'Cumhurbaşkanı toplumun tüm kesimlerini temsil etmeli'
'Cumhurbaşkanı toplumun tüm kesimlerini temsil etmeli' TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik: "AKP toplumunu tüm kesimini kapsayamadı. Hiçbir siyasi parti başkanı da cumhurbaşkanlığı için bu klasmana girmiyor."
29.09.2021 Gündem
Enflasyon polemiği
Enflasyon polemiği Coşkun: "Sosyal boyutu, biz ekleyeceğiz" MUSIAD: "Başkan haddini bilsin"
29.11.2002 Ekonomi
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Yeni asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldı, asgari ücret zammı ne? İşte 2023 Brüt Net asgari ücret…
Yeni asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldı, asgari ücret zammı ne? İşte 2023 Brüt Net asgari ücret… Asgari ücrete ara zam için 3. görüşme sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret toplantısına ilişkin olarak yaptığı açıklamada asgari ücrette oran açıklandı. Peki, Yeni asgari ücret belli oldu mu?
20.06.2023 Çalışan Hakları
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol kimdir, kaç yaşında ve nereli? TİSK açılımı nedir?
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol kimdir, kaç yaşında ve nereli? TİSK açılımı nedir? Asgari ücret görüşmelerinde TİSK’in gündem olması sonrası, TİSK hakkında yapılan aramalar dışında TİSK başkanı da Özgür Burak Akkol’un hayatı da mercek altına alındı. Vatandaşlar Özgür Burak Akkol’un kim olduğunu sorguluyor. Peki, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol kimdir, kaç yaşında ve nereli? TİSK açılımı nedir? TİSK açılımı nedir? 
22.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılbaşından itibaren iyileşme hızlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılbaşından itibaren iyileşme hızlanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sebeplerini bildiğimiz sıkıntıların sonuçlarını hafifletmek, ardından da tamamen ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içindeyiz. Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak, şubat ayı itibarıyla daha makul yere gelecektir" dedi.
6.12.2022 Siyaset
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bu ekonomik program başarılı olacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bu ekonomik program başarılı olacak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği etkinliğe katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Bu ekonomik program başarılı olacak” dedi.
5.12.2022 Ekonomi
EYT kıdem tazminatı alabilir mi? Hazine destekli kredi nedir, EYT ne zaman Meclis’e gelecek?
EYT kıdem tazminatı alabilir mi? Hazine destekli kredi nedir, EYT ne zaman Meclis’e gelecek? Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine yönelik açıklamaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabından EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda hazırlıklara başlandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından “EYT kıdem tazminatı alabilir mi? Hazine
2.12.2022 Emekli
EYT ve asgari ücret konuşuldu! TİSK ile Bakan Bilgin bir araya geldi
EYT ve asgari ücret konuşuldu! TİSK ile Bakan Bilgin bir araya geldi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Çalışma Bakanı Vedat bilgin ile bir araya geldi. Toplantıda EYT, asgari ücret ve çalışma hayatındaki güncel konular ele alındı.
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan... Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
20.07.2022 Çalışma Hayatı
Özel sektör maaşlarında asgari ücret hareketliliği!
Özel sektör maaşlarında asgari ücret hareketliliği! Özel sektör maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücrete ara zam çalışma hayatında yeni bir hareketlilik başlattı. Bazı sendikalar işverenleri oluşan yeni şartlar kapsamında görüşmeye çağırdı. İşverenlerin bir bölümü de ara zam çalışmalarını tamamladı. Asgari ücret üzerinde alan çalışanların ücretlerinde bir düzenleme yapılmazsa şu anda 7 milyon civarında olduğu belirtilen asgari ücretli sayısında otomatikman artış olacak.
Asgari ücrete zam 1247 lira! Yeni asgari ücret belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Asgari ücrete zam 1247 lira! Yeni asgari ücret belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Son dakika haberi... Asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Erdoğan, "Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Asgari ücrete temmuzdan geçerli olmak üzere yüzde 30 ara artış yapıyoruz Yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır" dedi.
