Bakan Kurum: Davos'un benzerini Rize'mize kazandırıyoruz
Bakan Kurum: Davos'un benzerini Rize'mize kazandırıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Pendik’te Rizeliler Derneği ve Bitlisliler Derneğini ziyaret etti. Bakan Kurum, Rize'de eski termal otelin tamamen yenilendiğini belirterek, “Bittiğinde orada uluslararası kongrelerin yapılabileceği, dünya beşten büyüktür diyeceğimiz Davos'un benzerini Rize'mize kazandırıyoruz’’ dedi.
6.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı sunumda, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattık. Bu kapsamda 83 bin köy evini de illerimizdeki tespitler çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaları büyük bir hassasiyetle; sahadaki zemin etüt ekiplerimizce hocalarımızla eş güdüm içinde onların görüşleriyle birlikte yapıyoruz… Toplam 1 milyon 582 bin binada tespit yapıldı. Bu çerçevede 4 milyon 859 bin bağımsız bölüm incelendi ve bu bağımsız bölümlerden 214 bin 577 tanesinin acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Deprem bölgesinde yıkılan binaların yüzde 96.69’unun, 1999 öncesi yapılan yapılar olduğunu görüyoruz… Yaklaşık 1 milyon yeni konutun yapımı ve 1 milyon konut amaçlı arsa tahsislerimizi de hesap ettiğinizde son 1 yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız… İstanbul’da bugüne kadar 695 bin konutun dönüşümünü sağladık. 93 bin konutun dönüşümün fiilen sahada devam ediyor…” şeklinde konuştu.  
4.03.2023 Gündem
"İlk Evim Arsa" projesinde kura çekimi başladı
"İlk Evim Arsa" projesinde kura çekimi başladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "1 milyon altyapısı hazır arsamız için kuralarımızı çekmeye başladık." dedi.
1.02.2023 Ekonomi
Bitlis TOKİ kura sonuçları 2022 isim listesi! 16 Kasım TOKİ BİTLİS 1250 kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Adilcevaz, Ahlat, Hizan, Merkez, Tatvan kura sonuçları!
Bitlis TOKİ kura sonuçları 2022 isim listesi! 16 Kasım TOKİ BİTLİS 1250 kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Adilcevaz, Ahlat, Hizan, Merkez, Tatvan kura sonuçları! TOKİ Bitlis kura sonuçları isim listesi araştırması başladı. TOKİ’nin Bitlis’te inşa edeceği 1.250 konut için hak sahipleri bugün belli olacak. 16 Kasım’da gerçekleştirilecek çekiliş NOTER huzurunda canlı olacak. Peki, Bitlis TOKİ kura çekimi sonuçları açıklandı mı, ne zaman saat kaçta açıklanacak, nihai isim listesi sonuç sorgulama nasıl yapılır? Bitlis TOKİ kura sonuçları sorgulama hakkında merak edilenler…
16.11.2022 Ekonomi
TOKİ kura tarihleri 2022! TOKİ kura çekilişi ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak? TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilir?
TOKİ kura tarihleri 2022! TOKİ kura çekilişi ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak? TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilir? TOKİ sosyal konut projesinde başvuruların tamamlanmasının ardından kura heyecanı yaşanıyor. İlk kuralar geçen hafta çekildi. TOKİ kura takvimine göre kura çekilişleri ilk olarak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 12 ilde başladı. Peki, TOKİ kura tarihleri belli oldu mu? Hangi illerde TOKİ kuraları çekilecek? TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte il il TOKİ kura tarihi listeleri!
13.11.2022 Ekonomi
Bitlis TOKİ kura çekimi ne zaman? Bitlis TOKİ sonuçları asil ve yedek isim listesi nasıl sorgulanacak?
Bitlis TOKİ kura çekimi ne zaman? Bitlis TOKİ sonuçları asil ve yedek isim listesi nasıl sorgulanacak? Bitlis TOKİ kura çekimi ve sonuçları için bekleyiş başladı. TOKİ kura çekimleri 7 Kasım'da yapılmaya başlandı. İlk olarak Şırnak ve Ardahan'da yapılan TOKİ kura çekimi diğer illerdeki kura çekimi tarihleri sorgulanmaya başlandı. TOKİ kura çekilişi Bitlis'in Adilcevaz, Ahlat, Hizan, Merkez, Tatvan ilçelerinde yapılacak. TOKİ konutu sayısı ise 1250 olacak. Peki, Bitlis TOKİ kura sonuçları ne zaman, Bitlis TOKİ sonuçları asil ve yedek isim listesi nerede yayınlanacak?
