Tüketici Hakem Heyetleri

Tüketici Hakem Heyetleri

Son dakika Tüketici Hakem Heyetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tüketici Hakem Heyetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tüketici Hakem Heyetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketici hakem heyetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 153 tüketici hakem heyetleri haberi bulunmuştur. Tüm tüketici hakem heyetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tüketici hakem heyetleri, 3,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri, 3,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin geçen yıl değeri yaklaşık 3,9 milyar lirayı bulan 707 bin 814 uyuşmazlığı karara bağladığını duyurdu.
12.01.2024 Ekonomi
'Efsane kasım indirimleri 'ne dikkat! Bakanlıktan kritik uyarı, sakın yapmayın
'Efsane kasım indirimleri 'ne dikkat! Bakanlıktan kritik uyarı, sakın yapmayın Ticaret Bakanlığı, 'efsane kasım indirimleri' adıyla yapılan indirimli satış kampanyalarında mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.
3.11.2023 Ekonomi
3 kritik sektörde yol haritası belli oldu! Parola: Dışa bağımlılığı azaltmak
3 kritik sektörde yol haritası belli oldu! Parola: Dışa bağımlılığı azaltmak Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile özellikle üç sektörün belirlenen yol haritası Türkiye Yüzyılı'nın da kilometre taşlarının döşenmesinde etkili olacak. Tarımda gıda güvenliği için yerli ve milli adımlara ağırlık verilecek. Ticaret Bakanlığı'nın gündemi ihracatı artırmak ile aşırı fiyat artışlarının önlenmesi olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın en önemli hedefi yerli enerji ve kaynak üretimini artırarak dış kaynaklara bağımlılığı en aza indirmek.
7.06.2023 Ekonomi
Tüketici hakem heyetine başvuranlar için yeni karar! Sınır resmen değişti
Tüketici hakem heyetine başvuranlar için yeni karar! Sınır resmen değişti Tüketici hakem heyetlerine başvuracakları yakından ilgilendiriyor. Yeni karar sonrası resmen değişti. Tüketici hakem heyetlerine başvuru sınırı yükseltildi. Belirli limitin altında başvuru yapanlar için il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görevli olacak.
16.12.2022 Ekonomi
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok Her sene olduğu gibi gelecek sene de öğrenciler istediği liseyi veya üniversiteyi kazanmak için sınavda ter dökecek. Hazırlık için ise özel kurs merkezlerine kayıtlar yaptırılmaya başlandı. Verilen eğitimlerin kalitesi öğrencinin başarısında büyük öneme sahip. Bazı durumlarda veliler ve kurs merkezi karşı karşıya gelebiliyor. Verilen eğitimleri beğenmeyen aileler, para iadesi isteyip çocuklarının kaydını sildiriyor. İade talebi reddedilen veliler ise hukuki yollara başvurmak zorunda kalıyor. Peki dershaneler ücretleri iade etmek zorunda mı? Kurs merkezleri paraları iade etmezse veliler ne yapabilir? Özel eğitim kurumları nereye şikayet edilir? Avukat tarafından konuya ilişkin kritik detaylara yer verildi.
6.10.2022 Gündem
Tüketici Hakem Heyetlerinde yeni dönem! Resmen değişti, artık 30 bin TL
Tüketici Hakem Heyetlerinde yeni dönem! Resmen değişti, artık 30 bin TL Ticaret Bakanlığı bugün Tüketici Hakem Heyetleri için yeni alınan bir kararı duyurdu. Resmi Gazete’den duyurulan karar ile Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda üst sınır 15 bin 430 liradan 30 bin liraya yükseltildi. Yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 6 ay içinde görüşülerek karara bağlanacak.
21.09.2022 Ekonomi
e-Devlet'ten ücretsiz başvuru yapılıyor, 10 dakikada tamamlanıyor! 10 bin 280 TL...
e-Devlet'ten ücretsiz başvuru yapılıyor, 10 dakikada tamamlanıyor! 10 bin 280 TL... İnternetten alışveriş yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Site üzerinden her gün on binlerce alışveriş yapılıyor. Siparişler vatandaşların eline ulaşıyor ancak eksik, yanlış ya da bozuk ürünler sebebiyle çoğu kişi mağduriyet yaşıyor. Bu durumda olan vatandaşlar ise hakkını aramak yerine 'süreç çok yavaş işler, nasılsa elimize itiraz sonucu bir şey geçmeyecek' diyerek başvuru yapmıyor. Boşa giden paralar ise her yıl milyarları buluyor. Dilekçe vermek için kurumlara gitmeye gerek yok. Mağduriyet yaşayanlar e-Devlet üzerinden şikayetlerini dile getirebiliyor. Bu işlem 10 dakikada tamamlanıyor. Aynı zamanda hakem heyetine başvuru için herhangi bir ücret de ödenmiyor; masraflar devlet tarafından karşılanıyor. Adım adım anlatıldı. İşte konuya ilişkin detaylar...
