Suriye Hükümeti

Suriye Hükümeti

Son dakika Suriye hükümeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Suriye hükümeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Suriye hükümeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suriye Hükümeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suriye hükümeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.451 suriye hükümeti haberi bulunmuştur. Tüm suriye hükümeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder ABD Suriye’den çekilecek mi? Çekilirse sonuçları ne olacak? Türkiye'nin Suriye sınırı nasıl etkilenecek? Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Elif Zeynep Özipekçi'ye değerlendirdi ve ‘Washington, Ankara ile ilişkilerini bozmak istemiyor’ dedi. Türkiyesiz bir Suriye çözümünün mümkün olmadığını açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor?
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? Rusya Ukrayna savaşı kritik bir boyuta geldi. Ukrayna'da savaş koşulları iyice ağırlaştı. Rus askeri konvoyu Kiev ve Harkov'u kilometrelerce çevreliyor. Rusya'nın gizli operasyon gücü Wagner'i devreye sokacağı hatta paralı Wagner askerlerinin çatışmalara girdiği iddiaları da var. Peki, Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? İşte detaylar…
11.03.2022 Dünya
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Times'a göre Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla paralı Rus askeri getirdi. 'Wagner Grubu' olarak bilinen özel suikastçıların, Moskova'nın doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin'den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor. Peki, Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
28.02.2022 Dünya
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor!
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor! ABD’nin uyguladığı 'Sezar Yasası' yaptırımlarından dolayı parasal darboğaza giren Esad rejimi ülkenin en zengin iş adamlarından birinin mal varlıklarına el koymuştu. Parasal darboğaza giren Esad ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir rapor yayınlandı. Rapor, rejiminin rüşvet ve yolsuzluk düzeni ortaya koyuyor. ‘Sednaya Hapishanesi Tutuklular ve Kayıplar Derneği’ tarafından hazırlanan rapora göre Suriye’de tutuklu bulunanların aileleri, yetkililere büyük miktarda rüşvet vermeye zorlanıyor. Ayrıca Suriye’de halkın tutuklanması ve ailelerinden rüşvet alınması rejim için başlıca finansman kaynağı. 'Sezar Yasası' ismini "Sezar" kod adlı bir askeri fotoğrafçıdan alıyor. Bu fotoğrafçının, Suriye hapishanelerinde işkence ve ölümü belgeleyen 52 bini aşkın fotoğraf çektiği belirtiliyor.
5.01.2021 Dünya
Esma Esad ve ailesine yeni şok! ABD'den yeni yaptırım kararı...
Esma Esad ve ailesine yeni şok! ABD'den yeni yaptırım kararı... Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a ve ailesine yönelik yaptırım kararı alındı.
23.12.2020 Dünya
BM: Esed rejimi İdlib'de savaş suçu işledi
BM: Esed rejimi İdlib'de savaş suçu işledi BM Suriye Araştırma Komisyonu, Rusya'nın İdlib'de sivil unsurlara gelişigüzel saldırılar düzenleyerek savaş suçuna varan eylemler yaptığını bildirdi.
7.07.2020 Dünya
Putin, Rus ordusu için Suriye'de ilave yer istedi
Putin, Rus ordusu için Suriye'de ilave yer istedi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de Rus ordusuna ilave gayrimenkul ve deniz alanı sağlanması için talimat verdi.
29.05.2020 Dünya
BM'den İdlib için 'ateşkes' çağrısı
BM'den İdlib için 'ateşkes' çağrısı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib'deki "kabusun ve şiddet döngüsünün" derhal son bulması ve "ateşkes" çağrısında bulundu
21.02.2020 Dünya
Bakan Akar'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Bakan Akar'dan canlı yayında önemli açıklamalar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN Türk'te canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İdlib operasyonuna ilişkin Akar ''Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlarımız hazır. Yeri gelince uygulanır.'' ifadelerini kullandı.
20.02.2020 Gündem
Cenevre'de kritik zirve! Türkiye, Rusya ve İran...
Cenevre'de kritik zirve! Türkiye, Rusya ve İran... BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, yarın akşam Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarıyla Cenevre'de bir araya geleceğini bildirdi.
28.10.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tarihi anlaşma' dedi ve duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tarihi anlaşma' dedi ve duyurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi'de görüştü. İki lider ortak açıklamada tarihi mutabakatı duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi bir mutabakata imza attık. 23 Ekim öğlen 12.00'den itibaren 150 saat içinde YPG'li teröristler ve silahları, 30 kilometrenin dışına çıkarılacak" şeklinde konuştu.
23.10.2019 Gündem
Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi?
Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi? Suriye'deki iç savaşta muhalefetin askeri kanadı olarak konumlanan Özgür Suriye Ordusu, şimdi Suriye Milli Ordusu (SMO), olarak yeniden konumlandı. Peki Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi?
10.10.2019 Gündem
Lavrov: Suriye'deki savaş sona erdi
Lavrov: Suriye'deki savaş sona erdi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Trud’ gazetesine verdiği röportajda Suriye'deki savaşın gerçekten sona erdiğini belirtti.
