Tercüman

Tercüman

Son dakika tercüman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tercüman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tercüman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tercüman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tercüman gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.525 tercüman haberi bulunmuştur. Tüm tercüman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Fernando Santos'tan Semih Kılıçsoy'a özel telefon!
Fernando Santos'tan Semih Kılıçsoy'a özel telefon! Süper performansıyla A Milli Takım'a kadar yükselen Semih Kılıçsoy'un ani bir kararla Ümit Milli Takım'a gönderilmesine Beşiktaş camiasından tepki gelmişti. Teknik direktör Fernando Santos da oyuncusunu arayarak özel bir görüşme gerçekleştirdi.
23.03.2024 Beşiktaş
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Adaylarını dahi vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diyerek onu çıkartıyor' dedi. İlk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN ile ilgili olarak ise Erdoğan, 'Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler.' ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
Markette iğrenç olayda indirimsiz 5 yıl hapis cezası
Markette iğrenç olayda indirimsiz 5 yıl hapis cezası Bursa’da, annesiyle gittiği markette oyuncaklara bakan 9 yaşındaki kız çocuğu A.M.'ye elle sarkıntılık yapan Muhammed Habbabe (28), 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ‘Çocuğa karşı cinsel istismar’ suçundan 3 ayrı suç kaydı bulunan “Şeytana uydum” diyen sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren hakim, cezada indirim yapmadı.
11.02.2024 Gündem
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire ve kuruluşların iş birliği ile yerel ve göçmen kadınlar “Toplumsal Cinsiyet Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi.
8.02.2024 Adana
Türkiye'de MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheli tutuklandı
Türkiye'de MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheli tutuklandı Türkiye'de İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
5.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? 3 Kasım 1839 tarihin Tanzimat Fermanı ilan edildi. Daha sonrasında çıkarılan Tercüman-ı Ahval adlı dergi ile birlikte edebiyatımızda Tanzimat dönemi başladı. Bu dönemde divan edebiyatının şekilciliğine karşı çıkıldı. Bununla birlikte başta roman, anı ve öykü olmak üzere, divan edebiyatında olmayan türlerde birçok eser verildi. 
4.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başarısızlar gönderilmeli, başaracak olan vatan, millet ve Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmelidir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İş bilmeyenlere, üretmeyenlere, insanımıza dokunamayanlara, Mersin'i tanımayanlara, akıntının tersine kürek çekenlere 'uğurlar olsun' demeliyiz. Gün doğmuş, vakit gelmiştir. Mersin için ümitler yeşermiş, huzur meşalesi yakılmıştır. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir" dedi. 
28.01.2024 Gündem
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler?
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler? Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar tarafından kaleme alınan bir romandır. Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk romandır. Roman kahramanlarından Peyami’nin Cebeci Hastanesi’nde beyninde yer alan kurşunun çıkarılması için beklerken yazdığı anılarından oluşmaktadır. Gerçek yaşanmış olaylara dayanır. 
22.01.2024 Eğitim
Antalyasporlu futbolcudan skandal sevinç! İsrail'e destek verdi, ifadesi ortaya çıktı
Antalyasporlu futbolcudan skandal sevinç! İsrail'e destek verdi, ifadesi ortaya çıktı Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası skandal bir sevince imza attı. İsrailli futbolcu, skandal hareketi nedeniyle gözaltına alındı. Jehezkel'in ifadesi ortaya çıktı. İsrailli futbolcu Jehezkel, skandal sevinci neden yaptığını açıkladı. Öte yandan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
15.01.2024 Antalyaspor
Başakşehirli Eden Karzev'den skandal paylaşım! İsrail'e destek verdi
Başakşehirli Eden Karzev'den skandal paylaşım! İsrail'e destek verdi Antalyaspor forması giyen Sagiv Jehezkel attığı gol sonrası skandal bir sevince imza atarken, Başakşehir forması giyen Eden Karzev'den de İsrail'i destekleyen bir paylaşım geldi. İşte detaylar...
15.01.2024 Başakşehir
Skandal gol sevinci yapan İsrailli futbolcu gözaltına alındı
Skandal gol sevinci yapan İsrailli futbolcu gözaltına alındı Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareketten dolayı kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı.
