Gazete Vatan Logo

AYM, muayenehane kapatmayı durdurdu

Anayasa Mahkemesi (AYM), ‘Tam Gün’ düzenlemesinde yer alan öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan’a kadar kapatılmasını öngören hükümlerin yürürlüğünü durdurdu.

Kamuoyunda ‘Tam Gün’ yasası olarak bilinen düzenlemedeki “tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan’a kadar kapatılmasını” öngören hükümlerin yürürlüğünü Anayasa Mahkemesi durdurdu. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle ‘Tam Gün’ düzenlemesini içeren yasanın yayınlandığı 18 Ocak 2014 tarihi itibariyle 2955 ve 2547 sayılı kanuna tabi görev yapanlardan serbest meslek faaliyetinde bulunanlar veya özel kuruluşlarda çalışanların 3 ay içerisinde faaliyetlerini sona erdirmeleri istenmiş, sona erdirmeyenlerin üniversiteyle ilişiklerinin kesileceği bildirilmişti.

İlk inceleme yapıldı

CHP, “6514 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un bu düzenlemeleri içeren maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Başvurunun ilk incelemesini yapan Yüksek Mahkeme, yasanın mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluşlarda çalışan öğretim üyelerine üç ay içinde bu faaliyetlerini sona erdirmelerini öngören 14. ve 19. maddelerinin yürürlüğünü durdurdu. Anayasa Mahkemesi, belirleyeceği bir tarihte başvuruyu esastan görüşecek.

Haberin Devamı