Talabani

Talabani

Son dakika talabani haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan talabani ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını talabani haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Talabani

haberleri sayfasında son dakika yaşanan talabani gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.406 talabani haberi bulunmuştur. Tüm talabani haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhalefet özellikle mülteci meselesini gündeme getiriyor. Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 31 Mart kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır.' dedi. Erzincan'daki heyelanla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, 'Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek.' ifadelerini kullandı.
15.02.2024 Gündem
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü? Uğur Mumcu'nun katledilişinin bugün 31. yıl dönümü. Mumcu, 24 Ocak tarihinde bombalı suikastle hayatını kaybetti. 27 Ocak tarihinde ise son yolculuğuna uğurlanan Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 31 yıl geçti. Peki, Uğur Mumcu kimdir, suikastı nasıl oldu ve ne zaman? Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
24.01.2024 Gündem
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
Futbol maçı izlemeye giden kadın katledildi! Türkiye detayı dikkat çekti
Futbol maçı izlemeye giden kadın katledildi! Türkiye detayı dikkat çekti Ailesiyle sorunları olan Taiba Alali isimli kadın, 2017 yılında memleketi Irak’tan kaçarak Türkiye’ye geldi ve burada bir hayat kurdu. Suriyeli erkek arkadaşıyla evlenme planları yapmaya başlayan Alali, ülkesinin milli takımını desteklemek için maça gittiğinde bunun sonu olacağından habersizdi. Cinayeti işleyen de cinayetteki Türkiye detayı da kan dondurdu.
4.02.2023 Dünya
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Uğur Mumcu, ölümünün 29'uncu yılında anıldı
Uğur Mumcu, ölümünün 29'uncu yılında anıldı Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te evinin önündeki aracına konulan bombayla alçak bir suikasta kurban gitti. Türk basınının duayen ismi Uğur Mumcu'nun ölümünün üzerinden tam 29 yıl geçti. Mumcu, katledilişinin 29’uncu yılında bugün törenlerle anılıyor.
24.01.2022 Gündem
Mithat Bereket’in hastalığı nedir? Gazeteci Mithat bereket hastalığı…
Mithat Bereket’in hastalığı nedir? Gazeteci Mithat bereket hastalığı… Gazeteci ve belgesel yapımcısı Mithat Bereket’in son halini medya yapımcısı kardeşi Özer Bereket sosyal medya hesabından paylaştı. Yürüme, denge ve konuşma problemleri yüzünden mesleğine ara veren Bereket, geçtiğimiz yıllarda hastalığı hakkında açıklamada bulunarak, “Bir süredir rahatsızlığımdan dolayı sizlerle birlikte olamadım. Yürüme, denge ve konuşma problemleri beni sizlerden ayırdı. Sonuçta ölmedim ama, dostlarımın, akrabalarımın ve özellikle de kardeşimin sayesinde ayakta kalmayı başardım..." ifadelerini kullanmıştı. Peki, Mithat Bereket’in hastalığı nedir? Gazeteci Mithat bereket hastalığı…
1.08.2020 Gündem
IKBY'de KDP ile KYB arasında uzlaşı sağlandı
IKBY'de KDP ile KYB arasında uzlaşı sağlandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) koalisyon hükümetinin en önemli ikinci ortağı durumundaki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), bir süredir gerginlik yaşadığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile uzlaşarak Mecliste bugün düzenlenen olağan oturuma katıldı.
27.07.2020 Dünya
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti? İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan sınır kapısı açıklaması!
Bakan Çavuşoğlu'ndan sınır kapısı açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak ile yeni sınır kapısının açılmasının önemine değinerek, bunun hem Bağdat hem de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) için yararlı olacağını söyledi.
29.04.2019 Dünya
Çavuşoğlu Erbil'de Türkmen siyasi yetkililer ile görüştü
Çavuşoğlu Erbil'de Türkmen siyasi yetkililer ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak'taki temasları kapsamında Erbil'deki Türkmen siyasiler ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) yetkilileri ile bir araya geldi.
29.04.2019 Dünya
Turgut Özal, vefatının 26. yılında anılıyor
Turgut Özal, vefatının 26. yılında anılıyor Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının üzerinden 26 yıl geçti.
17.04.2019 Siyaset
