Ticaret Savaşı

Ticaret Savaşı

Son dakika ticaret savaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticaret savaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticaret savaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticaret Savaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticaret savaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 768 ticaret savaşı haberi bulunmuştur. Tüm ticaret savaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolar ile ilgili çarpıcı analiz! "Bu durumda yükselir"
Dolar ile ilgili çarpıcı analiz! "Bu durumda yükselir" Dolar endeksi Fed'in son açıklamalarının faiz oranlarını artırmayı bitirdiği ve gelecek yıl faiz indirimine başlayabileceği yönündeki görüşleri güçlendirmesiyle üç aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerinde seyrediyor. Ancak JPMorgan, gerileyen doların ABD seçimlerine bağlı olarak yükselebileceğini öngördü.
29.11.2023 Ekonomi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi Yabancı yatırımcıda Türkiye rekabeti başladı. Yabancı yatırımcı kur riski az olan alanlara yoğunlaşabilir. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından doğrudan yatırımlarda ve portföy yatırımlarında beklenen yabancı ilgisine ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar “Altı ay önce Türkiye’ye bakmadıklarını söyleyen yatırımcılar şimdi geri dönüyor. ‘Yeni rakipler gelmeden işimi bitireyim’ diye düşünüyorlar” açıklamasında bulundu.
16.09.2023 Ekonomi
Altın fiyatları için tarihi rekor tahmini geldi! Aralık ayı işaret edildi
Altın fiyatları için tarihi rekor tahmini geldi! Aralık ayı işaret edildi Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Kısa bir süre yatay seviyede devam eden altın fiyatları iç ve dış piyasada yeni rekorlara gözünü dikti. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunarak yeni rekor için tarih verdi.
12.07.2023 Ekonomi
Çin Devlet Başkanı Şi, Starbucks'ın sahibinden yardım istedi
Çin Devlet Başkanı Şi, Starbucks'ın sahibinden yardım istedi Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, uluslararası kahve zinciri Starbucks'ın sahibi ve eski Üst Yöneticisi Howard Schultz'dan, ülkesinin ABD ile ilişkilerinin geliştirilmesi için desteğini istedi.
15.01.2021 Ekonomi
ABD'de deprem etkisi yarattı! Trump'ın Çin'de banka hesabı olduğu ortaya çıktı
ABD'de deprem etkisi yarattı! Trump'ın Çin'de banka hesabı olduğu ortaya çıktı ABD Başkanı Trump'ın ticaret savaşı başlattığı Çin'de 188 bin dolar vergi ödediği haberi seçimlere günler kala gündemi sarstı. NYT, Trump'ın başkan olduğu 2016'da ve 2017'de ABD'de sadece 750 dolar gelir vergisi ödediğini duyurmuştu.
21.10.2020 Dünya
ABD-Çin arasında 'Savaş'ı bitiren imza!
ABD-Çin arasında 'Savaş'ı bitiren imza! Küresel piyasalar, Çin ile ABD arasında imzalanacak olan Ticaret Anlaşması'na kilitlendi. Dünyanın en büyük ekonomi devleri arasında yer alan ABD ve Çin iki aydır süren müzakerenin ardından 'Ticaret savaşı'nı bitirecek ilk anlaşmasını imzaladı. Dünya medyasının canlı yayınladığı imzanın ardından, taraflardan piyasaları rahatlatan açıklamalar geldi.
15.01.2020 Dünya
İmzalar yarın atılıyor, işte savaşı bitirecek maddeler
İmzalar yarın atılıyor, işte savaşı bitirecek maddeler ABD ile Çin ticaret anlaşması kapsamında yarın imzalar atılacak. Çin, ticaret anlaşması kapsamında önümüzdeki iki yıl içinde ABD`den yaklaşık 80 milyar dolarlık ek işlenmiş mal satın alma taahüdünde bulundu.
14.01.2020 Dünya
2019'un getiri şampiyonu altın oldu!