8.11.2022 Ekonomi
TOKİ kura çekimi canlı yayın izleme linki! YOUTUBE TOKİ kura çekilişi canlı yayın nasıl izlenir? İşte Ardahan ve Şırnak TOKİ canlı çekiliş izle
TOKİ kura çekimi canlı yayın izleme linki! YOUTUBE TOKİ kura çekilişi canlı yayın nasıl izlenir? İşte Ardahan ve Şırnak TOKİ canlı çekiliş izle TOKİ kura tarihleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. Başvurusunu yapan vatandaşlar ev sahibi olup olmayacaklarını TOKİ kura sonuçlarıyla öğrenecek. TOKİ kura çekimleri Şırnak ve Ardahan illeri ile başlayacak. Peki TOKİ kura çekilişi canlı yayın nasıl izlenir? TOKİ kura çekimi zaman, sonuçlar bugün açıklanacak mı? İşte Şırnak ve Ardahan TOKİ kura canlı yayını izleme…
7.11.2022 Ekonomi
TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İstanbul arsa listesi ve fiyatları
TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İstanbul arsa listesi ve fiyatları TOKİ kapsamında başlatılan “İlk Evim Arsa” kampanyaları da başladı. Elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır 29 ilde 1 milyon konut arsası sunulacak. Peki, TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İşte İstanbul arsa listesi ve fiyatları…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Sosyal Konut Projesi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum canlı yayında duyurdu
Sosyal Konut Projesi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum canlı yayında duyurdu Son dakika haberi... Bakan Kurum, Sosyal Konut Projesi'ne saat 10.30 itibarıyla 92 bin başvuru olduğunu ve saat 11.15'te sayının 141 bine yükseldiğini ardından öğlen saatlerinde 224 bin rakamının aşıldığını açıkladı. Kurum ayrıca konutlarda fiyat sınırının 2+1 dairelerde 770 bin TL ve 3+1'lerde de 950 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu.
14.09.2022 Ekonomi
TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor, bitiyor? 81 ilde sosyal konut projesinden kimler yararlanacak, başvuru şartları nelerdir?
TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor, bitiyor? 81 ilde sosyal konut projesinden kimler yararlanacak, başvuru şartları nelerdir? Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor, bitiyor? 81 ilde sosyal konut projesinden kimler yararlanacak, başvuru şartları nelerdir?
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımını yaparak, 81 il ve tüm ilçelerde 2023-2028'i kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ile 50 bin iş yeri yapmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir" dedi.
13.09.2022 Siyaset
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar Bitlis'te yatırım değeri 1 milyar 232 milyon lira olan 21 ayrı yatırımın toplu açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet, bir türlü iktidara gelemeyince son 20 yıldır da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş...
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş... Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Konut kredisi kullanacaklar için sıfır konut alımında 2 milyon liraya kadar kredide yüzde 0,99, altın ya da dövizini bozdurarak peşinat yapanlara yüzde 0,89 faiz uygulayıp, TOKİ'ye 30 milyar lira kaynak ayıran karar, sektörü heyecanlandırdı. Konut satışlarında hareketin başlayacak olması sektörü heyecanlandırırken, ayda 10-14 bin lira kredi taksiti ödemeyi hayal bile edemeyenler, TOKİ'nin yeniden uzun vade ve düşük taksitli konut yaparak satışa çıkarmasını bekliyor. TOKİ'nin hamlesi sonucu ev fiyatlarında yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor.
13.05.2022 Ekonomi
Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ satışa çıkarıyor, yüzde 25 peşinat, 120 ay vade ile...
Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ satışa çıkarıyor, yüzde 25 peşinat, 120 ay vade ile... Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. TOKİ açık artırmayla 40 ilde 129 konut ve 145 iş yerini satışa çıkaracak. 16-17 Şubat 2022 tarihinde başlıyor. Konutlar yüzde 25 ve yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade, iş yerleri yüzde 15, 25 ve 50 peşinat ile 120 ay vadeyle alınabilecek. Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. İşte detaylar...
