Tam Gün Yasası

Tam Gün Yasası

Son dakika tam gün yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tam gün yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tam gün yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tam Gün Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tam gün yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 427 tam gün yasası haberi bulunmuştur. Tüm tam gün yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
2 doktora korsan kürtajdan tutuklama
2 doktora korsan kürtajdan tutuklama İSTANBUL’da yaşayan iki çocuk annesi, 41 yaşındaki ev kadını F.S., Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nde muayene olduktan sonra 6 haftalık hamile olduğunu öğrendi ve kürtaj yaptırmak istedi. Ancak eşinin yazılı izni olmadan yasal olarak mümkün değildi. Doktor Yelda Erbıyık kürtajı 1800 lira karşılığında yapacağını söyleyerek doktor arkadaşı Burçhan Aydıner’in Florya’daki ruhsatsız muayenehanesini kullandı. Reklam pazarlama uzmanı Pınar Kolukısa’nın damar yolunu açıp ilaç verdiği F.S.’nin kürtaj sırasında kalbi durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan F.S. yoğun bakıma alındı. İki doktor ile Pınar Kolukısa ‘taksirle yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı.
20.10.2019 Gündem
Part time ameliyat dönemi
Part time ameliyat dönemi 6 yıl önce hayata geçirilen Tam Gün Yasası esnetiliyor. Artık devlet özelden, özel de devlet doktorundan ameliyat hizmeti alabilecek.
3.04.2018 Ekonomi
Anayasa Mahkemesi'nden doktorlar için flaş karar
Anayasa Mahkemesi'nden doktorlar için flaş karar Anayasa Mahkemesi, özel muayenehanesi bulunan veya özel hastanede de çalışan üniversite öğretim üyesi doktorlara, üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılamayacağına ilişkin kanun hükmünü iptal etti.
29.09.2021 Gündem
Doktora hastanede esnaf statüsü
Doktora hastanede esnaf statüsü Şirket ortağı olan veya serbest çalışan doktorlar ile uzman doktorlar, SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde veya vakıf üniversitesi hastanelerinde çalıştıklarında, artık 4-a işçi statüsü yerine esnaf gibi kadrosuz 4-b kapsamında sigortalı sayılacaklar. Böylece hastaneler, dışarıdan hizmet alımı gibi olacağı için kıdem tazminatı, fazla mesai, yıllık izin yükümlülüğü taşımayacak.
17.07.2015 Ekonomi
"Tam gün yasası"na kısmi iptal!
"Tam gün yasası"na kısmi iptal! Anayasa Mahkemesinin muayenehanesi bulunan veya özelde çalışan öğretim üyelerinin bu faaliyetlerini üç ay içinde sonlandırmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
29.09.2021 Gündem
‘Parayı veririm tıp okurum’ dönemi artık kapandı
‘Parayı veririm tıp okurum’ dönemi artık kapandı Bu yıl tıp ve hukuka başarı sırasına göre öğrenci alınacak...
30.01.2015 Eğitim
Doktor hocaya muayenehane yok
Doktor hocaya muayenehane yok Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ‘Tam Gün Yasası’ olarak bilinen kanunun, kamuda çalışan doktorların muayenehane açamayacağına ilişkin hükümlerinin iptal istemini reddetti...
29.09.2021 Gündem
Anayasa Mahkemesi o hükmü iptal etti
Anayasa Mahkemesi o hükmü iptal etti Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda "Tam Gün Yasası" olarak bilinen kanunun, daha önce yürürlüğü durdurulan, tıp fakültelerindeki öğretim üyesi doktorların mevcut muayenehanelerinin belli süre içinde kapatılmasını öngören hükmünü iptal etti.
29.09.2021 Gündem
Gücün etkisiyle gömlek değiştirmeyiz!
