Tf-X

Tf-X

Son dakika TF-X haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TF-X ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TF-X haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tf-X

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tf-x gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 tf-x haberi bulunmuştur. Tüm tf-x haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının KAAN olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken düzenlenen tören için 'büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.
2.05.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak hangardan çıktı, dünyada gündem oldu: Türkler rekor kırdı
Milli Muharip Uçak hangardan çıktı, dünyada gündem oldu: Türkler rekor kırdı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in dünkü 'Milli Muharip Uçak' paylaşımı dünyada manşet oldu. İsrail, Ukrayna, Yunanistan ve Arap basını gelişmeyi ilk sıralardan gündeme taşıdı.
18.03.2023 Gündem
Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları Yunanistan'ı korkuttu! Atina'da Kızılelma, Milli Muharip Uçak, Hürjet ve Göksungur alarmı...
Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları Yunanistan'ı korkuttu! Atina'da Kızılelma, Milli Muharip Uçak, Hürjet ve Göksungur alarmı... Türkiye'nin ürettiği milli ve yerli silahlar Yunanistan'ı korkuttu. Türkiye'nin 2023 hedeflerine geniş yer ayıran Yunan basını yerli ve milli silahlar ile ilgili itiraf gibi bir analiz yayınladı.
14.12.2022 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama Dışişleri Bakanlığı'nca Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Filistinli sivil kadının İsrail güvenlik kuvvetlerince herhangi bir uyarıda bulunulmadan vurularak öldürülmesi kınandı.
11.04.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu yine saçmalamış
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu yine saçmalamış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Göç İdaresi Başkanlığı'ndan randevu talep edeceğini açıklamasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" dedi.
11.04.2022 Siyaset
Milli Savaş Uçağı TF-X devreye alınana kadar, açık F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak
Milli Savaş Uçağı TF-X devreye alınana kadar, açık F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak Milli Savaş Uçağı TF-X'in 2030'da envantere girecek olması nedeniyle Türkiye önümüzdeki sekiz yıllık dönemde hava gücünde oluşabilecek açığı, ABD Kongresi’nin kit satışına olumlu yanıt vermesi halinde F-16 Blok 70 uçakları ile kapatacak.
11.04.2022 Siyaset
Türkiye'den müthiş hamle! KARA Atmaca füzeleri devreye giriyor, artık imkansız...
Türkiye'den müthiş hamle! KARA Atmaca füzeleri devreye giriyor, artık imkansız... Türkiye'den müthiş hamle. KARA Atmaca füzeleri devreye giriyor. Ege Denizi'nde dengeler değişecek. Askeri ve savunma sanayi konularında yayım yapan Oryx Blog, Yunanistan'ın Türkiye donanmasının gerisinde kaldığına dair bir analiz yayımladı. Yazıda, Karadan karaya seyir füzesi olan KARA Atmaca'nın devreye girmesiyle birlikte Ege'de, Türkiye'nin askeri yeteneklerinin Yunanistan'ın asla yakalayamayacağı bir noktaya çıkacağı vurgulandı.
28.01.2022 Gündem
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere...
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere... Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulundu. Olumlu yanıt gelmemesi durumunda İngiltere, Fransa veya Rusya’dan yeni nesil savaş uçağı alımı gündeme gelebilecek
9.10.2021 Gündem
Sisal Şans’ta üst düzey atama
Sisal Şans’ta üst düzey atama İtalyan Sisal ile Demirören Holding’in iştiraki Sisal Şans’ta CEO’luğa Selim Ergün atandı. Birçok şirketin yönetiminde bulunan Ergün, sekiz aydır Sisal Şans’ta görev yapıyordu
17.07.2020 Ekonomi
TUSAŞ TAİ iş başvurusu 2020 – TAİ 95 farklı alanda işçi alımı yapıyor! TAİ başvuru koşulları ve başvuru aşamaları…
TUSAŞ TAİ iş başvurusu 2020 – TAİ 95 farklı alanda işçi alımı yapıyor! TAİ başvuru koşulları ve başvuru aşamaları… Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) iş başvurusu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler tarafından merak ediliyor. 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuran TAİ iş başvurusu hakkında merak edilenler...
22.06.2020 Personel Alımı
TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 750 bin kişi gezdi
TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 750 bin kişi gezdi Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST İstanbul), milli teknoloji hamlesine tanık olmak isteyen yüz binlerce kişi ziyaret etti.
23.09.2019 Gündem
Yerli savaş uçağı için Rusya'dan işbirliği teklifi
Yerli savaş uçağı için Rusya'dan işbirliği teklifi Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Dmitriy Şugayev "(Türkiye'nin TF-X projesi) Bu konuyu savunma sanayisi alanındaki iş birliği noktasında görüşmeye hazırız" dedi.
28.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den önemli mesajlar Rusya'da MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘İstikbal göklerdedir’ parolasıyla son dönemlerde Türkiye olarak havacılıkta önemli projelere imza atıyoruz. THY küresel ölçekte en geniş hava taşımacılığı ağlarından birisine sahiptir" dedi.
27.08.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya çağrı: Gerekirse BM’yi devreye sokarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya çağrı: Gerekirse BM’yi devreye sokarız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin gerekirse uluslararası yargıyı ayağa kaldıracaklarını belirterek “Birleşmiş Milletler’i de devreye sokarak bu işin takipçisi olduğumuzu özellikle gündeme getireceğiz” diye konuştu Türkiye’nin başından beri şeffaf bir tavır sergilediğini vurgulayan Erdoğan, “Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkileri bu cinayetle karıştırmamaya özen gösteriyoruz. Cinayet emrini verenin kimliği dahil, olayın aydınlatılmasını istiyoruz” dedi
3.12.2018 Siyaset
Son dakika: Milli uçağımıza milli jet moturu
Son dakika: Milli uçağımıza milli jet moturu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medyadan "Savunma Sanayii Başkanlığımız ile TRMOTOR arasında Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi imzalandı. Milli uçağımız milli jet motoruyla uçacak." açıklamasını yaptı. Reuters bu bilgiyi dünyaya son dakika olarak duyurdu.
8.11.2018 Ekonomi
İlk F-35 2019 Kasım’da geliyor
İlk F-35 2019 Kasım’da geliyor Türkiye ile ABD arasında iki bakanla ilgili yaptırım krizinin çözülmesinin ardından F-35 savaş uçağı programıyla ilgili sorunun da bu ayın ilk yarısı içinde aşılması bekleniyor. Olağanüstü bir gelişmenin ortaya çıkmaması durumunda ilk F-35, Kasım 2019’da Türkiye’ye getirilecek.
4.11.2018 Gündem
İlk yerli savaş uçağı TF-X’te motor krizi!
İlk yerli savaş uçağı TF-X’te motor krizi! Türkiye’nin İngiltere ile ortak yürüttüğü ilk yerli savaş uçağı projesi TF-X’lerin motorunda kriz çıktı. İngiliz FT’nin haberine göre, Ankara’nın projenin fikri haklarını talep etmesi sonucu ortaklık tehlikeye girdi
13.06.2018 Gündem
Türkiye, ‘beşinci nesil’ yarışa girdi
Türkiye, ‘beşinci nesil’ yarışa girdi ABD ve İsrail’in, üretiminde katkımızın olduğu beşinci nesil savaş uçağı F-35’in satışını engelleme çabaları, milli savaş uçağı TF-X projesinin önemini iyice ortaya koydu. TF-X’lerin üretimi 2023’te başlayacak.
29.05.2018 Ekonomi
Milli savaş uçağı TF-X'te flaş gelişme
Milli savaş uçağı TF-X'te flaş gelişme Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), BAE System iş birliği ile geliştirmekte olduğu Türkiye'nin çift motorlu, 5. nesil savaş uçağı TF-X projesinin maketi Malezya'daki DS2018 savunma fuarında ortaya çıktı.
16.04.2018 Gündem
Yerli silahta müthiş başarı! Yüzde 90'a ulaştı
Yerli silahta müthiş başarı! Yüzde 90'a ulaştı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli silah atılımının hikâyesini anlattı. Yerli silahta 2004’ün dönüm noktası olduğunu vurgulayan Özlü, Afrin’de yerli kullanımın yüzde 90'a ulaştığını söyledi.
23.02.2018 Gündem
Savunmada yerli güç hamlesi
Savunmada yerli güç hamlesi Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı en aza indirmek için milli silah ve araç sistemlerinin üretimine ağırlık veriliyor. Bu kapsamda 35 milyar liralık 55 yeni proje hayata geçiriliyor
2.02.2018 Ekonomi
TF-X projesinde yeni gelişme! İhaleden çekildiler
TF-X projesinde yeni gelişme! İhaleden çekildiler Türkiye’nin en önemli havacılık projesi olan Milli Muharip Uçak (TF-X) için motor ihalesinden Eurojet, ihaleden çekildi.
14.12.2017 Ekonomi
Türkiye bunu üretebilen dördüncü ülke olacak!
Türkiye bunu üretebilen dördüncü ülke olacak! Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), TF-X olarak bilinen Milli Muharip Savaş Uçağının detaylı özelliklerini paylaştı.
13.12.2017 Ekonomi
Milli muharip uçağı 2023'te havalanacak!
Milli muharip uçağı 2023'te havalanacak! Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Milli muharip uçağı (TF-X) olabilecek en kısa süre içerisinde bütün aşamalarını gerçekleştireceğiz. Hiçbir gecikme olmayacak. Temel hedefimiz 2023'te havalandırmak." dedi.
27.11.2017 Ekonomi
'Fırtına' satışına Alman çelmesi
'Fırtına' satışına Alman çelmesi NATO müttefikimiz Almanya, bir Alman firmasının üretimi olan motor kullanıldığı için Türkiye’nin ürettiği Fırtına obüslerinin Suudi Arabistan’a satılmasını engelledi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tf-X ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tf-x haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.