15.02.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu Ev almak isteyen herkesi yakından ilgilendiren gelişme! Bakan müjdeyi verdi, tarihi açıkladı. Daha önceki kampanyadan 28 bin vatandaş faydalanmıştı, yeni indirim müjdesi geldi. İzmir'de 2022'de evine kavuşmayan tek depremzede kalmayacağını söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında yeni bir kampanya için geri sayımın başladığını duyurdu.
5.02.2022 Ekonomi
TOKİ duyurdu! Kura şartı yok! 129 konut ve 145 iş yeri açık artırma ile satılacak! TOKİ emlak müzayede başvuru ekranı!
TOKİ duyurdu! Kura şartı yok! 129 konut ve 145 iş yeri açık artırma ile satılacak! TOKİ emlak müzayede başvuru ekranı! Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! TOKİ duyurdu! 40 ilde 129 konut ve 22 ilde 145 iş yerini satışa çıkarıldı! Konutta yüzde 25 peşinatla, iş yerinde yüzde 15 peşinatla 120 ay fırsatını duyurdu. Peki, Emlak müzayede başvuru şartları neler? TOKİ satılık ev başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
1.02.2022 Ekonomi
117 bin TL’den 13 ilde toplam 1.310 konut! TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İl il konut fiyatları!
117 bin TL’den 13 ilde toplam 1.310 konut! TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İl il konut fiyatları! TOKİ ev sahibi yapmaya devam ediyor. 13 ilde toplam 1.310 konut kura çekilişiyle sahiplerini bulacak. 117 bin TL'den başlayacak konut fiyatları dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? İl il konut fiyatları…
19.11.2021 Ekonomi
TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat! Başvurular başladı, 393 lira taksitle...
TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat! Başvurular başladı, 393 lira taksitle... Ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ'den açıklama geldi. Başvurular başladı. Fiyatlar 117 bin liradan, taksitler ise 393 liradan başlıyor. 13 ilde uygun fiyat ve uzun vadelerle bin 310 konut satışı yapılacak. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığı ile 10 Aralık'a kadar kabul edilecek. İl il konut fiyatları ve taksitleri duyuruldu, başvuru şartları açıklandı.
18.11.2021 Ekonomi
TOKİ kuraları devam ediyor! Taksitler 425 TL'den başlıyor…
TOKİ kuraları devam ediyor! Taksitler 425 TL'den başlıyor… TOKİ konut satışlarına ve kuralarına devam ediliyor. 6 ilde süren konut satışında taksitler 425 TL’den başlıyor.
30.09.2021 Gündem
Ev almak isteyen herkese müjde! Taksitler 388 TL, başvurular...
Ev almak isteyen herkese müjde! Taksitler 388 TL, başvurular... Ev sahibi olmak isteyen herkese müjde! Taksitler aylık 388 liradan başlıyor. Milyonları ilgilendiriyor. Uygun taksitlerle ev sahibi olabilirsiniz. Çok sayıda kente yeni konut projeleri geliyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ fırsatlarını detaylıca araştırıyor. Başvuru süreci devam eden projelerin yanı sıra ihale aşamasındaki yeni projeler de yer alıyor. İstanbul'da Esenler ve Tuzla'da yeni projeler başlayacak. İşte uygun taksit fırsatlarıyla tüm illerdeki yeni konut projeleri...
9.06.2021 Ekonomi
TOKİ 32 ildeki 278 arsayı satışa çıkardı!
TOKİ 32 ildeki 278 arsayı satışa çıkardı! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu. TOKİ arsa satışı yapacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 32 ildeki 278 arsayı satışa, Ankara Çankaya'da bulunan iki meskeni de kiraya sunacak.
25.05.2021 Ekonomi
Toplu Konut İdaresi'nden İstanbul’da 201 bin liraya konut!
Toplu Konut İdaresi'nden İstanbul’da 201 bin liraya konut! TOKİ ev ya da iş yeri sahibi olmak isteyenlere yönelik elindeki konut ve dükkanları satışa çıkarıyor...
12.03.2021 Ekonomi
TOKİ düğmeye bastı! Satışa sunulacak
TOKİ düğmeye bastı! Satışa sunulacak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 176 konut ve 155 iş yeri 13 ve 14 Ekim'de satışa sunulacak.
24.09.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri