Teori

Teori

Son dakika teori haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teori ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teori haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teori

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teori gelişmeleri de dahil olmak üzere 488 teori haberi bulunmuştur. Tüm teori haberleri aşağıda listelenmiştir.
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması için başvurular başladı.
4.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Neden parmak izimiz var? Tek bir teori var! İşte parmak izleri hakkında şaşırtıcı 5 bilgi
Neden parmak izimiz var? Tek bir teori var! İşte parmak izleri hakkında şaşırtıcı 5 bilgi Her bir insanın eşsiz olduğunun kanıtı sahip olduğu parmak izidir. Parmak izi tahmin edildiği gibi sadece polis soruşturmalarında karşımıza çıkmıyor. Güvenlikte, kimlik doğrulamalarında ve daha pek çok alanda kullanıyoruz. Peki parmak izlerimiz hakkında ne kadar bilgimiz var? İşte parmak izleri hakkında ilginç 5 bilgi...
23.12.2023 Yaşam
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
30.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yazdıkları makaleyle deprem öncesinde atmosferde meydana gelen elektron hareketlerini inceleyerek, 'deprem sinyali' olarak kabul edilen 'deprem öncesi tetiklenen atmosferik değişimler teorisini' çürüttüklerini söyledi.
26.08.2023 Yaşam
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...   Her gidişin bir de dönüşü vardır. Bu deyişin meteorlara ithafen söylenmediği kesin olsa da şu an yaşananlara çok uyuyor.
18.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Çocuğunuzda bu 3 davranıştan ikisi varsa ileride seri katil olabilir diyen teori: Macdonald Üçlüsü
Çocuğunuzda bu 3 davranıştan ikisi varsa ileride seri katil olabilir diyen teori: Macdonald Üçlüsü Macdonald Triad'ında bir çocuğun ileride seri katıl olma olasılığının yüksek olduğunu gösteren üç işaret var. Hayvanlara yönelik zalim davranışlar, nesneleri ateşe vermek ve yatak ıslatmak… Macdonald Teorisi psikologlar ve davranış bilimciler arasında tartışılsa da Daniel Hellman ve Nathan Blackman Macdonald şiddet veya cinayetten hüküm giymiş 88 kişiyi inceleyip, sonuçları paylaştı. İşte Macdonald Üçlüsü teorisi hakkındaki detaylar…
22.06.2023 Dünya
AYM Başkanı Arslan: İhlal tespiti kanundan kaynaklıysa, kanun hükmü ortadan kaldırılmalı
AYM Başkanı Arslan: İhlal tespiti kanundan kaynaklıysa, kanun hükmü ortadan kaldırılmalı Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, bir ihlal tespiti yapıp, bunun kanundan kaynaklandığını ortaya koyduğunda artık yapılması gereken bu kanun hükmünün ortadan kaldırılması ve yeni ihlallere yol açılmasının engellenmesidir" dedi.
12.06.2023 Gündem
Çinli bilim insanından Covid-19’un kökeni hakkında yeni teori
Çinli bilim insanından Covid-19’un kökeni hakkında yeni teori Binlerce kişinin ölümüne neden olan Covid-19 salgınının kökenine ilişkin Çinli bir bilim insanının yaptığı açıklama, virüsün ortaya çıkma nedenlerine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi.
10.04.2023 Gündem
1 Nisan şakası nedir, 1 Nisan şaka günü nasıl ortaya çıktı? 1 Nisan'da neden şaka yapılır? 1 Nisan şaka günü tarihçesi ve gerçek hikayesi!
