’ etiketiyle satılıyor Son dönemde artan basit e-ticaret siteleri sahte ve kopya ayakkabı ticaretine boyut atlattı. Yerli üreticinin kâbusu olan kopya üretim hız kazandı. Normalde 4-5 bin lira olan ayakkabılar ‘ithal ve orijinal’ etiketiyle, sahte görsel kullanılarak 800-900 TL’den satılıyor. Oysa tüketiciye sahte, bozuk, yanlış hatta giyilmiş ayakkabı teslim ediliyor. Üstelik iade etmek istediğinizde site sizi her yerden engelliyor.
1.04.2023 Gündem
Araç muayene ücretleriyle ilgili flaş karar, ödeme iade edildi
Araç muayene ücretleriyle ilgili flaş karar, ödeme iade edildi Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Araç muayene ücretleriyle ilgili yeni bir karar verildi. Trabzon’da Ömer Altuntaş isimli vatandaş, geçen yıl aracının muayenesini yaptırmak için gittiği araç muayene istasyonunda ödediği komisyon sonrası mahkemeye başvurdu. Mahkeme konuyla ilgili flaş bir karara imza attı. İşte haberin detayları...
22.03.2023 Ekonomi
Arabasını satmak için ekspertize götürdü, hayatının şokunu yaşadı!
Arabasını satmak için ekspertize götürdü, hayatının şokunu yaşadı! İstanbul Maltepe'de internet sitesinden bulduğu otomobili satın almak için sahibiyle anlaşan Emre Özalp, otomobil sahibinin önerisiyle gittiği oto ekspertizdeki incelemeden sonra otomobili satın aldı. 8 ay sonra satmaya karar verdiği otomobili başka bir ekspertize götüren Özalp, raporda otomobilin birçok bölgesinde hasar olduğunu öğrendi. Özalp'in şikayeti üzerine açılan davada bilirkişi, otomobilde gözden kaçırmayla izah edilemeyecek derece hatalar olduğunu tespit etti.
28.12.2022 Gündem
Kredi kartı olanlar dikkat! Banka kusurlu, faiziyle ödendi
Kredi kartı olanlar dikkat! Banka kusurlu, faiziyle ödendi Kredi ve banka kartı olan herkesi ilgilendiriyor. Çalınan kredi ve banka kartlarının şifresinin ele geçirilmesinden banka kusurlu bulundu. Mahkeme heyeti, müşterisini vaktinde uyarmayan bankanın, parayı faiziyle birlikte geri ödemesine hükmetti.
24.12.2022 Ekonomi
Ev almak isteyen ve bankadan kredi çeken herkesi ilgilendiriyor! Ek kesinti kararı
Ev almak isteyen ve bankadan kredi çeken herkesi ilgilendiriyor! Ek kesinti kararı Ev almak isteyen ve bankadan kredi çeken milyonları ilgilendiren emsal karar! Bir bekçi, çektiği kredinin ödemelerini yaptığında ‘full paket ücret tahsilatı’ adı altında ekstra para kesildiğini fark etti. Bunun üzerine avukatı aracığıyla bankaya icra takibi başlattı. Banka ise bu takibi iptal ettirdi. Davaya bakan avukat da konuyu, Adalet Bakanlığına taşıdı. Bakanlık üzerinden Yargıtay'a taşınan dava ile ilgili flaş bir karar çıktı. İşte olayın detayları...
16.12.2022 Yaşam
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması Bursa'da çocuğu özel okula giden Murat Ç., erken kayıt sözleşmesine aykırı talep edilen yemek ve kırtasiye ücreti için dava açtı. Tüketici Mahkemesi'nden çıkan karar ise emsal niteliğinde... Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran Murat Ç.’den dönem içinde 'yemek ve kırtasiye gideri' adı altında ek ücret talep edemeyecek. İşte kararın tüm detayları
14.12.2022 Gündem
Evi olan herkesi ilgilendiren karar! Sıva döküldü, müteahhit suçlu bulundu
Evi olan herkesi ilgilendiren karar! Sıva döküldü, müteahhit suçlu bulundu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Karara göre, bir binada dökülen dış cephe sıvasına ilişkin açılan davada ayıbın var olduğunu bilen müteahhidin süresinde ayıp ihbarı yapılmadığı savunması yapmasının dürüstlük kuralıyla bağdaşmayacağına hükmedildi. Müteahhit ile ilgili açıklama ise dikkat çekti.
