Temel Kotil

Temel Kotil

Son dakika temel kotil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan temel kotil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını temel kotil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temel Kotil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temel kotil gelişmeleri de dahil olmak üzere 354 temel kotil haberi bulunmuştur. Tüm temel kotil haberleri aşağıda listelenmiştir.
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Temel Kotil ‘KAAN’ hakkında son durumu paylaştı: Yer testleri yapıyoruz. Yakın
Temel Kotil ‘KAAN’ hakkında son durumu paylaştı: Yer testleri yapıyoruz. Yakın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla, 9. Verimlilik Proje Ödülleri Töreni gerçekleştirildi.
27.01.2024 Gündem
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali olarak bilinen Arge Proje Pazarı’nın ödül törenine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk mühendislerinin başarısındaki sırrı açıklayarak, milli muharip uçağı Kaan’ın yıl sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.
4.11.2023 Gündem
Temel Kotil CNN Türk'te açıkladı: KAAN 27 Aralık'ta ilk uçuşunu gerçekleştirecek
Temel Kotil CNN Türk'te açıkladı: KAAN 27 Aralık'ta ilk uçuşunu gerçekleştirecek Türkiye'nin ilk yerli ve Milli Muharip Uçağı KAAN'ın 27 Aralık'ta uçacağını açıklayan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil CNN Türk ekranlarında merak edilen soruları yanıtladı.
28.07.2023 Gündem
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı 'Hürjet', 25 Nisan'daki ilk uçuşundan itibaren 10 kez uçuş gerçekleştirdi. Türk savunma sanayiindeki son gelişmeleri değerlendiren Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer ise CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun'un dikkat çeken özelliğini paylaşan Güçlüer, 'Tayfun karadan karaya bin kilometre menzilli Türk füzesi. Test atışları en son Karadeniz’de yapıldı. Vuruş hassasiyeti dünyada yok, 1 buçuk metre.' ifadelerini kullandı.
11.06.2023 Gündem
Türk Hava Yolları ile TUSAŞ arasında 20 uçaklık anlaşma yapıldı
Türk Hava Yolları ile TUSAŞ arasında 20 uçaklık anlaşma yapıldı Türk Hava Yolları'nın yüzde 100 iştiraki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. (TAFA- Turkish Airlines Flight Academy) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı için anlaşma imzalandı.
23.05.2023 Gündem
Özdemir Bayraktar’ın adı Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık lisesinde yaşatılacak
Özdemir Bayraktar’ın adı Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık lisesinde yaşatılacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da açılan Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık lisesine milli teknoloji hamlesinin öncülerinden Özdemir Bayraktar’ın adının verileceğini söyledi.
17.05.2023 Eğitim
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz'
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz' Kamuoyunda "ATAK-2" olarak bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, ilk kez motor çalıştırdı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil projenin detaylarını açıkladı. Kotil, "Bu hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
HÜRJET ve Milli Muharip Uçak'tan sonra ANKA-3 piste çıkmaya hazırlanıyor
HÜRJET ve Milli Muharip Uçak'tan sonra ANKA-3 piste çıkmaya hazırlanıyor Temel Kotil, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin piste çıkmaya hazırlandığını duyurdu.
18.03.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) projesiyle ilgili, "Bu konuda yurt dışından talepler var, şu anda bizle beraber çalışan mühendisleri de var. Bunlar devletten devlete yapılması gereken bir anlaşma. Şu anda devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama Sahte ilaç ve ilaç ithali ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Sahte kanser ilacı iddialarının Sağlık Bakanlığınca tespit edildiğini ve konuya ilişkin suç duyurusunun Sağlık Bakanlığınca yapıldığı vurgulandı. İlaç ithalat listesi konusunda yapılan değişikliklerin de bu konudaki şartları kolaylaştırmadığı aksine zorlaştırdığı ifade edildi.
9.01.2023 Yaşam
TUSAŞ milli muharip uçak nedir, özellikleri neler? Tusaş insansız savaş uçağı (milli muharip uçak) ne zaman uçacak?
TUSAŞ milli muharip uçak nedir, özellikleri neler? Tusaş insansız savaş uçağı (milli muharip uçak) ne zaman uçacak? TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak'ın uçuş tarihinin 2025 yılından 2023 yılına çekildiğini duyurdu. Söz konusu duyurusunun ardından “TUSAŞ milli muharip uçak nedir, özellikleri neler?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Tusaş insansız savaş uçağı hakkında merak edilenler…
9.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çarpıcı mesaj! "İnsanlığın ortak meselesidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çarpıcı mesaj! "İnsanlığın ortak meselesidir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında daha fazla müşterek çalışmaya ihtiyaç olduğu aşikardır. İklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar insanlığın ortak meselesidir" dedi.
