'SUNGUR' TSK'ya teslim edildi! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu
'SUNGUR' TSK'ya teslim edildi! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, portatif hava savunma füzesi Sungur'un, omuzdan atılan versiyonunun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim edildiğini açıkladı.
24.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Düşmanlara korku salacak! Sungur Hava Savunma Füzesi devreye giriyor, tarih belli oldu
Düşmanlara korku salacak! Sungur Hava Savunma Füzesi devreye giriyor, tarih belli oldu Türkiye'nin savunma alanındaki hamlelerine bir yenisi daha ekleniyor. Yerli ve milli imkanlarla üretilen Sungur Hava Savunma Füzesi, bu yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine giriyor. Sınıfının en uzun menziline sahip olan SUNGUR, farklı platformlarda da kullanılacak. Peki Sungur'un özellikleri neler? Sungur adı nereden geliyor? İşte detaylar...
17.04.2022 Gündem
'SUNGUR' atışlı testler sonrası envantere girmeye hazır
'SUNGUR' atışlı testler sonrası envantere girmeye hazır Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Roketsan'ın yerli savunma sanayi paydaşlarıyla birlikte geliştirdiği hava savunma sisteminin yeni üyesi 'SUNGUR'un başarılı atışlı testler sonrası envantere girmeye hazır olduğunu duyurdu.
1.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Çocuklar üstün zekalı, anneleri dertli
Çocuklar üstün zekalı, anneleri dertli Konya'da henüz 6 aylıkken kitaplara ilgi duymaya başlayan, IQ ölçümlerinde "çok üstün zekalı" ve "üstün zekalı" olduğu ortaya çıkan 6 yaşındaki ikizler Atasagun ve Alp Sungur kardeşler, zekalarıyla kendilerine tek rakip birbirlerini görüyor.
29.09.2021 Gündem