Su kıtlığı ile ilgili dikkat çeken uyarı! Yüzde 85'e kadar çıktı
Su kıtlığı ile ilgili dikkat çeken uyarı! Yüzde 85'e kadar çıktı Doğu Karadeniz havzasında, su kıtlığının önüne geçip, kuraklığa erken tedbir almak için Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Kuraklık Yönetim Planı’ hazırlanmaya başlandı. Çalışmada yer alan bilim insanlarından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş, “Türkiye’nin 112 milyar metreküp su varlığının yüzde 40’lık kısmı daha evlere gelmeden şebekelerde ciddi kayıplara uğruyor" dedi.
28.04.2023 Sağlık
'Su kıtlığı kapıda' deyip uyardı! Kademeli sistemi geçilmezse...
'Su kıtlığı kapıda' deyip uyardı! Kademeli sistemi geçilmezse... Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berkant Ödemiş, su kaynaklarının sonsuz olmadığını ve her geçen gün azaldığını dile getirdi. Önlem alınmadığı takdirde su kıtlığının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Ödemiş, "İklim değişikliği ile beraber kesinlikle olacağını bildiğimiz bir durum. Önlem almazsak karşı karşıya kalacağız" dedi.
11.06.2022 Gündem
Tanzanyalı ziyaretçileri İstanbul’da şaşırtan olay! ‘Bu mucize gibi bir şey'
Tanzanyalı ziyaretçileri İstanbul’da şaşırtan olay! ‘Bu mucize gibi bir şey' Tanzanya’dan Türkiye’ye gelen Masai kabilesi üyeleri, Afrika’daki su sıkıntısının ne boyutlarda olduğunu gözler önüne serdi. Bir hafta kaldıkları İstanbul’da doya doya su kullandıklarını söyleyen Masaililer, “Bizim ömrümüz su aramakla geçiyor. İstanbul’da musluktan temiz su akıyor, bunun kıymetini bilin” dedi. Kaldıkları otelde 7/24 su akmasını ‘mucize’ olarak nitelendiren kabile üyeleri, “Bizim için bir kova su bile çok değerli” ifadelerine yer verdiler.
13.11.2021 Dünya
Hindistan'da su kıtlığından turistlere "gelmeyin" çağrısı
Hindistan'da su kıtlığından turistlere "gelmeyin" çağrısı Hindistan'ın kuzeyindeki Shimla kentinde bir haftadır devam eden su kıtlığı nedeniyle turistlere şehire gelmemeleri uyarısı yapıldı.
31.05.2018 Dünya