9.01.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Yunanistan'ın tahriklerine kapılmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeyecek, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. Bu konuda azimli ve kararlıyız" dedi.
9.01.2023 Gündem
MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil açıkladı
MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil açıkladı Milli Muharip Uçak beklenenden önce tamamlandı. Uçuşun 2025'te planlandığını ama öne çekildiğini duyuran Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e yaptığı açıklamada, 'Milli Muharip Uçak 2023'ün sonlarında uçacak' dedi.
9.01.2023 Gündem
Türkiye'de bir ilk! HÜRJET’te flaş gelişme, resmen başladı
Türkiye'de bir ilk! HÜRJET’te flaş gelişme, resmen başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, HÜRJET’in yakıt sistemlerinin testlerini gerçekleştirmek için yerli ve milli imkanlarla tasarlanan test tesisini kurdu.
22.10.2022 Ekonomi
HÜRJET’in yakıt testleri için tesis kuruldu
HÜRJET’in yakıt testleri için tesis kuruldu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, HÜRJET’in yakıt sistemlerinin testlerini gerçekleştirmek için yerli ve milli imkanlarla tasarlanan test tesisini kurdu.
21.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Kızılelma ve Milli Muharip Uçak birlikte vuracak! 'Bize F-35 vermeyenler bir gün utanacak...'
Kızılelma ve Milli Muharip Uçak birlikte vuracak! 'Bize F-35 vermeyenler bir gün utanacak...' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir geçtiğimiz gün Haber Global'de katıldığı programda, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki son gelişmelerini anlattı. Milli Muharip Uçak ve KIZILELMA ile ilgili önemli gelişmeleri duyuran Demir, "F-35 vermeyenler bir gün utanacak" dedi.
12.08.2022 Gündem
TUSAŞ, Farnborough Airshow'a katılacak
TUSAŞ, Farnborough Airshow'a katılacak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 18-22 Temmuz tarihleri arasında İngilterede düzenlenecek dünyanın en önemli havacılık fuarları arasında yer alan Farnborough Uluslararası Airshow'a katılacak. Havacılık fuarında ATAK ve HÜRKUŞ, uçuş gösterisi gerçekleştirecek.
16.07.2022 Bilim ve Teknoloji
HÜRJET projesinde önemli gelişme! Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı
HÜRJET projesinde önemli gelişme! Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından özgün olarak tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET projesinde önemli bir kilometre taşı daha kaydedildi ve uçağın ilk ön gövdesi üretim hattından son montaj hattına taşındı. 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan HÜRJET’in tüm parçaları son montaj hattında birleştirilerek yer testlerine başlanacak.
11.06.2022 Bilim ve Teknoloji
SpaceX'ten flaş açıklama! Bugün yapılacaktı, ertelendi
SpaceX'ten flaş açıklama! Bugün yapılacaktı, ertelendi ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bugün yapmayı planladığı kargo uçuşu uzay aracının motorunda tespit edilen arıza nedeniyle iptal edildi.
10.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Temel Kotil: 11 tonluk ATAK helikopteri, 2023'te uçacak
Temel Kotil: 11 tonluk ATAK helikopteri, 2023'te uçacak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, "11 tonluk ATAK helikopteri yapıyoruz, 18 Mart 2023 yılında uçacak" dedi.
9.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'in ilk kez havalandığını duyurduğu yerli ve milli genel maksat helikopteri Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi.
19.05.2022 Gündem
Türkiye için sevindiren gelişme: 4'üncü ‘GÖKBEY’ ilk kez havalandı
Türkiye için sevindiren gelişme: 4'üncü ‘GÖKBEY’ ilk kez havalandı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdürü Temel Kotil, sosyal paylaşım sitesinden, ilk kez havalanan 4'üncü GÖKBEY’in test uçuşundan fotoğraf kareleri paylaştı.
17.05.2022 Ekonomi
Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii Türkiye PCT patent şampiyonu oldu
Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii Türkiye PCT patent şampiyonu oldu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Patent Cooperation Treaty’ye (PCT) yapılan uluslararası patent başvurularında 2022 yılının ilk çeyreğinin Türkiye şampiyonu oldu.
12.05.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Temel Kotil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temel kotil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.