Günde kaç litre su tüketilmeli? Sıcak havalarda su tüketimine dikkat!
Günde kaç litre su tüketilmeli? Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en doğal yollardan biri yeterli miktarda su içmek. Aşırı sıcaklıkların yaşandığı bugünlerde uzmanlar uyarıyor. Özellikle fiziksel aktivitesi yüksek işlerde çalışanlar, sporcular, hamileler, bebekler, çocuklar ve yaşlılar için su tüketimi büyük önem taşıyor. Peki, Günde kaç litre su içilmeli? Çok su içmenin zararı var mı? Su içmenin yararları ne? Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Su içmenin bilinmeyen faydaları! Günde kaç litre su içmek gerekiyor? Böbrek taşı, kalp damar, baş ağrısı...
Su içmenin bilinmeyen faydaları! Günde kaç litre su içmek gerekiyor? Böbrek taşı, kalp damar, baş ağrısı... Su içmenin bilinmeyen faydaları ortaya çıktı! İnsan vücudunun yüzde 55-75’i sudan oluşmaktadır. Bebeklikte yüzde 75 olan su oranı, ilerleyen yaşlarda yüzde 55’e kadar düşer. Su, vücudumuzdaki besin maddelerini hücrelere taşır ve hücrelerdeki atıkları alır, vücut ısısını dengeler, eklemleri ve iç organları kayganlaştırır, kan dolaşımını sağlar, kalp damar fonksiyonlarını korur. Yapılan araştırmalar da kilo vermekten baş ağrısına, böbrek taşından ruh haline kadar pek çok önemli konuda su içmenin faydalarını ortaya koymaktadır. Diyetisyen Burak Çetiner konu hakkında bilgiler verdi.
26.03.2022 Galeri
Günde kaç bardak su içilmelidir? Bol su içmek neye iyi gelir?
Günde kaç bardak su içilmelidir? Bol su içmek neye iyi gelir? İnsan vücudunun yaklaşık yüzder 60'ı sudan oluşur. Vücut ağırlığınızın büyük bir kısmını oluşturan suyun vücudunuzdaki atıkları dışarı atmak, vücut ısısının düzenlenmesi ve beyin fonksiyonlarına yardımcı olmak gibi birçok önemli işlevi vardır. Özellikle sıcak yaz aylarında hafif dehidrasyon yani susuzluk bile sizi zihinsel ve fiziksel olarak etkileyebilir. Peki, Günde kaç bardak su içilmelidir? Bol su içmek neye iyi gelir? Su içmenin faydaları nelerdir? İşte bol su içmenin faydaları…
16.02.2022 Sağlık