Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü

Son dakika Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu kadastro genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 440 tapu kadastro genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm tapu kadastro genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü Deprem felaketi, pandemi ile yükselen arsa talebini iyice artırdı. Neredeyse her iki gayrimenkul satışından biri arsa oluyor. Marmara ve Ege’nin dışında deprem kuşağında olmayan İç Anadolu da revaçta. Fiyatlarda ise bir yılda yüzde 250-350 artış görülüyor. Bu da yatırımın geri dönüş süresini 1-2 yıla kadar düşürdü.
7.06.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ev fiyatlarında yaşanan yüksek artış ile ilgili hükümet harekete geçti. 81 ilde ev fiyatlarıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor. Tespitler yapılırken bu şekilde ev sattığı sabit olan isimler için de vergi incelemesi söz konusu. İşte 0.99 ve 0.89'luk konut kredisi indirimi sonrası konut ilanları ile satılık olan ev fiyatlarında oynama yapan fırsatçılarla ilgili son dakika gelişmeleri...
17.05.2022 Ekonomi
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 407 sözleşmeli personel alacak!
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 407 sözleşmeli personel alacak! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak 5 adet sözleşmeli büro personeli, 302 tekniker ve 100 koruma ve güvenlik görevlisi alacak. Başvurular 7 Ocak’ta sona erecek. Peki, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
15.12.2021 Personel Alımı
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı! TKGM personel alımı şartları...
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı! TKGM personel alımı şartları... Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 18 adet Sözleşmeli Tekniker ve 1 adet Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonlarına KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle sözleşmeli personel alınacak. İşte Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı…
21.10.2021 Personel Alımı
Ücretler yükseltildi! İndirim uygulanmayacak...
Ücretler yükseltildi! İndirim uygulanmayacak... Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Ödenecek ücretler belirlendi. Ev, ofis, büro almak isteyen herkes için geçerli. Fiyatlar değişti. 2020'de 659 lira olan ücret 738 liraya yükseltildi. İndirim uygulanmayacak. Sermaye Piyasası Kurulu yapılan ücret değişikliğini kamuoyuna duyurdu. SPK tarafından belirlenen gayrimenkul değerleme hizmetlerine ilişkin tarife kapsamında, brüt metrekaresi 250'yi aşmayan konut, ofis veya bürolar için değerleme ücreti 738 lira olacak.
4.01.2021 Ekonomi
Ev alacak ve evi olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu...
Ev alacak ve evi olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu... Ev alacaklar için 'tapu' uyarısı. Ev sahibi olmaya hayali kuran vatandaşlar, uygun fiyatlı ev almaya çalışırken milyonlarca lira zarara uğrayabiliyor. Değeri 1 milyon lira olan bir mülkün 500 bin TL ile satışa çıkarılıyor. Kelepir' olarak satışa sunulduğu duyurulan ilanlar ise uygun fiyat ile mülk sahibi olmak isteyenlere cazip geliyor. Fakat bir mülkün fiyatının yarısına satılabilmesi çok olası bir durum değil. Böyle bir ilan ile karşılaşan vatandaşların bu durumun nedenini sorgulaması gerekiyor. Ucuza ev aldığını düşünen çok sayıda kişi dolandırılıyor. Dolandırıcıların son yöntemi şaşırtıyor. Tapuda 'dublör' yöntemiyle yapılan dolandırıcılıkla milyonlarca liralık vurgun yapıldığını söyleyen İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, "Ustaca yapılan makyajla sahte kişi mülk sahibine benzetiliyor. Pandemi nedeniyle takılan maske de dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor" açıklamasında bulundu. İşte tapuda yeni vurgun uyarısının çarpıcı detayları.
14.12.2020 Ekonomi
Tapuda yeni uygulama! Artık...
Tapuda yeni uygulama! Artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişme! Tapuda bir dönem sona erdi. Protokol imzalandı. Gayrimenkul alıp satarken yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir adım atılmış oldu. Artık daha güvenli bir şekilde yapılabilecek.
15.11.2020 Ekonomi
'Web tapu' kullanımı 1 milyon 700 bine ulaştı
'Web tapu' kullanımı 1 milyon 700 bine ulaştı Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, pandemi döneminde memurla vatandaş temasını azaltmak için yaygınlaştırdıkları web tapuyu 1 milyon 700 bin kişinin kullandığını söyledi.
17.09.2020 Ekonomi
Tapu müdürlüğünde personelin corona testi pozitif çıktı, 12 kişi karantinaya alındı
Tapu müdürlüğünde personelin corona testi pozitif çıktı, 12 kişi karantinaya alındı Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi Tapu Müdürlüğü’ndeki corona virüs testi pozitif çıkan personel, hastanede tedaviye alındı. Aynı birimde çalışan 12 personel de karantina altına alındı.
