Gazete Vatan Logo

Tam günde ‘saat 17:00’ kriteri

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu açıkladı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlutam gün yasası’nda değişiklik öngören teklifin önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini söyledi. Bakan ‘tam gün’ uygulamasının mesai ile sınırlı kalacağını açıkladı.

İstanbul’da düzenlenen VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine ‘tam gün’ konusunda gelinen son noktayı anlattı. Konuya ilişkin yasa teklifinin Meclis komisyonundan geçtiğini hatırlatan Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

“İnşallah önümüzdeki hafta tam gün yasamız genel kurula gelecek. Komisyondan geçen şekliyle bütün tıp fakültesi öğretim üyelerimiz tam gün, yani akşam 17.00’ye kadar olan mesailerini, kendi kurumlarında yapacaklar. Saat 17.00’dan sonra iki alternatifleri olacak. Saat 17.00’dan sonra hocalarımız kendi kurumlarında çalışarak, yani bir muayenehane gibi kendi kurumlarında çalışarak, mesai yapabilecekler. Hocalarımızın bir kısmı da saat 17.00’dan sonra kurumsal yapıları olan, yani hastane, bu vakıf hastanesi de olabilir, özel hastaneler olabilir, buralardan saat 17.00’dan sonra yine sözleşmelerini karşılıklı iki kurumun yaptığı, yani bir tarafta üniversitemiz, diğer tarafta özel hastan, bir doktorumuz, hocamızla ilgili kurumsal sözleşmeyi yapacak ve o sözleşme çerçevesinde hocalarımız saat 17.00’dan sonra mesailerinde arzu edenler çalışabilecekler.”

Haberin Devamı