30.10.2022 Gündem
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz İnternet sitesi üzerinden alışveriş artık yaşamımızın bir parçası oldu. Her gün on binlerce online alışveriş yapılıyor. Ancak sürecin kolaylığının yanı sıra teslimat sırasında yaşanan bazı mağduriyetler de söz konusu olabiliyor. Yargıtay’ın son kararı ile birlikte kırık ya da hasarlı gelen ürünle ilgili firmaların sorumluluğu yeniden gündem oldu; tüketiciye ise kötü haber geldi. Kargo teslimi sırasında paket açılamıyorsa ne yapılabileceğine ve konuya ilişkin ilgili çok önemli detaylara yer verildi. Vatandaşlar bunu yaparsa, kırık ya da hasarlı ürün gelmesi durumunda paketi kargo görevlisinin yanında açmasa dahi şirkete sorumluluk yükleme ihtimali oluşabilir ve parasını iade alabilir. İşte detaylar...
17.10.2022 Ekonomi
İnternette alışveriş yapanlar için 'kargo' kararı! Para iade edilecek
İnternette alışveriş yapanlar için 'kargo' kararı! Para iade edilecek Kargoda kırılan eşyanın parasını tahsil etmenin sırrını açıklayan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; kargo alıcısının, kargoda bir kırık veya hasar olduğu takdirde, haklarını kullanabilmesi için kargoyu teslim aldığı anda, ihtirazi kayıt koyması ve kanuni süreler içinde bildirimde bulunması gerektiğine hükmetti.
10.10.2022 Gündem
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok Her sene olduğu gibi gelecek sene de öğrenciler istediği liseyi veya üniversiteyi kazanmak için sınavda ter dökecek. Hazırlık için ise özel kurs merkezlerine kayıtlar yaptırılmaya başlandı. Verilen eğitimlerin kalitesi öğrencinin başarısında büyük öneme sahip. Bazı durumlarda veliler ve kurs merkezi karşı karşıya gelebiliyor. Verilen eğitimleri beğenmeyen aileler, para iadesi isteyip çocuklarının kaydını sildiriyor. İade talebi reddedilen veliler ise hukuki yollara başvurmak zorunda kalıyor. Peki dershaneler ücretleri iade etmek zorunda mı? Kurs merkezleri paraları iade etmezse veliler ne yapabilir? Özel eğitim kurumları nereye şikayet edilir? Avukat tarafından konuya ilişkin kritik detaylara yer verildi.
6.10.2022 Gündem
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Banka sorumlu, faizi ile ödeniyor
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Banka sorumlu, faizi ile ödeniyor Koronavirüs salgını hayatın pek çok alanında değişikliğe neden olurken, bankacılık işlemlerinin de daha fazla mobil kanallar üzerinden yapılmasını sağladı. Birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
21.01.2023 Gündem
Paranızı geri alabilirsiniz! Yargıtay'dan emsal karar
Paranızı geri alabilirsiniz! Yargıtay'dan emsal karar Çocuğunu, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olması için özel kurs merkezine gönderen veli vaadedilen eğitim hizmetini alamayınca büyük şok yaşadı. Çocuğunun kaydını sildiren veli, ödediği parayı alamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktayı Yargıtay koydu.