15.08.2022 Ekonomi
Zam geldi! 5000 liraya çıktı, Hesaplara yatacak...
Zam geldi! 5000 liraya çıktı, Hesaplara yatacak... Emekli milyonlarca vatandaşa yeni zam müjdesi. Milyonlarca emeklinin hesabına yatacak. Bankaların emeklilere sunduğu promosyon ücretlerine zam geldi. Haziran ayında açıklanan enflasyon verilerinden sonra asgari ücret, emekli maaşları ve ardından da memur maaşlarında artışa gidildi. Emeklilere derin bir nefes aldıran bu zammın ardından promosyon tutarları da bazı bankalarda 5 bin lira seviyesinin üzerine çıktı. Yeni emekli olanlar da promosyon fırsatından yararlanıyor. Çoğunluk bankanın maaş aktarımı için verdiği süre 31 Temmuz’da doluyor. Yani, 31 Temmuz tarihine kadar emekli maaşınızı bir başka bankaya aktarıp, promosyon imkanından yararlanabilirsiniz. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekli maaşları başka bankaya nasıl taşınıyor? Bankadan alınan promosyon oranı nasıl yükselir? İşte emekli promosyonu ile ilgili milyonlarca emekliyi ilgilendiren detaylar...
22.07.2022 Emekli
Öğrenci ve veli milyonları ilgilendiriyor! O ücretler iade ediliyor! 2.160 lira...
Öğrenci ve veli milyonları ilgilendiriyor! O ücretler iade ediliyor! 2.160 lira... Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren son dakika kararı! O ücretler iade ediliyor. 2.160 lira hesaba yatıyor. Pandemi döneminde veliler çocuklarını okullara gönderemedi. Uzaktan eğitime geçildi. Bu süreçte çok sayıda veli özel okullara ödedikleri yemek ücretlerinin iadesini istedi. Konuyla ilgili Tüketici Hakem Heyeti önemli bir karara imza attı. Tüketici Hakem Heyeti ise istenen 2.160 TL'lik ücretin geri ödenmesine karar verdi.
21.05.2022 Eğitim
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin...
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin... Herkesi yakından ilgilendiriyor. Paranızı iade alabilirsiniz. Süre sınırı var, belirlenen sürede iptal ederseniz ödediğiniz ücretten herhangi bir kesinti yapılmıyor. Tatil dönemi geldi ve vatandaşlar erken rezervasyon için otelleri yakından incelemeye başladı. Ancak tatil tercihi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Özellikle internet sitelerinin kopyalanması gibi bir durumda mağduriyet yaşanmaması için gelen indirimli tatil tekliflerinin doğruluklarının kontrol edilmesi çok önemli. Ticaret Bakanlığı da konu ile ilgili uyarıda bulunarak, tatil planları yapmaya başlayan vatandaşları, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Tatil rezervasyonlarının iptal edilerek paranızı geri almanız da mümkün. Ancak burada da süre detayına dikkat çekiliyor. İşte tüm detaylar...
18.05.2022 Ekonomi
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti...
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti... Kredi çeken, kredi kartı kullanan, kredi borcu olan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre ön ödemeli olarak satılan konutların, sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının 14 gün içinde erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde kredi ile ilgili olmayan sigortalar ve yan finansal ürün ve hizmetler yasaklandı. Sahte yetkili servis sorununa neşter vuruldu ve satış sonrası hizmetlerle ilgili tüketicilere yeni haklar getirildi. Tüm kararlar detaylarıyla bir bir açıklandı. İşte Resmi Gazete kararı...
1.04.2022 Ekonomi
Devre mülk ve devre tatil ile ilgili flaş gelişme! Satışı yasaklanıyor, artık zorunlu olacak...