2019'un getiri şampiyonu altın oldu! 2019, piyasalar açısından hareketli bir yıl oldu. Özellikle ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı döviz, altın ve borsada yönü tayin etti ve 2020’de de tayin edecek.
1.01.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2020 yılı büyüme hedefini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2020 yılı büyüme hedefini açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay, "Son çeyrekte de önemli bir sıçrama ile büyümenin artmasını ve 2019 yılını yüzde 0,5 oranında pozitif bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. 2020 yılı büyüme hedefimiz yüzde 5 olarak belirlenmiştir" dedi.
9.12.2019 Ekonomi
Dolar, euro güne böyle başladı
Dolar, euro güne böyle başladı ABD ile Çin arasında gerçekleşen ticaret savaşları sonrası döviz piyasalarında; dolar en düşük 5.6958 lira ve en yüksek 5.7086 lirayı gördükten sonra, 5.70 - 5.71 lira aralığında, euro en düşük 6.2991 lira ve en yüksek 6.3295 lirayı gördükten sonra, 6.32 – 6.33 lira aralığında, sterlin en düşük 7.3616 lira ve en yüksek 7.3872 lirayı gördükten sonra 7.38 – 7.39 lira aralığında hareket ediyor.
21.11.2019 Ekonomi
Dolarda son durum!
Dolarda son durum! ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı ve yavaşlayan küresel ekonomiye ilişkin kaygılar nedeniyle petrol fiyatları yüzde 1.0'e yakın düşerken, altın fiyatları hafif yükseldi. İstanbul serbest piyasada dolar 5,7700 liradan, euro 6,3640 liradan haftaya başladı.
11.11.2019 Ekonomi
Çin ve ABD tarifeleri indirme konusunda anlaştı!
Çin ve ABD tarifeleri indirme konusunda anlaştı! Çin Ticaret Bakanlığı, ABD ile ticaret savaşı kapsamında gelen ilave vergilerin kademeli olarak indirilmesi için anlaştıklarını duyurdu.
7.11.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan flaş istihdam açıklama!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan flaş istihdam açıklama! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yeni Ekonomi Programı’na göre, gelecek 3 yılda istihdamı 3,2 milyon kişi artırarak, 2022’de işsizliği yüzde 9,8 indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
24.10.2019 Ekonomi
Ticaret savaşında yeni cephe! ABD borsalarından çıkarılacak
Ticaret savaşında yeni cephe! ABD borsalarından çıkarılacak ABD'de Donald Trump yönetiminin, Çinli şirketleri ABD borsalarından çıkarmayı düşündüğü öne sürüldü.
28.09.2019 Dünya
BM Genel Sekreteri Guterres'ten korkutan 'savaş' açıklaması!
BM Genel Sekreteri Guterres'ten korkutan 'savaş' açıklaması! Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Körfez'de sonuçlarını kaldıramayacağımız endişe verici silahlı bir çatışma olasılığı ile karşı karşıyayız" dedi.
24.09.2019 Dünya
OECD raporunu açıkladı! Türkiye'ye güzel haber
OECD raporunu açıkladı! Türkiye'ye güzel haber OECD, ticaret savaşı ve politika belirsizlikleri nedeniyle dünya ekonomisi için büyüme tahmini 2019 için yüzde 3,2'den yüzde 2,9'a, 2020 için yüzde 3,4'ten yüzde 3'e düşürdü. Örgüt, 2019 büyüme tahminini ABD için 0,4 puan, Çin için 0,1 puan, Almanya için 0,2 puan aşağı yönlü revize etti.Türkiye ekonomisine yönelik 2019 büyüme tahmini yüzde eksi 2,6'dan yüzde eksi 0,3'e güncellendi
19.09.2019 Ekonomi
Fitch'ten Türkiye açıklaması
Fitch'ten Türkiye açıklaması Fitch Ratings’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye’de bazı temeller halen son derece güçlü; kamu bilançosu, düşük kamu borcu gibi. Özel bankalar görece iyi durumda. Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi. Enflasyon şu anda düşüyor ve büyüme iyileşiyor” açıklamasında bulundu. Bir güzel haber de OECD'den geldi. Ticaret savaşı ve politika belirsizlikleri nedeniyle dünya ekonomisi için büyüme tahmini 2019 için yüzde 3,2'den yüzde 2,9'a, 2020 için yüzde 3,4'ten yüzde 3'e düşürdü. Örgüt, 2019 büyüme tahminini ABD için 0,4 puan, Çin için 0,1 puan, Almanya için 0,2 puan aşağı yönlü revize etti.Türkiye ekonomisine yönelik 2019 büyüme tahmini yüzde eksi 2,6'dan yüzde eksi 0,3'e güncellendi.
