Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün...
Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün... Balık fiyatlarındaki farklar balıkçılar ile esnafı karşı karşıya getirdi. İstanbul Gürpınar Balık Hali'nde denize açılmayan balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği sürüyor.
21.09.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul'da riskli yapı bırakmayacağız
Bakan Kurum: İstanbul'da riskli yapı bırakmayacağız Üsküdar'da vatandaşlara seslenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, "Bugün itibariyle İstanbul'umuzda yüzyılın dönüşümünde tam 640 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Üsküdarlı kardeşlerimiz de bu kampanyamıza teveccüh gösteriyor. Sizlere, Üsküdarlı kardeşlerimize geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sözümüzdür. Bu şehirde hiçbir vatandaşımız güvensiz yapılarda oturmayacak. Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi sokağında, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı dahi bırakmayacağız" dedi.
10.05.2023 Gündem
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada fahiş artışları çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada fahiş artışları çözeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nun önünde düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yeni konut projeleriyle, hukuki yaptırımlarla kiralarda yaşanan fahiş artışların yol açtığı sıkıntıyı yine biz çözeceğiz." dedi.
2.05.2023 Gündem
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklama yaptı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasında yapılan başvuru sayısını açıkladı.'İstanbul'un dönüşümü milli güvenlik meselesi.' diyen Bakan Kurum, " İstanbul bizim sadece bir ilimiz değil; tarihimiz, kültürümüz, benliğimiz. Nüfusumuzun 5'te biri İstanbul'da yaşıyor. Biz İstanbul'u korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.
1.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın Neler Oluyor Hayatta programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fahiş kira zamları hakkında konuşan Kurum, kiracılara çağrıda bulundu. Kurum, "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin." dedi.
1.05.2023 Ekonomi
TOKİ indirim kampanyası yüzde kaç, kimler yararlanacak? TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor, şartları nelerdir?
TOKİ indirim kampanyası yüzde kaç, kimler yararlanacak? TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor, şartları nelerdir? Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden sonra daha önce TOKİ’den ev alan ve borcu devam eden vatandaşlara yönelik de müjdeli haber geldi. Sosyal konut projesinde başvuruların 5 milyona yaklaştığını belirten Erdoğan; “Kira ve konut fiyatlarının da makul seviyelere düşmesini bekliyoruz; bu olacak, bundan hiç şüphem yok” diyerek, TOKİ’den ev alan vatandaşlar için de “TOKİ’den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz” ifadelerini kullandı. Peki, TOKİ indirim kampanyası yüzde kaç, TOKİ indirim kampanyası ne zaman?
22.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
TOKİ indirim kampanyası 2022! TOKİ’ye borcu olanları ilgilendiriyor! TOKİ’de erken ödeme fırsatı!
TOKİ indirim kampanyası 2022! TOKİ’ye borcu olanları ilgilendiriyor! TOKİ’de erken ödeme fırsatı! TOKİ’de konut başvuruları devam ediyor. Vatandaşlar sosyal konut için başvuru yaparken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ’den ev alıp, halen borç ödeyenlere müjdeyi verdi. Bakan Kurum, borcunu erken ödemek isteyenler için indirim kampanyası yapacaklarını dile getirdi. Peki, TOKİ indirim kampanyasından kimler faydalanacak? TOKİ indirimi şartları ne? TOKİ indirim kampanyası başvuruları nasıl olacak? TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor? İşte detaylar…
21.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum duyurdu: İndirim kampanyamız hazır
Sosyal konut projesi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum duyurdu: İndirim kampanyamız hazır TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili gelişmeler yaşanırken, bir son dakika açıklaması daha geldi. İndirim geliyor, detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den ev alanlara yeni bir kampanyanın yolda olduğu müjdesini verdi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlar insan ise başvuru sürecine ilişkin pek sorunun cevabını araştırıyor, Bakanlık hem merak edilenleri cevaplarken hem de sosyal konutlarla ilgili flaş bir dolandırıcılık uyarısı yaptı. İşte TOKİ’de ev alanları yakından ilgilendiren son dakika gelişmelerinin detayları...
21.09.2022 Ekonomi
Ev alacaklara ucuz konut müjdesi! Ağustos ayında başlıyor
Ev alacaklara ucuz konut müjdesi! Ağustos ayında başlıyor Ev sahibi olmak isteyenleri çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlara konut alma imkanı doğacak. Ağustosta başlıyor. Çok sayıda il ve ilçede geçerli olacak. TOKİ tarafından yeni konut kapmanyasının detayları duyuruldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, vatandaşların alım güçleri dikkate alınarak ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını açıkladı.
29.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamuya Engelli Memur Atama Töreni'nde önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamuya Engelli Memur Atama Töreni'nde önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni'nde gündeme dair önemi açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berfin Özek'in yüzene asit döken sanığın aldığı ceza ile ilgili konuşarak, verilen cezanın az olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.
9.01.2020 Gündem
Bakan Kurum'dan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren müjde!
Bakan Kurum'dan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren müjde! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, LPG'li araçların kapalı otoparklara girişiyle ilgili; "nisan ayında gerekli düzenlemeler yapılacak." dedi. Bakan Kurum, "QR" kodlu tapu işlemlerini anlatırken, "Bu sistemle bugüne kadar 200 bin tapu işlemi yapıldı. QR kodlu tapularımız hem görsel hem de bilgi anlamında çok önemli." ifadelerini kullandı.
19.03.2019 Siyaset
Bakan Kurum canlı yayında duyurdu: TOKİ'ye borcunun tamamını ödeyene yüzde 22 indirim
Bakan Kurum canlı yayında duyurdu: TOKİ'ye borcunun tamamını ödeyene yüzde 22 indirim CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "TOKİ'ye borcunun tamamını ödeyene yüzde 22 indirim yapılacak" dedi.
16.03.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kura çekimlerini en kısa sürede yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kura çekimlerini en kısa sürede yapacağız İstanbul Kasımpaşa'da 50 bin sosyal konutun müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt'ta yaptığı konuşmada, "Talepleri yarın almaya başlıyoruz, kura çekimlerini ise en kısa sürede yapacağız" dedi.
5.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev sahibi olmak isteyenlere müjde: 388 lira taksitle...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev sahibi olmak isteyenlere müjde: 388 lira taksitle... Kasımpaşa'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesinin müjdesini veriyorum. Yarın Ziraat Bankası ve Halkbank vasıtasıyla talep toplamaya başlıyoruz. Konutlar 75 ile 128 metrekare arasında olacak. Fiyatları ise 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişecek. Alt gelir grubuna yönelik olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 yıl olacak" dedi.
5.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına konuk oldu.
25.02.2019 Siyaset
Başbakan 'Kurtlar Vadisi'ne dokundurdu
Başbakan 'Kurtlar Vadisi'ne dokundurdu Başbakan Erdoğan, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada gençleri 'duygularıyla oynamak isteyen aktörlere prim vermeme'ye çağırdı
29.09.2021 Gündem