Tarım Bakanı

Tarım Bakanı

Son dakika Tarım Bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tarım Bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tarım Bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarım Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarım bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.573 tarım bakanı haberi bulunmuştur. Tüm tarım bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi gibi ya da yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohumu üretimi gibi destekler ya da özellikle genç erkek ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren ‘Uzman Eller’ projesi destekleriyle toplamda 300 milyon liralık tarımsal destek ödemelerini bugün kardeşlerimizin hesabına aktardık" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Tarım Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Yumaklı görevi Kirişci'den devraldı
Tarım Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Yumaklı görevi Kirişci'den devraldı Tarım ve Orman Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Sayın Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Sayın İbrahim Yumaklı'ya devretti.
4.06.2023 Gündem
Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Yeni Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu, Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi…
Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Yeni Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu, Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi… Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu.
3.06.2023 Gündem
İbrahim Yumaklı kimdir? Yeni Tarım Bakanı kim oldu, İbrahim Yumaklı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın biyografisi…
İbrahim Yumaklı kimdir? Yeni Tarım Bakanı kim oldu, İbrahim Yumaklı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın biyografisi… İbrahim Yumaklı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Yeni Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı oldu.
3.06.2023 Gündem
Çiftçilere destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyor
Çiftçilere destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyor Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 653 milyon 871 bin 696 lira tutarındaki tarımsal desteğin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.
31.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da son durumu açıkladı: 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti
Bakan Nebati, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da son durumu açıkladı: 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da son durumu değerlendirdi. Nebati, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın her birisi için de 100 bin lira olmak üzere toplamda 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti" dedi.
19.03.2023 Ekonomi
Kıbrıs'ta gözyaşları sel oldu! 'Hepiniz birer şampiyonsunuz'
Kıbrıs'ta gözyaşları sel oldu! 'Hepiniz birer şampiyonsunuz' Turnuva için Adıyaman’a gelen KKTC’nin Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji’nin kız ve erkek voleybolcularının tamamı deprem sonrası enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. 3 Şubat’ta gelip İsias Hotel’e yerleşen 39 kişilik kafilede, 12-14 yaşlarında 25 sporcu, 9 veli, 1 öğretmen, 2 müdür muavini ve 2 antrenör bulunuyordu. 6 Şubat sabahı 04.17’de meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremden sadece 4 veli ile 1 müdür yardımcısı kurtulabildi. Depremde yıkılan binadan şans eseri çıkan ancak 13 yaşındaki oğlu Aras’ı kaybeden Murat Aktuğralı, “Her şey 15-20 saniyede bitti. Otel adeta ortadan kırıldı ve olduğu yere çöktü. Yıkılış şekline göre bizim odalar daha az hasar gördü ve çıkma şansımız oldu” dedi.
12.02.2023 Diğer Sporlar
Pancar bedelleri ne zaman ödenecek? Pancar bedel ödemeleri hesaplara yattı mı?
Pancar bedelleri ne zaman ödenecek? Pancar bedel ödemeleri hesaplara yattı mı? Pancar bedelleri ne zaman ödenecek, pancar bedel ödemeleri hesaplara yattı mı? Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "1 milyar 429 milyon liralık pancar bedel ödemesini bugün pancar üreticisi çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." dedi.
3.02.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. Bakan Kirişci, Yusufeli Barajı'nın senelik 375 milyon dolarlık getirisi olduğunu belirterek, "Yusufeli anlatılmaz, yaşanır. Suya ihtiyacımız olduğunda suyumuz burada. Devasa bir üretim var. Bu baraj kendini 2.5 yılda amorti edecek" ifadelerini kullandı. "Tarım milli güvenlik meselesidir" diyen Bakan Kirişci, gıda fiyatlarındaki artışın çözümü için geliştirilen 'Kent Tarımı' projesinin detaylarını açıklayarak, "Amaç yerinde üretim, yerinde tüketim. 'Suyu düştüğü yerde tutacağız' diyoruz ya, insanları da doğduğu yerde tutmamız lazım" dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Tüm çiftçileri ilgilendiriyor! Bakan Kirişci açıkladı
Tüm çiftçileri ilgilendiriyor! Bakan Kirişci açıkladı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, un, yağ ve şeker üretimine çok önem verildiğini belirterek, tarlası olanların istediğini ekme devrinin kapandığını söyledi. Sözleşmeli üretim modelinin hayata geçeceğini duyuran Kirişçi, “Bu sene patates ve soğan para etti, hepimiz patatese ve soğana yüklenelim. Böyle bir uygulamaya artık geçit vermeyeceğiz.” dedi.