14.01.2024 Gündem
Banu Küçükköylü kimdir (son hali)? Eski model Refia Banu Küçükköylü nereli, şu an nerede, kaç yaşında ve ne iş yapıyor, 1991 Türkiye güzellik yarışması BK kim, yaşıyor mu?
Banu Küçükköylü kimdir (son hali)? Eski model Refia Banu Küçükköylü nereli, şu an nerede, kaç yaşında ve ne iş yapıyor, 1991 Türkiye güzellik yarışması BK kim, yaşıyor mu? Banu Küçükköylü kimdir? Banu Küçükköylü ile ilgili aramalar son günlerde arttı. Vatandaşlar eski model Banu Küçükköylü’nün kim olduğunu merak ediliyor. Peki, 1991 Türkiye güzellik yarışması BK kim?
12.01.2024 Gündem
Defne Samyeli 1991 güzellik yarışması birincisi mi? 1991 güzellik yarışması birincisi kim? 1991 Türkiye güzellik yarışması finalistleri
Defne Samyeli 1991 güzellik yarışması birincisi mi? 1991 güzellik yarışması birincisi kim? 1991 Türkiye güzellik yarışması finalistleri 1991 yılındaki Miss Turkey birincisi ve kimlerin yer aldığına yönelik araştırmalar arttı. Peki, 1991 Türkiye Güzellik Yarışmasında Defne Samyeli birinci mi oldu, 1991 Miss Turkey'de kimler vardı? 1991 birincisi kim? Güzellik yarışması 1991 finalistleri kimlerdi?
11.01.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu?
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu? Seçil Erzan davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı. Raporda, bir dönem Galatasaray’da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen Avukat Candaş Gürol ile konuşmaları tespit edildi. Erzan’ın Mert Çetin’e Muslera’yı ikna etmesi için mesajlar attığı, Çetin’in de Muslera ve Podolski’yi ikna etmek için konuştuğunu söylediği mesajlar yer aldı.
3.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyeti olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı. Batı medyasına tepki gösteren Erdoğan, ''Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü. Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazetecileri nerede?'' açıklamasında bulundu.
8.12.2023 Gündem
Futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı
Futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı Türkiye'nin konuştuğu gizli fon vurgununda her geçen gün yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. Son olarak büyük vurgunla ilgili futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı. Sözde fona parasını kaptıran eski futbolcular Ayhan Akman ve Emre Çolak ile Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin, Erzan'a mesajla sitem etti. İşte o mesajlarda yazan ifadeler.
4.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Türk basınının acı kaybı! Rauf Tamer hayatını kaybetti
Türk basınının acı kaybı! Rauf Tamer hayatını kaybetti Posta Gazetesi yazarı Rauf Tamer, bugün öğle saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 86 yaşında yaşamını yitirdi.
21.10.2023 Gündem
Eşini soymaya çalışan kadını polise teslim etti
Eşini soymaya çalışan kadını polise teslim etti Taksim Metrosu’nun yürüyen merdivenlerinde turist kadının çantasını soymaya çalışan bir kişi, kadının kocası tarafından suçüstü yakalandı. Suç Taksim Güven Timleri tarafından gözaltına alınan şüpheli kadının suç dosyasının kabarık olduğu öğrenildi.
19.10.2023 Yaşam
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1 Haziran'dan 22 Eylül'e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Sahaya böyle basmamız sonucunda vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı uçağa bindi, ülkeden ayrıldı" dedi.
27.09.2023 Gündem
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti gerileme ve dağılma dönemlerinde pek çok savaş yapmış ve bu savaşların neticesinde birçok anlaşmaya imza atmıştır. Rusya ve Osmanlı Devleti arasında olan bu anlaşmalardan biri de Ayastefanos antlaşmasıdır. Ayastefanos Antlaşması diğer adı ile Yeşilköy Antlaşması olarak geçer. 93 harbinden sonra imzalanmış olan Ayastefanos Antlaşması Osmanlı Devleti için önemli ve ağır maddeler içerir.
3.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Tercüman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tercüman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.