1.07.2022 Ekonomi
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Kritik toplantı bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı. Komisyon çalışmalarını yarın sonlandıracak. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Burak Akyol tarafından yapılan açıklamalar...
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari Ücret görüşmelerinde 4. Toplantı ne zaman? 2022 Asgari Ücret ne kadar olur?
Asgari Ücret görüşmelerinde 4. Toplantı ne zaman? 2022 Asgari Ücret ne kadar olur? 2022 yılı Asgari Ücreti’ne yapılacak zam için milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantılarına çevrildi. Asgari Ücrete yapılacak zam beklenirken, işçileri temsil eden Türk-İş, ilk kez asgari ücrette rakam telaffuz etti. Peki, Asgari Ücret görüşmelerinde 4. Toplantı ne zaman? 2022 Asgari Ücret ne kadar olur? İşte asgari ücret ile ilgili tüm detaylar…
11.12.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret 4. toplantı ne zaman? Asgari ücretli çalışan ne kadar zam alacak, asgari ücret 2022 ne kadar olacak, ücret zammı belli oldu mu?
Asgari ücret 4. toplantı ne zaman? Asgari ücretli çalışan ne kadar zam alacak, asgari ücret 2022 ne kadar olacak, ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücret 3. toplantı sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında, işçi ve işveren tarafının pazarlık süreci devam etti.  İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını saat 10.00'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) gerçekleştirdi. Peki, asgari ücret belli oldu mu, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Asgari ücret 4. toplantı ne zaman?
9.12.2021 Gündem
Asgari ücret bugün belli olacak mı? 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? Gözler 3. Toplantı sonucunda!
Asgari ücret bugün belli olacak mı? 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? Gözler 3. Toplantı sonucunda! Asgari ücret tespit komisyonu salı günü gerçekleşen 2. Toplantının ardından bugün 3. Toplantısını gerçekleştiriyor. Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısında, Türk-İş Başkanı Atalay oluşan beklentinin yüzde 30’un üstü ve yüzde 45’in altında olduğuna işaret ederek, “Oluşan rakamların altına evet demeyiz” dedi. Peki asgari ücret ne kadar olacak 2022? Asgari ücret bugün belli olur mu?
Asgari ücret görüşmesinde son durum ne? Asgari ücret görüşmesinde 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret açıklandı mı?
Asgari ücret görüşmesinde son durum ne? Asgari ücret görüşmesinde 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret zam pazarlığı devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yer alan işçi, işveren ve hükümet temsilcileri ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Milyonlar 2022 asgari ücret ile ilgili son durumu merak ederken, resmi sürecin nasıl işleyeceği, asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Peki, Asgari ücret görüşmesinde son durum ne? Asgari ücret görüşmesinde 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret zammı için tarafların teklifi ne? İşte son asgari ücret toplantısı ile ilgili tüm detaylar...
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! 'Beklentimizin altında bir rakama katılmayız'
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! 'Beklentimizin altında bir rakama katılmayız' Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışan bekliyordu. Tüm Türkiye'nin gözü asgari ücret zammında. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2'nci toplantısını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, "Toplumun beklentisi yüksek. İnsanların tebessüm edeceği bir rakamla buradan kalkmak istiyoruz. Zorda olan iş yerleri ile ilgili katkı sağlanması gerekiyor mu gerekiyor. Vergi ile ilgili bir düzenleme yapılırsa. Ocak ayında aldığımız ücreti aralık ayına geldiğimizde alamıyoruz. Bunu kamu çalışanı da asgari ücretli de alamıyor. Kamuoyunda oluşan rakamlar ortada. Bu rakamların altında bir anlaşma yapmamız mümkün değil. İnşallah umduğumuz gibi olur ve hep beraber zevkle imzalarız." dedi.
7.12.2021 Çalışma Hayatı
Kamu, işçi ve işveren "çalışma hayatının Davos'u"nda buluşacak
Kamu, işçi ve işveren "çalışma hayatının Davos'u"nda buluşacak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kamu, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiren Ortak Paylaşım Forumu'nun üçüncüsünü bu yıl 14-15 Ekim'de düzenleyecek.