İran'dan önemli hamle! 30 milyar dolara yükseltilecek...
İran'dan önemli hamle! 30 milyar dolara yükseltilecek... İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak ile ilişkilerinin ticaret dayanışması üzerinden gelişmesini arzuladıklarını belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin de 30 milyar dolara kadar artırılabileceğini söyledi
15.01.2019 Dünya
Kerkük’te asılan IKBY bayrakları ortalığı gerdi
Kerkük’te asılan IKBY bayrakları ortalığı gerdi Irak'ın Kerkük kentinde, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin binalarına IKBY bayraklarının asılmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor.
9.01.2019 Dünya
IKBY'de nihai seçim sonuçları açıklandı
IKBY'de nihai seçim sonuçları açıklandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 30 Eylül'de yapılan milletvekili seçiminin nihai sonuçlarına göre, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) birinci parti oldu.
20.10.2018 Dünya
İşgalle Irak'a geldi şu an başbakan!
İşgalle Irak'a geldi şu an başbakan! Irak'ta "bağımsız" kimliğiyle bilinen Adil Abdulmehdi, yeni Cumhurbaşkanı Salih tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi.
3.10.2018 Dünya
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu Irak'ta Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) adayı Berhem Salih, meclisteki ikinci tur oylamada, 219 oyla yeni cumhurbaşkanı seçildi.
2.10.2018 Dünya
Goran Hareketi, siyasi çizgilerine yakın Cumhurbaşkanı adayını seçecek
Goran Hareketi, siyasi çizgilerine yakın Cumhurbaşkanı adayını seçecek Irak Meclisi'nde yer alan Goran (Değişim) Hareketi, siyasi çizgilerine yakın ve Irak ulusal çıkarına hizmet edecek Cumhurbaşkanı adayını seçeceklerini duyurdu.
2.10.2018 Dünya
Irak'ta cumhurbaşkanlığı için 7 aday yarışacak
Irak'ta cumhurbaşkanlığı için 7 aday yarışacak Irak'ta 2 Ekim'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde, 1'i kadın 7 aday yarışacak.Irak meclisinin, 2 Ekim Salı günü devrik lider Saddam Hüseyin sonrası 3. cumhurbaşkanını belirleyeceği seçimlerde, 1'i kadın 7 aday yarışacak.
27.09.2018 Dünya
Irak'ta cumhurbaşkanlığı için Berhem Salih'in adı geçiyor
Irak'ta cumhurbaşkanlığı için Berhem Salih'in adı geçiyor KYB Başkanlık Konseyi Üyesi Nasrullah Surçi, geçen yıl partiden ayrılan Berhem Salih ile Irak'ın yeni cumhurbaşkanı adaylığı için görüşüldüğünü söyledi.
17.09.2018 Dünya
Kerkük’ü işgal planı
Kerkük’ü işgal planı Irak yönetimi Basra olaylarıyla meşgulken, Barzani ve Talabani geçen yıl çıkarıldıkları Kerkük’e kanlı bir dönüş planı yapıyor. Kerkük, Musul, Tuzhurmatu, Telafer gibi bölgelere PKK'lı taşınıyor. Türkmen Cephesi Kerkük Teşkilat Sorumlusu Mehmet Seman Ağaoğlu, ABD-Peşmerge ortaklığıyla yeni işgal süreci başladığını ve teröristlerin Türkmen derneklerine yakın yerleştirildiğini söyledi.
17.09.2018 Dünya
Peşmerge Temel Paşa
Peşmerge Temel Paşa Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları’nı yöneten İsmail Metin Temel, son Yüksek Askeri Şura toplantısında ‘orgeneralliğe’ terfi eden ve teğmenlikten başlayarak bir kez hariç sürekli terör olaylarının olduğu bölgelerde görev yapan Orgeneral Temel’in peşmerge kıyafetli fotoğrafları ortaya çıktı.
4.09.2018 Gündem
Orta Doğu'da her şey değişecek!
Orta Doğu'da her şey değişecek! Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin Ankara ziyaretinde de gündeme gelen Ovaköy sınır kapısının bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini söyledi. Ovaköy-Bağdat hattını ‘yüzyılın fırsatı’ olarak nitelendiren Kazancı, ‘Amerika projeyi engelleme konusunda bazı adımlar atabilir’ uyarısında bulundu.
18.08.2018 Dünya
CNNTürk Özel Dosya: Kandil neden önemli? İşte Irak'taki terör kampları
CNNTürk Özel Dosya: Kandil neden önemli? İşte Irak'taki terör kampları Kandil Dağı yaklaşık 3500 metre yükseklikte, İran'la Irak sınırları içerisinde yer alan sarp kayalara, derin vadilere sahip bir bölge. Üstelik Türkiye'deki terörün kaynağı PKK'nın ana karargahı. PKK açısından hem temsil hem de psikolojik açıdan bir sembol, aynı zamanda ana askeri karargah. Artık Mehmetçik yamaçlarında, Türk askeri adım adım Kandil'e doğru ilerliyor. PKK'nın ulaşılamaz dediği Kandil'e yönelik operasyon sürüyor.
19.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Talabani ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki talabani haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.