13.09.2019 Dünya
BM'den Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarına soruşturma
BM'den Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarına soruşturma BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib'de Esed rejimi ve Rusya'nın hastane saldırılarına ilişkin soruşturma başlatacak.
1.08.2019 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 14 Aralık'taki görüşme seyri değiştirdi!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 14 Aralık'taki görüşme seyri değiştirdi! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili açıklama yaptı. Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın 14 Aralık'taki konuşması seyri değiştirdi" dedi. İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine ABD Başkanı Trump'ın, 2019 yılı içerisinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.
24.12.2018 Siyaset
Esed rejimi evleri yıkıyor
Esed rejimi evleri yıkıyor İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW), Beşşar Esed rejiminin "10 numaralı yasa" olarak bilinen uygulamayla yerinden ettiği sivillerin mülklerine el koyduğunu, yıktığını ya da erişimlerini engellediğini bildirdi. HRW, Esed rejiminin nisan ayında çıkardığı ve yerinden ettiği milyonlarca kişinin taşınmaz mallarına el konmasına imkan verecek yasaya ilişkin bir araştırma yaptı.
17.10.2018 Dünya
Ürdün-Suriye sınırı yeniden açılıyor
Ürdün-Suriye sınırı yeniden açılıyor Ürdün ile Suriye arasındaki sınır kapısı 3 yılın ardan Pazartesi günü resmen yeniden açılacak. Yalnız iki ülke arasındaki trafiğin normale dönmesinin zaman olacağı belirtildi.
14.10.2018 Dünya
Rusya'dan flaş açıklama: Tümü yok edildi
Rusya'dan flaş açıklama: Tümü yok edildi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin tüm kimyasal silahlarını yok ettiğini savundu.
26.09.2018 Dünya
BM'den Türkiye ve Rusya'nın kararına "saygı duyun" çağrısı
BM'den Türkiye ve Rusya'nın kararına "saygı duyun" çağrısı Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın danışmanı Jan Egeland, Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasına kararına ilişkin, Suriye'de Esed rejimi ve silahlı muhalif gruplara, "saygı duymaları" çağrısında bulundu.
17.09.2018 Dünya
Belgeler ortaya çıktı! ABD'den flaş Suriye önerileri
Belgeler ortaya çıktı! ABD'den flaş Suriye önerileri Suriye’de yeni bir anayasa hazırlığı için kurulması öngörülen komisyon başta olmak üzere sürecin ana parametrelerinin belirlenmesi için dün Cenevre’de BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura tarafından düzenlenen son tur görüşmelerde ABD kapsamlı bir çerçeve öneri sundu.Kopyasına ulaşılan belge ABD’nin Suriye’de Esad’lı geçişi ve bölgesel yönetimleri dışlamadığına yönelik önemli ipuçları taşıyor. ABD, kurulacak anayasa komisyonunda ‘kuzeydoğu Suriye’den de temsilciler bulunmasını istiyor. ‘Kuzeydoğu Suriye’, terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin ana unsur olduğu SDG’nin kontrolünde bulunuyor.
15.09.2018 Dünya
ABD'den flaş açıklama: İdlib'de 100'den fazla hava saldırısı düzenlendi
ABD'den flaş açıklama: İdlib'de 100'den fazla hava saldırısı düzenlendi ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Rusya ve Esed rejiminin İdlib'de 100'den fazla hava saldırısı düzenlediğini belirtti.
11.09.2018 Dünya
ABD'den çok kritik Suriye hamlesi!
ABD'den çok kritik Suriye hamlesi! Fox News, ABD Savunma Bakanlığı'ndaki kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, Pentagon'un Suriye'nin güneydoğusundaki koalisyon güçlerinin kontrolündeki El Tanf üssüne yüzlerce deniz piyadesinden oluşan ek bir birlik gönderdiğini bildirdi.
9.09.2018 Dünya
‘Türkiye kurtarır’
‘Türkiye kurtarır’ İdlib gündemiyle toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ile Fransız temsilci Türkiye’nin kentte bulunan silahlı gruplara sivillerin yaşadığı yerleri terk etmeleri için mesaj yollaması çağrısı yaptı
8.09.2018 Dünya
Son dakika... ABD 24 saat içinde vurabilir
Son dakika... ABD 24 saat içinde vurabilir Rus Dışişleri'nden son dakika uyarısı geldi. ABD il müttefiklerinin, füzelerini 24 saat içinde Suriye'ye doğrultabileceği söylendi.
30.08.2018 Dünya
Son dakika... Rusya'dan açıklama: Türkiye ve İran'la...
Son dakika... Rusya'dan açıklama: Türkiye ve İran'la... Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye'nin isyancıların hakim olduğu İdlib vilayetindeki durum hakkında İran ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da ABD ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
29.08.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Suriye Hükümeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suriye hükümeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.