13.11.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Üreticilerimize yaklaşık 25 milyon TL tutarında hibe desteğimiz söz konusu
Bakan Kirişci: Üreticilerimize yaklaşık 25 milyon TL tutarında hibe desteğimiz söz konusu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticilere 25 milyon TL hibe desteği verilmekte olduğunu belirterek, ”Yazan için kalem esas ise üreticimiz için de alet ve ekipman çok önemlidir. Bu hibelerimiz bu manada değerlendirilmelidir” dedi.
6.11.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Cumhurbaşkanı'mız Rusya- Ukrayna meselesinde tarihin akışını değiştirdi
Bakan Kirişci: Cumhurbaşkanı'mız Rusya- Ukrayna meselesinde tarihin akışını değiştirdi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "'Gıda milliyetçiliği' diye bir kavram çıktı. Ülkeler kendisi için üretmeye ve ürettiklerini ihraç etmemeye başladı. Gıda krizi yaşanabileceği yönünde herkes ortak görüş belirtti. Özellikle Rusya- Ukrayna meselesi konusunda çok tarihi adım atarak, bir duruş sergileyen Cumhurbaşkanı'mız, bir anda tarihin akışını değiştirdi" dedi.
21.09.2022 Siyaset
Bakan Kirişci: 'Gazımızı kesmesinler’ diyerek Putin ve Aliyev'den ricada bulunmamızı istediler
Bakan Kirişci: 'Gazımızı kesmesinler’ diyerek Putin ve Aliyev'den ricada bulunmamızı istediler Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Balkan ülkeleri liderleri ‘Lütfen Putin’e söyleyin. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilişkileriniz iyidir, lütfen ricada bulunun, yaklaşan kış gününde bizim ne almış olduğumuz akaryakıtlarımıza ne de vermiş oldukları gazlarda herhangi bir kesintiye gitmesinler’ dediler” açıklamasında bulundu.
13.09.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci, Hırvat mevkidaşı Vuckovic ile bir araya geldi
Bakan Kirişci, Hırvat mevkidaşı Vuckovic ile bir araya geldi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hırvatistan Tarım Bakanı Marija Vuckovic ile görüştü.
8.09.2022 Siyaset
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Arıcıların ihtiyaçlarının karşılanması esastır
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Arıcıların ihtiyaçlarının karşılanması esastır Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47. APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde konuştu. Bakan Kirişci "Bizim arıcıyı korumadan, arıyı korumamız, çevreyi korumamızda asla mümkün değil. Çünkü bu arıcılarla ilgili kendi ülkemizde de, dünyada da yaşadıkları zorluklar olduğunu dikkate aldığımızda bu zorlukların mutlak suretle giderilmesi ve arıcı kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması esastır" diye konuştu.
24.08.2022 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Nagy ile bir araya geldi
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Nagy ile bir araya geldi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Macaristan Tarım Bakanı Istvan Nagy ile görüştü. Bakan Kirişci, "Ülkelerimiz arasındaki genel ve tarımsal ticaret hacmi yıllar içerisinde stabil seyretmekle birlikte, gerçek potansiyeli yansıtmamaktadır. 2020 yılında toplam ticaret hacmimiz 2 milyar 733 milyon dolarken, 2021 yılında toplam ticaret hacmimizin 3 milyar 44 milyon dolara ulaştığını gözlemliyorum. Tarımın payı ise oldukça düşük seviyede. Tarımsal hacmimizin payı genel içerisinde sadece yüzde 4.7. Karşılıklı çabalarımız ile tarımsal ticaretimizin daha da iyi noktalara gelebileceği inancındayım" dedi.
24.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Elektrik borçları ve meyve sebze fiyatları için yeni karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Elektrik borçları ve meyve sebze fiyatları için yeni karar Elektrik fatura borçları ve meyve sebze fiyatlarıyla vatandaşı rahatlatacak gelişme. Elektrik faturası borçları ve meyve sebze fiyatlarıyla ilgili yeni kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de gıda güvenliğinin sağlanması, vatandaşın daha ucuz ve sağlıklı meyve-sebze tüketmesi için çiftçinin elektrik faturaları, sulama birlikleri ve orman köylüleri ile ilgili üç önemli talimat verdi. Buna göre üreticiyi sıkıntıya sokan elektrik kesintilerine çözüm bulunacak. Gerekirse sulama birlikleri yeni bir yapılanmaya gidecek. Orman köylüsü rahatlatılacak.