26.09.2022 Gündem
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu Öğrenci milyonları ilgilendiriyor. Özel üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili son dakika kararı. Özel üniversitelerin yaptığı yüzde 200'e varan zamlar mahkemeye taşındı. Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi tarafından alınan emsal niteliğinde karar ile Beylikdüzü'nde bulunan özel üniversitenin en fazla yüzde 79.60 zam yapabileceği belirtildi. Avukat Murat Bostan, "İhtiyati tedbir kararını mahkemeye kabul ettirdik. Şimdilik yüzde 79.60 olarak talebimizi kabul ettirdik. Fakat biz bununla da yetinmeyeceğiz. Yüzde 5-10 gibi okullarında taahhüt ettiği oranlar üzerinden esas davamızı açacağız" dedi.
20.08.2022 Eğitim
Sıfır otomobili arıza yapmıştı! 7 yıl sonra güzel haber
Sıfır otomobili arıza yapmıştı! 7 yıl sonra güzel haber Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, aldığı sıfır otomobil arızalanınca otomotiv bayisine dava açan Necip Kandemir (36), 7 yıl sonra hukuk mücadelesini kazandı. Manisa İcra Hukuk Mahkemesi, firmanın, Kandemir'e 408 bin 200 TL ödemesine hükmetti. Kandemir, "Araç, 8 bin kilometredeyken arıza yaptı. Değiştirmedikleri için mahkemeye başvurdum. Sonunda davayı kazandık" dedi. 
18.08.2022 Yaşam
e-Devlet'ten ücretsiz başvuru yapılıyor, 10 dakikada tamamlanıyor! 10 bin 280 TL...
e-Devlet'ten ücretsiz başvuru yapılıyor, 10 dakikada tamamlanıyor! 10 bin 280 TL... İnternetten alışveriş yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Site üzerinden her gün on binlerce alışveriş yapılıyor. Siparişler vatandaşların eline ulaşıyor ancak eksik, yanlış ya da bozuk ürünler sebebiyle çoğu kişi mağduriyet yaşıyor. Bu durumda olan vatandaşlar ise hakkını aramak yerine 'süreç çok yavaş işler, nasılsa elimize itiraz sonucu bir şey geçmeyecek' diyerek başvuru yapmıyor. Boşa giden paralar ise her yıl milyarları buluyor. Dilekçe vermek için kurumlara gitmeye gerek yok. Mağduriyet yaşayanlar e-Devlet üzerinden şikayetlerini dile getirebiliyor. Bu işlem 10 dakikada tamamlanıyor. Aynı zamanda hakem heyetine başvuru için herhangi bir ücret de ödenmiyor; masraflar devlet tarafından karşılanıyor. Adım adım anlatıldı. İşte konuya ilişkin detaylar...
15.08.2022 Ekonomi
Estetik ameliyatı hayatını kararttı! Bilirkişi raporu ortaya çıktı
Estetik ameliyatı hayatını kararttı! Bilirkişi raporu ortaya çıktı Eşine evde bakmak zorunda kalan Rüstem Abbas, eşinin tıbbi hata nedeni ile bu hale geldiğini iddia ederek Antalya 2'ikinci Tüketici Mahkemesi'ne maddi ve manevi tazminat davası açtı.
25.07.2022 Yaşam
Arabası olan herkesi kapsıyor! Zaman aşımı yok! Sıfırı ile değiştirmek zorunda
Arabası olan herkesi kapsıyor! Zaman aşımı yok! Sıfırı ile değiştirmek zorunda Mersin’de yaşayan Ahmet Hocamoğlu, 2012’de sıfır otomobil satın aldı. Aracıyla hiçbir kazaya karışmayan Hocamoğlu, otomobilinin tavanındaki ve sol arka cam kenarındaki boyanın 2017’de döküldüğünü fark etti. Bunun üzerine dava açan Hocamoğlu’na Tüketici Mahkemesi’nden olumsuz bir dönüş oldu. Mahkeme davayı zaman aşımı olduğu gerekçesiyle reddetti. Hocamoğlu, bir üst mahkemeye itiraz etti.
4.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketici Mahkemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketici mahkemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.