Ateşkes

Ateşkes

Son dakika ateşkes haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ateşkes ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ateşkes haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ateşkes

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ateşkes gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.962 ateşkes haberi bulunmuştur. Tüm ateşkes haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Kongresi'nde Rashida Tlaib'den tek kişilik dev protesto
ABD Kongresi'nde Rashida Tlaib'den tek kişilik dev protestoABD Kongresinin önemli isimlerinden Senatör Bernie Sanders ile eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre'ye hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert sözlerle tepki gösterdi. Tlaib'in, Netanyahu'nun konuşması boyunca elinde tuttuğu "savaş suçlusu" yazan küçük bir pankart da zaman zaman kameralara yansıdı ve sosyal medyada büyük destek topladı.
24.07.2024Dünya
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandı
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandıİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
24.07.2024Dünya
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması
Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklamasıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye'de normalleşme sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve "Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar. Bizim beklentimiz bunun dikkate alınmasıdır." dedi.
14.07.2024Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail'in 'güvenli bölge' saldırısına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail'in 'güvenli bölge' saldırısına tepkiDışişleri Bakanlığı, İsrail'in Han Yunus'ta güvenli bölge ilan edilen El Mevasi'de barınan sivilleri hedef alan saldırısına tepki gösterdi.
13.07.2024Gündem
Türkiye'den İsrail'e destek veren ülkelere çağrı
Türkiye'den İsrail'e destek veren ülkelere çağrıDışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir" denildi.
13.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize tehdit oluşturacak yapılara asla izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize tehdit oluşturacak yapılara asla izin vermeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde çok önemli başarılara imza ettik. Irak Suriye sahasında örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Pençe Kilit harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz." dedi.
13.07.2024Gündem
Dünya medyasından çarpıcı zirve analizi: NATO'ya meydan okudu
Dünya medyasından çarpıcı zirve analizi: NATO'ya meydan okuduABD'nin başkenti Washington'da 3 gündür devam eden NATO’nun 75’inci yıl zirvesinde ana gündem maddeleri Hamas – İsrail ve Ukrayna – Rusya arasında devam eden savaşlar oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvede yaptığı açıklamalar ise dünya basınında büyük yankı buldu.
12.07.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmelerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi vesilesiyle bulunduğu Washington'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi. Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi nedeniyle bulunduğu Washington'daki temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.
11.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde temaslarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde temaslarına devam ediyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na iştirak etti.
11.07.2024Gündem
TBMM Başkanı kurtulmuş: Gazze'deki insanlık felaketini görmezden gelemeyiz
TBMM Başkanı kurtulmuş: Gazze'deki insanlık felaketini görmezden gelemeyizTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Dünyanın en güçlü savunma örgütünün üyeleri olarak bizler, en acil küresel sorunlardan biri olan Gazze'deki muazzam insanlık felaketini görmezden gelemeyiz. İsrail'in katliamları durdurulmalı ve daha fazla kan dökülmesi engellenmelidir.” dedi.
9.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruzTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Güçlü Türkiye, güçlü toplum anlayışıyla önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Türkiye olarak karşımıza çıkan birtakım tehditlerden yılarak ve birtakım gelişmelerden çekilip geri adım atarak değil, önümüzdeki fırsatları değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.
8.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'e verdiği cezayla ilgili, "Bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır" sözleriyle tepki gösterdi.
7.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Biz bu oyunları da, nasıl bozacağımızı da çok iyi biliriz. Alçakça bir hadise üzerinden kaos planlayanlara da, istismarlara da müsaade etmeyiz." dedi. Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı. Ekonomi ile ilgili adımların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edecek." mesajını verdi. Ayrıca Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral için başlattığı soruşturmaya yönelik gerekli adımların atıldığını ve cumartesi günü Hollanda maçına gitme kararı aldığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu ifade etti.