19.09.2019 Ekonomi
Beklenen açıklama geldi: Büyük bir hata yaptı
Beklenen açıklama geldi: Büyük bir hata yaptı ABD Başkanı Donald Trump, dün görevden aldığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Kuzey Kore krizinde "Libya modeli" önermesinin ardından ayrışmaya başladıklarını ve birçok konuda fikir ayrılıkları yaşadıklarını belirtti.
11.09.2019 Dünya
Yatırımcılar altın ve Bitcoin’e yönleniyor
Yatırımcılar altın ve Bitcoin’e yönleniyor ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşı bireysel yatırımcıların giderek artan bir oranda altın ve Bitcoin’e yönlenmesine yol açıyor.
5.09.2019 Ekonomi
Ticaret savaşı Avrupa'yı vurdu
Ticaret savaşı Avrupa'yı vurdu Çinli şirketlerin Avrupa’da gerçekleştirdikleri satın alma ve birleşme işlemlerinin hacmi bu yılın ilk yarısında 2018’nin aynı dönemine göre yüzde 84 düşerek 2,4 milyar dolara geriledi.
12.08.2019 Dünya
Bütün akıllı cihazları kapsayacak
Bütün akıllı cihazları kapsayacak Çinli teknoloji devi Huawei çıkaracağı yeni işletim sistemini sadece telefon ve laptoplar için değil bütün akıllı cihazlarda kullanmayı hedefliyor.
10.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı sarsan 'savaş'! Peş peşe hamleler geldi...
Dünyayı sarsan 'savaş'! Peş peşe hamleler geldi... ABD ile Çin arasında "ticaret savaşı" tartışması büyürken ABD Hazine Bakanlığı, Çin'i "döviz manipülatörü" olarak ilan ettiğini açıkladı. Çin Ticaret Bakanlığı da ABD’nin Çin mallarına yönelik ilan ettiği son gümrük tarifesinin ardından, Çinli şirketlerin ABD’den tarım ürünleri alımının geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Çin ile ABD ticaret savaşlarının derinleşmesi ABD piyasalarında sert düşüşe neden oldu. ABD borsalarındaki kayıp gün içinde yüzde 3'ü aştı. Piyasalar kapandığında Dow Jones 2.90 Nasdaq ise 3.47 değer kaybetti.
6.08.2019 Dünya
Çin: Konuşmaya da savaşmaya da hazırız!
Çin: Konuşmaya da savaşmaya da hazırız! Çin'in yeni Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, ABD ile ülkesi arasındaki "ticaret savaşı"na ilişkin olarak, "ABD konuşmak isterse konuşacağız, savaşmak isterse de savaşacağız." dedi.
3.08.2019 Dünya
'Ticaret savaşları' Avrupa'yı salladı!
'Ticaret savaşları' Avrupa'yı salladı! Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin endişelerin artması ve Fed’in politikalarına ilişkin belirsizliklerin etkisiyle haftanın son işlem gününü sert kayıpla tamamladı.
2.08.2019 Dünya
Trump'tan dünyayı sallayan karar! 1 Eylül'de başlıyor...
Trump'tan dünyayı sallayan karar! 1 Eylül'de başlıyor... ABD Başkanı Donald Trump, "ticaret savaşları" tartışması devam ederken, 1 Eylül'den geçerli olmak üzere, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 ilave vergi koyduklarını açıkladı.
1.08.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret Savaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticaret savaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.