Toros

Toros

Son dakika toros haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toros ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toros haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toros

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toros gelişmeleri de dahil olmak üzere 844 toros haberi bulunmuştur. Tüm toros haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Gündem
Bayram geleneği Toroslarda sürdürülüyor!
Bayram geleneği Toroslarda sürdürülüyor! Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karanebili Mahallesi'nde köy sakinleri bayram geleneğini asırlardır sürdürüyor.
10.04.2024 Adana
Zehirden şifaya dönüşüyor! Öyle yararları var ki... Lokman Hekimin 'Ölümden dahi koruyor' dediği bitki Adana’da yetişiyor
Zehirden şifaya dönüşüyor! Öyle yararları var ki... Lokman Hekimin 'Ölümden dahi koruyor' dediği bitki Adana’da yetişiyor Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan bir ottan yapılan ve bilinen tırşik çorbası, kış aylarında bölge halkının sofraların süsler. Ünlü Lokman hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.
10.04.2024 Adana
Emeklilere trenlerde indirim! Bakan Uraloğlu açıkladı
Emeklilere trenlerde indirim! Bakan Uraloğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
29.03.2024 Ekonomi
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor Adana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
24.03.2024 Adana
Adana'ya gidip buraları görmeden dönmeyin! İşte Adana'da gezilecek en iyi yerler
Adana'ya gidip buraları görmeden dönmeyin! İşte Adana'da gezilecek en iyi yerler Adana'da yemek kültürünün yanında eşsiz doğa ve tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Toros Dağları'nın eteklerinde Seyhan ile Ceyhan nehirleri arasında uzanan Adana'da birbirinden farklı eserler görenleri adeta büyülüyor. İşte Adana'da gezilecek en iyi yerler...
17.03.2024 Adana
Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı birçok hastalığın üstesinden geliyor
Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı birçok hastalığın üstesinden geliyor Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesinden toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Toplanan kozalaklardan elde edilen andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor.
8.03.2024 Adana
Menengiç Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı
Menengiç Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı Adana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
4.03.2024 Adana
Çamur yağmuru ne zaman yağacak? Çamur yağmuru nedir, neden yağar?
Çamur yağmuru ne zaman yağacak? Çamur yağmuru nedir, neden yağar? Meteorolojiden çamur yağmuru uyarısı geldi. Afrika’daki toz bulutlarının Türkiye’ye yönelmesi sonucunda oluşan çamur yağmuru konusunda özellikle araç sahipleri uyarıldı. Peki, Çamur yağmuru 2024 ne zaman, hangi gün yağacak?
2.03.2024 Gündem
Adanalı kebapçı sokak hayvanlarını unutmuyor! 3 yıldır gece gündüz demiyor
Adanalı kebapçı sokak hayvanlarını unutmuyor! 3 yıldır gece gündüz demiyor Adanalı kebapçı, dükkanından artan ekmeklerin üzerine her gün etli kemik kaynatıp sokak köpeklerini besliyor.
29.02.2024 Adana
Kızılcık Şerbeti Azra kimdir? Sema Öztürk kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler hangileri?
Kızılcık Şerbeti Azra kimdir? Sema Öztürk kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler hangileri? Show TV’nin, yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği, başrollerini Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman ve Yiğit Kirazcı’nın paylaştığı fenomen dizisi “Kızılcık Şerbeti”nin bu akşam yayınlanacak bölümünde Sema Öztürk izleyiciyle buluşuyor. Peki, Kızılcık Şerbeti Azra kimdir? Sema Öztürk kaç yaşında, nereli, oynadığı diziler neler?
2.02.2024 Magazin
Adanaspor’da 6. Kemal Kılıç dönemi
Adanaspor’da 6. Kemal Kılıç dönemi Adanaspor'da 6. Kemal Kılıç dönemi resmen başladı.. Sezon başında görevi bırakan Kılıç, tam 189 gün sonra yeniden Toros Kaplanı'nın başına geçti.. Deneyimli teknik adamla 1.5 yıllık resmi sözleşme imzalanacağı açıklandı.. Kulüpten resmi açıklama yapılması bekleniyor.
30.01.2024 Adana
Döverek öldürüp yol kenarına bıraktı, mahkemedeki ifadesi kan dondurdu
Döverek öldürüp yol kenarına bıraktı, mahkemedeki ifadesi kan dondurdu Mersin'de, kız arkadaşı Esra Asena Temir'i (27) döverek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Mustafa Bangiz (28) hakim karşısına çıktı. Sanık Bangiz, beyin kanaması sonucu ölen Temir'i sakinleştirmek için ittiğini öne sürerek, "Bana vurmaya başladı, ben de sakinleştirmeye çalıştım. O benim yüzümü elleriyle tutunca ben de omzundan ittim, 'Yeter artık' dedim. Kendisini sürekli ittim" dedi.
23.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu rekoru açıkladı: 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu
Bakan Uraloğlu rekoru açıkladı: 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman- Konya- Ankara, Karaman - Konya- İstanbul YHT hattı ile seyahat rekoru kırıldığını ifade ederek 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcunun seyahat ettiği bilgisini paylaştı.
7.01.2024 Gündem
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir?
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir? Dağ oluşumu yüz yılların neticesinde oluşan fay hareketlerinin bir tür sonucu olarak karşımıza çıkar. Genel olarak oldukça büyük çaplı olarak görülen bu doğa olayları pek çok canlının da yuva tespiti edilmesinde işe yarar. Aynı zamanda pek çok canlı varlık ve değerli kayalar da dağ oluşunu yani orojenez ile meydana gelir.
19.12.2023 Eğitim
Lapya Nedir, Özellikleri Nelerdir? Lapya Nasıl Oluşur?
Lapya Nedir, Özellikleri Nelerdir? Lapya Nasıl Oluşur? Doğal olarak oluşumu doğrultusunda ilginç yer şekillerinden biri olarak lapya öne çıkmaktadır. Aynı zamanda çok çeşitli tiplerde meydana gelebilecek küçük yer şekilleri olduğunu söylemek mümkün olur. Genelde beyaz renkli ve Kemik yapısına sahip küçük delikler şeklinde görünürler.
18.12.2023 Eğitim
Nihal Candan evli mi, Mehmet Faruk Çiçek kimdir? Nihal Candan'ın eşi kim?
Nihal Candan evli mi, Mehmet Faruk Çiçek kimdir? Nihal Candan'ın eşi kim? Suç örgütüne üye olma suçlamasıyla gözaltına alınan Nihal Candan'ın 4 ay önce Mehmet Faruk Çiçek adlı kişiyle evlendiği ortaya çıktı. Peki, Mehmet Faruk Çiçek kimdir, Nihal Candan’ın eşi kaç yaşında nereli?
21.11.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya: Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir
Bakan Yerlikaya: Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı’da Gürbulak Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu.
12.11.2023 Gündem
Kız arkadaşını döverek öldüren zanlı için 'ağırlaştırılmış müebbet' istenildi
Kız arkadaşını döverek öldüren zanlı için 'ağırlaştırılmış müebbet' istenildi Mersin'de kız arkadaşı Esra Asena Temir'i (27) döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mustafa Bangiz (28) hakkında 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenildi.
12.11.2023 Yaşam
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı...
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı... Eşine az rastlanır olay Tekirdağ'da yaşandı. Kapaklı ilçesinde yaşayan çift, boşanmak için Çerkezköy 2. Aile Mahkemesine başvurdu. G.A. isimli kadının eşi U.A.’dan boşanmak istemesi üzerine U.A. da evliliğin geçerli olmadığını belirtip, nikah merasimi sırasında orada olmadığını ve imzayı da kendisinin atmadığını belirterek evliliğin iptali davası açtı. Mahkeme, dosyaları inceleyerek, ‘evliliğin yokluğu’ hükmüne karar verdi.
1.11.2023 Gündem
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, astım ve bronşite iyi geliyor! Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, astım ve bronşite iyi geliyor! Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa deposu barındırdığı c vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'ndan toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Yapılan pekmez köylüye ekmek kapısı olurken, Türkiye'ye de şifa oluyor.
1.11.2023 Yaşam
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
AFAD, AKUT ve UMKE devredeydi! Dünyadaki en kapsamlı kurtarma operasyonunda 9. günde güzel haber geldi
AFAD, AKUT ve UMKE devredeydi! Dünyadaki en kapsamlı kurtarma operasyonunda 9. günde güzel haber geldi Araştırma yapmak için girdiği Morca Mağarası’nda mide kanaması geçirince 1040 metrede doktorların tedavi ettiği ABD’li Mark Dickey 11’inci günde yeryüzüne çıkarıldı. Operasyonun son aşamasında Türk kurtarma ekiplerince çıkarılan Dİckey tedavi altına alındı.
12.09.2023 Gündem
Evden 20 ton çöp çıktı; sahibi 'Yapmayın, bunlar yılların emeği' dedi
Evden 20 ton çöp çıktı; sahibi 'Yapmayın, bunlar yılların emeği' dedi Adana'da Çukurova Belediyesi'nin temizlik ekipleri, kötü koku yayılan ve böcekler çoğalan bir apartman dairesinden yaklaşık 20 ton çöp çıkardı. Ekiplerin temizlik çalışmasına uzun süre direnen ev sahibi K.D. (55), "Yapmayın, bunlar yılların emeği. Bana vakit verin, içerisinde önemli eşyalarım var" dedi. .
10.09.2023 Gündem
Beyşehir Gölü’nün plajları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Vatandaşlar akın etti
Beyşehir Gölü’nün plajları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Vatandaşlar akın etti Vatandaşlar akın etti. Konya Ovası'ndaki Beyşehir Gölü sahili, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor. Karaburun Plajı'na gelenler, gölde yüzüp sahilde güneşleniyor. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, "Yakın illerimiz olan Afyonkarahisar’dan, Isparta’dan Burdur’dan hatta Eskişehir’den ve birçok kentten binlerce misafir geliyor. Orta Anadolu adeta burada serinliyor" dedi.
29.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Toros ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toros haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.