3.07.2024Gündem
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii İşçileri Konseyi Başkanı Yair Katz 'kıyamet günü' silahlarının hazır olduğunu ifade etti ve dört ülkeyi vurmaya hazır olduklarını söyledi. Katz, ayrıca Orta Doğu ülkelerinin kendilerine karşı birleşmesi durumunda bütün bölgeyi yok etmekle tehdit etti.
30.06.2024Gündem
Lübnan her an patlayabilir! Birçok ülke uyardı: Uçak varken terk edin
Lübnan her an patlayabilir! Birçok ülke uyardı: Uçak varken terk edinİsrailli yöneticilerin muhtemelen bir savaşta Lübnan’ı ‘taş devrine’ çevirecekleri açıklamalarının gölgesinde Batı dünyası Lübnan alarmı verdi. Kanada’nın ardından Almanya ve Hollanda da olası bir İsrail-Hizbullah savaşı ihtimaline dair vatandaşlarına ‘Lübnan’ı terk edin’ çağrıları yapmaya başladı.
28.06.2024Dünya
Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!
Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!TASS haber ajansına göre, Ermenistan Filistin'i resmen devlet olarak tanıma kararı aldı.
21.06.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya-İtalya dönüşü gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon hedefleriyle ilgili konuşarak, "Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız. Nitekim ekonomide dengelenmeye yönelik politikalar meyvelerini veriyor. Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı. İthalatımızdaki düşüş aynı şekilde sürüyor." dedi.
15.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için İtalya’da! İslam dünyasına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için İtalya’da! İslam dünyasına Gazze çağrısıDünyanın en büyük 7 ekonomisinden oluşan G7 ülkelerinin liderleri, bu yıl dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Puglia bölgesindeki Borgo Egnazia'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi Afrika ve Akdeniz/Yapay Zeka ve Enerji Konulu Yüksek Düzeyli Oturumu’na katılmak üzere gittiği İtalya’da oturum öncesi ülkelerin liderleriyle ayaküstü sohbet etti.
14.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes kararı kağıtta kalmamalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes kararı kağıtta kalmamalıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında Gazze'deki durumu yakından takip ettiğini belirtti ve ' Adil ve kalıcı barışı sağlayacak, akan kanı durduracak, bölgemize huzur getirecek her karar ve planı olumlu değerlendiririz. Önemli olan ateşkes kararı kağıtta kalmamalı, BMGK üyeleri İsrail'e baskı yapmalı" ifadelerini kullandı. Erdoğan, İspanyol gazetecinin 'Selahattin Demirtaş' sorusuna çok sert tepki gösterdi.
13.06.2024Gündem
MSB kaynakları: F-16'lar için imzalar atıldı
MSB kaynakları: F-16'lar için imzalar atıldıTürkiye’nin ABD’den talep ettiği F-16’ların satın alım sürecinde sözleşmelerin imzalandığı, detaylar üzerindeki çalışmaların karşılıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürüldüğü bildirildi.
13.06.2024Gündem
ABD Ankara Büyükelçisi Flake'ten CNN Türk'e özel açıklama: Kongre F-16 satışını onayladı
ABD Ankara Büyükelçisi Flake'ten CNN Türk'e özel açıklama: Kongre F-16 satışını onayladıCNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye ile stratejik ortaklığıın her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladı. F-16 anlaşmasını büyük bir adım olarak değerlendiren Flake, Suriye'deki sözde seçim girişimini desteklemediklerini duyurdu. Büyükelçi ayrıca Dedeağaç'taki yığınağın hedefinin Türkiye olmadığını vurguladı.
12.06.2024Dünya
Ortalığı karıştıran iddia: Üst düzey Hizbullah komutanı öldürüldü
Ortalığı karıştıran iddia: Üst düzey Hizbullah komutanı öldürüldüİsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 250 gündür devam ediyor. Hamas, ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan Gazze Şeridi'ndeki ateşkes önerisine ilişkin cevabını Mısır ve Katar'a iletti. ABD medyası ise Yahya Sinwar'ın yakın zamanda Hamas'a bir mesaj gönderdiğini ve ateşkese karşı olduğunu öne sürdü. Ateşkes için çalışmalar devam ederken İsrail Lübnan sınırındaki tansiyon da giderek yükseliyor. IDF'nin güney Lübnan'daki Jouya köyüne düzenlediği saldırıda üst düzey Hizbullah komutanının öldürüldüğü açıklandı.
12.06.2024Dünya
Dışişleri Bakanlığı: BMGK kararını memnuniyetle karşılıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: BMGK kararını memnuniyetle karşılıyoruzDışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Gazze’de ateşkes ilan edilmesini öngören teklifi kabul etmesini memnuniyetle karşıladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada " 2735 sayılı kararı, Gazze’deki katliamın sona ermesi bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." ifadesi yer aldı.
11.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ateşkes ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ateşkes haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.