Tbmm Komisyonu

Tbmm Komisyonu

Son dakika TBMM Komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TBMM Komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TBMM Komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbmm Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.812 tbmm komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
İçtüzük değişikliği teklifi komisyonda
İçtüzük değişikliği teklifi komisyonda Referandumun ardından yapılması planlanan içtüzük değişikliği teklifi TBMM komisyonuna ulaştı. Mecliste çıkan iç tüzük tartışmasında CHP’li Altay, “Burayı kanun fabrikasına dönüştüremezsiniz” dedi
29.09.2021 Gündem
Varlık Fonu’na Kuleli girer mi?
Varlık Fonu’na Kuleli girer mi? Türkiye Varlık Fonu, TBMM Komisyonu’nda kabul edildi. Maliye Bakanı Ağbal’ın, “Hazine’nin, askerin tasarrufundayken tahsisi kalkmış taşınmazı Özelleştirme İdaresi programına alabiliyoruz” sözleri ise merak uyandırdı.
17.08.2016 Ekonomi
'Çalışma hayatı'na BM’den kırık not
'Çalışma hayatı'na BM’den kırık not Türkiye’deki çalışma hayatına yönelik 5 kanunu inceleyen BM Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Örgütü, hazırladığı raporu TBMM komisyonuna sundu. Mevcut kanunlarda büyük eksikliklerin tespit edildiği raporda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik birçok öneriye yer verildi...
29.09.2021 Gündem
‘Soma için yeni rapor gerekli’
‘Soma için yeni rapor gerekli’ TBMM Komisyonu, Soma faciasıyla ilgili yeni bilirkişi raporu hazırlanması gerektiği görüşünde
29.09.2021 Gündem
Yerel yönetimi güçlendirelim!
Yerel yönetimi güçlendirelim! TBMM Komisyonu’nu çözüm süreci raporunu sundu
29.09.2021 Gündem
Depremde kaybolanların aileleri dernek kurdu! Hukuki süreç başladı
Depremde kaybolanların aileleri dernek kurdu! Hukuki süreç başladı İki depremde kaybolanların aileleri ‘Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni kurdu. Şu ana kadar 38’i çocuk 145 kişi için derneğe kayıp başvurusu yapıldı. Dernek üyeleri Meclis’ten de yardım istedi.
6.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.
27.12.2023 Gündem
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.
27.12.2023 Gündem
Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü
Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Gazze’deki son gelişmeler ve Kıbrıs konusu da ele alındı.
27.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası çalışmaları hızlandı! Hüseyin Yayman açıkladı: Google ile masaya oturulacak
Dijital Telif Yasası çalışmaları hızlandı! Hüseyin Yayman açıkladı: Google ile masaya oturulacak Google'ın Kanada'da 'Çevrim içi Haberler Yasası' kapsamında her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin ardından Türkiye'de de yasa çalışması hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google ile masaya oturulacağını açıkladı.
14.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durum
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durum Son olarak Kanada ile anlaşarak yıllık 74 milyon dolarlık telif ödeyecek olan Google, anlaşma yapmadığı ülkelerde telifli içerikleri kullanmayı sürdürüyor. Uzman isimler Türkiye'nin acil şekilde adım atması gerektiğini belirterek, çıkarılacak düzenleme ile Google'ı masaya oturmaya zorlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Avukat Cahit Suluk ise yaptığı açıklamada, "Bu haksız bir talep değil, kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası zorunlu hale geldi! Prof. Aydoğan: sadece Google kazanmayacak
Dijital Telif Yasası zorunlu hale geldi! Prof. Aydoğan: sadece Google kazanmayacak Google'ın Kanada’da dijital yayıncılar için 74 milyon dolar ödeme yapacağını duyurmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Prof. Dr. Filiz Aydoğan, “Bizler teknoloji şirketlerinin bedava çalışanı konumunda oluyoruz. Dijital Telif Yasası habercilere, yazarlara ve yayıncılara kazanım sağlayacak” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
10.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı. Öte yandan Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. TikTok yetkilileriyle yapılan toplantıda uygulamada eksiklik olduğunu söyleyen Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda, sosyal medya platformu TikTok'ta tartışmalara yol açan konular ele alındı.
7.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilirken, dikkat çeken açıklamalar da geliyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
6.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve aynı zamanda korsan yayıncılığın önüne geçmek için düzenlemeler yapan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasa ile Google, ülkeye her yıl 74 milyon dolarlık telif ödemesi yapacağını kabul etti. Sektörün uzman isimleri Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışmalar yapan rekabet uzmanı Ussal Şahbaz, Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili posta.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.12.2023 Gündem
TikTok yasaklanıyor mu? AK Parti Milletvekili Yayman açıkladı
TikTok yasaklanıyor mu? AK Parti Milletvekili Yayman açıkladı TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman "Bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz" dedi.
2.12.2023 Ekonomi
5 bin liralık ikramiye için tarih verildi
5 bin liralık ikramiye için tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesini içeren düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini bildirdi.
1.12.2023 Ekonomi
Google Kanada ile dijital telifte anlaştı... ‘Dijital telif kırmızı çizgimiz’
Google Kanada ile dijital telifte anlaştı... ‘Dijital telif kırmızı çizgimiz’ Google, dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya vardı. Haberi Kanada Kanada Kültürel Miras Bakanı Pascale St-Onge duyurdu.
1.12.2023 Ekonomi
Bakan Güler açıkladı: 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz
Bakan Güler açıkladı: 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler, "Eurofighter’larla ilgili çalışmamız var. İngiltere ve İspanya’yla görüşüyoruz. Hem İngiltere hem İspanya evet diyor, Almanya’yı ikna etmeye çalışıyorlar. Onlar çalışıyor biz çalışmıyoruz. Olursa oradan da 40 tane Eurofighter almayı planlıyoruz" dedi.
16.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tbmm Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.