Türk Doktor

Türk Doktor

Son dakika türk doktor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk doktor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk doktor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Doktor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk doktor gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.540 türk doktor haberi bulunmuştur. Tüm türk doktor haberleri aşağıda listelenmiştir.
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor Evinizdeki bazı ürünler ömrünüzden en 10 yılı çalabilir. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün özellikle belirttiği bu ürünler sağlığınızı tehdit ediyor.
31.01.2024 Yaşam
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyor
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyor Cambridge Üniversitesi’nin Türk doktora öğrencisi Mine Köprülü’nün baş yazarı olduğu yeni araştırmada, tip 2 diyabet ve Multipl Skleroz (MS) gibi yaygın hastalıklara sebep olabilecek yüzlerce protein belirlendi. Bu araştırma, diyabet, MS gibi hastalıklarda yeni tedaviler bulunmasına umut olacak.
6.03.2023 Dünya
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Cüneyt Arkın'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı!
Cüneyt Arkın'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, salı günü 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türk doktor, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen, Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır, kalbinin durması sebebiyle ambulansla getirildiği hastanede 28 Haziran'da hayatını kaybetti. Yeşilcam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
30.06.2022 Magazin
ABD'de tutuklanan Türk doktora 25 milyon dolar tazminat davası! Kiralık katil tutarak cinayet işlettiği iddia edilmişti...
ABD'de tutuklanan Türk doktora 25 milyon dolar tazminat davası! Kiralık katil tutarak cinayet işlettiği iddia edilmişti... ABD’de kurduğu ‘Enochian BioSiences’ isimli şirket ile Koronavirüs tedavisine yönelik çalışmalar yürüten Dr. Serhat Gümrükçü, Gregory Davis isimli kişinin evinden kaçırılarak öldürülmesini organize ettiği iddiasıyla geçen ay Los Angeles’ta tutuklanmıştı. Vermont eyaletinde mahkemeye sunulan yeni dava dilekçesine göre, Gregory Davis’in dul eşi Melissa Davis, Gümrükçü’ye ait 25 milyon Dolar değerindeki ‘Enochian BioSciences’ hissesine el koyulmasını talep etti.
25.06.2022 Dünya
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş!
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş! ABD’de çalışmalar yapan Türk doktor, devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Kanserli hücreleri hızlı bir şekilde tespit edebilen manyetik çip geliştiren Doç. Dr. Gözde Durmuş, üstelik bunu sadece beş dolar gibi çok ucuz bir rakama mal etti.
3.06.2022 Dünya
Washington’un başarısızlığı! 'Türkiye’nin PKK ile ilgili kaygılarını anlayamıyoruz'
Washington’un başarısızlığı! 'Türkiye’nin PKK ile ilgili kaygılarını anlayamıyoruz' ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve Suriye eski Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara’nın terör örgütü PKK ile ilgili kaygılarının ABD’de anlaşılmamasını “Washington’un başarısızlığı” olarak niteledi.
28.05.2022 Dünya
ABD'yi sarsan cinayet davası! 'Kocanı Nasıl Öldürürsün'ün yazarı Crampton Brophy suçlu bulundu...
ABD'yi sarsan cinayet davası! 'Kocanı Nasıl Öldürürsün'ün yazarı Crampton Brophy suçlu bulundu... 'Kocanı Nasıl Öldürürsün' adlı makale kaleme alan yazar Crampton Brophy, kocası Daniel Brophy'yi öldürmekten suçlu bulundu! Savcının ortaya attığı iddialar ise jüri heyetini şaşkına çevirdi.
28.05.2022 Dünya
Yunanistan'dan skandal hamle! Atina Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti...
Yunanistan'dan skandal hamle! Atina Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti... Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye karşı cephe oluşturmaya çalışan Yunanistan'dan bir skandal adım daha geldi. Atina, Ege adalarındaki egemenliğine meydan okuduğu gerekçesiyle Türkiye’yi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e şikayet etti.
28.05.2022 Dünya
Ünlü Türk doktor Serhat Gümrükçü ABD'de tutuklandı! Koronayı araştırıyordu...
Ünlü Türk doktor Serhat Gümrükçü ABD'de tutuklandı! Koronayı araştırıyordu... Türk doktor Serhat Gümrükçü ABD'de tutuklandı. Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüs tedavisine yönelik çalışmalar yürüten Dr. Serhat Gümrükçü, 2018 yılında kiralık katil tutarak cinayete karışmak suçlamasıyla tutuklandı.
28.05.2022 Dünya
ABD bu açıklamayı konuşuyor! Mehmet Öz'den sert sözler...
ABD bu açıklamayı konuşuyor! Mehmet Öz'den sert sözler... ABD'de siyasete girmeye hazırlanan ünlü Türk doktor Mehmet Öz'den ABD Başkanı Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı Fauci ile ilgili flaş bir açıklama geldi.
13.12.2021 Dünya
ABD'de ünlü Türk doktor Mehmet Öz siyasete atılıyor
ABD'de ünlü Türk doktor Mehmet Öz siyasete atılıyor ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı ve televizyon programı sunucusu Mehmet Öz'ün eski ABD Başkanı Donald Trump'ın partisi Cumhuriyetçi Parti'den aday olarak Senato'ya girmek için yarışacağı ifade edildi.
30.11.2021 Dünya
Türk bilim insanı geliştirdiği yöntemle literatüre girdi
Türk bilim insanı geliştirdiği yöntemle literatüre girdi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Bozkurt, ağız içinden alınan parçayı mesane boynuna naklederek geliştirdiği doku nakli yöntemiyle dünya tıp literatürüne girdi.