4.10.2021 Ekonomi
Asgari ücrete zam! Bir ilk ve belli oldu, 2 bin 673 lira...
Asgari ücrete zam! Bir ilk ve belli oldu, 2 bin 673 lira... Milyonların beklediği gün geldi. 2021 yılı asgari ücreti için ilk toplantı yapıldı. İkinci ve üçüncü toplantıların da tarihi belli oldu. Korona nedeniyle ilk toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Başkanlığında internet ortamında gerçekleştirildi. Bakan Selçuk, "Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz." dedi. Türk-İş'ten asgari ücret zammına ilişkin ilk açıklama geldi. Asgari ücret için 5 senaryo konuşuluyor. Merkez Bankası'nın (TCMB) 2020 senesine ilişkin enflasyon hedefine (yüzde 12.1) 3 puan refah payı ilave edilmesi halinde yüzde 15 oranında bir artış gerçekleşecek. Yani brüt asgari ücret 3 bin 384 lira olacak. Net asgari ücret ise 2 bin 673 olarak belirlenecek. İşte asgari ücret için konuşulan rakamlar...
Mesai saatleri değişiyor! Özel sektör 'hazırız' dedi
Mesai saatleri değişiyor! Özel sektör 'hazırız' dedi Sosyal mesafe, yeni tip corona virüs salgınının yayılmasını önlemek için olmazsa olmaz kurallardan biri. İstanbul’da toplu ulaşım araçlarında bunu sağlamak amacıyla salgın döneminde adımlar atıldı.
26.09.2020 Gündem
Son dakika! Asgari ücret ne kadar oldu 2020 | Yeni asgari ücret belli oldu!
Son dakika! Asgari ücret ne kadar oldu 2020 | Yeni asgari ücret belli oldu! Son dakika! 2020 asgari ücret belli oldu 2020 asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücret ne kadar? 2020 asgari ücret net ne kadar oldu? Brüt asgari ücret 2020 ne kadar? Net asgari ücret 2020 ne kadar? Soruları da yanıt buldu. İşte asgari ücret hakkındaki tüm detaylar haberimizde...
26.12.2019 Gündem
Son dakika... Sendikalar TÜRK-İş, Hak-İş ve DİSK Asgari ücret 2020 zam talebini açıkladı! 2 bin 578 lira olsun
Son dakika... Sendikalar TÜRK-İş, Hak-İş ve DİSK Asgari ücret 2020 zam talebini açıkladı! 2 bin 578 lira olsun SON DAKİKA! Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'ten asgari ücret 2020 zammına ilişkin son dakika açıklaması yapıldı. Gelen habere göre sendikalar, 2020 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin 2 bin 578 lira olması gerektiğini belirttiler. İşte Asgari ücret belli oldum mu? sorusunun detayları.
20.12.2019 Ekonomi
Asgari ücret görüşmelerinde son durum| Asgari ücret 2020 maaşı belli oldu mu?
Asgari ücret görüşmelerinde son durum| Asgari ücret 2020 maaşı belli oldu mu? Asgari ücret görüşmelerinde son durum işçi ve işveren tarafından sık sık sorgulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 17 Aralık’ta toplanmış, toplantının ardından TÜİK 2020 asgari ücretim ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandığını açıklamıştı. Şimdi gözler, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. Toplantısına çevrildi. Peki, asgari ücret 2020 yılında ne kadar olacak? İşte asgari ücret görüşmelerinden son durum…
19.12.2019 Çalışma Hayatı
İkinci asgari ücret toplantısı bitti:  Bekar ve çocuksuz memurun maaşı 3 bin 247 lira olmalı
İkinci asgari ücret toplantısı bitti: Bekar ve çocuksuz memurun maaşı 3 bin 247 lira olmalı Çalışanın beklediği asgari ücret toplantısı sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün işçi tarafını temsil eden Türk-İş'in ev sahipliğinde yapıldı. Yüzde 12'lik enflasyon tahminine göre, artış olması halinde, asgari ücretin brütü 2 bin 865, neti bin 262 lira olacak. Yüzde 15'lik artışta ise net maaş 2 bin 325 civarına yükselecek.
10.12.2019 Çalışan Hakları