1 Nisan şakası nedir, 1 Nisan şaka günü nasıl ortaya çıktı? 1 Nisan'da neden şaka yapılır? 1 Nisan şaka günü tarihçesi ve gerçek hikayesi! 1 Nisan Şaka Günü, tarihi kaynaklarda Endülüs'te yaşanan olaylar sonrasında ortaya çıktığı düşünülen bir gelenektir. Bir başka teori ise, 1 Nisan'ın baharın gelişiyle ilgili olduğu ve insanların doğanın canlanışıyla birlikte eğlenmek istedikleri düşüncesine dayanıyor. Bu sebeple, 1 Nisan günü şaka yapma ve eğlenme geleneği zamanla yaygın hale gelmiştir. Bugün, birçok ülkede 1 Nisan Şaka Günü olarak kutlanır, insanlar bu günü, arkadaşlarına ve sevdiklerine muzip şakalar yaparak geçirirler. Peki, 1 Nisan şakası nedir? 1 Nisan neden şaka günü, 1 Nisan şaka günü nasıl ortaya çıktı, hikayesi nedir, 1 Nisan’da ne oldu, neden şaka yapılır?
1.04.2023 Gündem
Mahzeninden 6 küçük çocuk çıktı! Kimliği ve nedeni şoke etti
Mahzeninden 6 küçük çocuk çıktı! Kimliği ve nedeni şoke etti Avusturya'nın Obritz köyünde komşularının 'çocuk ağlaması' sesi duyması üzerine polise şikayet ettiği 54 yaşındaki adamın mahzeninde 6 küçük çocuk bulundu. Adamın gerçek kimliği ve çocukların neden mahzende olduğu ise bugün İngiliz medyasının en çok konuşulan hikayelerinden biri oldu.
30.01.2023 Dünya
Hareket eden otobüsün içinden kayboldu! 80 yıldır çözülemeyen gizemde korkunç detay
Hareket eden otobüsün içinden kayboldu! 80 yıldır çözülemeyen gizemde korkunç detay ABD'nin Vermont eyaletinde bulunan bölgenin gizemi 80 yıldır çözülemedi. Bir bir ortadan kaybolan insanlar, orada yaşayanlarda büyük endişe ve panik yarattı. En 'doğaüstü' olan kayıp ise, otobüs hareket halindeyken sırra kadem basan kişiydi. İşte hakkında uzaylılardan şehir efsanelerine kadar pek çok teoriler ortaya atılan 'Bennington Üçgeni'ne dair kan donduran detaylar...
10.01.2023 Dünya
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor Rafadan Tayfa’nın son sinema filmi Galaktik Tayfa, görücüye çıktı. Filmin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) galasına 2 bini aşkın sinemasever katıldı. Galaktik Tayfa’nın ön gösterimi her yaştan izleyiciden tam not aldı. Dünya’da mahsur kalan uzaylı Zobi’nin Rafadan Tayfa ile macerasını konu edinen film, bugün 81 ilde gösterime giriyor.
6.01.2023 Kültür Sanat
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor TRT Çocuk’ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyon filmi Rafadan Tayfa, yeni bir maceraya atılıyor. Çocukların, aileleriyle birlikte ilgiyle izlediği yapımın 3’üncü sinema filmi Galaktik Tayfa, 6 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşuyor. Gizemli bir uzaylı olan Zobi’nin dahil olduğu yeni filmin ön gösterimi, 5 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla beyaz perdeye yansıyacak Galaktik Tayfa, 81 ilde yüzlerce salonda aynı anda gösterime girecek.
5.01.2023 Kültür Sanat
Küçük kız 61 yıl önce ortadan kayboldu! 'Ted Bundy' detayı dehşete düşürdü
Küçük kız 61 yıl önce ortadan kayboldu! 'Ted Bundy' detayı dehşete düşürdü ABD'de sabahın erken saatlerinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan küçük kız ile ilgili Ted Bundy detayı duyanları şoke etti. ABD ve dünya tarihinin en çok tanınan seri katillerinden biri olan Bundy'nin kurbanı ile ilgili söyledikleri kan dondurdu.
1.01.2023 Dünya
TOGG’dan sonra sevindiren bir gelişme daha! Yüzde 100 yerli elektrikli otomobil 'Voltacar' resmen tanıtıldı
TOGG’dan sonra sevindiren bir gelişme daha! Yüzde 100 yerli elektrikli otomobil 'Voltacar' resmen tanıtıldı Yerli araba TOGG’dan sonra sevindiren bir gelişme daha yaşandı. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Volta Team tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli üretim olan elektrikli otomobil Voltacar, TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar Yarışları’nda Türkiye 4.’sü oldu. Geliştirilen araçlarla ve projelerle ilgili açıklama yapan Volta Team Takım Kaptan Yardımcısı Tayyar Eşiyok, “Hedefimiz yüzde 100 yerlilikle Türkiye 1.’liği” dedi.