21.11.2021 Sağlık
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi Dicle Üniversitesi (DÜ) Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Akıl, tükürük bezi (parotis) cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne geçti. Soy isminin verildiği 'Akil Groove' isimli buluş ile tükürük bezi ameliyatlarında yüz sinirinin bulunması ve korunması sağlanıyor. Doç. Dr. Akıl'ın buluşu, dünyada kabul edilmiş önemli tıp dergilerinden biri olarak kabul edilen European Review for Medical and Pharmacological Sciences dergisinde yayımlandı.
1.10.2021 Sağlık
Türk doktor yaşlılığın şifresini çözdü
Türk doktor yaşlılığın şifresini çözdü Almanya’daki Yaşlanma Araştırmaları Merkezi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak yer alan Dr. Seda Koyuncu'nun 4 yıldır üzerinde çalıştığı proje ile yaşlanmanın en önemli şifrelerinden biri daha çözüldü.
11.08.2021 Sağlık
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı Türkiye'nin pandemi döneminde tanıdığı Prof Dr. Derya Unutmaz, ABD'de immünoloji alanında çok önemli çalışmalara imza atıyor. Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi konusunda dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde 'Baş Araştırmacı' olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Unutmaz, ilaç geliştirme süreçlerine hız katacak “üç boyutlu organ” projesinin detaylarını, ilk kez DHA'ya anlattı. Prof. Dr. Unutmaz, koronavirüs tedavisi için en geç sonbaharda çok etkili ilaçların geleceğini müjdeledi.
7.06.2021 Dünya
Kanser tedavisi ile ilgili yeni gelişme! Yan etki olmadan yok ediliyor
Kanser tedavisi ile ilgili yeni gelişme! Yan etki olmadan yok ediliyor Türk Doktor Rahmi Öklü, kanser tedavisinde büyük bir başarıya imza attı. Öklü, kanser hücrelerine doğrudan ulaşabilecek bir sıvı geliştirdi. Bu sıvı sayesinde tümörlerin yan etki yaratmadan yok edebileceğini kanıtladı.
19.02.2021 Sağlık
Kolşisin korona tedavisi için kullanıldı! İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?
Kolşisin korona tedavisi için kullanıldı! İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor? İbn-i Sina'nın sihirli ilacı olarak bilinen ve yabani çiğdemden elde edilen 'kolşisin'in, Kovid-19'un organlara saldırısını durdurduğu belirlendi. İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?
9.02.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı yurt dışı görevlendirme | Sağlık Bakanlığı yurtdışı görevlendirme başvurusu nasıl yapılır, şartları ve ücretleri 2021…
Sağlık Bakanlığı yurt dışı görevlendirme | Sağlık Bakanlığı yurtdışı görevlendirme başvurusu nasıl yapılır, şartları ve ücretleri 2021… Sağlık Bakanlığı yurt dışı görevlendirme 2021 başvuruları başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti, Somali Federal Cumhuriyeti ile Nijer Cumhuriyeti’nde kurulan sağlık tesislerinde veya başka Ülkeler tarafından bulunulan insani/teknik yardım amaçlı taleplerde sağlık hizmetine katkıda bulunacak personel başvuru şartları ve ücretleri ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Sağlık Bakanlığı yurtdışı görevlendirme başvurusu nasıl yapılır, şartları ve ücretleri 2021…
2.02.2021 Çalışma Hayatı
Trump duyurdu! Türk doktor Dr. Mehmet Öz'e yeni görev
Trump duyurdu! Türk doktor Dr. Mehmet Öz'e yeni görev ABD Başkanı Donald Trump, dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz'ü, Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi üyeliğine atayacağını duyurdu.
11.12.2020 Dünya
'Corona'dan öldü' denilen Türk doktor, Türkiye’de tedavi görüyormuş
'Corona'dan öldü' denilen Türk doktor, Türkiye’de tedavi görüyormuş Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda, Türklerin de yaşadığı Dobriç kenti hastanesinde dün iki doktorun corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak daha sonra öldü diye açıklanan Türk Dr. Tezgün Arif’in Türkiye’de bir klinikte tedavisinin sürdüğü ortaya çıktı.
16.08.2020 Gündem
Türk doktor dünyadan alkış aldı! Bir ilk
Türk doktor dünyadan alkış aldı! Bir ilk Prof. Dr. Erdem Canda, ilk kez uyguladığı yöntemle prostat kanseri olan hastasını sağlığına kavuşturdu. Çalışmanın bilimsel makalesi uluslararası tıp dergisinde yayınlandı ve çok sayıda olumlu yorum aldı
14.08.2020 Sağlık
Türk doktor adayından gururlandıran başarı
Türk doktor adayından gururlandıran başarı İstanbul'da intörn doktor olarak tıp eğitimine devam eden 24 yaşındaki Enis Çağatay Yılmaz'ın, geliştirilmesinde katkı sağladığı; bir su kaynağının kullanılabilirliğini normal metotların aksine yapay zeka kullanarak çok daha hızlı ve ucuz değerlendiren yöntem, İngiltere'de yayınlanan 'Nature Light: Science & Application' adlı dünyaca ünlü bilim dergisinde makale olarak yer aldı.
8.08.2020 Sağlık
Azerbaycan, Kovid-19'la mücadeleyi güçlendirmeye çalışıyor
Azerbaycan, Kovid-19'la mücadeleyi güçlendirmeye çalışıyor Azerbaycan, hem yeni hastaneler inşa ederek hem de yurt dışından uzman sağlık çalışanları davet ederek yeni tip corona virüsle (Kovid-19) mücadeleyi kazanmak için çaba harcıyor.
11.07.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Türk Doktor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk doktor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.