Gücün etkisiyle gömlek değiştirmeyiz! Twitter ve HSYK kararlarından sonra hükümetin eleştiri oklarının hedefinde olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AYM’nin 52. kuruluş yıldönümü töreninde çok sert bir konuşma yaptı. Anayasa Mahkemesi’nin 52 yıllık tarihinde başkanlık koltuğuna oturanlar içinde en farklı hikaye kuşkusuz Haşim Kılıç’a ait.
29.09.2021 Gündem
AYM, muayenehane kapatmayı durdurdu
AYM, muayenehane kapatmayı durdurdu Anayasa Mahkemesi (AYM), ‘Tam Gün’ düzenlemesinde yer alan öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan’a kadar kapatılmasını öngören hükümlerin yürürlüğünü durdurdu...
29.09.2021 Gündem
AYM'den flaş karar! İki madde...
AYM'den flaş karar! İki madde... Anayasa Mahkemesi tam gün yasasıyla ilgili 14 ve 19...
29.09.2021 Gündem
Vatandaşa kötü haber! Zam geldi
Vatandaşa kötü haber! Zam geldi Üniversite hastahanelerinde fark ücretleri arttı.
24.03.2014 Ekonomi
CHP harekete geçti!
CHP harekete geçti! CHP, kamuoyunda ’Tam Gün Yasası’ olarak bilinen ’Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 19 maddesini, Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açtı...
29.09.2021 Gündem
‘Hoca 15 ayaktan biri’
‘Hoca 15 ayaktan biri’ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Şencan: “Yüz nakli iyi yapılıyorsa sadece bir hocayla olmuyor...
29.09.2021 Gündem
Cerrahpaşa ve Çapa ‘tam gün’ komasında!
Cerrahpaşa ve Çapa ‘tam gün’ komasında! 1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren ‘Tam Gün Yasası’ en çok Türkiye’nin en köklü iki tıp fakültelerinden olan İstanbul’daki Çapa ile Cerrahpaşa’yı vurdu...
29.09.2021 Gündem
75 milyonu ilgilendiren değişiklik!
75 milyonu ilgilendiren değişiklik! Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası ile birlikte aile hekimlerine getirilen zorunlu 8 saat nöbet uygulamasının hastanelerin acil servislerinde değil, görevli oldukları aile sağlığı merkezlerinde yapılacağını bildirdi.
24.01.2014 Yaşam
‘Öncelikli tercihim ülkem’
‘Öncelikli tercihim ülkem’ Yüz nakli ameliyatlarıyla adını dünyaya duyuran Prof...
29.09.2021 Gündem
Onu da küstürdüler!
Onu da küstürdüler! Başarılı yüz nakli operasyonlarıyla adını dünyaya duyuran Prof...
29.09.2021 Gündem
Ünlü doktor Türkiye'den ayrılacak mı?
Ünlü doktor Türkiye'den ayrılacak mı? Başarılı nakil operasyonlarıyla adını dünyaya duyuran Profesör Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nden ayrılık sinyali verdi. Tam Gün Yasası’yla ilgili ilk kez konuşan Özkan, "Beklentim karşılanmadı" dedi.
29.09.2021 Gündem
Köşk'ten o yasaya onay çıktı
Köşk'ten o yasaya onay çıktı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onayladı.
29.09.2021 Gündem
'Tam gün' yasası Meclis'ten geçti!
'Tam gün' yasası Meclis'ten geçti! TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair "torba tasarı" kabul edilerek yasalaştı...
29.09.2021 Gündem
Tam günde kritik saat 17.00!
Tam günde kritik saat 17.00! Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, tam gün yasasını anlattı
29.09.2021 Gündem
Tam günde ‘saat 17:00’ kriteri
Tam günde ‘saat 17:00’ kriteri Sağlık Bakanı Müezzinoğlu açıkladı
29.09.2021 Gündem
İnanılmaz hata!
İnanılmaz hata! Yasa tasarısına onlar da dahil edilmiş
29.09.2021 Gündem
'Tam güne' hoca ayarı
'Tam güne' hoca ayarı Sağlık Bakanı açıkladı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tam Gün Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tam gün yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.