11.08.2022 Siyaset
Bakan Kirişci: Marketlerimizde bir ürünün kıtlığı yaşanmadı
Bakan Kirişci: Marketlerimizde bir ürünün kıtlığı yaşanmadı Tarım  ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dünyada yaşanan gıda krizine değinerek, ''Almış olduğumuz tedbirler sayesinde hamdolsun ülke olarak marketlerimizde bir ürünün kıtlığı yaşanmadı. Provokatif amaçlı, maksadı farklı olan birtakım  girişimler oldu ama onlara ilişkin de anında almış olduğumuz aksiyonlarla, bunlar da geri çevrildi. Tabir yerindeyse püskürtülmüş oldu" dedi. 
7.08.2022 Siyaset
İspanya’da orman yangınları artıyor: Yüzlerce kişi tahliye edildi
İspanya’da orman yangınları artıyor: Yüzlerce kişi tahliye edildi İspanya’nın Caceres kentindeki Las Hurdes'de dünden beri devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınamaması nedeniyle yüzlerce kişi için tahliye emri verildi.
12.07.2022 Dünya
Yeni kriz kapıda! Buğday, un, mısır...
Yeni kriz kapıda! Buğday, un, mısır... Ukrayna Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Vysotskyi, Ukrayna’nın işgali nedeniyle Ukrayna’nın ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25’ini kaybettiğini açıklayarak, Ukrayna'da tahıl hasadının neredeyse yarı yarıya düşmesinin beklendiğini ifade etti. Ukrayna'nın tahıl konusunda dünyada önemli tedarikçi olması dolayısıyla yeni bir krizi tetikleyebileceği düşünülüyor.
13.06.2022 Dünya
Tarımsal destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün yattı mı? Tarımsal destek ödemeleri sorgulama!
Tarımsal destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün yattı mı? Tarımsal destek ödemeleri sorgulama! Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, 3 milyar 176 milyon 677 bin 292 TL’lik tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin tarih verdi. Peki, Tarımsal destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün mü?
13.05.2022 Ekonomi
Yaz ayı yaklaşırken flaş karar! 'Zorundayız' dedi ve açıkladı: Yasaklayacağız
Yaz ayı yaklaşırken flaş karar! 'Zorundayız' dedi ve açıkladı: Yasaklayacağız Yaz ayı yaklaşırken flaş kararı duyurdu. Bakan Kirişci açıkladı. Artık girişler yasaklanacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen yıl meydana gelen orman yangınlarını hatırlatarak, "Asıl olan yangınlar çıkmadan ormanlarda gerekli tedbirleri almaktır. Bu çerçevede de biz Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yangınların olmaması adına birtakım tedbirler de almak zorundayız. Bu kapsamda belirli tarihlerde ormanlara girişleri yasaklayacağız. Vatandaşlarımızın piknik olarak kullandıkları alanlar da dahil bazı tedbirleri almak zorundayız" dedi.
21.04.2022 Gündem
Ayçiçek yağı ile ilgili indirim açıklaması! Yüzde 25...
Ayçiçek yağı ile ilgili indirim açıklaması! Yüzde 25... Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika indirim açıklaması geldi. Buğday ve ayçiçek yağı gibi ürünlere yüzde 25 oranında indirim geliyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den buğday ve ayçiçek yağı gibi ürünler için indirimli alım müjdesi geldi. Kirişçi, "Ukrayna, mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyor" dedi.
19.04.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Et ve Süt Kurumu çiftçinin yanında olmalı
Kılıçdaroğlu: Et ve Süt Kurumu çiftçinin yanında olmalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebi kabul edilmeyen Et ve Süt Kurumu'na alınmadı. Kılıçdaroğlu, "Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Bu hakkı sağlayacak olan da sosyal devlettir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım" dedi.
8.04.2022 Siyaset
Maya fiyatları artacak mı, mayaya zam mı gelecek?
Maya fiyatları artacak mı, mayaya zam mı gelecek? Temel gıdalardaki fahiş fiyat yükselişine Hürriyet’teki köşesinde dikkat çeken Abdulkadir Selvi, "Temel gıda maddeleri artık nükleer silah gibi çok stratejik bir silaha dönüştü" diyerek, yeni zam için ekmeğin temel maddesi mayayı işaret etti. Selvi’nin maya fiyatlarında fahiş artış iddialarına yer verdiği 'Önce ayçiçekyağı sonra şeker' başlıklı yazının önemli satır araları… Maya fiyatları artacak mı?
25.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarım Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarım bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.