18.08.2020 Gündem
Bakanlık açıkladı! Temmuz ayında konut satışı yüzde 1000 arttı
Bakanlık açıkladı! Temmuz ayında konut satışı yüzde 1000 arttı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, temmuzda kredili konut satışının 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 arttığı bildirildi.
6.08.2020 Ekonomi
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Nerede saklanıyor? İşte Fatih'in Ayasofya Vakfiyesi
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Nerede saklanıyor? İşte Fatih'in Ayasofya Vakfiyesi Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi, Ayasofya Camisi'nin tarihine ışık tutuyor. Arşivlerde özenle saklanan vakfiyede, başta Ayasofya olmak üzere Fatih, Zeyrek gibi camilerin de arasında bulunduğu ibadethaneler ile şifahane, imarethane gibi yerlerin gelir giderlerinin kayıtları yer alıyor. Peki, Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Nerede saklanıyor? İşte Fatih'in Ayasofya Vakfiyesi hakkında merak edilenler...
24.07.2020 Gündem
Vakıflar Genel Müdürü Ersoy’dan 'Galata Kulesi' açıklaması
Vakıflar Genel Müdürü Ersoy’dan 'Galata Kulesi' açıklaması Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devrinin mahkeme kararıyla tescillendiğini söyledi.
15.05.2020 Gündem
Tapuda yeni dönem resmen başladı
Tapuda yeni dönem resmen başladı Gayrimenkul değerleme sisteminin yanı sıra tapuda da yeni dönem başladı. Vergiler gerçek değer üzerinden alınacak. Tapuda farklı illerden alım-satım yapılacak.
7.01.2020 Ekonomi
İtiraz için 15 gününüz var!
İtiraz için 15 gününüz var! Değerli konut vergisi kapsamına Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve tapuda konut (mesken) olarak kayıtlı bulunan taşınmazlar giriyor. Değeri 5 milyon lira ve üstü konutlar vergi kapsamında. Vergiye yönelik tebligatlar yapılmaya başlandı.
23.12.2019 Ekonomi
Ev alacak ve satacak herkesi ilgilendiriyor! Tapu harcında dönem...
Ev alacak ve satacak herkesi ilgilendiriyor! Tapu harcında dönem... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor.Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak. Bölge değerinin altında işlem yapanlara cezai işlem uygulanacak.
30.10.2019 Ekonomi
Miras kalan arsalar nasıl satışa çıkar?
Miras kalan arsalar nasıl satışa çıkar? Akrabalar tarafından miras ya da ortaya başka mallar konularak kurulan aile malları ortaklığı ile ilgili detaylar belli oldu. Akrabalar arasında mirasın birleştirilmesini sağlayan düzenleme, bölünen tarlaları da ilgilendiriyor.
16.05.2019 Ekonomi
Bakan Kurum'dan dar gelirli vatandaşa "ön ödemeli konut" müjdesi
Bakan Kurum'dan dar gelirli vatandaşa "ön ödemeli konut" müjdesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik ön ödemeli konut projesini hayata geçireceklerini bildirdi.
14.12.2018 Ekonomi
Son dakika: Soyağacında daha eski tarihlere gitmek mümkün
Son dakika: Soyağacında daha eski tarihlere gitmek mümkün Yaklaşık bir hafta önce hizmete açılan e-Devlet soyağacı sorguluma sisteminde büyük yoğunluk hala devam ediyor. e-Devlet soy ağacı sorgulama uygulamasında işlem yapan vatandaşlar 1800'lü yıllara kadar gidebiliyor. Peki soyağacı sorgulamada daha eski tarihlere nasıl gidilir? İşte sorunuzun cevabı...
18.02.2018 Gündem
Evlerin fiyatları değişecek! Bakanlık düğmeye bastı
Evlerin fiyatları değişecek! Bakanlık düğmeye bastı İki bakanlık harekete geçti. Gayrimenkullerin değerleri yeniden hesaplanacak...
29.09.2021 Gündem
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de Başbakanlık ve bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
29.09.2021 Gündem
Parsel sorgulama işlemi nedir, nasıl yapılmaktadır?
Parsel sorgulama işlemi nedir, nasıl yapılmaktadır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlara yönelik yaptığı birçok çalışmadan biri olan parsel sorgulama, vatandaşların artık bir yere gitmeye gerek duymadan ister evinden ister cep telefonundan veya tabletinden kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebilmektedir. İnternet ortamında gerçekleştirilen işlemlerden olan Parsel Sorgulama işlemi, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü(TKGM)’nün yaptırdığı bir sorgulama işlemidir.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu kadastro genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.