Tıp Literatürü

Tıp Literatürü

Son dakika tıp literatürü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tıp literatürü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tıp literatürü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tıp Literatürü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tıp literatürü gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 tıp literatürü haberi bulunmuştur. Tüm tıp literatürü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonda bir görülüyor!  Türk hekimler tıp literatürüne girdi!
Milyonda bir görülüyor! Türk hekimler tıp literatürüne girdi! 1.5 yıldır yanlış teşhis ve tedaviler yüzünden kalp kapakçığının üzerinde 1 santimlik tümörle ve her an felç kalma riskiyle yaşayan Melek Gençel, doğru teşhis konulduktan 2 gün sonra ameliyat oldu. Tümör, yapışık olduğu kalp kapağına zarar vermeden ve üstelik de 5 santimlik kesiden kapalı yöntemle girilerek temizlendi. Milyonda bir görülen bu ameliyat ile Türk hekimleri bir kez daha adını literatüre yazdırdı.
2.11.2021 Sağlık
Kalp pili ameliyatında yeni yöntem
Kalp pili ameliyatında yeni yöntem Türk hekimler Doç. Dr. Serkan Durdu ve Doç. Dr. Başar Candemir başkanlığındaki ekip tarafından, farklı merkezlerde pıhtıya ve tıkanmaya bağlı ana damarların kapalı olması nedeniyle kalp pili uygulaması yapılamayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen hastanın kalbine pil yerleştirildi.
6.09.2019 Sağlık
Torundan dedeye yeni hayat! Literatürde yok...
Torundan dedeye yeni hayat! Literatürde yok... Lösemi hastası dedeye, 11 yaşındaki torunundan tam uyumlu kök hücre nakledildi. Prof. Dr. Ali Uğur Ural, “Araştırmamıza göre, torundan dedeye ilk kez ilik nakli yapılıyor” dedi
30.08.2019 Sağlık
Dirseğinden çıkan canlı şoke etti!
Dirseğinden çıkan canlı şoke etti! ABD Los Angeles'ta 11 yaşındaki çocuğun dirseğindeki bir yumru giderek büyüyordu. Hastaneye götürülen ismi açıklanmayan çocuğun dirseğinde salyangoz olduğu tespit edildi, hemen müdahale edilen çocuk tıp literatürüne girdi.
9.02.2018 Sağlık
Doğumda annenin hayatını kurtaran yöntemde Türk imzası!
Doğumda annenin hayatını kurtaran yöntemde Türk imzası! Türk bilim insanı Prof. Dr. Polat Dursun tarafından geliştirilen, plasenta yapışmasına bağlı yüksek kan kaybı nedeniyle doğumda anne ölümlerini azaltmaya yönelik yöntem tıp literatürüne girdi.
1.11.2017 Sağlık
Türk doktor Bahar Uslu tıp literatürüne girdi
Türk doktor Bahar Uslu tıp literatürüne girdi ABD’nin Yale Üniversitesi’nde görev yapan Türk Doktor Bahar Uslu, kadın-doğum, tüp bebek ve kısırlık çalışmaları ile adını tıp literatürüne yazdırdı.
2.03.2017 Sağlık
Türk cerrah Prof. Yeşim Erbil'in tekniği tıp literatüründe
Türk cerrah Prof. Yeşim Erbil'in tekniği tıp literatüründe Türk bilim insanı Prof. Dr. Yeşim Erbil'in bulduğu cerrahi teknik, bilimsel dergi Surgery Innovation'da yayınlanarak dünya tıp literatürüne girdi.
8.02.2017 Sağlık
Bilim ödülleri sahiplerini buldu
Bilim ödülleri sahiplerini buldu İşte 14. Bayındır Tıp Ödüllerinde ödül alan isimler
29.11.2013 Yaşam
Tıp tarihine geçecek!
Tıp tarihine geçecek! Dünyanın gözü bu operasyonda
2.04.2013 Yaşam
Bebekler ikiz, babalar farklı!
Bebekler ikiz, babalar farklı! Genç anne, aynı günde hem eski sevgilisi hem de kocasıyla birlikte oldu: Doğan çocuklar ikiz!
29.09.2021 Gündem
Şaron neyin kurbanı?
Şaron neyin kurbanı? İsrail Başbakanı Şaron'a verilen ilaçlar mı beyin kanamasına yol açtı? Şaron'a bilmeyerek veya kasıtlı olarak yanlış tedavi mi uygulandı?
7.01.2006 Dünya
Dünya tıp literatürüne geçen bir aile dramı
Dünya tıp literatürüne geçen bir aile dramı 6 kardeşten 4'ü nadir görülen bir hastalığa, bağışıklık sistemi eksikliği sendromuna yakalandı. Yaşamaları için tek çare var, ilik nakli. En zararsız görülen bir enfeksiyon bile onlar için ölümcül. Müthiş bir tesadüf eseri sağlıklı iki kardeşin dokuları uyuyor
29.09.2021 Gündem
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi Türkiye, Beyaz Kıta'da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası'nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yer kürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti. Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ve Ekvator’un bilim istasyonlarında meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk bilim heyeti, bir taraftan ortak bilimsel çalışma imkanlarını değerlendirirken Türkiye’nin kıtada kalıcı hale gelmesi amacını da güçlendirdi.