Devre mülk ve devre tatil ile ilgili flaş gelişme! Satışı yasaklanıyor, artık zorunlu olacak... Devre mülk ve devre tatil ile ilgili son dakika gelişmesi. Tatile gidecekleri yakından ilgilendiriyor. Kabul edildi. Satışı yasaklanıyor. Artık zorunlu oluyor. Tüketicinin korunmasına yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Devre mülk satışlarında yaşanan mağduriyetleri gidermeyi amaçlayan değişiklikle ön ödemeli devre mülk ve devre tatil satışı yapılamayacak. İşte son dakika haberinin detayları...
24.03.2022 Ekonomi
14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili son dakika uyarısı! Bakanlık duyurdu, indirimli satış...
14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili son dakika uyarısı! Bakanlık duyurdu, indirimli satış... 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili kritik uyarı! Bakanlık tek tek açıkladı, alışveriş yapacaklar dikkat! Ticaret Bakanlığı, Sevgililer Günü nedeniyle artan indirimli satış kampanyalarına karşı tüketicileri, mağduriyetler yaşamamaları için uyardı. Yedi maddelik açıklamada “Satın alınacak mal veya hizmetin fiyatına dikkat edin, karşılaştırma yapın. Gerçekçi olmayan veya yüksek görünen indirimlere dikkat edin” denildi.
12.02.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık... Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika kararı! Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Ev alı satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tümüyle değişiyor. Tüketici mağdur edilmeyecek. Ev alma planı yapanlar hem fiyat avantajı hem de ödeme kolaylığı açısından tamamlanmamış projelerden konut almayı tercih ediyor. Ancak bazı firmalar teslim tarihi geçmesine rağmen alınan daireyi teslim etmiyor ya da inşaat tamamen yarım kalıyor ve ev alma hayali kuranlar büyük mağduriyet yaşıyor. Sadece tamamlanmamış projelerde değil, tamamlanmış ev satışlarında da tüketiciler sorun yaşayabiliyor. Örneğin bir ev birden fazla kişiye satılıyor. Bu ve benzeri tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir düzenleme hayata geçiriliyor. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda yapılacak. Artık kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.
3.02.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alım- satımı sil baştan...
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alım- satımı sil baştan... Gayrimenkul sektöründe bir dönem sona eriyor. Ev alıp- satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Yeni düzenleme geliyor. Sadece ev alım satımında değil ayrıca devre mülk alımında da önemli değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni düzenleme ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Bir dairenin birden fazla kişiye satılması, üstünde haciz olması gibi sorunlar tüketiciye mağduriyet yaratmadan çözülecek. Birçok tüketici henüz yapımı tamamlanmayan evler için ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda inşaat tamamlanmıyor ve ev sahibi olmak isteyenler mağduriyet yaşıyor. Uzmanlar bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için satış işleminin mutlaka noter huzurunda yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Yeni düzenlemenin yasalaşması ile tüketicilerin yaşadığı bu ve benzeri sorunların pek çoğu ortadan kalkacak. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan ev fiyatlarının düşeceği tarih açıklandı.
25.01.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlara flaş uyarı! Tek tek tespit edilecek, indirim oyununa dikkat
İnternetten alışveriş yapanlara flaş uyarı! Tek tek tespit edilecek, indirim oyununa dikkat İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Bakanlık indirim oyununu deşifre etti. 'Efsane cuma indirimleri, şahane cuma indirimleri' hakkında açıklama geldi. Tek tek tespit edilecek, cezası var. Ticaret Bakanlığı, ürün fiyatlarının yüksek miktarda artırılıp, daha sonra sıklıkla bu fiyat üzerinden indirim yapıldığına dikkat çekerek, ‘aykırılıkların tespiti halinde gerekli idari yaptırımların uygulanacağı’ uyarısında bulundu.
10.11.2021 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Süresi 15 gün, 548 TL...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Süresi 15 gün, 548 TL... Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 15 gün süresi var. Çoğu kişi aynı durumdan şikayetçi. 4 katı ceza geliyor. 137 lira yerine 548 lira ceza uygulandı. HGS geçiş ihlaline mahkemeden emsal bir karar geldi. Mahkeme 4 katı ceza kesilmesini yasaya aykırı buldu. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketicilere diyorum ki ihlalli geçiş bilgisi ulaşır ulaşmaz lütfen 15 günü geçirmeyin, ana miktarı ödeyin" dedi.
14.09.2021 Ekonomi
Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili önemli detay!
Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili önemli detay! Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor. Ve belli oldu. Banka müşterileri şikayetçi. Kredi kartları günümüzde hemen herkes için vazgeçilmez oldu. Kredi kartlarının sağladığı taksit imkanı, bankaların sunduğu çeşitli avantajlar kredi kartlarının tercih edilmesini sağlıyor. Kredi kartı kullananlar ise en fazla kredi kartı aidatlarından şikayetçi. Kredi kartı aidatı bankaların kredi kartı kullanımı nedeni ile her yıl müşteriden tahsil ettiği ücret oluyor. Peki kredi kartı aidatı ödememek mümkün mü?
5.04.2021 Ekonomi
Tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor! Başvuranlar...
Tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor! Başvuranlar... Geçen yıl hakem heyetlerine yapılan her 10 başvurudan 6'sı tüketici lehine sonuçlanırken, eksik evrak ve yanlış talepler oranın daha yüksek gerçekleşmesinin önüne geçti. Tüketici hakem heyetlerine geçen yıl yapılan başvuru sayısı 594 bin 270'ye ulaştı. Bunların 521 bin 553'ü (yüzde 87,8) karara bağlanırken, her 10 başvurudan 6'sı tüketiciler lehine sonuçlandı. TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük,"Bu heyetler, sundukları hizmet açısından devlet ile vatandaşı yakınlaştırma ve devlete olan güveni sağlama işlevi görmektedir. Son yıllarda artan online alışverişler salgınla zirve yaptı. Bu alışverişlerde güvenilir ve kurumsal firmalar tercih edilmeli. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan alışverişler çok tehlikeli" açıklamasında bulundu
19.03.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan: Tüketici hakem heyetlerinde 521 bin 553 başvuru karara bağlandı
Bakan Pekcan: Tüketici hakem heyetlerinde 521 bin 553 başvuru karara bağlandı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2020 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine gelen 861 milyon lira tutarındaki ürün ve hizmetlerle ilgili, 521 bin 533 başvuru karara bağlamış olup, bunların yüzde 59'u tüketici lehine sonuçlanmıştır" dedi.
17.03.2021 Ekonomi
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı!
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı'nca piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında denetlenen ürün sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre 4,5 katına çıkarak 10,96 milyona ulaşırken Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 495 firmaya 15 milyon 500 bin lira ceza uygulandı.
15.03.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Memurlar ödeyecek
Kamuda yeni dönem! Memurlar ödeyecek Tüm kamu görevlilerini ilgilendiriyor. İşinde kusurlu olan memur bu durumdan dolayı vatandaşın mağdur olmasına sebep olursa, sebep olduğu zararı ödeyecek. Böylece vatandaşların zarar görmesi engellenmiş olacak. Büyük bir değişim yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurmuştu. Detaylar belli oluyor. İnsan Hakları Eylem Planı ile gerçekleşecek değişikliklerden biri de kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan hataları en aza indirecek. Çünkü doğacak maddi zarar kamu kurumu tarafından ödenecek. Bu zararı kurum ilgili memurdan temin edebilecek.
8.03.2021 Çalışma Hayatı
'14 gün içinde iade edebilirsiniz' deniyor ama... 1 günde 800 kişi başvurdu
'14 gün içinde iade edebilirsiniz' deniyor ama... 1 günde 800 kişi başvurdu İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlerde, yolda ikna edilerek İngilizce eğitim seti satın aldıkları kişiler tarafından dolandırıldığını iddia eden onlarca kişinin, Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurduğu ortaya çıktı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu yöntemi kullananların vatandaşları ikna edebilmek için özellikle sempatik gençleri seçtiğini belirterek, "İnanın açıkça dolandırıcılık yapılıyor" dedi.
28.02.2021 Yaşam
Parayı geri alabilirsiniz! İndirim adı altında...
Parayı geri alabilirsiniz! İndirim adı altında... O parayı geri alabilirsiniz! Milyonlarca vatandaş kandırılıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin firmaların yaptığı indirim oyununu gözler önüne serdi. Başkan Şahin "Tüketiciler kendilerinden 'indirim' adı altında alınan cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir." ifadelerini kullandı.
2.01.2021 Gündem
Milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti
Milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti Tüketicilerin kusurlu, ayıplı mal ve hizmetlere ilişkin haklarını aradığı Tüketici Hakem Heyeti başvurularında parasal sınır yükseltildi. Bundan sonra fiyatı 11 bin 330 liraya kadar olan kusurlu mal ya da hizmet için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurulabilecek.
26.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tüketici Hakem Heyetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketici hakem heyetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.