26.08.2022 Otomobil
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
Kaybolan küçük kız için korkunç iddia! Öldürüp kebap yaptı...
Kaybolan küçük kız için korkunç iddia! Öldürüp kebap yaptı... İngiltere'de 19 yıldır üzerindeki sır perdesi aralanamayan dava, bir ailenin üzerine kara bulut gibi çöktü! 14 yaşında ortadan kaybolan genç kızla ilgili ortaya atılan 'öldürüp kebap yaptılar' iddiası ise erkek kardeşinin de sonu oldu.
11.07.2022 Dünya
Genç pilotun kahreden sonu! Sivrisinek ısırığı hayatının sonu oldu
Genç pilotun kahreden sonu! Sivrisinek ısırığı hayatının sonu oldu 21 yaşındaki bir stajyer pilot ani ve akılalmaz ölümüyle bir anda dünya medyasında manşet oldu. Uçmak en büyük hayali olan genç kadın bir sivrisinek ısırığı yüzünden hayatını kaybedince herkesi yasa boğdu…
7.07.2022 Dünya
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir Fiztoterapist Damla Arslan, “Günümüzde skolyoza neden olan faktörler kesin olarak bilinmemektedir. Skolyoz, bazı hormonal (leptin, melatonin) değişikliklere, vitamin ve mineral eksikliklerine, çeşitli bağ dokusu anomalilerine, anormal biyomekanik yüklenmelere ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişebilir” dedi.
13.06.2022 Sağlık
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme...
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme... Ülkenin ünlü ve en zengin iş insanlarından biri olan Tom Hagen'ın eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 2018 yılının Ekim ayında kayboldu. Önce kaçırılma zannedilen olay ilerleyen zamanda açığa çıkan ayrıntılarla bambaşka bir boyuta ulaştı. Son olarak geçtiğimiz hafta Norveç basınında yer alan flaş detaylar ise herkese pes dedirtecek cinsten...
11.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı?
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Dünyada yeni virüs paniği! Koronavirüs salgınının etkileri henüz atlatılamamışken, yeni virüs maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaşanıyor. Daha önce Afrika’da görülen maymun çiçeği virüsü, bugünlerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Daha önce hastalık üzerinde çalışan Afrikalı bilim insanları, vaka yayılımı karşısında şaşkın. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü öldürür mü? İşte yeni virüs hakkında merak edilenler…
22.05.2022 Sağlık
Ahmet Say kimdir, nereli, neden öldü? Fazıl Say’ın babası müzikolog Ahmet Say’ın hayatına dair merak edilenler!
Ahmet Say kimdir, nereli, neden öldü? Fazıl Say’ın babası müzikolog Ahmet Say’ın hayatına dair merak edilenler! Müzikolog, edebiyatçı ve piyanist Fazıl Say’ın babası Ahmet Say, 86 yaşında hayatını kaybetti. Fazıl Say, babasının vefat haberini, “Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz” sözleriyle duyurdu. Peki, Ahmet Say kimdir, neden öldü? Fazıl Say’ın babası müzikolog Ahmet Say’ın biyografisi…
11.05.2022 Televizyon
MSÜ tercih yapma ekranı! MSÜ tercihleri nasıl yapılır, MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ e- Devlet tercih süreci…
MSÜ tercih yapma ekranı! MSÜ tercihleri nasıl yapılır, MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ e- Devlet tercih süreci… MSÜ sonuçlarının açıklanmasıyla, gözler MSÜ tercihlerine çevrilmişti. Milli Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 27 Mart 2022 tarihinde icra edilen 2022 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2022-MSÜ) katılan ve 2022-YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 18 Nisan-13 Mayıs 2022 saat 23:59'a kadar yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacaktır." denildi. Peki, MSÜ tercihleri nasıl yapılır?
18.04.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Teori ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teori haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.