18.03.2023 Gündem
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor!
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor! Sinirleri yatıştırdığı, ruhsal bozukluklara iyi geldiği düşüncesiyle rağbet gören "kardeş kanı" bitkisinin, organ yetmezliği sonucu hayati tehlike oluşturduğu belirlendi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim İdare Sorumlusu Doç. Dr. Gülşen Çığşar kardeş kanı bitkisime yönelik yaptığı açıklamada "Hastanın kanında ve idrarında yüksek miktarda kadmiyum ve mangan çıktı. 'Kardeş kanı' ismiyle satılan ürün incelediğinde onda da yüksek miktarda kadmiyum ve mangan bulunduğu görüldü. İnternette ürünün her derde deva olmasıyla ilgili bilgiler bulunmakta ama bu ürün sebebiyle şu an hastamızda böbrek ve karaciğer yetmezliği var. Türkiye'de bu adla satılan ürün, tamamen okyanustan çıkarılan mercan kayaları. Bu da ciddi bir zehirlenme riski yaratmakta" dedi.
14.06.2021 Sağlık
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Kenevir Çalıştayı düzenlendi
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Kenevir Çalıştayı düzenlendi Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl: "Kenevir üretiminin neticesinde elbette ondan neler elde edilebileceği gündeme getirilmeliydi. Biz, tıp alanında kenevirden nasıl yararlanabileceğimizi, sağlık sektörü içerisinde neler elde edebileceğimizi çalıştay vasıtasıyla irdeleyeceğiz"
27.02.2020 Sağlık
Cerrahlar ameliyata nasıl hazırlanıyor?
Cerrahlar ameliyata nasıl hazırlanıyor? Gün boyunca sayıları bazen 15’i bulan ameliyatlara imza atan cerrahların sihirli parmakları operasyonlara nasıl hazırlanıyor, sabah ne yiyor, stresi nasıl yönetiyor ve en önemli enstrümanları ellerini nasıl sakınıyorlar?
17.03.2018 Arşiv
Dünyada ikinci vaka! Doktorları bile şaşırttı
Dünyada ikinci vaka! Doktorları bile şaşırttı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde böbrekten çıkarılan 20 santim boyutundaki kitle, dünyada böbrekte ikinci kez rastlanan kötü huylu tümör (miksofibrosarkom) olarak literatüre geçti.
4.11.2017 Yaşam
Dünyada ikinci kez Samsun'da rastlandı!
Dünyada ikinci kez Samsun'da rastlandı! Vücuttaki başka bir kemikten sıçramadan testisin kendi içerisinde oluşan kemik kanseri vakasına dünyada ikinci kez Ondokuz Mayıs Üniversitesinde bir hastada rastlandı. Daha önce Kore'de görülen bu kanser vakası literatüre girecek.
19.09.2017 Sağlık
Türk doktorun teşhisi: Çalışan El Sendromu hastalığı
Türk doktorun teşhisi: Çalışan El Sendromu hastalığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Nörolog Yrd. Doç. Dr. Gökhan Özdemir, inşaat işçilerinde 'Çalışan El Sendromu' hastalığını teşhis ettiğini ve tedavisiyle ilgili çalışmalar başlatacağını söyledi.
8.08.2017 Sağlık
Türk doktordan nörolojik hastalık keşfi
Türk doktordan nörolojik hastalık keşfi Atatürk Üniversitesinden Gökhan Özdemir, şimdiye kadar tanımlanmayan nörolojik bir rahatsızlığı ortaya çıkardı. Önde gelen bilim dergilerinden "Medicine"da yayımlanan keşfe 'Çalışan El Sendromu' adı verildi.
29.06.2017 Sağlık
Türk mucit 32’sinde MIT’de profesör olacak
Türk mucit 32’sinde MIT’de profesör olacak Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve ‘giyilebilir kalp pili’nin mucidi Dr. Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden profesörlük teklifi aldı
17.04.2016 Yaşam
Kalp krizinin nedeni bonzai çıktı!
Kalp krizinin nedeni bonzai çıktı! Ankara’da hiçbir neden olmamasına rağmen kalp krizi geçiren bir hastaya yapılan incelemede, krize bonzainin doğrudan neden olduğu tespit edildi
29.09.2021 Gündem
Bonzai ile ilgili korkunç gerçek
Bonzai ile ilgili korkunç gerçek Son dönemde artan kullanım nedeniyle gündeme gelen ve birçok Bakanlığı harekete geçiren uyuşturucu madde bonzainin, birçok sağlık sorununun yanı sıra ilk defa doğrudan kalp krizine neden olduğu tespit edildi...
30.07.2014 Sağlık
Kamuda memur alımı başladı!
Kamuda memur alımı başladı! İşte memur ve sözleşmeli personel alınacak birimler...
29.09.2021 Gündem
O doktor Alevileri fişlemiyordu
O doktor Alevileri fişlemiyordu CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesiyle ortaya atılan '13 üniversite hastanesinde Alevi hastalar fişlendi' iddiasının altından bilimsel bir çalışma çıktı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tıp Literatürü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tıp literatürü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.